Şimdi Ara

eBay'den Spigen Ürünü Alma, USPS Kargo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an çok güzel "Christmas" indirimi var ve bundan faydalanmak istiyorum fakat takıldığım nokta kargo.

    USPS First Class Mail takip kodu vermiyor, 2 ürün için de 12 dolar kargo ödicem toplamda 32$ ödemem var fakat bu riske girmeye değer mi? Gümrükte takılma, kargoda kaybolma olur mu? Ve Türkiyeye girdiğinde bu ürünü takip edebilir miyim? PTT Kargo evime geldiğinde evimde yoksam tekrar nasıl ulaşabilirim bu ürüne?

    Bugün akşama doğru siparişimi vericem çok acil cevap lazım. Cevaplayan herkese teşekkürler.



  • Sınır 100 dolar veya euro olması lazım (para biriminden tam emin değilim) gümrüğe takılmaması için.

    Takip kodu yoksa ufakta olsa kaybolma olasılığı var. Ben şuana kadar ebay, dx, buyincoins tarzı yerlerden 20-30 defa alışveriş yapmışımdır, bir kez takip kodu olmayan bir ürünüm gelmedi. Ondada satıcıyla iletişime geçip para iadesi almıştım.
  • Ayrıca ürünü ptt kargo getirmiyor, direk mektup dağıtan postacı getiriyor onuda belirteyim. Yani seni evde bulamazsa kutuyada bırakabilir, kapı önünede bırakabilir, merkeze geride götürebilir belli olmaz. Ben bir kere apartman giriş kapısına sıkıştırılmış bir şekilde bulmuştum ürünümü. Şansıma çalınmamıştı :)
  • USPS'de PTT Kargo ile geldiğini internette okudum dediğiniz kafamı karıştırdı, ebay'den takip no'suz ürün aldım daha önce sorunsuzca geldi yine PTT kargo getirmiş onu da ben evde yoktum o sıralar Annem almış kargoyu o söyledi. USPS ile ilk defa alıcam. Ufak ihtimal var dediğiniz gibi ama riske giricem sanırım.

    Zaten ürünler gelmezse Paypal'dan para iadesi isticem gibi görünüyor, az önce de spigen'in ebay hesabına sigorta farkı için mail attım, 1$farkla sigorta yapan kullanıcılar var onlar da yaparlar umarım olmadı Paypal'a sırtımı yaslıcam artık.

    Gümrüğe "Gift" olarak geldiğinden hiç takılmadı benim bugüne kadar ama eğer öyle işaretlenmezse ürünün içini kontrol edip orda bir şeytana uyma söz konusu olursa işte o zaman kötü olur benim için. Uğraş dur yani.

    Apartmana bıraksa benim için yine iyi hatta çok iyi apartmanda kimse kendi mektubuyla bile ilgilenmiyor ki benimki umurlarında bile olmaz

    Merkeze geri götürür dediğiniz yer o semte ait PTT şubesi mi yoksa gümrük birimine mi geri gidiyor, işte bu önemli benim için. Bir de gelip gelmediklerine dair kağıt bırakıyorlar mı?




  • USPS (United States Post Service yani Birleşik Devletler Posta Servisi) ile gönderilen gönderileri Türkiye'de Posta İşletmesi (PTT Kargo değil, bildiğimiz posta) tarafınıza iletir.

    USPS First Class gönderilerin 2013 yılı başı itibariyle sadece Amerika'dan çıkış ve Türkiye'ye giriş hareketi takip sistemiyle görülebiliyor. (Takipli posta olmamasına rağmen)

    USPS'de kaybolma sorunu az da olsa olabiliyor ama sorun oluştuğunda devreye Paypal'ın güvence sistemi devreye girerek satıcıdan ücret iadesi talebinde bulunabilirsiniz.

    Paket hareketleri için;

    https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction!input.action

    http://www.track-trace.com/

    Bu arada eBay veya yurtdışı alışverişlerinde yardımı olacak web sitesi;http://www.ebaydestek.com/




  • Hocam mükemmel bir şekilde yardımcı oldunuz çok teşekkürler, arayıp bulduklarımdan çok daha fazlasını sağladınız bana. Yarın ben siparişimi geçicem spigen cevap vermese yada sigorta sağlamasa bile. Artık kaybolur yada elime geçmezse Paypal ile iletişime geçicem. verdiğiniz forumda bir problem çıktığında bana epey yardımcı olacak bilgiye sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 16 Aralık 2013; 4:37:53 >
  • Urun bugun (24.12.2014) tarihinde eksiksiz kazasiz belasiz geldi. Soylendigi gibi postaci getirdi. En erken teslim tarihi 25 Aralik demesine ragmen ve USPS'de tracking yaparken hala islem goruyor demesine ragmen geldi.

    Turkiyede almaya kalksam
    60 TL ultra hybrid
    50 TL crystal shell
    110 TL tutuyor ayrica ekran jelatini verilmiyor.

    Christmas indirimi sagolsun sirasiyla
    20 TL 19 tl ve her birinin yannda 1 adet ultra crystal koruyucu bedava verildi (yani ikili paket gibi olup bedavaya geldi) ve + 26 tl kargo ile ve paypal kuruyla 68 TL'ye geldi :)

    Yardimci olan herkese tesekkurler cumartesi gunu eve dondugumde tanitim konusu acicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.