Şimdi Ara

Finansbank Enpara [ANA KONU] (1073. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.459
Cevap
549
Favori
1.441.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
101 oy
Sayfa: önceki 10691070107110721073
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yerleşim adresiniz yurt dışı ise uzaktan çoğu banka hesap açmıyor. (Neredeydi hatırlamıyorum ama zamanında bir bankanın sitesinde yurtiçi yerleşik olma şartını görmüştüm.) Yabancı ülke ile bilgi paylaşım/vergi anlaşmaları olduğundan hesap açmak için yabancı ülkedeki vergi numaranız ve türkiye adresinizi kanıtlayan belge ile şubeye gitmeniz gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ne kadar garip. Kredi kartı neyse de banka kartı için niye böyle ki? Enpara hesabım duruyor hala. Onu ikametgah taşımadan önce açmıştım. Ama enpara döviz ile harcamada çok fazla kesiyor artık. O yüzden değiştirmek istiyordum. En kötü ikametgah geri TRye taşıyıp hesap açar sonra seçimlere doğru tekrar yurtdışına alırım.

Vergi mergi uğraş dur sıkıntı iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kamu bankaları da cok kesiyor

Yurtdışı Vergi numarası, tr adresi kanıtlayan belge vs ile uğraşmamak için şubeye yönlendiriyorlar sanırım. Enpara normalde yurtdışı yerleşik olanlara hesap açmıyor. Hesabınız olmasaydı, yurtdışı yerleşikken hesap açmaya çalışsanız açamayacaktınız muhtemelen :) "Ne yazık ki mavi kartı olan ve yurt dışında ikamet eden vatandaşlarımızın müşteri olma başvurusunu alamıyoruz. Şu an için sadece yurt içi yerleşik T.C. vatandaşlarının veya yurt içi yerleşik Yabancı Kimlik Numarası’na sahip olan ve Türkçe konuşabilen kişilerin başvurularını alabiliyoruz."

Türkiye’de yaşarken hesap açmıştım ve yurt dışına taşınınca hesabım açık kalmaya devam etti fakat adres bilgimi güncelleyemiyorum. Müşteri temsilcisine sorduğumda bu şekilde kullanmaya devam edebileceğimi söyledi. Hâlâ kredi kartım da aktif bir şekilde duruyor.

NVİ’deki adresi geçici olarak Türkiye’ye alıp daha sonra yurt dışına almak da bir seçenek fakat bir banka için değeceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 31 Ocak 2026; 22:11:36 >

Saol. Iyi ki enpara var bare. Hiç olmazsa iş görüyor. Bunun için tasimam açıkçası. Her taşımada para veriyorsun. Bundan sonra steam'i muhtemelen gift cardlar ile yaparım. Amaç para vermemek.

Orijinalden alıntı: Drakoid

Hocam bu getirfinans'tan hesap açamıyorum. Başka bildiğiniz var mıdır?

TL olarak fazla komisyon ödemeden yurt dışı alışverişi kast ediyorsanız Getirfinans dışında Hadi Tombank kullandım daha önce ve fazla fark almadığını deneyimledim. Burgan On da fena değildir diye tahmin ediyorum. Dünya Katılım kurları fena değil ama sadece Troy kart veriyorlar. Son durum hakkında bilgim yok ve bunlara müşteri olabilir misiniz bilmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ayın enparalısı şartları belhanda sözleşmesi ile aynı olmuş

• Hesaplarınıza toplamda en az 25.000 TL'lik para girişi (EFT/FAST/Swift) olması
    • Enpara.com Kredi Kartı veya Encard ile en az 10 defa harcama yapılması
    • Enpara.com Kredi Kartı ekstrenizin en az 25.000 TL olması
    • Ekpara limitinizin en az 25.000 TL olması
    • En az 2 adet fatura ödemesi yapılması
    • En az 1 adet SGK ödemesi yapılması
    • En az 1 adet döviz/altın alış/satış/çapraz işlem yapılması
    • Bir önceki ay boyunca her gün; toplam mevduatınızın en az 100.000 TL olması veya toplam vadesiz mevduatınızın 15.000 TL olması
    • Bir önceki ay kredi taksitlerinizin düzenli ödenmesi

Ayrıca, zaman zaman size 5 işlemi tamamlamanıza destek olacak bazı sürprizlerimiz de olacak :) Tamamlaması kolay adımlar var ancak beş adıma tamamlaması oldukça zor. Faizsiz 25.000 taksitli nakit için üç ay üst üste ayın enparalısı olmak lazımmış. Onun dışındaki avantajlar diğer bankalarda da kazanılır zaten. Pek cazip gelmedi.

• shutterbug kullanıcısına yanıt
    Şartlar bu sefer oldukça zorlayıcı olmuş. (Önceki değişiklikte başka banka hesabına 100 tl'lik fast yap gibi adımları 1000'e çekmişlerdi. Bu sefer onları toptan kaldırmışlar.) Enpara'ya kıyasla n kolay extra'nın şartlarına zor diyorduk şimdi zorlukta onları da geçmişler.

Hafta sonu yatırılan paraya pasif bakiye olmadan faiz verebilen bir burası bir de gspara birikim hesabı var sanırım. Enpara'da oran şu anda %30 görünüyor ayın enparalısı ile birlikte. Gspara'da oran ne durumda acaba?

Ziraat Dinamik var birde %37 veriyorlar, pasif bakiye yok.

GSPara konusunda bilgim yok.Ziraat Dinamik kullanıyorum PPF'ye atmadığım para için.

• Teşekkürler. Ziraat dinamik'te aynı gün faiz için parayı 17:00'ye kadar yatırmak lazımmış ama faiz oranı hafta sonu için oldukça iyiymiş.

• Neredeyse 1 yıldır hiçbir şeyinden yararlanmıyordum ev kirasını yollamak dışında ama bütün parayı orda tutuyordum. Bugün hesaptaki parayı komple çekip boşalttım, hatta 20 dolarım vardı onu bile TL ye çevirip aktardım. KK si vardı onu da kapattırayım ilk fırsatta.

İlk müşterilerinden biri olarak yolun sonuna geldik.

Hayat finans ev kirası yollamasına iade veriyordu bitmedi ise

• Günlükte %38 oran %35.5’a düşmüş, enpara olma şartları arşa çıkmış. Ben zaten hiçbir özelliğini kullanmıyordum, ayın enparalısına oran veriyorsa sadece o. Neyse MTV ve kasko-sigortayı 6’ya bölsün bana hala yeterli :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

28 cıkıyor bana

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İse yarar özelliği bence

Bana kart vermiyor antika dedemin vergi borcunu odeyecem 6 taksit sonra go faize zıraat 4 taksit 6 iyi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuri_reis -- 2 Şubat 2026; 22:23:16 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.