Şimdi Ara

NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü] (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.151
Cevap
11
Favori
42.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • videoları izlerken gözüm the division videosuna takıldı. genel performans gayet iyi ama arada takılmalar oluyor yüksek ihtimalle vram den dolayı. yıllar önce 560ti slı kullanırken bf3 te aynısı bende de oluyordu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

    quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    quote:

    Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

    quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    quote:

    Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

    herkese merhaba 2005 den ATI/AMD kullanıcısıydım sırasıyla ATI x800xl, HD3870, HD5870, HD5870 Vapor-x CF, HD7970 CF ve son olarak HD7970 - r9 280x CF kullandım. Bu zamana kadar AMD den performans ve stabilite olarak pek farkı olmayacağını düşündüğüm için ve fiyatının yüksek olmasından dolayı nvidia almadım. Sonunda baktım AMD yazılımda her geçen gün kötüye gidiyor ki en güzel örneği Catalyst yerine çıkan Crimson'dır Nvidia almaya karar verdim. Dün MSI GTX960 GAMING 4G aldım. 128bit kart resmen beni şok etti. Tam bir elektrik canavarı olan 3gb 384bit r9 280x den daha iyi performans veriyor. Üstelik kart 1542/7600mhz saat hızlarında defult voltaj ile çok kararlı çalışıyor. Max yük altında 45 dereceyi geçmiyor ve fan sesi diye birşey yok merak edip %100 e getirdim fısıltı duyuluyor ki kartın soğutması çok iyi olduğundan %50 nin yukarısı gereksiz Physx desteği ve amd ye göre çok detaylı kontrol paneli gerçekten nvidia'nın farkını ortaya koyuyor. r9 280x Crossfire kullanmama rağmen physx desteği olmadığı için borderlans 2 de yoğun patlama, parçalanma olan sahnelerde 12 fps ye kadar düşüş oluyordu. Şimdi ise tek gtx 960 ile 1920*1200 vsync açık tüm ayarlar max. sabit 60fps ile oynuyorum buna sli yapılınca alnan performans gerçekten üst seviye olur.

    kısacası senelerdir çok yakan az kaçan amd ile çebelleşmişim. Nvidia fiyat farkının hakkını sonuna kadar veriyor

    Düşünceleriniz için teşekkürler. Yine bu konu içerisinde size benzer bir yorum gelmişti. Yıllardır AMD kullanıp, NVIDIA'ya geçiş durumu hakkında.

    Önemli olan oyunları oynarken keyif almanız ve performanstan memnun kalmanız zaten. AMD'de bu konuda özellikle tek kart konusunda başarılı tabii ama CF noktasında halen katetmesi gereken yol çok. AMD'de her zaman yarışın içerisinde olmalı ki piyasa hiçbir zaman tekelleşmesin diyelim. Bu yıl içerisinde yaz gibi ortam ısınacak iyice zaten, gelişmeleri hep beraber görmüş olacağız.

    Ekledim kartınızı da, iyi değerlere gelmişsiniz. Dahada gideri olabilir belki duruma göre ama memnunsanız çokta fazla zorlamaya gerek yok tabii. Tek kart performansı şu an için sizi memnun ediyorsa SLI yerine yeni seriyi beklemeniz daha mantıklı olacaktır. En son R9 280X CF'dan geçtiğinizi görüyorum, bundan dolayı belki bazı noktalarda yetersiz gelme durumları olabiliyordur haliyle (akıcılıkta olmasada).


    kesinlikle bende amd nin bir an önce daha da gelişip kayda değer teknolojiler ve düzgün yazılımlar üretmesini bekliyorum. Nvidia görsel veri işleme piyasasında çok ileri seviyede sadece oyun alanında değil mühendislik alanındaki ürünleri de çok iyi. Tekelleşen piyasa hepimiz için kötü olur gelişim yavaşlar ve fiyatlar artabilir.

    Kart beklediğimden de iyi değerlere çıktı hedefim sorunsuz 1500mhz çekirdek hızydı şu anda hiç sorunsuz 1542mhz de çalışıyor İnanın r9 280x i aramıyorum bf4'ü zaten çıktığından beri CF açık oynayamadım çok sıkıntı çıkarıyordu ve tek kartla oynarken bile bazı haritalarda ani fps düşmeleri oluyor. gtx 960 öyle ani fps düşmeleri hiç yok. Halbuki bf4'ün donanım partneri AMD, nvidia dan daha sorunsuz çalışması beklenir. Borderlands 2, metro 2033 gibi physx ve gameworks destekli oyunlarda da her ne kadar değerler kağıt üzerinde 280x den yana görünsede bir işe yaramıyor. Benim amacım 1800tl ye 280x CF ayarında performans verecek sli yapmaktı ama tek kartla aldığım performansa bakınca bile sli gtx 960, 280x CF'nin en iyi halini geçeceği ortada physx ve gameworks desteği de işin bonusu. Pascal serisi her zamanki gibi amiral gemisi modellerle çıkacak ve hbm2 belleklerle gelirse fiyatı da beni aşar vereceği performansta şimdiki ve önümüzdeki 2 sene içinde çıkacak oyunlara baya bol gelir onun için ben bir gtx 960 daha alıp keyfime bakıyım diyorum


    Yazdıklarınızın üzerinden 5 ay geçti ve haliyle yeni cevap yazacağım.

    Pek aktif değildim son zamanlarda, şimdi yeni yeni dönüş yapıyorum. Bu yazılanlar çizilenler üzerine birçok şey değişti tabii ki. Yeni Pascal mimarisi, AMD tarafında RX mimarisi gibi durumlar oluştu.

    Sizin ufaklıklarla aranız nasıl gidiyor ? Zaten hemen ardından SLI'da yapmışsınız gördüğüm kadarıyla.

    Hayırlı olsun.


    valla şu anda çok memnunum sli yaptım kartların ikiside 1526/7604mhz de sorunsuz ve çok serin çalışıyor. Yalnız pascal resmen f5 tipi hortum gibi geldi özellikle şu aralar gtx 1060'ın resmi lansımanını merakla bekliyorum 6gb modeli sli desteği ve 1200-1300tl gibi fiyatldırma ile çıkarsa tam sli yapmalık kart olur ama ben önümüzdeki 2 sene yeni bir kart arayışı içine gireceğimi sanmıyorum. Zaten 3k veya 4k gibi yüksek çözünürlükte oyun oynamadığım için çok üst seviye karta ihtiyacım yok. Benim için 1080p full AA, full detay oyunları 60fps oynayabildiğim durumda gerisi önemli değil

    Merhaba, tatildeydim.

    Konfigürasyon sizi tatmin ediyorsa, gerisinin pek bir önemi yok zaten. Bu konuşmalar sonrası 1060'da geldi haliyle. Daha yeni yeni gelişmelere adapte olmaya çalışıyorum. Şu noktada fiyatlandırmada sıkıntılar mevcut. Yaz sonu ve ekim gibi her şey netleşir aşağı yukarı.

    Sizin kartlarınız için, BF1 de güzel bir test aracı olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

    arkadaşlar 2x MSI GTX 960 4GB SLI, i7-2600k ve 16gb ram ile beraber unigine heaven ve unigine valley performansına aşağıdaki linklerden bakabilirsiniz

    https://www.youtube.com/watch?v=7zrhuXz42xY

    https://www.youtube.com/watch?v=iRK5YP2Z170


    Paylaşımınız için teşekkürler.




  • NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]
  • littlem0 kullanıcısına yanıt
    Ekledim, hoş geldiniz.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bayağı bir geç olduğunun farkındayım ama kullanmak isteyenler için imzalarımız eklenmiştir. En azından Pascal Mimari'sinde erken davranmaya çalıştık diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 2 Eylül 2016; 10:48:39 >
  • titan x kullanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    titan x kullanıyorum
    Markası nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 21 Nisan 2019; 9:17:12 >
  • Zotga

    Kart Zotac Bakcplate Evga
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Zotga

    Kart Zotac Bakcplate Evga
  • titan x e uygun soğutucu arıyorum sıkıldım blower fandan haberiniz olsun
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.