Şimdi Ara

. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
5
Favori
15.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne desem boş, umarım istediğin yerde olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer okuduğun bölümü ve derslerini sevmiyorsan kaydını sildirmeni öneririm
  • Forumda şu bölüm daha zor diye sidik yarıştıranları görünce midem bulanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinterSoldier

    Kardes dersleriniz Türkçe, bence hiç konuşmaya gerek yok.

    Edit: Uçak mühendisligi okuyorum.

    O zaman ingilizce eğitim gören tüm bölümleri çekelim buraya kıstasınız buysa eğer

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen hacı dediğin gibi, torpilin varsa çüküm şehrinden bibim üniverstesinden mezun ol, her s.kime girersin. torpilin yoksa, ki yine %95 olmayacak. cortingen. çünkü ülke cortingen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hernos2


    quote:

    Orijinalden alıntı: kronin

    Mezun olunca çok para kazanamıcan:)))

    Hadi ordan

    Hangi firmada çalışıyorsun bir soyle de bilelim. Benim söylediğimi destekleyenler çalışan kesim. Sen hangi dunyadansın.



    Millet demiş yok iyi olursan şöyle boyle. Bu nasıl iş illa bir meslekte insan gibi kazanmak için en iyi mi olmak lazım. En iyiler bile en leş alman muhendis kadar kazanabiliyor.



    Bu mantıkla bakınca ozaman doktorunda en iyisi anca 6-7 bin kazansın. Ama bakıyorsun mezun olur olmaz üniversite ayırmadan 5-6bin tl ye işe başlıyor. O sebeple bu bolum okuması çok riskli bir bolum. O kadar kasıcaksın şansın denk gelirse 5-6 kazanıcaksın. Kim alıyorsa bu riski aklından zoru vardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrecinar61

    La sen 3.sinifa gel bak noluyo 1 neki kek matematik fizik. seni ucte gorecem ben :D





    Ne matematiği fiziği ya 3 te, liseden mi bahsediyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böck kullanıcısına yanıt
    Benim zamanımda öss vardı 27 bin civarlarında bir sıralama ile girdim, mezun olduğum zaman elimde sadece diplomam vardı, üniversite zamanı sadece sınav zamanı geçmek için çalıştım.



    Ben üniversite okurken de aynı muhabbetler vardı şimdi genç arkadaşların yazdığına göre anlıyorum ki klasik birbirlerini gazlama muhabbetleri hala devam ediyor.



    5 senedir makina mühendisiyim benden daha tecrübeli abilerimde vardır ama ben yine de kendi tecrübelerimi aktarayım.



    Hem argede hem üretimde çalıştım şimdi de planlamacı olarak çalışıyorum. Çalıştığım sektörlerde çok sağlam kişilerle de tanıştım çok farklı firmalarla da çalıştım, hatta üniversite zamanı bölümüm üzerine yapılan fuarlara amele olarak çalışmaya gittim sırf firmaları görmek için.



    Büyük firmalarda üniversite ne yazık ki önemli tamamen üniversite odaklı alım yapıyorlar, bu firmaları nette bulabilirsiniz.



    Orta ve üstü firmalarda tamamen görüşme sırasında kendinizi satmanıza bağlı ben bomboş cv ile farklı iki firmada kaç tane aday eleyerek işe kabul edildim.



    Bana kalırsa arge en rahat kısım, programlara tam anlamıyla hakimseniz biraz da kafanız çalışıyorsa arge bence en iyi alan ve maaşları da yeterince dolgun.



    Ben onlardan biri olmadığım için argede çok tutunamadım üretim alanında çalışmaya başladım. Üretimle ilgili söyleyebileceğim tek ve net konu mühendisliğin amelelik kısmıdır. Hem makinalarla uğraşırsınız hem çalışanlarla hem yöneticilerle hem ustalarla bir de üstüne bir ton sorumluluk. Ama en fazla iş olanağı da yine üretim alanındadır.



    Satış ve satınalma mühendisliği diye bir konu var ama bana göre o kısım mühendislik dışı, ofis ve pazarlama işlerinden anlayan biri bunları çok rahat yapabilir.



    Sonuç olarak söyleyebileceğim nokta okulunuzu sağ salim bitirin mezun olunca bir kaç iş yapın daha erken çalışıp da istifa etmekten korkmayın hangi taraf sizin daha hoşunuza gidiyorsa orada kalıp o alanda dikiş tutturmaya bakın.



    Maaş konusunda da büyük firmalarda görüşmelerde yüksek maaş söylemekten kaçınmayın sizi beğenirlerse o maaşı verirler zaten.



    Yüksek ölçekli olmayan firmalarda ise yüksek maaş beklentisi elenme sebebiniz olur o da başka bir gerçek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cpu06611 kullanıcısına yanıt
    Aynen, Kıbrısın dandik üviversitelerinden adam dolu devlet kurumları, bas parayı al diplomayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi üniversite hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makine mühendisliği elektronik ve inşaat yıllardan beridir süregelen en iyi mesleklerdir kendini geliştirdiğin sürece aç kalmazsın ama ülkemizde gerek aşırı kontenjan açılması gerek tabela üniversiteleri ile mühendislik kavramının içi boşaltıldı 2 bin ile başlamak normal ama maalesef bu yeni açılan okullardan sadece diploma sahibi yetersiz mezunlar 1300 1400 e de talim ederimle girince kalite düştü ve işveren ne olursa bulurum edasında yok pahasına çalıştırmaya başladı işverenleri az çok bilirsiniz üstelik ülkemizde sayılı üniversiteler dışında boş cidden dil öğrenip dışarı gideceksin ya bir partiye gireceksin ya bir yakının olacak yoksa belli seviyede bir noktada kalırsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Böck

    Ben de özellikle makina okuyan arkadaşlara biraz tavsiyeler vereyim.

    Büyük firmalar Haftada 5 gün çalışırsınız yeni mezun için 3500 civarı maaş verirler. Ve senede 16 maaş verdikleri için 4200 civarı bir para geçer. Savunma sanayinde yeni mezunlar daha fazla para alır.
    Ar-Ge'ye yönelirseniz patent falan yan gelirleriniz daha fazla olur ve iyi bir arge mühendisi çok iyi paralar kazanabilir. Türkiyede çok büyük şirketler var bakmayın. Yok üretim yapılmıyor arge yapılmıyor laflarına.

    Ama bu firmalara girebilmek başarılı öğrencilerin işleri.

    Not ortalamanız bence işe girerken bir etkidir özellikle bazı firmalar var ki 3.00 ortalamaya kafayı takmışlar. Savunma sanayine gireceksen de not ortalaman önemli bence. Okuldaki derslerde elbet proje verirler. Klasik öğrenci gibi son güne bırakmayın bu projeyi o porjeyi en güzel yapmak için gidin şirketlere danışın hocalarınızın kapısını aşındırın. O yaptığınız projeleri cv'nizde yazdığınız öne çıkacaksınız. CV'nizde makina elemanları dersinden AA aldım yazamazsınız. Ama MAKEL Dersi kapsamında araba şaftı tasarımı projesi yaptığınızı belirtebilirsiniz.

    Erasmus yapın derim. CV'nizde ön plana çıkar sizin donanımlı biri olduğunuz imajı çıkar. Ve son oalrak stajlarınızı sakın ama sakın naylon yapmayın. Okulunuza gelen ik cılarla tanışın numaralarını alın mailden hal hatır sorun staj yapmak istediğinizi belirtin. Bunlar büyük firmalar olsun.

    Bunlaır yaptıktan sonra iyi bir gelecek sizi bekliyor olacaktır diyebilirim.

    odtü makine itü makine hacettepe otomotiv mezunu olmalısın yoksa bu maaşlar hayalden öte bu dediklerimde bile 2750den felan başlar




  • Ohooo sen daha şimdiden böyle diyorsan termo makel mukavemet akışta napacaksın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine mühendisliğinden hemşireliğe yatay geçiş yaptım.



    ( 2 senem gitti 1 senem tekrar)



    Hemşirelikte de çalışıyorsun ama bir makine değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cpu06611 kullanıcısına yanıt
    Pekı Iktısat Isletme okuyan ne olur



    ıtu odtu tobb boun bılkent gıbı yerlerde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cpu06611

    arkadaş özelden sormuş. ona yazdığımı buradaya koyuyum.

    dostm bakın, her şehirde makina mühendisliği açıldı. her sene artan bir ivme ile mezun sayısı artıyor. öyle olunca piyasada asgari ücrete çalışıyorsun. o da imalat sektörü ve mekanik tesisat sektöründe. yani ülke in ekonomisi bok gibi. o oranda artmıyor. oyğzden sen gerçek bir makina mğhendisi olmak istiyorsan. üniversteki gördüğün dersleri yorumlayarak araştırarak o fomrmül ve ampirik bağıntıları kurarak ve bir şey dizayn etme hevesiyle çalışman lazm. burda öle deil. bu arge si olan ve inavasyonu olan ülkelerde olur. Lafın kısası artk ülkedeki mühendisler, tekniker gibi çalışı şartları çok azcık iydir onlardan . çünkü onlarda daha kötü oldu a.q. teknikerliği mühendisler yağpınca. siktri et sen. başka bölüme geç. parayı ancak semayen varsa şirket kurarsan işçinin anasını bellersen kaanırsın. o da yoksa boşuna hayal kurma. yanlş ülkede doğdn. benim mezun 100 arkadaşımdan 85 i işsiz! ciddiyim. inanmazsan mezun olunca kendin oran çıkartırsın:D Neye ilgi duyuyorsan o bölümü oku. milletin düşüncelerini takma bi bok bilmiyolar a.q. doktor mühendis mimar takmışlar ağızlarına . işin içindede deilller. sen müzkkle bilimle sanatla kültürle kitapla şiirle uğraş . inan buna daha çok ihiyaç var . gerçek ihtiyaç bu. işini iyi yaparsan istediğin noktaya gelirsin severek. ama Bu ülkede Mİmar mühendise ihtiyaç yok emin yok. sana ihtiyaç yok. bir fazlamıza daha ihtiyaç yok.

    Sen ne kadar konuşsan da bu adam girmese altindaki girecek. Hiçbir topluma sen ona bakma ona girme diyemezsin. Senin zamanında da belki o dusuncedeydi ama kafa yapisini degistirip muhendislige girmemezlik edebildin mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kardeşim bende 2. sınıf öğrencisiyim hatta bunu ders çalışırken ki aramda yazıyorum
    1) muhabbetler aynı genel olarak birçok erkek bir araya gelir yarı dersli yarı boşlu muhabbetler döner
    2) üniversite içinde kendini geliştirmeye bak misal ben enerji topluluğu başkanı oldum elektrikli araba yapacağız inşallah
    3) dilini geliştirmeye bak benim bölümüm ful ingilizce olmasına rağmen kendimi hala çok yetersiz hissediyorum
    4) hocalarla aranı iyi tut onlar her türlü yardımcı olur kendini hocalara belli et
    5) bi şekilde yurtdışı yap hatta sosyal sorumluluk projesiyle gidersen ekstra daha iyi olur ben aiesecle moldovaya dilimi geliştirmeye gideceğim inşallah yaz
    6) sevmiyosan çok zorlama bu mesleği toplumda ismi var diye okunacak bir bölüm değil
    7) yaptığın ve yapacağın işi vatana millete faydalı olmak için yap göreceksin diğer insanlar arasından çok çabuk sıyrılacaksın
    8) gönüllü olarak boş zamanlarında çalışacak ÜRETİM yapan bi yer bul. İşin mutfağına küçük yaşta girmen senin meslek hayatındında yükseliş ivmeni ve kaliteni arttırır
    9) çizim programlarını iyi öğren

    ve sakın moral bozma eğer işini iyi yapıyorsan günü geldiğinde onları seni değil sen onları seçersin. Haydi selametle




  • practice kullanıcısına yanıt
    Benim bölüm ile ilgili bir problemim yok ama 200 sayfa Türkçe kitap okuyup zor demek samimi bulmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterKill88

    Benim zamanımda öss vardı 27 bin civarlarında bir sıralama ile girdim, mezun olduğum zaman elimde sadece diplomam vardı, üniversite zamanı sadece sınav zamanı geçmek için çalıştım.



    Ben üniversite okurken de aynı muhabbetler vardı şimdi genç arkadaşların yazdığına göre anlıyorum ki klasik birbirlerini gazlama muhabbetleri hala devam ediyor.



    5 senedir makina mühendisiyim benden daha tecrübeli abilerimde vardır ama ben yine de kendi tecrübelerimi aktarayım.



    Hem argede hem üretimde çalıştım şimdi de planlamacı olarak çalışıyorum. Çalıştığım sektörlerde çok sağlam kişilerle de tanıştım çok farklı firmalarla da çalıştım, hatta üniversite zamanı bölümüm üzerine yapılan fuarlara amele olarak çalışmaya gittim sırf firmaları görmek için.



    Büyük firmalarda üniversite ne yazık ki önemli tamamen üniversite odaklı alım yapıyorlar, bu firmaları nette bulabilirsiniz.



    Orta ve üstü firmalarda tamamen görüşme sırasında kendinizi satmanıza bağlı ben bomboş cv ile farklı iki firmada kaç tane aday eleyerek işe kabul edildim.



    Bana kalırsa arge en rahat kısım, programlara tam anlamıyla hakimseniz biraz da kafanız çalışıyorsa arge bence en iyi alan ve maaşları da yeterince dolgun.



    Ben onlardan biri olmadığım için argede çok tutunamadım üretim alanında çalışmaya başladım. Üretimle ilgili söyleyebileceğim tek ve net konu mühendisliğin amelelik kısmıdır. Hem makinalarla uğraşırsınız hem çalışanlarla hem yöneticilerle hem ustalarla bir de üstüne bir ton sorumluluk. Ama en fazla iş olanağı da yine üretim alanındadır.



    Satış ve satınalma mühendisliği diye bir konu var ama bana göre o kısım mühendislik dışı, ofis ve pazarlama işlerinden anlayan biri bunları çok rahat yapabilir.



    Sonuç olarak söyleyebileceğim nokta okulunuzu sağ salim bitirin mezun olunca bir kaç iş yapın daha erken çalışıp da istifa etmekten korkmayın hangi taraf sizin daha hoşunuza gidiyorsa orada kalıp o alanda dikiş tutturmaya bakın.



    Maaş konusunda da büyük firmalarda görüşmelerde yüksek maaş söylemekten kaçınmayın sizi beğenirlerse o maaşı verirler zaten.



    Yüksek ölçekli olmayan firmalarda ise yüksek maaş beklentisi elenme sebebiniz olur o da başka bir gerçek

    Bir sey ekliyim bu yaziya. Buyuk olcekli firmalarda da maas beklentinizi cok dusuk tutsrsaniz elenme sebebidir . Yaptigi isin degerini farkinda degik gibi gozukursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende makine mühendisliği yada elektrik elektronik istiyorum nedeni ise ben gerçekten makinelere ilgi duyuyorum çalışma prensiplerine de makine veya ee mühendislerinin iş bulma imkanı yok mu benim Hedefim Hacettepe ee yada makina otomotiv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.