berkecelik
=> Peugeot RCZ mi VW Scirocco mu
(24.11.2013 18:39:42)
quote:
Orijinalden alıntı: SezerEkrem Evet RCZ Sciroccoya göre çok daha alımlı bir araç bu konuda hem fikirim ama o gösterişe o performans kesinlikle uymuyor. 2 aydır Rocco kullanıyorum ve gösterişine göre çok iyi gidiyor ayrıca şehir içi 9-10 litre yakıyor benim aracım. Sabahları gittiğim mesafe sadece 3 km, akşam dönüş ise uzasa uzasa 10 kmye kadar çıkar. Rocco için apaçi arabası diyen "YAŞLI AMCALAR" burada bize atıp tutuyor ama versek tam tabiriyle "nefessiz severler" sciroccoyu. |
+1
ZuLaN
(25.11.2013 09:54:50)
Evet şehir içi trafikte. Ben işe gidip gelirken kullanıyorum. Fazla trafik olmuyor. Hız sabitleyiciyle kullanırsam tüketim 8ltninde aşağısına indirilebiliyor. Anladığım kadarıyla senin böyle bir imkanın olmayacak. Yakıt açısından sci de alsan rcz de alsan benzer aralıklarda olacak tahminimce. Dizayn olarak hangisi hoşuna gidiyor hangisi daha cazip geliyorsa onu al derim.
Bir şeye daha değinmek istiyorum. Bu scirocco kullanan arkadaşlar neden rczyi kötüleme peşinde anlamıyorum. Kendi aracınız için yorum yapsanız iyi ve kötü yönlerini söyleseniz alacak kişi için daha iyi olmaz mı? Rczye 156hplik motoru yakışmıyor diyen arkadaşlar acaba 122hplik motoru neden unutur ki?
Alacak kişi baştan belirtmiş yalnızca iki araç arasından ve illaki otomatik diye ve halaa başka markalarda düz vites önerenler var çok şaşıyorum bu duruma
tttnet.net
(25.11.2013 10:19:17)
quote:
Orijinalden alıntı: ZuLaN Evet şehir içi trafikte. Ben işe gidip gelirken kullanıyorum. Fazla trafik olmuyor. Hız sabitleyiciyle kullanırsam tüketim 8ltninde aşağısına indirilebiliyor. Anladığım kadarıyla senin böyle bir imkanın olmayacak. Yakıt açısından sci de alsan rcz de alsan benzer aralıklarda olacak tahminimce. Dizayn olarak hangisi hoşuna gidiyor hangisi daha cazip geliyorsa onu al derim. Bir şeye daha değinmek istiyorum. Bu scirocco kullanan arkadaşlar neden rczyi kötüleme peşinde anlamıyorum. Kendi aracınız için yorum yapsanız iyi ve kötü yönlerini söyleseniz alacak kişi için daha iyi olmaz mı? Rczye 156hplik motoru yakışmıyor diyen arkadaşlar acaba 122hplik motoru neden unutur ki? Alacak kişi baştan belirtmiş yalnızca iki araç arasından ve illaki otomatik diye ve halaa başka markalarda düz vites önerenler var çok şaşıyorum bu duruma |
Bu forumun başka araç önermek gibi temel bir hastalığı var..manuel isteyene otomatik,dizel isteyene benzinli B sınıfı sıfır araç isteyene D sınıfı 2.el araç önermek gibi..
tigger_agc
(25.11.2013 12:15:52)
Evet ya maalesef ben de o konudan muzdaribim. Yani aradığım şey belli. Başka araç önermeyin dememe rağmen halen başka alternatifler geliyor. Boşa gidiyor maalesef o kadar yazdıkları mesajlar. Bu arada kesin kararımı RCZ'den yana vermiş bulunmaktayım. Hatta bugün bir tanesini servise bile soktum almak üzere. Ama ne yazık ki söylenenden çok farklı şeyler çıktı araçta. Bir alternatif daha var. Kısmetse ona da bakacağım. O da olmazsa kafama uyacak garantili bir araç bulana kadar bekliyeceğim maalesef.
bugrider
(25.11.2013 12:27:48)
kesinlikle Scirocco al derim ben sana sağlamlık ve konfor açısından RCZ den kat kat iyidir özellikle sağlamlık konusunda. 2. el satış konusundada Scirocco daha öndedir. bunun sebebi bir alman aracı olması bu sebepten sağlamlığını kanıtlaması peugeot un genel olarak tercih edilmemesidir. çünkü sağlam değildir. iki aracıda deneme fırsatı bulursan kapıların kapandığı zama çıkardığı sestende aradaki kalite farkını anlyabilirsin.
şahsen ben kesinlikle VW den yanayım. sonuçta marka sağlamlığını en iyi bilenlerdenim 3 tane VW kaplumbağa aracım var (69, 74 ve 80 model). bunlardan 74 modeli günlük kullanıyorum araç 12 senedir ailemde daha bir kere mekanik problemden yolda kalma vs olmadı. o zamanlardan gelen gelenektir VW deki. almandan şaşma derim
tttnet.net
(25.11.2013 13:38:16)
quote:
Orijinalden alıntı: bugrider kesinlikle Scirocco al derim ben sana sağlamlık ve konfor açısından RCZ den kat kat iyidir özellikle sağlamlık konusunda. 2. el satış konusundada Scirocco daha öndedir. bunun sebebi bir alman aracı olması bu sebepten sağlamlığını kanıtlaması peugeot un genel olarak tercih edilmemesidir. çünkü sağlam değildir. iki aracıda deneme fırsatı bulursan kapıların kapandığı zama çıkardığı sestende aradaki kalite farkını anlyabilirsin. şahsen ben kesinlikle VW den yanayım. sonuçta marka sağlamlığını en iyi bilenlerdenim 3 tane VW kaplumbağa aracım var (69, 74 ve 80 model). bunlardan 74 modeli günlük kullanıyorum araç 12 senedir ailemde daha bir kere mekanik problemden yolda kalma vs olmadı. o zamanlardan gelen gelenektir VW deki. almandan şaşma derim |
neye göre scirocco RCZ"den sağlam..hangi kriterlere göre bu kararı verdin..69-74-80 model ww"lar mı kriterin..Piyasada o modellerde bir sürü kuş serisi ve reno araçlar var..hocam o köprünün altından çok sular geçti..kalite olarak 2 aracında birbirlerinden bir üstünlükleri yok..hemen hemen herkes araçların kalitesi konusunda hem fikir..bir aracı öveceğim diye diğerini yerin dibine sokmana gerek yok..burada ki tek kriter insanların zevkleri..yıl olmuş 2013..hala kulaktan dolma bilgilerle yorumlar yapıyorsunuz..adama bak ya kapı sesinden kalite ölçümü yapıyor..kapı sesinden kalite farkı benim bildiğim golfteydi..
merak ettim RCZ"nin kapısı nasıl kapanıyor sicirocco"nun kapısı nasıl kapanıyor..de Allahım ya..senin aklın sanırım 69"larda kalmış..
tttnet.net
(25.11.2013 13:46:07)
quote:
Orijinalden alıntı: tigger_agc Evet ya maalesef ben de o konudan muzdaribim. Yani aradığım şey belli. Başka araç önermeyin dememe rağmen halen başka alternatifler geliyor. Boşa gidiyor maalesef o kadar yazdıkları mesajlar. Bu arada kesin kararımı RCZ'den yana vermiş bulunmaktayım. Hatta bugün bir tanesini servise bile soktum almak üzere. Ama ne yazık ki söylenenden çok farklı şeyler çıktı araçta. Bir alternatif daha var. Kısmetse ona da bakacağım. O da olmazsa kafama uyacak garantili bir araç bulana kadar bekliyeceğim maalesef. |
hocam bence bu tarz araçları alırken çok acele etme..iyice araştır..söylenenlere pek bakma..önceki sahibi nasıl kullandı neden satıyor v.s..garantili araç bulursan süper olur..Allah gönlüne göre versin..sonucu bende merak ediyorum..
bugrider
(25.11.2013 13:49:43)
amacım bir aracı övüp diğerini batırmak değil. kriterlerimde 69 model vw'ler değil eğer doğru okursan sadece vw geleneğinden bahsettiğimi anlarsın. cevap vereceksen ne söylediğimi düzgün okuyup cevap ver lütfen. firma için sağlamlık imza niteliğindedir. o model araçları gidip renault araçlarla karşılaştırman kimin kulaktan dolma bilgilerle yorum yaptığını düşündürüyor açıkçası. bahsettiğim kapı sesi sadece bir örnekti kullanılan malzeme ve montaj kalitesiyle alakalı bir olay gidip aynı klasman araçlar ve farklı markalarda bahsettiğim olayı deneyimleyebilirsin. kaliteden bahsediyorsan iç donanım olarak iki araçta aynı donanımlara sahip olabilir. ancak konuyu açan arkadaş bu iki aracı karşılaştırdığına göre spor bir araba bakıyor Scirocco daha akıcı hatlara sahip ve motor gücü bildiğim kadarıyla daha yüksek bir araç bana göre RCZ spor bir arabaya göre hantal görünüyor. tabi bunlar benim fikirlerim.
tttnet.net
(25.11.2013 14:09:50)
quote:
Orijinalden alıntı: bugrider amacım bir aracı övüp diğerini batırmak değil. kriterlerimde 69 model vw'ler değil eğer doğru okursan sadece vw geleneğinden bahsettiğimi anlarsın. cevap vereceksen ne söylediğimi düzgün okuyup cevap ver lütfen. firma için sağlamlık imza niteliğindedir. o model araçları gidip renault araçlarla karşılaştırman kimin kulaktan dolma bilgilerle yorum yaptığını düşündürüyor açıkçası. bahsettiğim kapı sesi sadece bir örnekti kullanılan malzeme ve montaj kalitesiyle alakalı bir olay gidip aynı klasman araçlar ve farklı markalarda bahsettiğim olayı deneyimleyebilirsin. kaliteden bahsediyorsan iç donanım olarak iki araçta aynı donanımlara sahip olabilir. ancak konuyu açan arkadaş bu iki aracı karşılaştırdığına göre spor bir araba bakıyor Scirocco daha akıcı hatlara sahip ve motor gücü bildiğim kadarıyla daha yüksek bir araç bana göre RCZ spor bir arabaya göre hantal görünüyor. tabi bunlar benim fikirlerim. |
neyse tamam sen haklısın diyeyim..şimdi bir arabanın kalitesini iki arabanın kapılarını kapa ne demek istediğimi anlarsın diyen biriyle ben neyi tartışayım..
bugrider
(25.11.2013 14:12:21)
eğer bir gün doğru okuyabilirsen yazdıklarımı bu konu üzerinde düzgün bir şekilde fikir paylaşabiliriz
ZuLaN
(25.11.2013 14:17:01)
Doğru kişiden kişiye değişiyor. Biri diyor ki o sportif görünüme 156hp olmaz, diğer bir kişi hantal görünüyor
tigger_agc
(7.12.2013 10:34:46)
Arakdaşlar aracımı nihayet aldım.
. Tercihim tahmin edeceğiniz üzere RCZ oldu. Aracı daha yeni aldığım için çok çok test edemedim. Ama beklentilerimi fazlasıyla karşıladığını söyleyebilirim. Umarım ilerleyen zamanlarda da aynı keyifle aracı kullanmaya devam ederim. Şimdi kışlık lastik olayını çözmeye çalışıyorum.
oupps
(7.12.2013 10:40:57)
ww den sasma kardes
tigger_agc
(7.12.2013 10:47:40)
Hocam arabayı aldım diyorum halen VW'den şaşma diyorsunuz ya şaka gibi
programmer_onur
(7.12.2013 11:00:26)
quote:
Orijinalden alıntı: tigger_agc Arakdaşlar aracımı nihayet aldım. . Tercihim tahmin edeceğiniz üzere RCZ oldu. Aracı daha yeni aldığım için çok çok test edemedim. Ama beklentilerimi fazlasıyla karşıladığını söyleyebilirim. Umarım ilerleyen zamanlarda da aynı keyifle aracı kullanmaya devam ederim. Şimdi kışlık lastik olayını çözmeye çalışıyorum. |
Hayırlı olsun. Güzel seçim.
tigger_agc
(7.12.2013 11:19:12)
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur quote:
Orijinalden alıntı: tigger_agc Arakdaşlar aracımı nihayet aldım. . Tercihim tahmin edeceğiniz üzere RCZ oldu. Aracı daha yeni aldığım için çok çok test edemedim. Ama beklentilerimi fazlasıyla karşıladığını söyleyebilirim. Umarım ilerleyen zamanlarda da aynı keyifle aracı kullanmaya devam ederim. Şimdi kışlık lastik olayını çözmeye çalışıyorum. | Hayırlı olsun. Güzel seçim. |
Teşekkür ederim hocam. Daha iyisi sizin olur inşallah.
tigger_agc
(7.12.2013 12:36:10)
Teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için
Moxee
(22.01.2015 01:02:27)
quote:
Orijinalden alıntı: tigger_agc Hocam arabayı aldım diyorum halen VW'den şaşma diyorsunuz ya şaka gibi |
hayırlı olsun eski konu biliyorum fakat rczden memnunmusunuz 2 yıllık tecrübelerini okumak isteriz
tigger_agc
(22.01.2015 09:57:19)
Hocam şimdi uzun uzun yazmamayayım burada. Başka bir çok konuda görüşlerimi ve tecrübelerimi dile getirdim detaylı bir şekilde rcz ile ilgili. Arama yaparsanız rahatlıkla ulaşırsınız detaylı yazılarıma. Okumanızı tavsiye ederim.
Ama kısa bir cevap olarak evet araçtan çok memnunum. Halen kullanmaktayım. Ve bugüne kadar sahip olduğum en iyi otomobil olduğunu (şahsıma ait 6 farklı aracım oldu) söyleyebilirim.