Şimdi Ara

Bilgisayar ve cep telefonuna artık taksit yok (Amiral gemisi OUT - ikinci el IN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konuyu siyasete dökmeyelim ve konu silinmesin. Biz burada, bu yeni uygulamanın neler doğurabileceğini konuşalım.


    Bilgisayar ve cep telefonuna artık taksit yok

    BDDK, kredi kartı ve nakit çekimlerinde taksit sayısını 9 ayla sınırlandırırken; altın, pırlanta, cep telefonu, bilgisayar, gıda ve akaryakıtta taksit uygulamasını kaldırdı.
    Buna göre cep telefonu veya bilgisayar almak isteyenler 1 Şubat 2014'ten itibaren peşin almak zorunda. Mobilya, beyaz eşya, tatil, araç kiralama dahil olmak üzere hiçbir mal ve hizmet alımında taksit süresi 9 ayı geçemeyecek. Yüzde 30 peşinatı olmayan, araba kredisi çekemeyecek. Bu sınırlamalara takılmadan alışveriş yapmak, araba almak isteyenler için son tarih 2 Şubat 2014.

    Hükümetin, hem krediler ve kredi kartlarındaki hızlı büyümeyi hem de cari açığı frenlemek üzere aldığı bankacılık tedbirleri, bugünkü Resmi Gazete’te yayımlandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun hazırladığı yönetmeliğin taslaktan daha sert olması dikkat çekti.

    TATİLDEN, ARAÇ KİRALAMAYA BEYAZ EŞYADAN MOBİLYAYA 9 AY

    Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklikle, kredi kartıyla yapılan mal ve hizmet alımı ile nakit çekiminin taksitlendirme süresi 9 ayla sınırlandırıldı.

    BDDK’nin değişiklik taslağında elektrikli ve elektronik eşya ile bilgisayar alımı, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili alımlarda taksit süresi 6 ay olarak öngörülmüştü. Ancak Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik çok daha sert bir sınırlama getirdi.

    BİLGİSAYAR, CEP TELEFONU, PIRLANTAYA TAKSİT YOK

    Telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili alımlarda da gıda ve akaryakıtta olduğu gibi ‘hiç taksit’ olmayacak. Bir başka ifadeyle sevgiliye pırlantayı, çocuğa cep telefonu ve bilgisayarı taksitle alma dönemi kapanıyor. 1 Şubat'tan sonra bu ürünleri taksitle almak mümkün olmayacak.

    Bir BDDK yetkilisi, son yapılan değerlendirmelerle telekomünikasyon ve kuyum ürünlerinin de 'taksitsiz' satışa dahil edildiğini belirtirken, bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinası gibi tüm elektronik eşyaları kapsadığını söyledi.

    Yine BDDK’nin taslağında beyaz eşya ve mobilya alımlarında taksit süresi 12 ay ile sınırlandırılması öngörülürken; yeni yönetmelikte bu süre de 9 aya indirildi. Böylece evlenmeyi düşünen, çeyiz planları yapanların beyaz eşya ve mobilyada taksit süresi de ‘ertelemeli dönem dahil’ 9 ayı geçemeyecek..

    Kaynak:http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bilgisayar-ve-cep-telefonuna-artik-taksit-yok/91199



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 21:10:53 >







  • cep telefonuna taksitlendirme yapılmayacak diyor burada...http://galeri.sozcu.com.tr/2013/foto/genel/hangi-urun-kredi-kartiyla-kac-taksitle-alinabilecek.html

    burada da var diyor.http://www.radikal.com.tr/ekonomi/kredi_kartina_taksitli_telefon_alinabilecek_mi_alinamayacak_mi_iste_yaniti-1168882

    kafalar iyice karıştı...

    vodafone'dan yada trcell'den telefon alma durumu sorun olmaz herhalde. 12 ya da 24 ay kampanyalı. sonuçta o tutar faturaya yansıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 2 Ocak 2014; 13:43:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EvReN 7

    cep telefonuna taksitlendirme yapılmayacak diyor burada...http://galeri.sozcu.com.tr/2013/foto/genel/hangi-urun-kredi-kartiyla-kac-taksitle-alinabilecek.html

    burada da var diyor.http://www.radikal.com.tr/ekonomi/kredi_kartina_taksitli_telefon_alinabilecek_mi_alinamayacak_mi_iste_yaniti-1168882

    kafalar iyice karıştı...

    vodafone'dan yada trcell'den telefon alma durumu sorun olmaz herhalde. 12 ya da 24 ay kampanyalı. sonuçta o tutar faturaya yansıyor...

    verdiğin linkde abonelik tarzı ürün satamayacaklar diyor




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.