Artech5
=> Wİndows 8'den Windows 7 ' ye Nasıl geçilir?
(1.3.2014 04:06:35)
Merhaba arkadaşlar soruma hemen geçiyorum. Ben windows 8.1 den windows 7 ultimate geçiş yapmak istiyorum. Fakat windows 8 yüklerken biliyorsunuz disk ayırma işlemleri vs yapıyorduk. Saklamak istediğim dosyalarım var ve windows 8 yüklü iken windows 7 ye geçiş işlemlerinin nasıl olacağını anlatabilir misiniz?
Deleted_User-01
(1.3.2014 20:52:22)
Aynı şekilde ben de win 8.1 single launguage'den win7 ultimate X64 bit 'e geçmek istiyorum Ancak recovery bölümünü bozmadan yani windows 7'yi ikincil bir işletim sistemi olarak kurmak istiyorum.(Windows 8 lisansını kaybetmemek için)Bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim?
Guest-A9BF4BC74
(1.3.2014 22:24:23)
Windows 7 ile DVD'den kurulum yapınız. Kurulumda sadece C diskini biçimlendiriniz.
Artech5
(2.3.2014 00:40:47)
quote:
Orijinalden alıntı: loquance Windows 7 ile DVD'den kurulum yapınız. Kurulumda sadece C diskini biçimlendiriniz. |
USB sürücüden olucak üstad.
özgürluk allaha kulluktur
(2.3.2014 00:51:21)
win8 de disk gpt biçiminde. win 7 kurarken hata verir. diski mbr ye çevirmek gerekir. bu işlemi yaparkende disk tamamen silinir. verilerini harici bir diske alarak 7 ye geç.
(2.3.2014 00:53:15)
lisansını kybetmezsin. anahtar biosa gömülü.
Artech5
(2.3.2014 04:32:30)
quote:
Orijinalden alıntı: dufydc win8 de disk gpt biçiminde. win 7 kurarken hata verir. diski mbr ye çevirmek gerekir. bu işlemi yaparkende disk tamamen silinir. verilerini harici bir diske alarak 7 ye geç. |
Öncelikle windows 8 toplama sistemimde c sürücüsüne kurdum. Demek istediğiniz dosyaları D sürücüsüne atıp c yi temizlemek mi ? Ayrıca windows 8 orjinal değil.
(2.3.2014 14:49:13)
quote:
Orijinalden alıntı: Artech5 quote:
Orijinalden alıntı: dufydc win8 de disk gpt biçiminde. win 7 kurarken hata verir. diski mbr ye çevirmek gerekir. bu işlemi yaparkende disk tamamen silinir. verilerini harici bir diske alarak 7 ye geç. | Öncelikle windows 8 toplama sistemimde c sürücüsüne kurdum. Demek istediğiniz dosyaları D sürücüsüne atıp c yi temizlemek mi ? Ayrıca windows 8 orjinal değil. |
ben win8 önyüklü bir cihazın olduğunu varsayarak yazmıştım. o zaman belirttiğin gibi verilerini d ye at. aynen c ye (D ye dokunmadan) win7 yi kur. aslında harici bir medya olsa daha sorunsuz olurdu.
Artech5
(2.3.2014 15:35:12)
quote:
Orijinalden alıntı: dufydc quote:
Orijinalden alıntı: dufydc win8 de disk gpt biçiminde. win 7 kurarken hata verir. diski mbr ye çevirmek gerekir. bu işlemi yaparkende disk tamamen silinir. verilerini harici bir diske alarak 7 ye geç. | Öncelikle windows 8 toplama sistemimde c sürücüsüne kurdum. Demek istediğiniz dosyaları D sürücüsüne atıp c yi temizlemek mi ? Ayrıca windows 8 orjinal değil. | ben win8 önyüklü bir cihazın olduğunu varsayarak yazmıştım. o zaman belirttiğin gibi verilerini d ye at. aynen c ye (D ye dokunmadan) win7 yi kur. aslında harici bir medya olsa daha sorunsuz olurdu. |
Düşürme olduğu için bir farklılık yok dimi aynı 7 den 8 e geçermiş gibi yapıyoruz ?
(2.3.2014 15:59:36)
quote:
Orijinalden alıntı: dufydc win8 de disk gpt biçiminde. win 7 kurarken hata verir. diski mbr ye çevirmek gerekir. bu işlemi yaparkende disk tamamen silinir. verilerini harici bir diske alarak 7 ye geç. | Öncelikle windows 8 toplama sistemimde c sürücüsüne kurdum. Demek istediğiniz dosyaları D sürücüsüne atıp c yi temizlemek mi ? Ayrıca windows 8 orjinal değil. | ben win8 önyüklü bir cihazın olduğunu varsayarak yazmıştım. o zaman belirttiğin gibi verilerini d ye at. aynen c ye (D ye dokunmadan) win7 yi kur. aslında harici bir medya olsa daha sorunsuz olurdu. | Düşürme olduğu için bir farklılık yok dimi aynı 7 den 8 e geçermiş gibi yapıyoruz ? |
win7 kurulum dvd si ile kurmayacak mısın 7 yi? yükletme düşürme ile işin yokki senin. D YE YEDEK AL. win7 kurulum dvdsini tak. disk seçme ekranına gelince c yi sil. c yi seçerek kuruluma devam et. D ye dokunma. bu kadar.
Artech5
(2.3.2014 17:19:37)
quote:
Orijinalden alıntı: dufydc win8 de disk gpt biçiminde. win 7 kurarken hata verir. diski mbr ye çevirmek gerekir. bu işlemi yaparkende disk tamamen silinir. verilerini harici bir diske alarak 7 ye geç. | Öncelikle windows 8 toplama sistemimde c sürücüsüne kurdum. Demek istediğiniz dosyaları D sürücüsüne atıp c yi temizlemek mi ? Ayrıca windows 8 orjinal değil. | ben win8 önyüklü bir cihazın olduğunu varsayarak yazmıştım. o zaman belirttiğin gibi verilerini d ye at. aynen c ye (D ye dokunmadan) win7 yi kur. aslında harici bir medya olsa daha sorunsuz olurdu. | Düşürme olduğu için bir farklılık yok dimi aynı 7 den 8 e geçermiş gibi yapıyoruz ? | win7 kurulum dvd si ile kurmayacak mısın 7 yi? yükletme düşürme ile işin yokki senin. D YE YEDEK AL. win7 kurulum dvdsini tak. disk seçme ekranına gelince c yi sil. c yi seçerek kuruluma devam et. D ye dokunma. bu kadar. |
Yok usb sürücüden kurucam windows 7 ultimate
(2.3.2014 19:17:24)
quote:
Orijinalden alıntı: dufydc win8 de disk gpt biçiminde. win 7 kurarken hata verir. diski mbr ye çevirmek gerekir. bu işlemi yaparkende disk tamamen silinir. verilerini harici bir diske alarak 7 ye geç. | Öncelikle windows 8 toplama sistemimde c sürücüsüne kurdum. Demek istediğiniz dosyaları D sürücüsüne atıp c yi temizlemek mi ? Ayrıca windows 8 orjinal değil. | ben win8 önyüklü bir cihazın olduğunu varsayarak yazmıştım. o zaman belirttiğin gibi verilerini d ye at. aynen c ye (D ye dokunmadan) win7 yi kur. aslında harici bir medya olsa daha sorunsuz olurdu. | Düşürme olduğu için bir farklılık yok dimi aynı 7 den 8 e geçermiş gibi yapıyoruz ? | win7 kurulum dvd si ile kurmayacak mısın 7 yi? yükletme düşürme ile işin yokki senin. D YE YEDEK AL. win7 kurulum dvdsini tak. disk seçme ekranına gelince c yi sil. c yi seçerek kuruluma devam et. D ye dokunma. bu kadar. | Yok usb sürücüden kurucam windows 7 ultimate |
farketmez ha cd-dvd ha usb
Artech5
(2.3.2014 19:44:54)
quote:
Orijinalden alıntı: dufydc win8 de disk gpt biçiminde. win 7 kurarken hata verir. diski mbr ye çevirmek gerekir. bu işlemi yaparkende disk tamamen silinir. verilerini harici bir diske alarak 7 ye geç. | Öncelikle windows 8 toplama sistemimde c sürücüsüne kurdum. Demek istediğiniz dosyaları D sürücüsüne atıp c yi temizlemek mi ? Ayrıca windows 8 orjinal değil. | ben win8 önyüklü bir cihazın olduğunu varsayarak yazmıştım. o zaman belirttiğin gibi verilerini d ye at. aynen c ye (D ye dokunmadan) win7 yi kur. aslında harici bir medya olsa daha sorunsuz olurdu. | Düşürme olduğu için bir farklılık yok dimi aynı 7 den 8 e geçermiş gibi yapıyoruz ? | win7 kurulum dvd si ile kurmayacak mısın 7 yi? yükletme düşürme ile işin yokki senin. D YE YEDEK AL. win7 kurulum dvdsini tak. disk seçme ekranına gelince c yi sil. c yi seçerek kuruluma devam et. D ye dokunma. bu kadar. | Yok usb sürücüden kurucam windows 7 ultimate | farketmez ha cd-dvd ha usb |
Okey gerekli dosyalarımı d ye atıp sıfırlıyorum pc yi tamamdır dostum sağ ol.
Deleted_User-01
(3.3.2014 14:51:05)
quote:
Orijinalden alıntı: dufydc lisansını kybetmezsin. anahtar biosa gömülü. |
Hdd yi formatlayınca biosdaki key de gitmez mi ? Ayrıca recovery bölümünü bozmadan windows 7'yi ikincil işletim sistemi olarak kuramazmıyım ?
Artech5
(3.3.2014 17:56:28)
quote:
Orijinalden alıntı: Turkish_Union-687 quote:
Orijinalden alıntı: dufydc lisansını kybetmezsin. anahtar biosa gömülü. | Hdd yi formatlayınca biosdaki key de gitmez mi ? Ayrıca recovery bölümünü bozmadan windows 7'yi ikincil işletim sistemi olarak kuramazmıyım ? |
Üstad sen nasıl yaparsın bilmiyorum ama ben gerekli dosyalarımı d ye atıp yükledim 7 yi c yi formatlayarak.
Deleted_User-01
(3.3.2014 18:05:13)
quote:
Orijinalden alıntı: dufydc lisansını kybetmezsin. anahtar biosa gömülü. | Hdd yi formatlayınca biosdaki key de gitmez mi ? Ayrıca recovery bölümünü bozmadan windows 7'yi ikincil işletim sistemi olarak kuramazmıyım ? | Üstad sen nasıl yaparsın bilmiyorum ama ben gerekli dosyalarımı d ye atıp yükledim 7 yi c yi formatlayarak. |
Onu ben de bilmiyorum ancak şu anda (Aero olmaması dışında) Windows 8.1 Single Language'den memnunum format atmayı düşünmüyorum.
(8.3.2014 11:40:30)
quote:
Orijinalden alıntı: dufydc lisansını kybetmezsin. anahtar biosa gömülü. | Hdd yi formatlayınca biosdaki key de gitmez mi ? Ayrıca recovery bölümünü bozmadan windows 7'yi ikincil işletim sisteenmi olarak kuramazmıyım ? |
bios ile hdd nin bir bağlantısı yokki. bios yazılımı nerde yüklü ? anakartta. anakart ne zaman bozulursa lisans anahtarını o zaman kaybedersin. böyle bir durumdada üretici ile sorun halledilebilir. win 8 uefi modda kuruluyor. hdd gpt formatında oluyor. hal böyle iken 7 kurmak istediğinde hata alıyorsun. diski mbr ye çevirmen gerekiyor. bunu yapabilmek içinde diski komple silmek gerekiyor. buda recovery i kaybetmek anlamına geliyor. win7 yi uefi modda kurabilirsen recovry i kaybetmezsin. enpedi.com dan faydalanabilirsin. birde cihazın markası ne ?
byJuck
(10.3.2014 00:12:19)
8e 7yi taktıgımda yüklenemez diyor onu halledicem ?
Deleted_User-01
(15.4.2014 16:08:16)
Neden anlayamam açıklar mısın Bien123 ?
Bien123
(15.4.2014 16:16:45)
ANLAYAMAZSIN!!!!