Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3358. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
67.153
Cevap
448
Favori
3.708.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
66 oy
Popüler Konular listesinde
32. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 33543355335633573358
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiber kullananlar memnun musunuz? Şu an Netsped vdsl kullanıyorum. Daireye kadar fiber çektiler. Kablonet 24 ay taahhüt ve fiyat cazip diğerlerine göre. Akşamları hız düşmesi oluyor mu? Genelde öyle şeyler okudum kablonette. Fiberde çok sorun olmaz diye düşünüyorum. 100 mbps fiber düşünüyorum.

Fiber varsa vdsli boşver zaten.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Kuzimato kullanıcısına yanıt

Kablonet 1gbit/120mbit arkadaşta superonline 1gbit var onda da aynıydı, sorun altyapı ile alakalı değil hız arttıkça mesh sistemlerde kablo ile bağlantı yapmazsanız yüksek hız alamazsınız kablo ile bağlantıdan kastımda mesh cihazların birbiri ile bağlantısından bahsediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eskiden akşamları hızı düşüren paketler vardı. Misal Akşam 19:00 - 00:00 arası hız 50, 00:01 - 18:59 hız 100 gibi. Şimdilerde böyle paketler var mı bilmiyorum ama öyle bir paket alırsanız akşamları verdiğiniz sözleşmeden dolayı hız düşer. Ben 100 mbps kullandım. 12 yıldır hızın düştüğünü hiç görmedim. Geçen ay 200 e geçtim ve hız stabil. Ama aynı şeyi yazlıkta kullandığım ttnet için söyleyemem.

İlginç bir durum. Kısmet olurda TürksatKablo binamıza fiber alt yapı döşerse bende deneyimleyimlerimi paylaşırım.

Son teknoloji ilerlemesinden sonra Vdsl bağlantı 54 K telefon bağlantısı gibi oldu. Tabi bölgenizde fiber alt yapı varsa. Ama sizin daireye kadar gelmiş KABLONET [ANA KONU] 

Ben ttnet fiberden kablonet fibere geçtim. 2 sini kıyaslayacak olursam kesinlikle kablonet daha stabil. Özellikle yurt dışı çıkışları daha iyi. Ben upload ağırlıklı kullanıyorum. ttnet verdiği 50 mbit uploadı sadece yurt içinde görebiliyordum. Yurt dışı serverlarında 20-30 mbit ancak alıyordum. Kablonette bu kesinlikle yok. Aynı upload hızını tüm ülkelerde stabil alıyorum. 1 aydır herhangi bir problem yaşamadım. Ttnet akşam saatlerinde biraz dalgalanma oluyordu. Bunda o da yok.

Evimde unifi u7 pro ve unifi u7 lite olan 2 access point var (fikir vermesi açısından access pointler 15.000 lira üstünde) bu ikisi modeme direkt kablo ile bağlı. Bilgisayarımda wifi 7 Qcncm865 kart takılı. Skyworth modem ve bu iki access point ile 1Gb hızı 950'den aşağı görmüyordum. Taahhüt uzatımı sonrası ücretsiz skyworth modemi iade ettim elimde ZTE ZXHN F6600 modem var(mülkiyeti bana ait/kablonetin) onu kullanıyorum şimdi, şu an hız olarak 820-970 aralığında dolaşıp duruyor.

Eğer 125mb upload hızına ihtiyacınız yoksa, en ideal hız 512mb. Bufferbloat testte 512'de değerlerim daha iyiydi. (1gb hattı tanımladıklarında kablo ile 1gb hız alınabiliyor lakin wifi de en son cihazları kullansanız da verim düşüşü oluyor, ideal hız 512 bu benim kanaatim)

Samsun özelinde altyapı kurulurken ZTE tabanlı altyapı kurulmuş, huawei modemleri sisteme tanıtsanız bile GTT alıp ip almıyor. Yoksa elimde Huawei hg8247w modem de var, üzerinde kablo tv çıkışı da mevcut. Tek modem üzerinden hem kablotv hem de internet alabiliyordum. ZTE modemlerle fiber-CATV-PON dönüştürücü kullanmak mecburiyetinde kalıyoruz, kablo karmaşıklığı, adaptör fazlalığı vs vs. Biraz çirkin görüntü oluyor. Ayrıca bunu yazmamdaki sebep, TVHERYERDE cihazı(mülkiyeti bana ait) var ama Kablotv ne hikmetse biraz görüntü kalitesi olarak düşük, aynı cihazda Süperonline uygulamasından daha net izlenebiliyor aynı yayınlar, Bu yüzden fiber üstünden gelen kablotv yayınını zte akıllı kutu ile net berrak görüntü ile izlemeyi yeğliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 3 Şubat 2026; 0:29:40 >

• wapcep_scrol W kullanıcısına yanıt

Ttnet vdsl kullanırken sıklıkla hızım düşüyordu. en üst paket almama rağmen... Ne zaman müşteri hizmetlerini arasam sistemde sorun olmadığını söylüyorlardı. Hız testi yapın tekrar dediklerinde gerçekten hız eskisi gibi oluyordu. Ama bunu sürekli yaşamaya başladığımda "eee yeter bee diyip" tekrar ve son kez aradığımda müşteri temsilcisi ağızından baklayı çıkardı;" Bölgenizde çok başvuru olduğu için sizin hızı düşürüp diğer yeni abonelere vermek zorunda kalıyoruz" ...KABLONET [ANA KONU] 

Maalesef TürksatKablonun cihazları çok kötü KABLONET [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzimato -- 3 Şubat 2026; 0:12:58 >

Bende özellikle yurt dışı upload hızının düşüklüğünden dolayı bir çok kez arıza kaydı bıraktım tabi ekipler gelip gidip durdu çözüm üretebilen olmadı. Gündüz vakitlerinde geldiler testlerde hep full hızı gördüler. İçlerinden birisi her ne kadar fiber olsa bununda bir kapasitesi var ve bu civarda çok daire olduğu için akşam saatlerinde tıkanma/darboğaz olabiliyor demişti. Tabi network kısmına pek hakim değilim o yüzden bilemiyorum fakat turksat fiber geldiği anda ilk geçen ben oldum. Hatta ttnet taahütümün bitmesine 4 ay var fakat 4 ay havaya fatura ödemeyi bile göze aldım. O derece usandırdılar beni.

B

Bu sorunu Türksatkabloda yaşamayacağınız düşünüyorum... Zira ben ttnetten geçtikten sonra internet sağlayıcısını unutup internet kullanmaya başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzimato -- 3 Şubat 2026; 1:4:14 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.