PhıdıL
=> Windows 7 kurarken 'gerekli bir cd dvd sürücü aygıtı eksik' hatası
(10.2.2014 14:56:34)
quote:
Orijinalden alıntı: beachbreaker quote:
Orijinalden alıntı: by_shot gerçekten 1.5 saat bu sorunla uğraştım ve sonuca ulaştım arkadaşlar. ilk önce biostan ide yapıyoruz satayı daha sonra gene olmassa flash bellekten atıyorsak formatı usb slotunu değiştirin ben bu şekilde hallettim cd yide en düşük hızlarda yazdırın daha sağlıklı olur. | arkadaşında bahsettiği gibi mevzu driver deil tamamen usb portla alakalı. hp 2277 var bende aynı sorunu cikardi.Biostan usb3 mod auto olarak ayarladım sorun ortadan kalktı.Sorun cikaran usb3 yuksek ihtimal.Usb2 moduna getirip deneyin. |
aynen arkadaş haklı.
Samsung NP900X4D Ultrabook'a 2 saattir takılı olan Win7/USB sürücü problemi veriyordu. Konuyu açan arkadaşın anlattığı aynı problem mevcuttu.
Pc'nin üzerinde 2 adet USB 3.0 1 adet USB 2.0 var.
USB 3.0 da olan Win7/USB'yi USB 2.0'a yerleştirdim.
Işık hızında format başladı.
halilcak91
(12.2.2014 00:12:15)
Arkadaslar bende de oldu ve sorunu su sekilde cozum. Laptopumdaki harddisk i sokup baska bir bilgisayara usb den bagladım ve başlat>bilgisayar sag tık>yonet>disk yonetimi ve burdan sonradan taktıgımız hard diske sag tıklayıp bölümü sil dedim ve bilgisayara geri taktıp ve format sorunsuz bi şekilde başladı insallah faydalı olmustur...
delipoyraz87
(20.2.2014 10:05:13)
Kardeşim Aynı Sıkıntı İle Bende Karşılaştım. Senin Sorunun Altına Yazılan Cevapların Hepsini Okudum Bi Alayı Boş Muhabbet Bilen Bilmeyen Anlayan Anlamayan Okuyan Okumayan Herkes Cevap Yazmak İçin Cevap Yazmış. Sorunun Çözümü Şu Ben USB den Boot Ederek Yaptım İlk Baş Win To Flash Programını İndir. Daha Sonra Cd Ve Ya Dvd Deki Kurulumu Win To Flash Yardımı İle Usb ye Boot Et. Daha Sonra İşlem Bitecek. Bilgisayarını Yeniden Başlat Ve Bios Ekranına Gir Açılışta Takmış Olduğun Usb yi Seç Ve Daha Sonra Başlıyacak Tekrar Paylaşmış Olduğun Ekrandaki Gibi Ekran Gelecek USB yi Çıkart Ve Farklı Bir Usb Portuna Tak Daha Sonra Ekrandaki İptali Tıkla Şimdi Yükle Ekranına Geleceksin Ve Şimdi Yükleye Tıkla. Tıkladığında Diskler Karşına Gelicek Sorunu Çözümü Budur Kolay Gelsin ;;;;)
chatixx
(11.3.2014 22:39:10)
Yeni aldığım seagate barracuda 1tb'lık diskte bu sorunu yaşadım bende bugün.
7gün içerisinde çözemezsem sorunu iade edicem fakat şundan eminimki cd sürücüde veya harddiskte herhangi bir sıkıntı yok.
Xp'yi sorunsuz kuruyor vede herhangi bir badsector'de yok harddiskte.
Eski hardiskte seagate'di fakat bu yeni bir sürüm olduğundan sanırım bir uyumsuzluk gösteriyor anakart eski olduğundan.
Şu anda elimde herangi bir usb bellek yada boş dvd olmadığından bir şey yapamadım yarın yazılanların hepsini deniyeceğim bakalım hangisi olucak.
Ekleme: İnternetten indirdiğim temiz bir windows7 sp1 ultimate sürümünü usb diske ' windows 7 usb/dvd download tool' programı aracılığıyla iso dosyasını atarak usb'den kurulum yapıldığında sorun ortadan kalkıyor.
Kreus
(14.6.2014 16:39:59)
quote:
Orijinalden alıntı: PhıdıL quote:
Orijinalden alıntı: by_shot gerçekten 1.5 saat bu sorunla uğraştım ve sonuca ulaştım arkadaşlar. ilk önce biostan ide yapıyoruz satayı daha sonra gene olmassa flash bellekten atıyorsak formatı usb slotunu değiştirin ben bu şekilde hallettim cd yide en düşük hızlarda yazdırın daha sağlıklı olur. | arkadaşında bahsettiği gibi mevzu driver deil tamamen usb portla alakalı. hp 2277 var bende aynı sorunu cikardi.Biostan usb3 mod auto olarak ayarladım sorun ortadan kalktı.Sorun cikaran usb3 yuksek ihtimal.Usb2 moduna getirip deneyin. | aynen arkadaş haklı. Samsung NP900X4D Ultrabook'a 2 saattir takılı olan Win7/USB sürücü problemi veriyordu. Konuyu açan arkadaşın anlattığı aynı problem mevcuttu. Pc'nin üzerinde 2 adet USB 3.0 1 adet USB 2.0 var. USB 3.0 da olan Win7/USB'yi USB 2.0'a yerleştirdim. Işık hızında format başladı. |
Saatlerdir bu sorunla uğraşıyordum ben de. Flash belleği kasanın önündeki USB 3.0 yerine arkada bulunan USB 2.0'a taktım. Sorun çözüldü. Hort gibi olacak ama benim sorunum bu şekilde çözüldü
.
karamistali
(23.8.2014 23:02:10)
Adamın merkezisin dostum. O kadar uğraştım senin sayende 5 sn de işlemi bitirdim
ebucendel
(27.9.2014 20:03:31)
M5a97 evo anakart ve amd fx islemci aldim.Bende de aynı hata verdi. Usb yi anakartin uzerindeki 3.0 usbye takiyomusum o yuzden veriyomus hata meger. Normal usbye taktim gordu ve format attim..
imiyousa
(13.10.2014 03:02:05)
Ben de yuespimin portunu değiştirmekle sonuca ulaştım.
imbat12
(28.11.2014 22:14:52)
ÇÖZÜM ÇOK BASİT
Usb den format atmaya çalışıp bu hatayı alanlar için söylüyorum. Hali hazırda netbooku olan arkadaşlarım; CD sürücüsü olmadığı için benim gibi usb den format atmaya çalışıp bir de böyle bir hatayla karşılaştığınızda, çıldırdığınızı biliyorum. Panik yok!
< Resime gitmek için tıklayın >
Resimdeki gibi hatayı alır almaz iptali tıklayın ve daha sonra üstteki çarpı işaretine basın. Kurulumun başına tekrar gideceksiniz. Şimdi çıkarmaya korktuğunuz flash belleğinizi çıkarın. Ve tekrar takın sonra tekrar yüklemeye çalışın ve sonucu görün. Tarafımca denenmiştir. Bu sorun zanımca bazı bilgisayarlarda usb den önyüklemeyi yaptıktan sonra usb'deki flash belleği görmemesinden kaynaklanıyor. Siz de flash belleği tak çıkar yaparak flash belleği tekrar görmesini sağlıyorsunuz.
arifakinti
(21.12.2014 02:17:34)
Vay be :))) bende simdi yazacaktim bunu. Ama benimki daha farkli. Bende o hata verdigi yerde kaldim. Sonra usb yi cikarip cd yi taktim ve penceryi kapatip tekrar simdi yükle dedim oldu. Sorun olarak flashi goruyordum ama alakasi yokmus demek. İyi forumlar :)
kenny_c
(21.12.2014 15:08:17)
quote:
Orijinalden alıntı: delipoyraz87 Kardeşim Aynı Sıkıntı İle Bende Karşılaştım. Senin Sorunun Altına Yazılan Cevapların Hepsini Okudum Bi Alayı Boş Muhabbet Bilen Bilmeyen Anlayan Anlamayan Okuyan Okumayan Herkes Cevap Yazmak İçin Cevap Yazmış. Sorunun Çözümü Şu Ben USB den Boot Ederek Yaptım İlk Baş Win To Flash Programını İndir. Daha Sonra Cd Ve Ya Dvd Deki Kurulumu Win To Flash Yardımı İle Usb ye Boot Et. Daha Sonra İşlem Bitecek. Bilgisayarını Yeniden Başlat Ve Bios Ekranına Gir Açılışta Takmış Olduğun Usb yi Seç Ve Daha Sonra Başlıyacak Tekrar Paylaşmış Olduğun Ekrandaki Gibi Ekran Gelecek USB yi Çıkart Ve Farklı Bir Usb Portuna Tak Daha Sonra Ekrandaki İptali Tıkla Şimdi Yükle Ekranına Geleceksin Ve Şimdi Yükleye Tıkla. Tıkladığında Diskler Karşına Gelicek Sorunu Çözümü Budur Kolay Gelsin ;;;;) |
Çözüm kesinlikle budur...ben de 1 saattir araştırıyordum nihayet arkadaşın söylediğini yaparak çözebildim sorunu...çok teşekkürler
gökhan25252
(29.12.2014 14:12:29)
arkadaşım o ekranda ileriye tıkla sürücüyü yükleyi seçme o zaman sorun olmaz
Defrinex
(23.3.2015 22:56:29)
quote:
Orijinalden alıntı: by_shot gerçekten 1.5 saat bu sorunla uğraştım ve sonuca ulaştım arkadaşlar. ilk önce biostan ide yapıyoruz satayı daha sonra gene olmassa flash bellekten atıyorsak formatı usb slotunu değiştirin ben bu şekilde hallettim cd yide en düşük hızlarda yazdırın daha sağlıklı olur. | arkadaşında bahsettiği gibi mevzu driver deil tamamen usb portla alakalı. hp 2277 var bende aynı sorunu cikardi.Biostan usb3 mod auto olarak ayarladım sorun ortadan kalktı.Sorun cikaran usb3 yuksek ihtimal.Usb2 moduna getirip deneyin. |
Hort mort anlamam, çok sağolun hocam sayenizde sorunu aştım.
MühendisMurat
(24.3.2015 01:12:42)
Beyler zaten Usb 3.0 ' dan sistem kurulmaz yahu ne yaptınız.
Ama buna rağmen sorunu yaşıyorsanız imzamdaki Win7 Anakonusunda resimli anlatım mevcut.
ikati51
(29.5.2015 09:48:56)
BAŞKA USB PORTDAN FORMAT ATMAYI DENE! BEN DE İŞE YARADI.....
sbastas
(11.6.2015 23:08:42)
sadece soruna bulduğum bir özümü yazmak için foruma üye oldum :)
ben usb bellek ile format atarken bu sorunu yaşadım...
usb belleği taktığım slotu değiştirdim dizustundeki diğer tarafta bulunan slota taktım ve format sorunsuz başladı :)
denemeye değer... :)
UGURLU BİLİŞİM
(26.7.2015 09:11:53)
ARKADAŞLAR ŞU ŞEKİLDE ANLATIYM BİLGİSAYAR PROGRAMCISI OLMAMA RAGMEN BEN BİLE ZORLANDIM İLK ÖNCE BU HATAYI VERDİGİ YERDE HİÇ Bİ ŞEY ELLEMİYORUZ ÇARPIDAN CIKIYORUZ SONRA KURULUMA BASLA DEMEDEN FLASH BELLEGİ ÇIKARIP DVD Yİ TAKIYORUZ KURULUM BASLIYOR DERKEN FLAS DİSKİMİZİDE TAKIYORUZ VE SORUN ÇÖZÜLMÜŞ OLACAKTIR YAPAMAYAN ARKADAŞLAR VARSA ÖZELDEN MESAJ ATABİLİRLER ADIM ADIM YARDIMCI OLACAGIM
Meticulous
(2.8.2015 17:16:05)
quote:
Orijinalden alıntı: delipoyraz87 Kardeşim Aynı Sıkıntı İle Bende Karşılaştım. Senin Sorunun Altına Yazılan Cevapların Hepsini Okudum Bi Alayı Boş Muhabbet Bilen Bilmeyen Anlayan Anlamayan Okuyan Okumayan Herkes Cevap Yazmak İçin Cevap Yazmış. Sorunun Çözümü Şu Ben USB den Boot Ederek Yaptım İlk Baş Win To Flash Programını İndir. Daha Sonra Cd Ve Ya Dvd Deki Kurulumu Win To Flash Yardımı İle Usb ye Boot Et. Daha Sonra İşlem Bitecek. Bilgisayarını Yeniden Başlat Ve Bios Ekranına Gir Açılışta Takmış Olduğun Usb yi Seç Ve Daha Sonra Başlıyacak Tekrar Paylaşmış Olduğun Ekrandaki Gibi Ekran Gelecek USB yi Çıkart Ve Farklı Bir Usb Portuna Tak Daha Sonra Ekrandaki İptali Tıkla Şimdi Yükle Ekranına Geleceksin Ve Şimdi Yükleye Tıkla. Tıkladığında Diskler Karşına Gelicek Sorunu Çözümü Budur Kolay Gelsin ;;;;) |
Sen harikasin