Logitech Driving Force GT Debriyaj (Bitti...) (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Overclock, Soğutma ve Modifikasyon >> Overclock, Soğutma ve Pc Modifikasyon >> Pc Modifikasyon >> Projeler
ScalaEmre => Logitech Driving Force GT Debriyaj (Bitti...) (29.10.2013 17:13:43)
Aslında başlıkta dediğim gibi değil olay Yani Logitech DFGT'ye bir ekleme yapmıyorum. Haricen bir debriyaj eklemek istiyorum. Gerekli ekipmanların elimde mevcut olduğu kanaatindeyim. Ancak birleştirme konusunda sıkıntım var . Çünkü bilmediğim bir işe kalkıştım, sizden yardım istiyorum.

Elimdeki pedal bu.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu pedallardan 2'şerden 4 adet kablo çıkıyor.

Normalde bu kablolar şu sokete sahip, ben joysticke bağlayabilmek için kestim.

Bu soket de direksiyona bağlanıyor. Direksiyondan çıkan USB pc'ye. Ancak Bu direksiyon seti, win7 tarafından tanınmıyor.

Bu da 14TL'ye aldığım Analog'lu Snopy marka joystick.

Analog tablasının altı.

Analog motoru ya da her neyse

Bana bu pedalları bu analoga nasıl bağlayabileceğim konusunda yardım edebilir misiniz?
Yapmak istediğim şey, şuradaki cavır dayının yaptığı tam olarak;
http://forums.mightycarmods.com/showthread.php?8595-H-shifter-clutch-build

Şimdiden teşekkür ederim

zeroplayer06 => Logitech Driving Force GT Debriyaj (Bitti...) (29.10.2013 18:09:00)
kolay gelsin öncelikle bende debriyaj üzerinde çalışmaktayım konuyu görünce joystickin analogunu ölçtüm biçtim nasıl çalıştığına bir anlam veremedim diyer tuşlar gibi hareket ettirince devrenin yolunu tamamlamıyorlar bulursanız yolunu banada haber verirseniz çok makbule geçer

ScalaEmre => Logitech Driving Force GT Debriyaj (Bitti...) (29.10.2013 18:21:20)

Hocam bu şekilde ama ben de pek anlamıyorum bu işlerden Daha önceden USB joystick'in devresinden yararlanarak pedal takanlar yardım ederse biz de aydınlanırız herhalde

ScalaEmre => Logitech Driving Force GT Debriyaj (Bitti...) (30.10.2013 15:11:48)
Amatörce projeyi tamamladım

Pedala bastıkça analoga basmış oluyoruz Baya basit bir şekilde debriyaj tamamlandı. Bu koldaki diğer tuşlar için ileride H vites yapacağım inşallah Tek sıkıntı debriyaj aralığı çok düşük oldu. Çünkü analog dandik, kaliteli analoga sahip bir kol ile bu sorun da çözülür. 1,5-2 cm'de pedala sıfırdan tama basmış oluyoruz. Bunu şöyle pedalın tüm açısına yayabilirsem de tamam olur. Bunun için joystick'i pedala biraz uzaklaştırmak da bir çözüm. Bakalım ileride H vitesi de yaparsam tekrar debriyaja ayar çekerim

Sayfa: [1]