egeislekel
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 19:27:19)
Merhaba arkadaşlar. Yurt dışında yüksek lisans yapıyorum ve ülkeme geri dönerken bir adet klasik gitar almak istiyorum.
Uçak seyahatlarinde değişik problemler olabildiğini okudum müzik enstrümanlarını taşımak hakkında. Pegasusla seyahat edeceğim için çağrı merkezini aradım ve bana gitar için koltuk almam gerektiği söylendi ki dünyanın en saçma çözümü.
Sizlerden isteğim hiç daha önce böyle bir şey yaşadınız mı ? Hiç uçakta yurt içi veya yurtdışı kılıfında (Hard case değil) gitar taşıdınız mı ?
BrahmanS
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 19:30:20)
quote:
Orijinalden alıntı: kediciler Merhaba arkadaşlar. Yurt dışında yüksek lisans yapıyorum ve ülkeme geri dönerken bir adet klasik gitar almak istiyorum. Uçak seyahatlarinde değişik problemler olabildiğini okudum müzik enstrümanlarını taşımak hakkında. Pegasusla seyahat edeceğim için çağrı merkezini aradım ve bana gitar için koltuk almam gerektiği söylendi ki dünyanın en saçma çözümü. Sizlerden isteğim hiç daha önce böyle bir şey yaşadınız mı ? Hiç uçakta yurt içi veya yurtdışı kılıfında (Hard case değil) gitar taşıdınız mı ? |
Ben hard case ile taşımıştım ama gitarda sorun çıkacağını sanmam sakın gitara koltuk falan alayım deme ha
hiçbirşey olmaz binersin alırsın bacağının arasına oh kebap.
egeislekel
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 19:55:31)
quote:
Orijinalden alıntı: •BuuReN• quote:
Orijinalden alıntı: kediciler Merhaba arkadaşlar. Yurt dışında yüksek lisans yapıyorum ve ülkeme geri dönerken bir adet klasik gitar almak istiyorum. Uçak seyahatlarinde değişik problemler olabildiğini okudum müzik enstrümanlarını taşımak hakkında. Pegasusla seyahat edeceğim için çağrı merkezini aradım ve bana gitar için koltuk almam gerektiği söylendi ki dünyanın en saçma çözümü. Sizlerden isteğim hiç daha önce böyle bir şey yaşadınız mı ? Hiç uçakta yurt içi veya yurtdışı kılıfında (Hard case değil) gitar taşıdınız mı ? | Ben hard case ile taşımıştım ama gitarda sorun çıkacağını sanmam sakın gitara koltuk falan alayım deme ha hiçbirşey olmaz binersin alırsın bacağının arasına oh kebap. |
Aslında benim korkum xraylerde. Orada bir problem olmaz değil mi ?
Çünkü almak isteidğim gitar normal klasik gitar boyundan 50 cm kısa.
Klasik gitarlar 150 cm yüksekliğinde. Benim almayı düşündüğüm 100 cm.
Spock
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 20:01:37)
siyah gözlük takıp, kilitli kasada taşırsan sorun çıkacağını sanmıyorum
egeislekel
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 20:03:48)
quote:
Orijinalden alıntı: Spock siyah gözlük takıp, kilitli kasada taşırsan sorun çıkacağını sanmıyorum |
Çocukların belli bir saatten sonra bilgisayar kullanması yasak olması lazım.
Spock
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 20:04:54)
quote:
Orijinalden alıntı: kediciler quote:
Orijinalden alıntı: Spock siyah gözlük takıp, kilitli kasada taşırsan sorun çıkacağını sanmıyorum | Çocukların belli bir saatten sonra bilgisayar kullanması yasak olması lazım. |
22'de uyuyorum daha var
Mr.Pacino
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 20:10:59)
Ucaktaki kurallari bilmedigim icin o konuda yardimci olamayacagim ama gitari koruma konusunda sakin ola yumusak kilifla tasimak gibi bir hata yapma. Gitarin tellerini gevset ve hardcase ile tasi.
egeislekel
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 20:52:34)
Arkadaşın dediği bacak arasına yumuşak kılıfla almak en mantıklısı gibi geldi şimdilik. Ama korkum uçağa sokup sokamamak.
egeislekel
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 23:30:10)
quote:
Orijinalden alıntı: kediciler Merhaba arkadaşlar. Yurt dışında yüksek lisans yapıyorum ve ülkeme geri dönerken bir adet klasik gitar almak istiyorum. Uçak seyahatlarinde değişik problemler olabildiğini okudum müzik enstrümanlarını taşımak hakkında. Pegasusla seyahat edeceğim için çağrı merkezini aradım ve bana gitar için koltuk almam gerektiği söylendi ki dünyanın en saçma çözümü. Sizlerden isteğim hiç daha önce böyle bir şey yaşadınız mı ? Hiç uçakta yurt içi veya yurtdışı kılıfında (Hard case değil) gitar taşıdınız mı ? | Ben hard case ile taşımıştım ama gitarda sorun çıkacağını sanmam sakın gitara koltuk falan alayım deme ha hiçbirşey olmaz binersin alırsın bacağının arasına oh kebap. |
yurt dışına mı taşımıştınız yurt içine mi?
Mr. Arizona
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 23:34:46)
Normalde cello gibi büyük ve ağır müzik aletleri için ekstra koltuk alınması gerekir ama gitar ile sıkıntı olmaz. Herkes yanında taşıyor. Uçak boşsa baş üstü dolabına, boş koltuk denk gelirse yanınıza, en kötü ihtimal bacak aranıza veya pencere tarafına koyarsınız.
egeislekel
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 23:40:10)
quote:
Orijinalden alıntı: Mr. Arizona Normalde cello gibi büyük ve ağır müzik aletleri için ekstra koltuk alınması gerekir ama gitar ile sıkıntı olmaz. Herkes yanında taşıyor. Uçak boşsa baş üstü dolabına, boş koltuk denk gelirse yanınıza, en kötü ihtimal bacak aranıza veya pencere tarafına koyarsınız. |
Haklısınız ama internette yaptığım bir kaç araştırmada yurt dışı uçuşlarında belki problem olabileceği yazıyor. Ben italyadan pegasus ile türkiyeye geleceğim. umarım bir problem yaşamam
Zippo PA.
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 23:43:21)
Ben de bu sorun yüzünden bir senedir gitarımı getiremiyorum.
Mr. Arizona
=> Uçakta gitar taşımak
(13.7.2014 23:46:03)
Anladım hocam 5 yıldır havalimanı yer hizmetlerinde çalışıyorum, Gerek THY, gerek Pegasus olsun bütün prosedürlerini iyi bilirim. Şimdiye kadar çok kez gitarlı yolcu ile karşılaştım ama hiç sıkıntı olmamıştı.
BrahmanS
=> Uçakta gitar taşımak
(14.7.2014 09:53:42)
quote:
Orijinalden alıntı: kediciler quote:
Orijinalden alıntı: kediciler Merhaba arkadaşlar. Yurt dışında yüksek lisans yapıyorum ve ülkeme geri dönerken bir adet klasik gitar almak istiyorum. Uçak seyahatlarinde değişik problemler olabildiğini okudum müzik enstrümanlarını taşımak hakkında. Pegasusla seyahat edeceğim için çağrı merkezini aradım ve bana gitar için koltuk almam gerektiği söylendi ki dünyanın en saçma çözümü. Sizlerden isteğim hiç daha önce böyle bir şey yaşadınız mı ? Hiç uçakta yurt içi veya yurtdışı kılıfında (Hard case değil) gitar taşıdınız mı ? | Ben hard case ile taşımıştım ama gitarda sorun çıkacağını sanmam sakın gitara koltuk falan alayım deme ha hiçbirşey olmaz binersin alırsın bacağının arasına oh kebap. | yurt dışına mı taşımıştınız yurt içine mi? |
Türkiyeden önce almanya sonra fransa ordan tekrar türkiye olacak şekilde taşıdım ama benimki gitar değildi.
Argonath LXI
=> Uçakta gitar taşımak
(14.7.2014 10:00:48)
Hardcase alma.Normal bir kılıf ile yanına al.Hardcase ile getirirsen bagaja alma ihtimalleri yüksek.Gitarın tellerini gevşet,türbülansta ne olur ne olmaz diye kılıfın içine az havlu falan sıkıştır ve baş üstü rafa koy.İzin verirlerse bacaklarının arasına da alabilirsin ama sanmıyorum.
Ben son taşıdığımda kıllık yapmışlardı,baş üstü rafa koymayıp bi koltuk daha almıştım.
cemezgn
=> Uçakta gitar taşımak
(14.7.2014 22:16:17)
birçok kez elektrogitar taşıdım başüstü dolabına koydum hep bi sıkıntı çıkmadı hiç.
theJuDGe_41
=> Uçakta gitar taşımak
(14.7.2014 22:20:02)
quote:
Orijinalden alıntı: cemezgn birçok kez elektrogitar taşıdım başüstü dolabına koydum hep bi sıkıntı çıkmadı hiç. |
Ayni sekilde keman tasiyorum sikinti olmuyor. Pegasusda da sorun olmadi
enduluslucoban
=> Uçakta gitar taşımak
(14.7.2014 22:30:04)
cem yilmaz mizika cozumu der giderim bknz: yahsi bati
egeislekel
=> Uçakta gitar taşımak
(15.7.2014 11:38:45)
Ben zaten bu havayolu şirketlerini anlayamıyorum. Diyelim koltuk aldık gitarı bağladık. O gitar kayıp düşer ordan. Yani çözümleri o kadar saçma ki.