Dirty_tux
=> [ROM][MIUIv5][3.8.30][TR]General Mobile Discovery için MIUI (yeni sürüm)
(4.9.2013 16:45:55)
< Resime gitmek için tıklayın >
AÇIKLAMA
XDA'da Gionee E3 için hazırlanan sürümün Türkçe yaması yapılmış halidir. Çok ufak uyumluluk sorunları hariç ciddi bir problemi yoktur. Rom %85 - %90 oranında Türkçe'dir. Hata düzeltmesi tarafımca yapılmayacaktır, yalnızca XDA'da yapılan güncellemeler sunulacaktır. Ayda bir Xiaomi tarafından güncelleme sunulduktan sonra yeni sürüme güncellenecektir. Genel performans olarak çok iyi durumda ancak daha fazla performans isteyen kullanıcılar Ayarlar - Pil Kullanımı - CPU güç tasarrufu modu'nu kapalı duruma getirebilirler. Rom'u uzun süredir kendim kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım ancak herhangi bir problem oluşması durumunda sorumluluk kabul etmiyorum.
BİLİNEN HATALAR
Video araması yok
2g/3g geçişinde sorun var
Önkamera ile video kaydı yapılamıyor. (üzerinde çalışılıyor)
Takvim ve hava durumu simgeleri gözükmüyor (simge temasını değiştirince düzeliyor)
TEST SONUÇLARI
Antutu : 13394
Nenamark2 : 36.6
İNDİRME BAĞLANTISI
MEGA - 365 MB
KURULUM
1- İndirdiğiniz ROM'u telefonunuzun hafıza kartına atın.
2- CWM Recovery'i açıyoruz. (Ses açma + güç tuşuna basılı tutarak telefonu açın.)
3- Wipe data secenegini secip onay veriyoruz. (ÖNEMLİ YAPIN!) (Ses açma ve kısma tuşlarıyla aşağı yukarı, güç tuşu ile onay verilir.)
4- Install zip from sdcard'ı seçiyoruz.
5- "choose zip from sdcard"ı seçip miui_for_gmdiscovery.zip bulup seçiyoruz, onaylıyoruz ve YES diyoruz.
EKRAN GÖRÜNTÜLERİ
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
yankeeGohome_
(4.9.2013 16:59:27)
Reserve
MasterDoctor
(4.9.2013 18:13:56)
voltaj?
bugraakkoc
(4.9.2013 19:19:58)
Romun kaynak linkini verir misiniz xda linkini?
birde romu kullananlar pil performansından memnun mu?
nenamark2 testi yapıp sonucunu yazar mısınız?
merak ettiklerim
Dirty_tux
(4.9.2013 19:23:21)
quote:
Orijinalden alıntı: MasterDoctor voltaj? |
Romun kendine ait bir kerneli olmadığı için (xperia rom'un kernelini kullanıyor) herhangi bir problem olacağını sanmıyorum. @burakgon 'a durumu danıştım ancak bir geri dönüşte bulunmadı.
Dirty_tux
(4.9.2013 19:33:23)
quote:
Orijinalden alıntı: bugraakkoc Romun kaynak linkini verir misiniz xda linkini? birde romu kullananlar pil performansından memnun mu? nenamark2 testi yapıp sonucunu yazar mısınız? merak ettiklerim |
XDA linkine buradan ulaşabilirsiniz. Pil konusunda da ben çok memnun kaldım, kullanan olursa buradan fikirlerini paylaşsın. Son 2 günde Wlan kapalı, data bağlantısı açık iken 36 saatte %12 düştü (facebook gibi sürekli data çeken bir uygulama kullanmıyorum o sebeple bu kadar düşük olabilir, hayalperest olmanıza gerek yok ancak pil kullanımı gayet iyi bence). Nenamark2 testi sonucu ise 36.6.
LifeefeS
(4.9.2013 23:21:48)
Çok saol hocam dün ROM u yukledim türkçe seçeneği olduğu halde türkçe olmuyordu cyberkan arkadasimizisin yapmis olduğu miui döndüm siz cevirmissiniz tekrardan saolun elinize saglik
X.s.@.r.i.o
(5.9.2013 09:10:09)
Ürünü test için kurdum cyber71khan arkadaşımızın yaptıgı MIUI sürümden performans olarak daha kötü ve türkceleştirme cok az fakat cyber71khan arkadaşımızın MIUI romunda wifi açıkken uyku modunda cihaz kilitlenme problemini bu romda yaşamadım. şimdi tekrar xperia romuna geçtim.
Bu rom içindeki hatalar düzeltilirse harika olur.
Dirty_tux
(5.9.2013 10:07:57)
quote:
Orijinalden alıntı: X.s.@.r.i.o Ürünü test için kurdum cyber71khan arkadaşımızın yaptıgı MIUI sürümden performans olarak daha kötü ve türkceleştirme cok az fakat cyber71khan arkadaşımızın MIUI romunda wifi açıkken uyku modunda cihaz kilitlenme problemini bu romda yaşamadım. şimdi tekrar xperia romuna geçtim. Bu rom içindeki hatalar düzeltilirse harika olur. |
cyber71khan'ın yaptığı sürümde de herhangi bir sistem optimizasyonu olduğunu sanmıyorum, MIUI bir bütün halinde olduğu için optimizasyonlar sistem tarafında yapılıyor, çok fazla uygulama ve android tarafında çok fazla şans yok. Muhtemelen denemişsinizdir ancak Ayarlar - pil Kullanımı - CPU güç tasarrufu modu'nu kapalı duruma getirerek performans artışı sağlanabiliyor fakat bu da pil kullanımını artıyor. İlk sürüm olduğu için fazla çalışma zamanım olmadı, bu sebeple Türkçeleştirme biraz eksik kaldı. MIUI'nin dil yapısı hakkında çok deneyimli değilim, biraz daha bilgi edinmem gerekiyor, yavaş yavaş tam desteği sağlarız. Zamanla romda özelleştirmelerde uygulayabiliriz ancak şu an bunu yapmak için vaktim yok. cyber71khan gelişimi durdurduktan sonra Türkçe desteği içeren bir sürüm yapmıştım kendime, bunu paylaşmak istedim kullanmak isteyenler için.
X.s.@.r.i.o
(5.9.2013 10:38:53)
Dirty_tux hocam yaptıgınız işin ne kadar zor ve karmaşık olduğunu anlıyorum mesajımı yanlış anladınız sanırım ben sadece kendi düşüncemi yazmıştım. mutlaka üzerinde çalışarak cok daha sorunsuz bir sürümünü hazırlayacagınıza eminim
Saygılar..
Dirty_tux
(7.9.2013 09:40:05)
Yaptığım denemelerde sim 2'de 3g'nin çalıştığını gördüm, bu hatayı listeden kaldırdım.
blacknorther
(9.9.2013 03:51:30)
hocam ben daha önce xda daki linkten indirip denemiştim siyah ekranda kalmıştı o yüzden eski rom'a geri dönmüştüm şimdi sizin linkten yüklemeyi deneyeceğim.
xda daki linkten yüklerden Gionee E3 yazısından sonra siyah ekran geliyodu başka hiçbir şey olmuyordu.
edit: Çalıştı hocam çok teşekkürler umarım ordaki sürüm güncellendikçe siz de devam edersiniz güncellemeye
edit2: Uygulamaları hafıza kartına taşıyamıyor muyuz acaba? Bulamadım bi türlü :(
Dirty_tux
(9.9.2013 19:42:40)
quote:
Orijinalden alıntı: blacknorther hocam ben daha önce xda daki linkten indirip denemiştim siyah ekranda kalmıştı o yüzden eski rom'a geri dönmüştüm şimdi sizin linkten yüklemeyi deneyeceğim. xda daki linkten yüklerden Gionee E3 yazısından sonra siyah ekran geliyodu başka hiçbir şey olmuyordu. edit: Çalıştı hocam çok teşekkürler umarım ordaki sürüm güncellendikçe siz de devam edersiniz güncellemeye edit2: Uygulamaları hafıza kartına taşıyamıyor muyuz acaba? Bulamadım bi türlü :( |
miui'nin içinde bildiğim kadarıyla programları sd karta taşıma özelliği yok. ancak link2sd'yi kullanabilirsiniz.
blacknorther
(10.9.2013 04:04:06)
anladım hocam teşekkürler. droidsail app2SD programıyla sd karta taşıdım uygulamaları :)
darkness of master
(15.9.2013 13:51:38)
ben cyberhakanın sürümünü yaklaşık 2 aydır kullanıyorum diğer romlar bana kullanılabilir gelmiyor bu romda türkçeleştirme tamamlandığında kullanmak isterim cyberhakanın romunda eksik olan tek şey google ürünlerinin çalışmamasıydı ( hangout adsense youtube gmail v.b. gibi bunlar ya yarım yada hiç çalışmıyor ) bu sizin sürümünüzde durum nedir acaba?
Dirty_tux
(15.9.2013 14:24:29)
quote:
Orijinalden alıntı: darkness of master ben cyberhakanın sürümünü yaklaşık 2 aydır kullanıyorum diğer romlar bana kullanılabilir gelmiyor bu romda türkçeleştirme tamamlandığında kullanmak isterim cyberhakanın romunda eksik olan tek şey google ürünlerinin çalışmamasıydı ( hangout adsense youtube gmail v.b. gibi bunlar ya yarım yada hiç çalışmıyor ) bu sizin sürümünüzde durum nedir acaba? |
Google ürünler sorunsuz çalışıyor. Türkçeleştirmede eksikler var onlarda bir sonraki sürümde daha da iyileşecek.
LaFleur-
(15.9.2013 14:27:54)
bunu yüklemeyi denedim. boot olduktan sonra ilk seferde launcher gelmedi . reboot yaptım sora sorunsuz açıldı. yalnız ya ben malım ya da miui sistemi çok farklı. appdrawer tarzı bi olay yok ne varsa ana ekranlarda ? bu olayı sevmedim ben. nexus v2'ye dönüş yaptım.
darkness of master
(15.9.2013 17:08:07)
yok hocam google ürünleri gene çalışmıyor
blacknorther
(15.9.2013 17:09:44)
Ben kullanıyorum rom'u hocam bende çalışıyor google ürünlerinde bir sorun yok.
darkness of master
(15.9.2013 17:14:19)
örneğin adsense ürününü yükledim açılınca şu hatayı alıyorum "cihazınız uygulamalarınızdan bazıları için gerekli olan Google play hizmetlerini desteklemiyor, lütfen yardım için üreticiyle iletişim kurun" hangout içinde aynı problem mevcut