Anarsizm
=> DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All
(17.04.2015 20:38:29)
Artillery'de ki hoş hicaz ezgilerine rağmen oyum Possessed'in albümüne
Possessed 3
Artillery 4
Terrible Certainty
(18.04.2015 03:13:41)
Artillery'nin Khomaniac şarkısı gerçekten güzel ama uzun şarkı süreleri biraz dinlemeyi zorlaştırıyor
bobafett
(18.04.2015 10:48:17)
Not: Armoros'un youtube'da karışık şekilde parça linkleri paylaşılmış bu yüzden direkt albüm linki verdim, sevmezseniz silebilirsiniz maçı oyladıktan sonra.
The Mandalorian
(18.04.2015 11:57:01)
White Cluster
(18.04.2015 14:30:22)
Armoros inerken Evildead'i açtım. Dinlerken yorumlayayım.
Intro çok sağlam başladı. Thrash Metal klasiği haline gelmiş yapıda bir riff ile solo gitarın yazdığı bir melodinin ardından bateri atakları ile daha da hızlanan riff kafa göz dağıttırır hale geliyor. Vokal thrash metal için başarılı gibi gözükse de oldukça sade okuyor. Nasty Savage dinlemiştik yaklaşık 10 küsür maç önce. Vokal dersi olarak onu gösterebilirim. Fakat riff anlamında Evildead muazzam bir iş çıkarmış albümün girişinden. Sepultura izlenimleri dolup taşmış albümde. Gerek duygusal melodiler gerek hız anlamında gerekse de hızlı sololar anlamında tam bir Sepultura severe hitap edecek bir albüm ki ben Sepultura'ya bayılan bir insanım. Özellikle Annihitation Of Civilization şarkısı muazzam olmuş. Özellikle nakarat kısmında geri vokallerin girişi ve daha da ilginçleşen riff ile muazzam anlar yaşıyor insan. Living Good'da da tempo düşmüyor. Çok hızlı ve tekdüze bir girişin ardından yine çeşitlilik kazanıyor albüm riff olarak ancak vokal hala çok tekdüze. Bu riff şenliğinin yanına biraz daha farklı şeyler deneyen vokal olması gerekiyordu bence. Ayrıca Living Good'un sonlarına yaklaşırken şu ilk 3 şarkıdan en iyisinin Living Good olduğuna da emin konumdayım. Daha önce bu yarışmada Nasty Savage ve Heathen'ın albümlerini o kadar çok beğenmiştim ki hemen arşivime kaydetmiştim. Evildead de daha önce dinlemediğim ancak mükemmel olduğuna inandığım bir albüm yapmış. Hemen torrente yüklendim ben de. Armoros'u henüz dinlemedim, umarım Evildead gibi olur o da.
Armoros'a geçiyorum. Intro'daki davullar dikkat çekici olarak başlıyor albüm. Sert riffin ardından aralıklı birer solo ile hızlanıyor albümler. Şarkının main riffi muazzam. Albümleri vokal farkının ayıracağını düşünüyordum. Şarkıda vokal çok geç girince bir an enstrümantal sandım fakat vokal olarak oldukça benzer iki grup da. Terminal Death de oldukça hızlı başladı. Armoros'un soundu daha kirli Evildead'e göre. Bu kirli sound olayı beni nedense biraz geri itiyor. Yaratılan atmosfer bambaşka evet ancak ben Slayer dinlerken bile Hell Awaits albümüne falan fazla takılı kalamıyorum. Sound ne kadar temizse albümün beni içine çekmesi o kadar kolay oluyor. Aynı şekilde Artillery'nin de Terror Squad'ı has thrash metal iken daha temiz ve daha zengin By Inheritance'a kat kat fazla tapıyorum. Bu sebeple Armoros beklediğim etkiyi yapamadı bende. Oyum bu sebeplerden dolayı Evildead'e.
Evildead: 1
Armoros: 1
pelerinli
(18.04.2015 18:09:49)
Ben yazacaktım ama sağolsun Papa Emeritus II benzer düşüncelerimi söylemiş, boşuna tekrar edip sayfayı boğmayım, ben ondan gayrı olarak ikisinde de o kadar derslik riff olmadığını ve aksine özellikle Armoros'un introsunun davul açısından "aaa davul" diye başladığını düşünüyorum
Evildead: 2
Armoros: 1
The Mandalorian
(18.04.2015 18:16:39)
quote:
Orijinalden alıntı: pelerinli Ben yazacaktım ama sağolsun Papa Emeritus II benzer düşüncelerimi söylemiş, boşuna tekrar edip sayfayı boğmayım, ben ondan gayrı olarak ikisinde de o kadar derslik riff olmadığını ve aksine özellikle Armoros'un introsunun davul açısından "aaa davul" diye başladığını düşünüyorum Evildead: 2 Armoros: 1 |
Armoros'ta baslar daha ön planda
bobafett
(18.04.2015 19:11:44)
Ooovv Kanada'nın en iyi thrash albümü karşımızda, ki bu demek oluyorki albümü Alice In Hell'e tercih ederim. Hak ettiği ilgiyi ve değeri görmemiş grupların başında geliyor bu abeyler bunu belirtmek isterim, çünkü bu albüm çok seneler sonra yayınlanabildi; maalesef talih onlardan yana değildi müzik yaşamları boyunca. Tahmin ediyorumki ancak 2000'li yılların sonlarına doğru yeraltı teyp takascılığı sayesinde günyüzünü görme şansını elde etmiştir bu yapım.
Pieces albümün parçaları 87-88 yılları arasında kaydedilmiş; o yıllarda ağır rakipleri vardı elbette ve müzikal açıdan da DFA (Dark Fucking Angel) etkilenimleri direkt hissedilmektedir albüm boyu. Son parça hariç her parça tozu dumana katan yapıdadır. Yüksek tempolu olması, vokallerin Evildead'deki kadar yavan ve zorla söylettirilmiyor olması ve basların miksde hakkının verilmiş olması da diğer artıları.
Her ne kadar Strapping Young Lad fanı olmasam da gitarlarda Jed Simon varmış.
Evildead'in Annihilation Of Civilization'ı da bazur güzür baştan sona gaz olan bir albüm, hatta kendine özgün maceracı bir yapıya sahip, zamane gruplarına kıyasiyen bir çoğuna göre de taze bir yapıya sahip. Ama Armoros'u sollayabilecek bir albüm değil.
Eşitleyelim hemen;
Armoros 2
Evildead 2
Terrible Certainty
(18.04.2015 20:32:51)
ben müzikleri youtube'dan dinlemiyorum zaten linke gerek yok
pelerinli
(19.04.2015 08:20:15)
quote:
Orijinalden alıntı: qer_1st_k ben müzikleri youtube'dan dinlemiyorum zaten linke gerek yok |
Spotify falan mi?
bobafett
(20.04.2015 09:00:18)
Eşitliği bozsun biri arkadaşlar da akşama yeni maçı koyabileyim...
bobafett
(20.04.2015 15:45:47)
quote:
Orijinalden alıntı: qer_1st_k akşam eve gelince editlicem. |
Editlemek yasak; bir süre daha bekleyelim.
Evil.Morty
(20.04.2015 15:47:05)
edit: silinebilir.
White Cluster
(20.04.2015 18:17:03)
quote:
Orijinalden alıntı: SlayerPIN0 Tabi kide evildead. Açıklama yazmama gerek var mı? İlk kez bu konuda yazıyorum. Armoros 2 Evildead 3 |
Açıklama yazmanıza gerek yok fakat sonraki yarışmalarda keyfiyen birkaç cümle ile fikirlerinizi yazarsanız konu zenginliği açısından hoş olacaktır. Yarışmada kalıcı olmanız gerekiyor yalnız.
Evil.Morty
(20.04.2015 19:37:40)
Teşekkürler açıklama için. O zaman yazdığım yorumumu düzenliyorum. Malesef kalıcı olamam.
Eskiden dinlerdim thrash metal. Görünce yorum atayım dedim.
Dumb Truck
(20.04.2015 21:54:43)
Annihilation of civilization dan pek birsey kalmadi aklimda. Uykulu oldugumdan midir nedir sıkıldım albumu dnlerken
Su an armoros un albumu iniyor, onu da dinleyip oyumu veriyorum.
Edit: Oyum Pieces'a.
Pieces:3
Annihlation of civilization:2
Terrible Certainty
(21.04.2015 00:33:16)
evildead'in her şarkısı birbirine benziyor gibi geldi, elemanlar güzel çalıyorlar ama yaratıcılıkta eksiliğe kurban gitmiş bir albüm bence, o yüzden yaratıcı gitar kombinasyonları deneye armoros'a oyum
Armoros:4
Evildead:2
bobafett
(21.04.2015 22:45:58)
The Mandalorian
(22.04.2015 13:25:23)
Sacrifice müzikal anlamda pek bir şey bulamadım, bütün şarkıları sanki birbirine benziyor, vokalde hoşuma gitmedi.
Invocator 1
Sacrifice 0
İki albümde pek hoşuma gitmedi açıkcası
White Cluster
(22.04.2015 19:55:34)
Oyum Danimarka'ya gidiyor. Invocator çok güzel albüm yapmış.
Invocator: 2
Sacrifice: 0