ozdemir38
=> Canon 5d mi Canon 60dmi
(22.5.2013 23:08:00)
Merhabalar bende bulunan Canon 550d modelini sattım yeni bi cihaz almak istiyorum 60 d ve 5d arasında kaldım secimimi hangisinden yana yapmalıyım.
60d 17.9 MP / 5d 12.7 MP bu bana nekadar sorun olur bilmiyorum
60d 12,800 ISO / 5d 3,200 ISO gece fotoğraf cekmem bu yüzden bunuda sıkıntı yapmıyorum
60d sensör çözünürlüğü 5184 x 3456 / 5d 4368 x 2912 nekadar sorun olur bana bilmiyorum
5D avantajlarıda şunlar
< Resime gitmek için tıklayın >
Metabolism
(22.5.2013 23:10:11)
Tecrübeniz varsa 5d bence
BLoWeR
(23.5.2013 08:00:24)
60D
q7uicksand
(23.5.2013 11:17:02)
Canın 5d ile 60d aynı kulvarda bile değiller . Ff body olması fotoğraf kalitesi d700 ve 5dm2 ayarında bir fd body ve fiyatı nerdeyse yarı yarıya (2.el olarak) 5d ergonomi haricinde her koşulda 60d den ustun bir makine ha birde lcd kalitesi olarak 5d berbat ama çıkardığı iş olarak çok çok iyi bir makine . 17-40mmL lens ile çok iyi sonuçlar alabilirsin .
First_Person
(23.5.2013 11:43:00)
550D kullanıcısıyım, bir kaç hafta 5D kullandım, 60D hiç kullanmadım, sadece media marktta gövdesini inceledim. Bu bilgiler ışığında fikrimi belirteyim
:
550D, her ne kadar yıl olarak eskimiş bir gövde bile olsa, güncel sayılan 650d ve 700D'nin çok yakınında bir gövde. Yanlış hatırlamıyorsam 7D deki aynı ölçüm sistemini kullanıyor. Full HD video, live view gibi kullanışlı özellikleri var. Günümüzde gayet doğal olan bir özelliği var: Her modda İSO'yu otomatik olarak ayarlayabiliyor.
5D ise eski bir ölçüm sistemine sahip (başarısız değil, ama eski), live view yok, video yok ve tekerlekte yeşil kare ile gösterilen otomatik modu dışında, iso'yu otomatik ayarlayamıyor (bu modda raw çekim yapmıyor, sadece jpeg). Full frame olması nedeni ile lenslerin kusurlarını daha çok belli ediyor. Daha kaliteli cama ihtiyacı var. En büyük avantajı ise full frame sensörünün fotoğrafa olan etkisi: hızlı bir lens kullandığınızda, çektiğiniz obje, adeta fotoğraftan dışarı çıkıyormuş gibi oluyor.
5D'yi seçerseniz, sensör boyutunuzu, gövde kalitenizi, bakaçınızı ve fotoğraf kalitenizi yükseltirken, teknolojinizi indirmiş olacaksınız. Diğer taraftan 60D'yi seçerseniz, gövdenizi, çekim hızınızı, bakaçınızı, dönen ekranınızı yükselteceksiniz. Kullanım tecrubeniz değişecek ama fotoğraf kaliteniz -sensör 550d ile aynı olduğu için- çok değişmeyecek. 550D'den sevdiğiniz özellikler varsa, bunları muhafaza etmiş ve üzerine koymuş olacaksınız.
Bence kendinize şunları sorun;
1- Ne tarz fotoğraf çekeceğim? Cevabınız manzara ve portre ise 5D daha iyi. Cevabınız her türlü çekerim, yerine göre kuş, kelebekte çekerim ise 60D daha uygun.
2- Hangi lensleri kullanmayı düşünüyorsunuz? Cevabınız 1 ya da 2 hızlı prime bana yeter diyorsanız, 5D yanına 50mm 1.8 ve/veya 85mm 1.8 alır, uygun fiyata çok güzel fotoğraflar çekersiniz. Yok ben kaliteli zoom kullanacağım derseniz 24-105L 2. el en ucuz 1200-1300 lira. Oysa 60D'ye bir tamron 17-50 bir de 55-250IS alırsınız, kabaca 1000 liraya 28-400mm aralığını kapsar hemen her işinizi görürsünüz. (Bunlar örnek tabi, bu kadar basit değil lens seçmek, geniş açısı, makrosu, az ışk ve portre için hızlı prime'ı var, var oğlu var...).
Son olarak şunu söyleyeceğim: Eğer 60D'yi seçerseniz, kendinize şunu sorun: Bu yükseltmeye gerçekten ihtiyaç var mı? Açıkçası bir ara ben de 550D'yi yüksetme derdine düşmüştüm, sonra bir battery grip aldım, makineye yeniden bağlandım.
GylR?
(23.5.2013 14:05:37)
5D ile 60D arasında karşılaştırma yapılacağını sanmıyorum. 5D üst seviye model bir FF. Özellikle mark 2 ise zaten kendini kanıtlamış pro. bir makine. Yani eğer ücrette sıkıntı çekmiyorsanız tartışmasız 5D.
ozdemir38
(23.5.2013 14:05:50)
gelin damat dış mekan cekimi yapıyorum genelde portre çekiyorum video modunu hiç kullanmadım işime yaramıyo sizin yorumunuzdan sonra dahada kararsız kaldım :)
ozdemir38
(23.5.2013 14:09:40)
fiyatından dolayı 5d diyorum 2. el fiyatları 60 d ile aynı 60 d okadar para verene kadar 5d alıp ff kullanmak geliyo içimden ama 5 d 2005 çıkışlı bu beni korkutuyo hayal kırıklıgına uğratırmı beni acaba diyorum
GylR?
(23.5.2013 14:10:49)
quote:
Orijinalden alıntı: ozdemir38 gelin damat dış mekan cekimi yapıyorum genelde portre çekiyorum video modunu hiç kullanmadım işime yaramıyo sizin yorumunuzdan sonra dahada kararsız kaldım :) |
Burda öncelikle bütceni belirtmende fayda var
GylR?
(23.5.2013 14:14:34)
quote:
Orijinalden alıntı: ozdemir38 fiyatından dolayı 5d diyorum 2. el fiyatları 60 d ile aynı 60 d okadar para verene kadar 5d alıp ff kullanmak geliyo içimden ama 5 d 2005 çıkışlı bu beni korkutuyo hayal kırıklıgına uğratırmı beni acaba diyorum |
Benim düşüncem body alırken ikinci elden uzak durmak. Sıfır body için ikinci el ekipmanlar düşünülebilir. Bence karar vermeden önce 70D yide bekle derim. Bende d7100 ile ilgili kararsızlık yaşıyorum 60D arasında. 70D nin haberleri geldikçe beklemenin daha iyi olacağını düşünüyorum.
ozdemir38
(23.5.2013 14:28:09)
quote:
Orijinalden alıntı: First_Person 550D kullanıcısıyım, bir kaç hafta 5D kullandım, 60D hiç kullanmadım, sadece media marktta gövdesini inceledim. Bu bilgiler ışığında fikrimi belirteyim : 550D, her ne kadar yıl olarak eskimiş bir gövde bile olsa, güncel sayılan 650d ve 700D'nin çok yakınında bir gövde. Yanlış hatırlamıyorsam 7D deki aynı ölçüm sistemini kullanıyor. Full HD video, live view gibi kullanışlı özellikleri var. Günümüzde gayet doğal olan bir özelliği var: Her modda İSO'yu otomatik olarak ayarlayabiliyor. 5D ise eski bir ölçüm sistemine sahip (başarısız değil, ama eski), live view yok, video yok ve tekerlekte yeşil kare ile gösterilen otomatik modu dışında, iso'yu otomatik ayarlayamıyor (bu modda raw çekim yapmıyor, sadece jpeg). Full frame olması nedeni ile lenslerin kusurlarını daha çok belli ediyor. Daha kaliteli cama ihtiyacı var. En büyük avantajı ise full frame sensörünün fotoğrafa olan etkisi: hızlı bir lens kullandığınızda, çektiğiniz obje, adeta fotoğraftan dışarı çıkıyormuş gibi oluyor. 5D'yi seçerseniz, sensör boyutunuzu, gövde kalitenizi, bakaçınızı ve fotoğraf kalitenizi yükseltirken, teknolojinizi indirmiş olacaksınız. Diğer taraftan 60D'yi seçerseniz, gövdenizi, çekim hızınızı, bakaçınızı, dönen ekranınızı yükselteceksiniz. Kullanım tecrubeniz değişecek ama fotoğraf kaliteniz -sensör 550d ile aynı olduğu için- çok değişmeyecek. 550D'den sevdiğiniz özellikler varsa, bunları muhafaza etmiş ve üzerine koymuş olacaksınız. Bence kendinize şunları sorun; 1- Ne tarz fotoğraf çekeceğim? Cevabınız manzara ve portre ise 5D daha iyi. Cevabınız her türlü çekerim, yerine göre kuş, kelebekte çekerim ise 60D daha uygun. 2- Hangi lensleri kullanmayı düşünüyorsunuz? Cevabınız 1 ya da 2 hızlı prime bana yeter diyorsanız, 5D yanına 50mm 1.8 ve/veya 85mm 1.8 alır, uygun fiyata çok güzel fotoğraflar çekersiniz. Yok ben kaliteli zoom kullanacağım derseniz 24-105L 2. el en ucuz 1200-1300 lira. Oysa 60D'ye bir tamron 17-50 bir de 55-250IS alırsınız, kabaca 1000 liraya 28-400mm aralığını kapsar hemen her işinizi görürsünüz. (Bunlar örnek tabi, bu kadar basit değil lens seçmek, geniş açısı, makrosu, az ışk ve portre için hızlı prime'ı var, var oğlu var...). Son olarak şunu söyleyeceğim: Eğer 60D'yi seçerseniz, kendinize şunu sorun: Bu yükseltmeye gerçekten ihtiyaç var mı? Açıkçası bir ara ben de 550D'yi yüksetme derdine düşmüştüm, sonra bir battery grip aldım, makineye yeniden bağlandım. |
objektık olarak 70.200 f4 usm ve 50mm f1.8 kullanıyorum
First_Person
(23.5.2013 14:28:36)
quote:
Orijinalden alıntı: ozdemir38 gelin damat dış mekan cekimi yapıyorum genelde portre çekiyorum video modunu hiç kullanmadım işime yaramıyo sizin yorumunuzdan sonra dahada kararsız kaldım :) |
Hocam, bu durumda bence 5D diyorum.
Yani video ile, live view ile, döner ekranla işiniz yoksa, kendi iso'mu kendim ayarlarım diyorsanız, uzak nesneleri çekip, crop'la yakınlaştırmayacaksanız, saniyede 4-5 kare çekmeyecekseniz, 60D'nin sizin için ne avantajı var ki?
Edit: Bir üstteki mesajınızı yeni gördüm. Tahminim 550D'den 5D'ye geçince 50mm, portreler için alıştığınızdan biraz geniş kalacak, bir tane 85mm f1.8 alırsanız, 5D ile müthiş portreler çekersiniz.
ozdemir38
(23.5.2013 14:29:44)
quote:
Orijinalden alıntı: GylR? quote:
Orijinalden alıntı: ozdemir38 gelin damat dış mekan cekimi yapıyorum genelde portre çekiyorum video modunu hiç kullanmadım işime yaramıyo sizin yorumunuzdan sonra dahada kararsız kaldım :) | Burda öncelikle bütceni belirtmende fayda var |
1.750 kadar butce var
ozdemir38
(23.5.2013 14:53:01)
quote:
Orijinalden alıntı: First_Person quote:
Orijinalden alıntı: ozdemir38 gelin damat dış mekan cekimi yapıyorum genelde portre çekiyorum video modunu hiç kullanmadım işime yaramıyo sizin yorumunuzdan sonra dahada kararsız kaldım :) | Hocam, bu durumda bence 5D diyorum. Yani video ile, live view ile, döner ekranla işiniz yoksa, kendi iso'mu kendim ayarlarım diyorsanız, uzak nesneleri çekip, crop'la yakınlaştırmayacaksanız, saniyede 4-5 kare çekmeyecekseniz, 60D'nin sizin için ne avantajı var ki? Edit: Bir üstteki mesajınızı yeni gördüm. Tahminim 550D'den 5D'ye geçince 50mm, portreler için alıştığınızdan biraz geniş kalacak, bir tane 85mm f1.8 alırsanız, 5D ile müthiş portreler çekersiniz. |
60d secme nedenım ele daha ıyı oturması 550d ıle arasında cok buyuk bır fark yok zaten body olarak 60d daha buyuk daha ıyı kavranıyo. 5d ıstememın sebebıde ff olması genelde dıs mekan cekımlerınde 70.200 kullanıyorum
madmax50
(23.5.2013 15:16:46)
quote:
Kesinlikle temiz bir 5d tavsiye ederim. Sizin için süslü özellikler değil net alan genişliği önemli. Full frame bir gövde ve kaliteli bir lensle en iyi sonuca ulaşırsınız. Bütçenizi zorlayarak 5d mark2'yi düşünün. 2500 lira civarında temiz bodyler mevcut. Kredi kartınıza yüklenerek 3250 TL'ye yurtdışı Canon 6d ile 5 yıl boyunca body ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Tabi bu böyle gider ama 6d fiyatını sonuna kadar hakeden bir gövde.
GylR?
(23.5.2013 15:18:50)
quote:
Orijinalden alıntı: ozdemir38 quote:
Orijinalden alıntı: ozdemir38 gelin damat dış mekan cekimi yapıyorum genelde portre çekiyorum video modunu hiç kullanmadım işime yaramıyo sizin yorumunuzdan sonra dahada kararsız kaldım :) | Hocam, bu durumda bence 5D diyorum. Yani video ile, live view ile, döner ekranla işiniz yoksa, kendi iso'mu kendim ayarlarım diyorsanız, uzak nesneleri çekip, crop'la yakınlaştırmayacaksanız, saniyede 4-5 kare çekmeyecekseniz, 60D'nin sizin için ne avantajı var ki? Edit: Bir üstteki mesajınızı yeni gördüm. Tahminim 550D'den 5D'ye geçince 50mm, portreler için alıştığınızdan biraz geniş kalacak, bir tane 85mm f1.8 alırsanız, 5D ile müthiş portreler çekersiniz. | 60d secme nedenım ele daha ıyı oturması 550d ıle arasında cok buyuk bır fark yok zaten body olarak 60d daha buyuk daha ıyı kavranıyo. 5d ıstememın sebebıde ff olması genelde dıs mekan cekımlerınde 70.200 kullanıyorum |
550D ile arasında pek fark yok demişsin ama genel olarak bile 60D üst sınıf. Ben fark yok demenin doğru olduğunu düşünmüuorum.
First_Person
(23.5.2013 15:26:02)
quote:
Orijinalden alıntı: ozdemir38 gelin damat dış mekan cekimi yapıyorum genelde portre çekiyorum video modunu hiç kullanmadım işime yaramıyo sizin yorumunuzdan sonra dahada kararsız kaldım :) | Hocam, bu durumda bence 5D diyorum. Yani video ile, live view ile, döner ekranla işiniz yoksa, kendi iso'mu kendim ayarlarım diyorsanız, uzak nesneleri çekip, crop'la yakınlaştırmayacaksanız, saniyede 4-5 kare çekmeyecekseniz, 60D'nin sizin için ne avantajı var ki? Edit: Bir üstteki mesajınızı yeni gördüm. Tahminim 550D'den 5D'ye geçince 50mm, portreler için alıştığınızdan biraz geniş kalacak, bir tane 85mm f1.8 alırsanız, 5D ile müthiş portreler çekersiniz. | 60d secme nedenım ele daha ıyı oturması 550d ıle arasında cok buyuk bır fark yok zaten body olarak 60d daha buyuk daha ıyı kavranıyo. 5d ıstememın sebebıde ff olması genelde dıs mekan cekımlerınde 70.200 kullanıyorum |
Hocam bence, sadece ele daha iyi oturuyor diye 550D satılıp 60D alınmaz, benim yaptığım gibi 550D'ye battery grip alınır, büyük bir keyifle kullanmaya devam edilir.
İhtiyaç ele daha iyi oturma ise 550D'nize grip alın, çok iyi yatay ve dikey kullanımınız olur. Yok ihtiyaç ele oturma beraberinde full frame sensör ise, zaten mevcut bütçeyle tek yol 5D. Her iki durumda da 60D'ye gerek yok.
ozdemir38
(29.5.2013 12:40:47)
quote:
Orijinalden alıntı: ozdemir38 gelin damat dış mekan cekimi yapıyorum genelde portre çekiyorum video modunu hiç kullanmadım işime yaramıyo sizin yorumunuzdan sonra dahada kararsız kaldım :) | Hocam, bu durumda bence 5D diyorum. Yani video ile, live view ile, döner ekranla işiniz yoksa, kendi iso'mu kendim ayarlarım diyorsanız, uzak nesneleri çekip, crop'la yakınlaştırmayacaksanız, saniyede 4-5 kare çekmeyecekseniz, 60D'nin sizin için ne avantajı var ki? Edit: Bir üstteki mesajınızı yeni gördüm. Tahminim 550D'den 5D'ye geçince 50mm, portreler için alıştığınızdan biraz geniş kalacak, bir tane 85mm f1.8 alırsanız, 5D ile müthiş portreler çekersiniz. | 60d secme nedenım ele daha ıyı oturması 550d ıle arasında cok buyuk bır fark yok zaten body olarak 60d daha buyuk daha ıyı kavranıyo. 5d ıstememın sebebıde ff olması genelde dıs mekan cekımlerınde 70.200 kullanıyorum | Hocam bence, sadece ele daha iyi oturuyor diye 550D satılıp 60D alınmaz, benim yaptığım gibi 550D'ye battery grip alınır, büyük bir keyifle kullanmaya devam edilir. İhtiyaç ele daha iyi oturma ise 550D'nize grip alın, çok iyi yatay ve dikey kullanımınız olur. Yok ihtiyaç ele oturma beraberinde full frame sensör ise, zaten mevcut bütçeyle tek yol 5D. Her iki durumda da 60D'ye gerek yok. |
5d alma kararı verdim shutter 75 binde orjinal Battery Grip canon 50mm 1.8 lens ile birlikte 1200 lira sizce almalımıyım sensöründe ve bodyde herhangi bir sıkıntı yok gayet temiz
First_Person
(29.5.2013 16:04:53)
Temizse alınabilir. Ama shutter 75 binde kısmına çok itibar etmeyin. 5D'lerde bunu bilmenin tek yolu, gövdeyi erkayalara göndermek. Pek ucuz olacağını da zannetmiyorum; 50tl'den fazladır tahminimce. Sensörü temizse, sorunsuz çalışıyorsa, (Lens takıp bakın, seri bir kaç poz çekin, netlemesine bakın, tv'ye alıp 1/8000'de çekim yapın.) alınabilir. Yalnız fiyata biraz takıldım. Lens 150tl etse, gripe 70-80tl desek, gövde size 980-970'a geliyor. Piyasasının biraz altında gibi. Dikkatli olmak lazım.
coxackie
(29.5.2013 18:27:31)
5D tokatlar. Ama bu satten sonra temiz 5D bulamazsın. O yüzden 60D diyorum.