Şimdi Ara

2019 corolla direksiyon gıcırtısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Arabayı sıfır aldığımda direksiyonu en sağa ve en sola çevirdiğimde duk duk şeklinde ses geliyordu . Servise götürdüm normal demişlerdi . Ondan sonra çok umursamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili serviste orijinal parça degismis araci neden insan almak istemesin sizde iyice galerici kafasina girdiniz bizim millet arabalari ilah olarak görecek neredeyse, insan yapimi bunlar insan illa ki bir şey cikabilir benim araciminda fabrikada klima gazini doldurmayi unutmuşlardi ne yani simdi gazi yok yetkili servis doldurdu ben simdi bu araci gizli ayip mi sayayim

2021 Peugeot 508 1.5 BlueHDi 130HP Allure GP - AMD Ryzen 7 9700X - MSI B850 MPG EDGE Ti Wifi - Corsair iCUE LINK TITAN 360 RX LCD White - KLeev Cras V RGB 48GB (2x24) 7200Mhz CL34 White - Gainward GeForce RTX5070Ti Phoenix 16GB - Corsair iCUE LINK 6500X RGB White - Kioxia 480GB SSD - Samsung 970 Evo Plus 2TB M.2 SSD - Gigabyte GP1 1TB M.2 SSD - WD 3TB Blue HDD - Monster Aryond A32 31.5' V1.1 QHD 165hz HDR/GSync Monitör - NZXT C850 White 850W 80+ GOLD - XPG Summoner Mekanik TR Klavye - Razer Basilisk V3 Pro White 30K DPI Fare - Samsung S24 Plus 256GB Mor - Apple iPhone 13 (128 GB) Yeşil - Samsung Watch 6 44mm - Playstation 5 Slim Dijital Edition 1TB
  • Volkswagen konusu olmayınca ne kadar düzgün cevaplar geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sayın hocam, corolla sahibi olarak merak ettim, golften corollaya geçince attan inip eşşeğe geçme durumunu biraz açar mısınız?
    golf ile çok az tecrübem (genelde kısa mesafeler) var belki o yüzden anlayamadım, gerçekten o kadar büyük farklar var mı, at-eşşek benzetmesi yapacak kadar?
    samimiyetle soruyorum, cidden merak ettim..

Her manada çok fark var hocam. Golf 2014 1.2 tsi comfort dsg idi arabam. Ki comfortline pakette dahi hız sabitleme yağmur far sensörü hiçbirşey yok düz bir arabaydı. Corollada ise hız sabitleme far sensörü vs var. Ancak donanım herşey değil. Şöyle farklar var mesela

1- golfün malzeme kalitesi corollaya göre 3 gömlek üstün. İçeride kaliteyi fark ediyorsun .

2- corolla plastik kokuyor . Golfte bunu göremezsin

3- corolla motor sesi rüzgar sesi çok daha fazla alıyor

4- corollanın şanzımanda vites değişikliği için (Lpg faktörü de var) gazdan hafif çekiyorsun yoksa bağırıyor. Tamam corolla sorunsuz dsg daha sorunlu ama dsg daha konforlu

5- yüksek hızlarda corolla çok savuruyor direksiyonu çok yumuşak .corolla süspansiyonu çok güzel kasislerde vs çok esniyor ama yüksek süratte olumsuz sonuçları var

6- şehir içi golf manevrası vs çok daha rahat ama corolla da boş değil.

7- corolla daha iyi hızlanıyordu ve kesinlikle yığılma yapmıyor ancak hızlandığı gibi duramıyor . Golf ise gerçekten bazen yığılıyordu.

8- corolla daha ekonomik burası doğru çünkü Lpg uyumu var. Ve benim 2. Araç için seçimim de bu noktada ekonomik olması gerekiyordu o yüzden aldım.

Tek pişmanlığım 100 e bunu alacağıma o dönem 50.000 sıfır faiz ile 145 e golf 1.6 tdi almamak oldu. Haberim olsaydı alırdım. Ancak arada %45 fiyat farkını da düşünmek lazım

• Merhaba ismim serhat Yalçın, sizi toyota marka aracınızdan gelen ses için rahatsız ettim, benim direksiyonda sabahları gıcırtı gelmeye başladı, araç 2020 sıfır 3 vin km de, sizden tam olarak nasıl bir ses geliyordu acaba, teşekkürler

Adamlar yapar sorun düzelmez bidaha yapar yine olmaz bidaha derken aynı sorun dan 4 kere gidersen anca hak talep edersin gizli aypı Felan zaten alakası yok durumun..

• Aradan yıllar geçmiş aynı kaderi yaşıyoruz.  2025 model 1.8 hibrit corolla 15.000 km de dreksiyon kolonu değişiyor. Aslında ses her zaman olmuyor çok nadir. Ama yine de servis en azından tespit edebildi ve beni uğraştırmadan hızlıca değiştiriyor. 

• 2020 yılında bende 1.8 hybrid corolla vardı .Onunda direksiyonundan ses geliyordu Servis ücretsiz değiştirmişti ama gayet bilinen bu sorun için video çekmem istenmişti:) Birde değişim için araç serviste kalmıştı,ikame araç verilmemişti :)

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.