ka_za
=> Logaritma hakkında
(22.1.2014 15:42:12)
Lys de logartimanin neresi cikiyor tam olarak bilgisi olan var mı? Esitsizlik ve denklemle iç içe olan bölüm cok önemli mi? Araştırdımda bulamadım net birşey
Sangfroid
=> Logaritma hakkında
(22.1.2014 19:13:21)
quote:
Orijinalden alıntı: ka_za Lys de logartimanin neresi cikiyor tam olarak bilgisi olan var mı? Esitsizlik ve denklemle iç içe olan bölüm cok önemli mi? Araştırdımda bulamadım net birşey |
logaritme dediğin konu çok uzun değil zaten. bunu araştıracağına her yönüyle öğren.
ozank_95
=> Logaritma hakkında
(22.1.2014 19:17:29)
hocam bu senenin müfredatında ne verdilerse senin onları bilmen gerek yani herhangi bir yerinden soru gelebilir şurası çıkar mı şurası çıkmaz mı demek saçma olur
efe.1905se
=> Logaritma hakkında
(22.1.2014 19:19:08)
ka_za
=> Logaritma hakkında
(22.1.2014 19:20:59)
quote:
Orijinalden alıntı: ozank_95 hocam bu senenin müfredatında ne verdilerse senin onları bilmen gerek yani herhangi bir yerinden soru gelebilir şurası çıkar mı şurası çıkmaz mı demek saçma olur |
Evet doğru diyorsunda logaritmada da bi kaç yıldır bir değişiklik var bağzı kitaplar mantis kologoritmaya kadar girmiş bazılarında yok. Bide çok ayrıntılı işlenmemişse geçmişte çıkmamışsa o riske girmeyi düşünüyorum ondan soruyorum yoksa tabiki ögrenmek lazım ama
ozank_95
=> Logaritma hakkında
(22.1.2014 19:28:26)
quote:
Orijinalden alıntı: ka_za quote:
Orijinalden alıntı: ozank_95 hocam bu senenin müfredatında ne verdilerse senin onları bilmen gerek yani herhangi bir yerinden soru gelebilir şurası çıkar mı şurası çıkmaz mı demek saçma olur | Evet doğru diyorsunda logaritmada da bi kaç yıldır bir değişiklik var bağzı kitaplar mantis kologoritmaya kadar girmiş bağzılarında yok. Bide çok ayrıntılı işlenmemişse geçmişte çıkmamışsa o riske girmeyi düşünüyorum ondan soruyorum yoksa tabiki ögrenmek lazım ama |
yok yok ben karakteristik ve mantisi söylemiyorum iç içe geçmiş ifadeler 2013 LYS de çıktı yani önemli logaritmadan hepsini bilmen gerek
dizilerde limit işaret ve tam değer fonksiyonları kalktı mesela karakteristik mantis kologaritma benim eski kitaplarda var ama sanırım onlar da kalktı dershaneye giden birine sormak gerekir.
Oradan da sadece log2 nin değerini verir 2 üzeri 23 kaç basamaklıdır der mesela bunu bil