mstftsn
=> Canon Yazıcı Emici Dolu Hatası Kalıcı Çözüm Burada!
(6.10.2013 03:01:43)
Arkadaşlar sizi uyarmam gereken önemli bir şey var.
Ben alttaki hortumun ucunu çıkarmak için saatçi tornavidası denilen ince tornavidayla uğraştım ve bu sırada hortumun kesilmesine neden oldum. O hortumlar çok zayıf hortumlar. Ve kısacık hortuma ek yapana kadar canım çıktı. Size tavsiyem hortumun ucunu çıkarmak için tornavida ve ya karga burun yardımıyla hortumun kenarındaki hortumu tutan o plastik direkleri kırın, o şekilde çok daha kolay yaparsınız işinizi.
Ayrıca cevap yazacak olan arkadaşlar lütfen alıntı yapmasınlar. Sadece cevap yaz butonuna tıklayıp görüşlerinizi yazmanız yeterli...
cotyora666
(6.10.2013 23:53:20)
Üstadım ellerine, kollarına sağlık. Hakikaten başucu eser denilecek kaynak yapmışsın. Resimleri mobilden göremedim. Simage kodu ve resimin adresi var. Link e tıklayamıyorum. Hortum hassas demişsin, evet dikkat etmek gerek yarılırsa sıkıntı olur. Bu arada ben 12000 çıktı sayısını geçtim. Siyah kartuş uzun zamandır devre dışı, sadece renkliler var. Hava yapma yok geri kaçırma yok. Siyah kartuş bozuk. O kadar masraf etmek istemiyorum. Renkli bozulursa çift alırım. Hp 1050 ye ciddi yapmıştım, siyahı onunla idare ediyoruz.
mstftsn
(7.10.2013 00:30:07)
Hocam bence en kısa zamanda fotoğraflara bakman lazım
Şu anda ben de mobilden yazıyorum ve dediğin gibi linklere tıklanmıyor.
Ayrıca benim de siyah kartuş yine bozuldu, bu ikinci oldu malesef. Tabi benim suçum büyük galiba. Bitmeyen kartuş sistemini bi süreliğine askıya aldım ve enjektörle mürekkep basıyorum. Siyah kartuşa baya bi fazla basmıştım ve ayarı kaçtı kartuşun. Daha önce de aynı hataya düşmüştüm ve o kartuş çöpe gitmişti...
cotyora666
(8.10.2013 10:26:12)
Resimleri şimdi gördüm, çok güzel ve estetik olmuş. Bu arada dolan kartuş sistemine geçebilirim. Şöyle haznesi geniş, 100 ml civarı mürekkep alan ucuz yollu bir yazıcı almak gerekiyor. Ciss iyi hoşta sorun çıkınca çok uğraştırıyor. Bu arada 13000 baskıya yanaştık, renkliler iyi gidiyor, siyah desen nanay.
bedirhantalha
(6.11.2013 15:54:34)
kaç tane çıktı alındığını nasıl görüyorsunuz. bilgi verirmisiniz.
caca40
(7.11.2013 16:19:12)
Konu çok güzel ama şuan ki durumla ilgili bilgi verirseniz sevinirim...
mstftsn
(7.11.2013 23:42:54)
Şu anki durumda bir sıkıntı yok, daha geçen gün arkadaş için 43 tane 10x15 fotoğraf bastım. bu resimlerde paylaştığım sistemle ilgili hiçbir sorun yaşamadım. sadece uzun süreli kullanımda şişe dolmuş mu diye kontrol etmek gerekiyor. bir de eninde sonunda yazıcı yine emici dolu hatası verecektir, belli bir sayaca bağlı olduğu için. o zaman da programı kullanarak tekrar resetleme yapmak gerekir muhtemelen.
Ben yan kapağın vidalarını takmadım. Yani kolayca kapağı çıkarıp şişeye bakabiliyorum. Şunu söyleyeyim, yazıcı temizleme yaparken mürekkeplerin hortumlardan şişeye yürüdüğünü görebiliyorsunuz zaten. Bi sorun yok kısacası.
bedirhantalha, kaç tane çıktı aldığınızı görmek için ayarlar menüsünden bakım'a girin. Püskürtme ucu kontrol seçeneğini seçin, yazıcının vereceği çıktıda kaç baskı yaptığınızı göreceksiniz.
Hipersonic
(8.11.2013 03:42:31)
Merhaba Hocam
Bahsettiginiz emici resetleme programi kartus dolum firmalarinin 40 tl ye sattiklari yazilim mi acaba?
Eger oyleyse gercekten emeginize saglik.Deneme amacli yazilimi indirip ayarlara ufaktan goz attim.Canon kullanan herkese birgun lazim olacagi kesin
Bendeki yazici mx395, bahsettiginiz hersey bendeki yaziciyada uyuyor.
mstftsn
(10.11.2013 00:22:42)
Açıkçası satılan yazılım mıdır bilmiyorum. Ben de internetten araştırıp buldum. Sonuçta işimi gördü. Ben de MX435 kullanıyorum. Belki MX serisinin hepsine uyumludur.
cotyora666
(10.11.2013 07:17:17)
Hocam bu yazıcıda fax var mı? Varsa telefon hattı üzerinden mi yoksa bilgisayar aracılığı ile voip üzerinden mi gönderiyor?
bedirhantalha
(11.11.2013 14:42:12)
hocam yazıcının kaç çıktı verdiğini buldum. servis modunda açtıktan sonra servis tool çalıştırıp orda eeprom var . ona basınca yazıcı hakkında her şeyi veriyor. herkese teşekkürler.
mstftsn
(15.11.2013 21:55:50)
Hocam kusura bakma cevap geç oldu biraz. MX435'te fax var ve tahminimce telefon hattı üzerinden. Çünkü arkasında hat girişi ve çıkışı var. Ayrıca yazıcının paketinden de bi sürü kablo falan çıkmıştı.
HeLPeRs
(19.11.2013 20:44:33)
Çok yardımcı oldu teşekkür ederim kardeşim..
-Ben dediklerinizi aynen yaptım ve sorundan kurtuldum ama son yaptıklarınızı bizimde yapmamız gerekli mi acaba? Harika bir sistem yapmışsınız ama biz bunu yapmasak ne olur, ne gibi zararımız olur onu öğrenmek istiyorum.. :) Tşk.
quote:
Orijinalden alıntı: mstftsn Hocam bi ricam olacak, mesajını silip alıntı yapmadan tekrar yazabilir misin? Alıntı yaparsak sayfa çok fala uzayıp gidiyor, bilgilenmek isteyenler aynı şeyleri görmekten sıkılıp kapatıyor sayfayı... |
Medajımı editledim...
UZM.Yazıcı
(19.11.2013 21:55:15)
çok güzel olmu çok iyi yapmış sın cihazın ömrü uzar ama
emici hatasından kurtaramasın cihazı o hatayı kovada taksan alıcaksın program şart
isteyen herkesewww.printer155.com üçretsiz
mstftsn
(21.11.2013 21:32:27)
Hocam bi ricam olacak, mesajını silip alıntı yapmadan tekrar yazabilir misin? Alıntı yaparsak sayfa çok fala uzayıp gidiyor, bilgilenmek isteyenler aynı şeyleri görmekten sıkılıp kapatıyor sayfayı...
mstftsn
(21.11.2013 21:34:22)
Siz galiba konuyu tamamen okumadan cevap vermişsiniz. Konuda program linkini verip nasıl reset atılacağını da uzun uzun yazdım zaten ben. Yardımcı olmak istemişsiniz sağolun ama dediğim gibi konuyu okumadan yazmışsınız...
CeNTiLMeN
(22.11.2013 16:03:08)
ben pek eski halini bilmiyorum ama, şu an sanki plastiğin fazla üstüne montajlamışsın ve çıkış seviyesinin üstünde kalmış gibi. şu resime bakıldığında o kadar yükseğe o kadar aşşağıdan o atık boyayı basmaz yazıcının içine edersin gibime geliyor. yani şuan fotoğraftaki gördüğüme göre yazıyorum. ve aşşağıda olması gereken hortum ucu çıktığı yerin izasından bile yukarıda biryere monte edilmiş görünüyor. bence tekrar bi düşününün ve gözden geçirin.
mstftsn
(24.11.2013 18:00:54)
Hocam ben o sistemi şu yüzden yaptım, normalde o kısımda mürekkebi emen süngerler var ve o süngerler baya dolmuştu. Temizlemek için çıkardım, yıkadım ve kuruttum. Yani aslında temizlemiştim fakat o süngerler bir sürü küçük parçadan oluştuğu ve ben yıkadıktan sonra da biraz küçüldükleri için eski yerlerine koyamadım.
Süngerler eninde sonunda dolacaktır ve temizlemezseniz mutlaka taşar, makinenin her yeri mürekkep olur muhtemelen. E sünger temizlemek de zahmetli bir iş. Bu pratik ve temiz bir çözüm. Ben tavsiye ederim yani...
mstftsn
(24.11.2013 18:03:39)
Hocam ben defalarca mürekkep basarken izledim, hiçbir sorun yok. Sonuçta mürekkebi pompalayan bir motor var. Ama şunu söyleyeyim ben şişenin üst tarafına da bir tane delik açtım. O deliği açmasaydım gaz sıkışmasından dolayı mürekkebi geri itebilir ve belki pompa bile bozulabilirdi. Yani fotoğrafta gördüğünüz sistem sorunsuz çalışıyor. Çok ısrar ederseniz bir video yayınlayabilirim...