LG 42LM760S Gecikme Sorunu (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Ev Elektroniği, İklimlendirme ve Enerji Sistemleri, Akıllı Çözümler >> Televizyonlar >> Tv Genel
Hydrogenx => LG 42LM760S Gecikme Sorunu (15.4.2013 07:49:27)
Merhaba arkadaşalar. 42LM 760S TV sahibiyim. Zaman zaman ps3 oynuyorum ve tepki süresi mükemmel. Çok şükür bir defa dahi problem yaşamadım. Harika işliyor ancak TV'yi bilgisayara bağladığım zaman 100-120ms gibi bir gecikme yaşanıyor. ps3'te PC de HDMI ile bağlıyorum. Film felan açınca çok sıkıntı olmaz pek ama reflex gerektiren FPS oyunlarında çok can yakıyor. Bunun sebebi Input lag desem ps3te sorun olmuyor. Sizce nedir arkadaşlar durum? Neden PC bağlayınca böyle bir gecikme yaşıyorum?

CANBABA34 => LG 42LM760S Gecikme Sorunu (16.4.2013 13:05:25)
bende bu tv yi almak istiyorum özellikle tv ye bağlayacağım ve oyun oynayacağım. 120 ms gecikmeyi nasıl ölçtün. birde tvden bazı ayarlar yapıyormuş onları hiç denedinmi. eğer dediğin sorun sabitse ben almaktan vazgeçicem. dediğin gecikme netten olabilirmi. hangi oyunda oldu. biraz açarsan sorunlarını sevinirim.

Evrenukal => LG 42LM760S Gecikme Sorunu (16.4.2013 13:23:41)
Yanlış anlamadıysam sıkıntı oyundan değil bağlantıdan. Ps de düzgün çalışıp Pcde düzgün çalışmaması ilginç. Bence PCle alakalı olabilir veya bağlantı kablosuyla.

Hydrogenx => LG 42LM760S Gecikme Sorunu (16.4.2013 14:18:09)
quote:

Orijinalden alıntı: CANBABA34

bende bu tv yi almak istiyorum özellikle tv ye bağlayacağım ve oyun oynayacağım. 120 ms gecikmeyi nasıl ölçtün. birde tvden bazı ayarlar yapıyormuş onları hiç denedinmi. eğer dediğin sorun sabitse ben almaktan vazgeçicem. dediğin gecikme netten olabilirmi. hangi oyunda oldu. biraz açarsan sorunlarını sevinirim.

Ps3'te oynarken hiç sıkıntı olmuyor bu yüzden input lag olabileceğini düşünmüyorum. Sadece bilgisayara bağlayınca biraz sıkıntı oldu bende. Belki kablodan falan da olabilir bilemiyorum. Gecikmeyi ölçmedim ama Aion Online oynuyorum çoğunlukla ve hissedilir derecede gecikme oluyor. Aşağı yukarı 100-120 ms arasında cevap geliyordu. Daha önce çok yaşadığım için tahminen diyorum bunu. Görüntü kaynaklı da değil. Yani Ghosting olayı kesinlikle olmuyor. Bu televizyonda 300KM hızla giden bir arabaya bak yine çok net olarak izlersin, kesinlikle ghosting yapmaz ama nedense Aion ve Point Blank'da biraz lag sıkıntı yaratmıştı. Belki de çözünürlük ile alakalıydı belki ekran kartıyla, bilemiyorum. Ekran kartım HD 6870x2 Crossfire bu arada.

2-3 ay önce denemiştim bunu, eğer istersen tekrar takıp deneyebilirim senin için, son durumu ne oldu acaba diye. Eğer yine hissedilir derecede lag olursa video kaydedebilirim görmen için.

Bir de ayarlardan kaynaklı olsa ps3 te normal çalışmaz. Ama hiç bir ayar yapmadan sorunsuz çalışıyor.

CANBABA34 => LG 42LM760S Gecikme Sorunu (17.4.2013 11:39:36)
Normalde bende 42lf2500 ldc var 107 ekran bilgisayarıda yeni değiştirdim i3570k işlemci ile asus hd 7950 var. e şimdi tv yi değiştirmesek olmaz , eli kulağında heran alabilirim. işte bu input lag davaları beni düşündürüyo. kimse de kesin birşey diyemiyor bu konularda. gerçi ben şimdiki lcd de sadece ghosting deiğiniz olay oluyor galiba oda 50 hertz olduğundan dolayıdır diye düşünüyorum. Point Blank ı ben 1 senedir zaten oynuyorum. lag sorunu bende sabitti internet bağlantımdan olduğunu düşünüyordum. halbuki point içinde ping hızını gösteren yeşil çubuklar varya onlar full gösteriyordu. ama lag durumu berbat tı. sonra bf 2 ye başladım baktım nette adamlar yorumlarında ne yazmışsa benim hızımda okadar. 120 ping lik bi servere giriyorum mesela pingim 90 ile 100 arası. ve rahat oynanabiliyo. speedtestte bağlantı hızım mesela 6,35 ping 22 ms çıkıyordu. bf2 pynamaya başladıktan sonra adamlar ona göre ayarmı çekti anlamadım halbuki ttneti de aramadım. bağlantı hızı 3,50 ping 10 ms çıkıyor. ulen noldu niye bağlantı hızı mdüştü derken pingi 10 ms görünce dedim böyle daha iyi galba. hakattende bf2 de de 75,80 arasıda bağlandığım oluyor, ama bazen. İşte bu yeni alacağım led tv acaba bu bf2 ya da bf 3 tarzı oynayacağım oyunlarda pingi farkedilir derce de etkiliyecekmi. LG760 DÜŞÜNÜYORDUM- dün baktım mağazalarda 800 hertz - 400 hertz aynı diyolar LM640 alayım diyorum zaten PC bağlıyacağım sihirli kumanda da lazım olmaz. Philips 6057 ye baktım birde lg LM660 a philips in işte yazılımı berbat ama görüntüsü biraz önde Biraz soluk ama daha net ve doğal. yani zaten mağazadaki arkadaşta tanıdık doğruladı.çift çekirdek tek çekirdek hikaye diyorlar. lg serisi ve la serisi yanyanaydı aynı 3d video çalışıyordu hiçbir fark göremedim. o yüzden yeni seriden vazgeçtim. işte bu oyunlardaki hız meselesi diyorum PHİlips te daha iyiyse onu alacağım. arkadaşlar. birde Lg tv lerde oyun modunda olması gerekiyormuş video ya gerek yokta test edip bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekürler ....

MetalWave => LG 42LM760S Gecikme Sorunu (18.4.2013 22:04:39)
görüntü ayarlarından resim modunu oyun u seç. görüğntüde iyileştirme yaparken lag oluyor bu yüzden. oyun seçil iken direk görüntüyü aktarıyor.

Sayfa: [1]