Şimdi Ara

Hoşgeldin Euro 6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dizellerin nitratlı emisyonları 0.18'den 0.08 gr/km'ye indi. Euro 5 partikül emisyonlarını beşte bir seviyesine indirmişti, Euro 6 ise nitratlı gaz emisyonlarındaki (NOx) radikal bir iyileştirme olacak. 1960-70'lerden sonra doğanlar, ihtimal, şimdiye kadarki en iyi kent havasınıı soluyacaklar.

    Bu Eylül ayı ile bereber yeni üretilen otomobiller resmiyet bakımından Euro 6 emisyon standartlarını karşılamak zorunda. Satıştaki otomobiller 2015 ile beraber Euro 6 olacaklar.

    Benzinliler için değişen pek bir şey yok, sadece üretimin ortalaması en çok 130 gr/km CO2 salınım tavanını tutturmak zorunda. Dizeller... işte onların nitratlı emisyon standartları en az iki kat iyileşiyor. Pratik olarak eksoz gazı kokusunun neredeyse kalmayacağını düşünüyorum. Su buharının çevreden taşıyacağı kokular zehirli nitratın kesif kokusunun önüne geçebilir. Sabahları çöken sarı hava ve asit yağmurları gelecekte biraz daha azalacaktır.

    Ağır taşıtlar 2014'le berbaer Euro 6'ya geçmişti, hafif ve orta ticariler içinse 2015'in sonunu bekleyeceğiz.

    Umulur ki ülkemizde de şehirlerde rolantide beklemeyle ilgili sınırlandırmalar yasalaşsın. Özellile terminallerde kalabalıkların yakınında dakikalarca çalıştırılan motorların rolanti süreleri makul şekilde bir dakika ile sınırlandırılsın. Çünkü sigara gibi bu nitratlı gazlar da yavaş yavaş, ama kesin bir şekilde toplumu kanser ediyor.

     Hoşgeldin Euro 6


    standardın özeti:
    http://europa.eu/legislation_summaries/environment/air_pollution/l28186_en.htm

    ince yazı:
    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011:167:0001:0168:EN:PDF

    Cummins'in fikri:
    http://www.cumminseuro6.com/the-world-after-euro-6-what-happens-next







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.