12v akü ile şerit led besleme (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Elektronik ve Mekanik >> Elektronik
Guest-4A2756470 => 12v akü ile şerit led besleme (23.02.2014 23:11:30)
Bisikletim gece görünmez oluyor resmen, bir gün kamyoncunun altında kalacağım o olacak. Apaçi gibi her yeri ışıklandırma riskini göze alıyorum, şerit led döşeyeceğim bisiklete 3 çipli. Parlaklık ayarı vs. ile de süper bir ışık kaynağı olacağım.

12v akülerin 14,4v-10,8v arası gerilim uyguladıklarını biliyorum doluluk oranına göre. 11v sorun değil elbet ama 13v ve 14v sıkıntı yaratır mı şerit ledde ? Nasıl yapsak ?

malisert32 => 12v akü ile şerit led besleme (23.02.2014 23:30:16)
14-14,5V genelde şarjın max. sınırıdır.Eğer bisikletde şarj etme işlemi yoksa üst voltaj zaten önemini kaybeder.Çünkü evde şarj edip takarsanız zaten dolu akü voltajı 13-13,1 V gibi gösterir.Kullanımla düşmeye başlar.
Ben alt sınır voltajına çare tavsiye ederim.Eğer alt sınır voltajı altına düşerseniz akünüzün ömrü katlayarak azalır.Bu sebeple ör;11V'a düşünce devre kesici bir devre tavsiye ederim.
Tabi ideal olan 12V regüle (smps yada seri regüle devresi)

Aslında hazır konu açılmışken başka bir tavsiyem olacak.Bu;bisikletde şarja devam etme projesi.Tabi kendi bisiklet dinamosu ile değil yazıcı step motorları ile mükemmel üstü şarj olacağı gibi,hem kolay montaj hemde sürmede daha az zorluk görürsünüz.

Guest-4A2756470 => 12v akü ile şerit led besleme (23.02.2014 23:32:58)
quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

14-14,5V genelde şarjın max. sınırıdır.Eğer bisikletde şarj etme işlemi yoksa üst voltaj zaten önemini kaybeder.Çünkü evde şarj edip takarsanız zaten dolu akü voltajı 13-13,1 V gibi gösterir.Kullanımla düşmeye başlar.
Ben alt sınır voltajına çare tavsiye ederim.Eğer alt sınır voltajı altına düşerseniz akünüzün ömrü katlayarak azalır.Bu sebeple ör;11V'a düşünce devre kesici bir devre tavsiye ederim.
Tabi ideal olan 12V regüle (smps yada seri regüle devresi)

Aslında hazır konu açılmışken başka bir tavsiyem olacak.Bu;bisikletde şarja devam etme projesi.Tabi kendi bisiklet dinamosu ile değil yazıcı step motorları ile mükemmel üstü şarj olacağı gibi,hem kolay montaj hemde sürmede daha az zorluk görürsünüz.

Bisikletimin dişli sistemi gerçekten çok zayıf, güneş enerjisi dışında şarj imkanım yok. Bütün zincirler elimde kalabilir eğer böyle bir modifikasyona girersem.

Güneş enerjisiyle şarj da şimdilik devre dışı, şu sınavlar geçsin gitsin Arduino ile bisiklet bilgisayarı yapma projem var o zaman Li-Po solar panel telefondan rgb kontrolü vs. her şeyi tam yapacağım. Şu anda tek isteğim minimum masraf ve uğraşla bu arkadaşları yakmak.

Sayfa: [1]