Teğmen
13 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme
Toplam: 104 (Bu ay: 0)
Gönderileri
selamlar, HP Compaq 8710p dizüstü bilgisayarımda t9300 işlemcim desteklemesine ve biostan açmama rağmen win7 x64 de bir türlü enabled e geçmiyor status.

android emulatör kullanmam için gerekli lütfen yardım edin.

selam arkadaşlar.

hassas tartı ile nbase yapacağım. daha önceden ml ölçekli cem beher ile hazırlıyordum likitlerimi.

şuan elimde 500ml vg 70-30 pg sıfır nikotinli nbase var. daha önceden; 36mg nikotinli 70-30 nbaseyi 91.7 sıfır nikotinli nbaseme 8.3 ml nikotinli nbase koyup 70-30 3 mg nikotinli nbase yaptığımı sanıyordum.

gel gelelim yaptığım nbaseler değişik markalar denememe rağmen hep tatminsizlik yarattı. anladım ki bu yaptığım işte bir sıkıntı var. hassas tartı alıp daralı yurt dışı kaynaklı nbase hazırlama sitesini inceledim. elemanlar tarifleri hem ml hemde gramaj olarak veriyor.

http://e-liquid-recipes.com/create

soru: sitede pg ayrı vg ayrı şekilde veriyor. benim elimde hazır karışım sıfır nikotin nbase var. Şuan elimde olan 500 ml sıfır nikotin 70-30 pg vg nbasem için bana nikotinli nbase tarifi verebilecek bir buhardaşım var mı. benim beyin yandı çünkü.
selamlar, su geçirmez kutunun içine koyacağım dd-wrt, open-wrt yükleyebileceğim poesini kendim yapıyorum. tek antenli olması şartı ile ucuz yollu cihaz önerisi istiyorum. eskilerden 740n serileri artık üretilmiyor malum.
Fastboot modunda emmc çipindeki bad sectorleri gösteren komuta ihtiyacım var.

teşekkürler.

Ayrıyetten emmc deki bad sectorleri kapatıp partition oluşturmayı bilen varsa süper olur.
selamlar, kullandığım cihazın poe adaptörü arızalandı nette baktım fiyatı 100 liraya yakın.

mavi beyaz- mavi -- kahve beyaz kahve den 24 volt göndersem cihazı çalıştırabilir miyim. 24 volt ta çalışıyor galiba cihaz. elinde bullet2hp olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
selamlar,

bu telefonda gps yongası ve glonass desteği olmasına karşın bir türlü çözemediğim uydulara bağlanmama problemini ortak çatı altında çözmek istiyorum.

bazı incelemelerde telefonda gps yok yazılım destekli deniyor ama ben gsm arena'dan baktım ve telefonda hem gps var hemde glonass desteği var.

Sorun çözümü:

öncelikle telefona mobile uncle tool, gps status toolbox kuruyoruz. ve ekran kapanma süresini ekran ayarlarından sürekli açık konumuna getiriyoruz.

mtk tools'dan MTK Settings, üst menülerden Location- logation based service ye giriyoruz.

Enabla A-GPS açık olduğuna dikkat edin. gps ayarlarından yüksek doğruluk açık olsun. hem gps hem ağlar şeklinde.

üst başlıktan GPS menüsüne girin GPS (OFF) yazar ona tıklayın ve on konumuna getirin. on konumuna alınca altta yazılar akmaya başlar. burası önemli o yazılar yeni bir gps.conf dosyası oluşturduğu için cihaz.

daha sonra; MISC üst menüsü altında YGPS - INFORMATION kısmına gelin aşşağıda HOT-FULL-AGPS RESTART tıklayın

ardından SATELLİ TEST Menüsüne gelip telefonu gökyüzünü görecek bir yere koyun burası uzun sürecek bende 20 dk civarında buldu sizde farklılık gösterebilir.

test menüsünde ilk noktalar çıkabilir. bu internet gps konum verisidir. bize gerekli olan alttaki siyah bölgede çubuklar görmeye başlayacağız işte o zaman voltran oluşmaya başlıyor.

çubukları gördükten sonra, mtk tools dan çıkıp gps status toolbax'a girin şak diye konumunuzu bulacaktır.

http://www.gsmarena.com/lg_l_bello-6593.php

buda işlemcinin (MT6582) Resmi özellik tablosu. görüldüğü gibi gps var.

Features

ARM Cortex-A7 quad-core processor (1.3GHz)
Multi-mode Release 8 HSPA+/TD-SCDMA
1280 x 720 (HD) display controller
802.11x Wi-Fi , Bluetooth, GPS, FM receiver
8MP image signal-processor
1080p Full HD video recording and playback at 30fps
selam arkadaşlar

yurt dışından demonte şeklinde önerebileceğiniz min 3a voltaj göçmesi yaşamayacağım stabil devre önerisi yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

ben buldum mesela bu nasıl;

http://www.ebay.com/itm/Red-0-30V-2mA-3A-Continuously-Adjustable-DC-Regulated-Power-Supply-DIY-Kit-PCB-/221739263622?hash=item33a0b0a686:g:JwQAAOSwymxVJfou

3 amper aştığında kısa devreye geçecek
Selamlar,
Telefonun pili cok düzensiz bitmeye basladi %30 doluyken birden batarya sıfıra inip kapanıyor yaziyor telefon boştayken şarj yukseliyor acaba bataryami öldü root da yok cihazda kalibrasyon mu yapmam gerekli.
selam arkadaşlar.

ufak tefek hobi amaçlı yaptığım devrelerde güç kaynağı kullanmak şart oldu. netten biraz araştırdım derme çatma şu devreyi yaptım şeması yok ama çok klasik parçalar var hemen hemen herkesin aşina olduğu.

Trafo: 24v 50-60 watt trafo besliyor devreyi.

orjinal devrede 2n3055 tr var ben onun yerine 2n3773 kullandım.

1 amperi çekerken tr ye p4 soğutucusu bağladım fansız üstünde mangal yapacak dereceye geliyor. bazen diyorum sobamı yaptım güç kaynağımı belli değil.

bu arada amperi unit marka pensampermetre ile ölçüyorum true rms değil.

sorun: 1 amper akım çektiğimde trafo ac çıkışından ortalama 4-5 amper çekiyor. bu kadar amper nerede kayboluyor anlamıyorum. büyük ihtimalle tr deki o sıcaklı aradaki kaybı açıklıyor. bu arada devreden en fazla 1 amper alabiliyorum. devredeki taş direnc 0.15 ohm 5w

selam arkadaşlar,

elimde atıl durumda duran 3 çıkışlı mavi-kırmızı-beyaz; kırmızı 8 volt, mavi beyaz 16.5 volt AC veriyor. Trafoyu 650VA ups den söktüm bıuda aşağı yukarı 350 wat güç demek. elimdeki aküleri bu trafo ile şarj etmek istiyorum hem hobi hemde bir şeyler öğrenmek istiyorum.

akü boşken 5-6 amper birden çekip trafoyu coşturuyor bende ufak bir araştırma ile böyle bir direnc yöntemi buldum. 3x55w araba far ampülü üzerinden geçiriyorum akımı.

köprü diyot: bunu direk ac girişinden artı kutbundan dc çıkış aldım doğrumu yaptım bilemiyorum 4 bacağı var 2 sini kullanıyorum. trafonun 2. çıkışı direk eksi olarak gidiyor aküye.

direk çıkıştan aldığım gerilim akü bağlı iken

Akünün çektiği akım 3x55watt farlara rağmen

teşekkürler.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
PC
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 315
İkinci El Bölümü Mesajları: 72
Konularının görüntülenme sayısı: 9.731 (Bu ay: 190)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.