coolhearts
=> ACİLLLL SIVI SOĞUTMA MONTAJ
(11.10.2013 23:45:05)
Merhaba bugün Corsair H80 i sıvı sogutma aldım. Yalnız benım anakartımda onu monta edecek şu 4 delik yok.http://n1310.hizliresim.com/1g/c/th7r7.jpg
Anakart modelim ASUS M5A97 R2.
Çözüm nedir yoksa anakartımı değişcem
pegasus1881
(11.10.2013 23:51:00)
#ŞARBAY#
(11.10.2013 23:53:52)
Bende de h70 var arkadasin dedigi gibi onlari sokmen lagzim sonra icinden cikan parcayi takmalisin
coolhearts
(11.10.2013 23:53:57)
ee sonra h80i ının aparatları yıne aynı yerlere denk gelmiyormi :)
trumpet
(11.10.2013 23:54:34)
coolhearts
(12.10.2013 00:06:10)
anlamadım . hocam h80i nin şu aparatları o plastikleri söksemde uymuyor uzun va dar geliyor . :) < Resime gitmek için tıklayın > o dikdörgenler deliklere denk gelmiyor demek istediğim
pegasus1881
(12.10.2013 00:08:33)
amd aparatları yok ozaman aldıgın sogutucuda amd ıcın o delıkler standarttır aparat olsaydı tam karsılardı delıkler
coolhearts
(12.10.2013 00:12:58)
quote:
Orijinalden alıntı: pegasus1881 amd aparatları yok ozaman aldıgın sogutucuda amd ıcın o delıkler standarttır aparat olsaydı tam karsılardı delıkler |
tmmdır çözdüm sanırım o plastik kısmı hiç sökmeden resimdeki 2 uclu aparatı o plastıklerın oraya gecırcem sanırım.. < Resime gitmek için tıklayın >
coolhearts
(12.10.2013 00:15:53)
İlk kez sıvı savunma kullanıcagım için mazur görün. bunlara termal macun sürüyozmu yıne. bazı sıvı soğutmalrın altında zaten var olarak geliyor dıyorlar.
any77
(12.10.2013 00:17:31)
quote:
Orijinalden alıntı: coolhearts Merhaba bugün Corsair H80 i sıvı sogutma aldım. Yalnız benım anakartımda onu monta edecek şu 4 delik yok.http://n1310.hizliresim.com/1g/c/th7r7.jpg Anakart modelim ASUS M5A97 R2. Çözüm nedir yoksa anakartımı değişcem |
Ya güldürdün gece gece. Olmaz olur mu o plastik parçayı sök. Veya başka bi şey vardır. Fİ tarihinden kalma anakartlarda bile olur bu delikler 
trumpet
(12.10.2013 00:18:03)
soğutucunun üzerinde varmı yokmu bir bak . normalde sürülmüş olarak çıkıyor paketinden , yada yanında geliyor , macunsuz olmaz o iş ...
Edit :
Burada termal macununların baskıya nasıl tepki verdikleri gösteriliyor . Belki işine yarar .
any77
(12.10.2013 00:18:42)
quote:
Orijinalden alıntı: coolhearts İlk kez sıvı savunma kullanıcagım için mazur görün. bunlara termal macun sürüyozmu yıne. bazı sıvı soğutmalrın altında zaten var olarak geliyor dıyorlar. |
Mercimek tanesi kadar sık cpu'nun üstüne. Sonra soğutma bloğunu yapıştır işlemciye ama hiç oynatmadan vidala dikkatlice. Oynatırsan olmaz
coolhearts
(12.10.2013 00:22:29)
quote:
Orijinalden alıntı: Golden Brain quote:
Orijinalden alıntı: coolhearts Merhaba bugün Corsair H80 i sıvı sogutma aldım. Yalnız benım anakartımda onu monta edecek şu 4 delik yok.http://n1310.hizliresim.com/1g/c/th7r7.jpg Anakart modelim ASUS M5A97 R2. Çözüm nedir yoksa anakartımı değişcem | Ya güldürdün gece gece. Olmaz olur mu o plastik parçayı sök. Veya başka bi şey vardır. Fİ tarihinden kalma anakartlarda bile olur bu delikler  |
hocam bizde körlük yok. sen görebiliyonmu burda kare sıralanmıs biçimde delik ?
http://www.abload.de/img/jydyqalmuuhm592jq7.jpg
any77
(12.10.2013 00:24:26)
quote:
Orijinalden alıntı: coolhearts quote:
Orijinalden alıntı: Golden Brain quote:
Orijinalden alıntı: coolhearts Merhaba bugün Corsair H80 i sıvı sogutma aldım. Yalnız benım anakartımda onu monta edecek şu 4 delik yok.http://n1310.hizliresim.com/1g/c/th7r7.jpg Anakart modelim ASUS M5A97 R2. Çözüm nedir yoksa anakartımı değişcem | Ya güldürdün gece gece. Olmaz olur mu o plastik parçayı sök. Veya başka bi şey vardır. Fİ tarihinden kalma anakartlarda bile olur bu delikler  | hocam bizde körlük yok. sen görebiliyonmu burda kare sıralanmıs biçimde delik ? http://www.abload.de/img/jydyqalmuuhm592jq7.jpg |
Bak oradaki iki yanda bulunan plastik parçalar var. Onları sökeceksin. Vidalarını sök parçalar çıkacak ve delikler gözükecek. Zor bi işlem değil. 10 saniyeni bile almaz. Al bi tornavida sök o 4 tane vidayı tamam...
coolhearts
(12.10.2013 00:24:31)
yinede anlamadıysan sana aparatların ölüçüsü ve anakartın üstünde o vidaların mesafelrını ölçü olarak vereyım ? Bence kendıne gül şimdi
F@ruk
(12.10.2013 00:24:39)
Hocam AMD anakartlarda o backplate standart olarak geliyor yani sizin onlarla bir alakanız yok. Şu resimde göstermiş olduğum aparatları kullancaksınız sadece, kullanma kılavuzuna bakarsanız kolayca halledersiniz. Eğer sıfır olarak aldıysanız zaten macun sürülü bir şekilde geliyor bu arada bende H80i kullanıyorum bir sorunuz olursa yardımcı olurum.
< Resime gitmek için tıklayın >
coolhearts
(12.10.2013 00:26:43)
quote:
Orijinalden alıntı: F@ruk Hocam AMD anakartlarda o backplate standart olarak geliyor yani sizin onlarla bir alakanız yok. Şu resimde göstermiş olduğum aparatları kullancaksınız sadece, kullanma kılavuzuna bakarsanız kolayca halledersiniz. Eğer sıfır olarak aldıysanız zaten macun sürülü bir şekilde geliyor bu arada bende H80i kullanıyorum bir sorunuz olursa yardımcı olurum. < Resime gitmek için tıklayın > |
Nihayet biri anladı beni
coolhearts
(12.10.2013 00:29:21)
quote:
Orijinalden alıntı: F@ruk Hocam AMD anakartlarda o backplate standart olarak geliyor yani sizin onlarla bir alakanız yok. Şu resimde göstermiş olduğum aparatları kullancaksınız sadece, kullanma kılavuzuna bakarsanız kolayca halledersiniz. Eğer sıfır olarak aldıysanız zaten macun sürülü bir şekilde geliyor bu arada bende H80i kullanıyorum bir sorunuz olursa yardımcı olurum. < Resime gitmek için tıklayın > |
sağol hocam zorlanırsam rahatsız edecem sizi. evet sıfır olarak aldım sanırım macun var üstünde naylonu sökmedım daha..
F@ruk
(12.10.2013 00:34:03)
Evet dediğim gibi macun sürülü şekilde geliyor. Kurulum kılavuzuna bakın halledersiniz zaten sorun olcağını sanmıyorum eğer olursa yardımcı olurum kolay gelsin.
coolhearts
(12.10.2013 00:35:10)
Hepinize cok teşekkürler. Sistemi toplamaya baslıyorum o zaman. Haydi bismillah :)