ozanozsavas
=> Aracımı satıyorum. plakası bende kalabilir mi ?
(24.1.2014 00:05:27)
selamlar. aracımı satıyorum fakat plakasını diğer araçlarımda kullanmak istiyorum. bildiğim kadarıyla noterde soruyorlar plakayı. bu konu hakkında bilginiz var mı ?
Sacramental
(24.1.2014 00:06:38)
Plaka şahsileştirilebiliyor diye biliyorum.
ozanozsavas
(24.1.2014 00:12:45)
quote:
Orijinalden alıntı: Sacramental Plaka şahsileştirilebiliyor diye biliyorum. |
aracı satarken yapabiliyor muyuz o işlemi ?
Sacramental
(24.1.2014 00:20:25)
quote:
Orijinalden alıntı: ozanozsavas quote:
Orijinalden alıntı: Sacramental Plaka şahsileştirilebiliyor diye biliyorum. | aracı satarken yapabiliyor muyuz o işlemi ? |
Malesef 14 yıldır araç değiştirmediğimiz için bilmiyorum.
e-rose
(24.1.2014 01:08:11)
Bu durum karşı taraf ile anlaşmanıza bağlı, plaka masrafını karşılarsanız karşı taraf plakayı noterde değiştireceğim diye satışını alır, sizde boşta kalan plakayı trafikten tekrar satın almış olduğunuz başka bir araca alabilirsiniz... Üzerinde plaka olan araca alamazsınız...
Küçük bir risk; plaka çok dikkat çekici ise ve trafikte tanıdık yoksa veya ektra para vermek istemiyorsanız aynı plakayı alamama ihtimalin var.
ozanozsavas
(24.1.2014 15:28:14)
quote:
Orijinalden alıntı: e-rose Bu durum karşı taraf ile anlaşmanıza bağlı, plaka masrafını karşılarsanız karşı taraf plakayı noterde değiştireceğim diye satışını alır, sizde boşta kalan plakayı trafikten tekrar satın almış olduğunuz başka bir araca alabilirsiniz... Üzerinde plaka olan araca alamazsınız... Küçük bir risk; plaka çok dikkat çekici ise ve trafikte tanıdık yoksa veya ektra para vermek istemiyorsanız aynı plakayı alamama ihtimalin var. |
hocam plaka 34 de 838, plakayı istememizin iki nedeni var; kardeşimin adı deniz ve plakaya çok bağlandı. 2. olarak da gene kardeşim arabanın satılmaması için ağlıyor, babam da yeni bir araba alınacağını ıspatlamak için plakayı tutmak istiyor.
alıcı ankaralı, 06 plaka kullanmak istiyor. kabul etti zaten o da .
fakat sadece plakayı muhafaza edebilir miyiz ? arabayı 1 ay sonra alacağız, plka 1 ay elimizde kalabilir mi ?
e-rose
(24.1.2014 15:31:44)
quote:
Orijinalden alıntı: ozanozsavas quote:
Orijinalden alıntı: e-rose Bu durum karşı taraf ile anlaşmanıza bağlı, plaka masrafını karşılarsanız karşı taraf plakayı noterde değiştireceğim diye satışını alır, sizde boşta kalan plakayı trafikten tekrar satın almış olduğunuz başka bir araca alabilirsiniz... Üzerinde plaka olan araca alamazsınız... Küçük bir risk; plaka çok dikkat çekici ise ve trafikte tanıdık yoksa veya ektra para vermek istemiyorsanız aynı plakayı alamama ihtimalin var. | hocam plaka 34 de 838, plakayı istememizin iki nedeni var; kardeşimin adı deniz ve plakaya çok bağlandı. 2. olarak da gene kardeşim arabanın satılmaması için ağlıyor, babam da yeni bir araba alınacağını ıspatlamak için plakayı tutmak istiyor. alıcı ankaralı, 06 plaka kullanmak istiyor. kabul etti zaten o da . fakat sadece plakayı muhafaza edebilir miyiz ? arabayı 1 ay sonra alacağız, plka 1 ay elimizde kalabilir mi ? |
Karşı taraf plakayı değiştirdiği an yani satışı aldığı an plaka boşa çıkar ve trafik tescilde kalır, sizin elinizde kalmaz, bunu gidip trafikten rica ederseniz belki bekletebilirler çünki öyle aman aman bir plaka değil... (seri vs. gibi plaka değil yani)
Tamamen ikili ilişkilere bağlı, yoksa kanunen bu plakayı tekrar alabilme şansınız yok gibi... Aynı gül olsaydı trafikte bekler ve boşa çıktığında aynı plakayı kendi aracınıza tescil ettirirdiniz...
Kolay gelsin.
_eRay
(24.1.2014 15:33:26)
Plakayı elde tutmak gibi bir uygulama yok maalesef. Öncelikle aracı alacak kişinin noterde plaka değişikliği yapmak istediğini belirtmesi gerek. Satışın akabinde sizin plakanız tekrardan bağlı olduğu trafik şubesine verilir. Yeni alacağınız araç için aynı plakayı kullanmak isterseniz tekrar plakanın bağlı olduğu trafik şubesine gidip -bir miktar bağış- karşılığında plakayı alırsınız. Bu konuda en önemli nokta yeni aracı üzerine alacak kişinin ikameti ile plakanın bağlı olduğu trafik şubesi aynı ilçe olmalı.
VipLife
(24.1.2014 16:27:53)
Kardeşin kaç yaşında? Daha aklı selim yaşa gelmediyse yaptır bi APP plaka ver eline gitsin..
dgnakgnl
(24.1.2014 16:48:34)
Emniyete gerekli bağışı yapıp 2-3 ay plaka bekleten tanıdıklarım var.Tamamen size, bağışınıza ve torpile kalmış bir mevzu.
_mp_
(24.1.2014 16:48:51)
plakanız boşa çıkmadan önce trafik tescile gidip memurlara plakayı size ayırmaları için ricada bulunmalısınız. ortalama 500-600 lira trafiğe bağışta* bulunmanız gerekebilir.
Umut T.
(24.1.2014 17:07:32)
quote:
Orijinalden alıntı: mavipasa plakanız boşa çıkmadan önce trafik tescile gidip memurlara plakayı size ayırmaları için ricada bulunmalısınız. ortalama 500-600 lira trafiğe bağışta* bulunmanız gerekebilir. |
o kadar olacağını sanmıyorum. sonuçta karşı taraf yeni 06 plaka aldığı an boşa çıkacak ve koordinasyon sağlandığı sürece basit bir işlem olacak 34 de xxx plakayı tekrar almak.
karşı tarafla bağlantılı olun dediğim gibi. emniyete de önceden söylersiniz derdinizi, plaka boşa çıkınca zaten işi takip ettiğiniz için hemen siz alırsınız.
KubilayA
(24.1.2014 17:36:04)
İstanbul'da plaka anlamsız olsa bile masraflı. Tanıdık bulursanız ucuza hallolur. Ha bir de ikametgahınız ile plakanın verildiği şubenin tutması gerek.