Şimdi Ara

F30 BMW 320i ED SATIŞTA hepimize hayırlı olsun!!!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.171
Cevap
33
Favori
155.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkucuk

    quote:

    Orijinalden alıntı: _newage_

    Her zaman bir bmw alma arzum olmuştur ancak hep fiyatının yüksekliğinden ötürü uzak durmuşumdur . Herhalde hayatım boyunca bir daha da olmaz ama şu sıralar facebook da sürekli çıkan 3.20i ed reklamından etkilenip Borusan İstinye'ye gittim . Araca oturdum , gerekli sorularımı sordum , test sürüşü yaptım ve test sürüşünde zehri alır almaz kaporayı verdim :) 134.100 TL 'ye geldi araba . Boya koruma , cam filmi , motor koruma , paspas ve trafik seti hediyesi ile birlikte . Kosiflerle de konuştum en son 134.200 verebileceklerini söyledi onlarda. Satıcı arkadaş bana temmuz ayında aynı aracı 142-144 arası sattıklarını araç satışında 3. çeyrek hedefi tutmayınca ağustosa özel böyle bir indirim yapıldığını dürüstçe anlattı . Bu rakamın doğruluğunu forumu detaylıca okuyunca da gördüm zaten . O nedenle fiyatta içim rahat .Ayrıca yine araç satışını teşvik amaçlı işbankası ile yaptıkları anlaşma gereği 0.92 gibi çok rekabetçi bir kredi aldım . Bu oran sadece borusana ve bu aya özel . İşbankası yoksa en düşük 1,05 veriyor . Son gelen yeni donanım ve pakete sahip araçlar bunlar . İlk alanlardan biriyim . BMW bir sürü paket ekleme saçmalığına son vermiş. Size zaten hiç de boş sayılmayacak bir araba sunuyorlar . Buna sport , modern veya luxury line donanımlarından birini seçip ekliyorsunuz o kadar .Sport ve modern in fiyatları aynı ; 3.500 € . Sadece koltuk ısıtma ve cruise control olmayan geri kalan tüm donanımlara ( sunroof ve metalik renk dahil ) bir araç bu . Dediğim gibi bu şekilde gelen ilk parti. Cruise control olayına bmw öteden bu yana soğuk zaten . Uzun süre kullanımlarda dizde kitlenme ve kramp girme ihtimalinden dolayı hoşlanmıyor .

    İki yıldır 2012 model elegance full honda civic kullanıyorum . Onu da çok beğenerek sıfır almıştım . Bilenler vardır .Bu araçta donanım adına yok yok . Motoru , sürüş keyfi de harika .Bu rakama daha iyisinin alınacağını halen sanmıyorum . Ama bmw nin 170 beygirlik motoru ve özellikle sport moddaki sürüş keyfi muazzam :) Honda bir tek yokuşlarda tıkanıyordu . Bu araçla ise istinye yokuşunu olağanüstü bir hızla çıktım . Gerçekten bmw nin motor konusunda başka bir yerde olduğunu kullanınca anladım . Eğer almayı düşünen varsa bu ay ki kampanyanın avantajlarından yararlanmalı derim . Yakıt tüketimi de çok iyi . Dizele kalkıp 10.000 tl fazla vermenin hiç gereği yok. Ama bu ed 170 beygir araba varken de 5.000 tl azına 3.16 alınmaz derim .

    Aracı cumartesi teslim alacağım . Sonrasında sürüş deneyimlerimi de yazmak isterim .

    Aracınız şimdiden hayırlı olsun. Bu aracı yaklaşık 8 aydır forumdan takip ediyorum. kullanıcıarıylada bizzat konuştum, ama sanırım beklentilerim çok yükselmiş veya test sürüşündeki hatadan dolayı (aracı çalıştırdığımız modda kullandım, sport moda almadan yani)aracı almakta tereddüt ediyorum. çünkü test sürüşünde aracın söylenildiği kadar iyi gitmediğine şahit oldum, camlardan gelen rüzgar sesi ise bu kadar insanın üst segment olarak bildiği BMW markasına hiç yakışmıyor. aracı tekrardan test edip eğer bu kez ikna olursam bende almayı düşünüyorum. bende gaziantep borusandan 134.5k fiyat teklifi aldım, mineral beyaz,sportline plus için.

    araç default olarak ecopro da açılıyor, ve ecopro modda araba kesinlikle gitmiyor. gaza bassanız dahi ekonomiden dolayı motora benzin akışını belli bir seviyede kestiği için arabada performans diye birşey kalmıyor tabii ki. Bu yüzden kesinlikle tekrar test sürüşü yapmanızı öneririm, şaşıracaksınız.
    Satış yetkilisinin bunu söyleyip, sürüş modlarını göstermemesi de ilginç gerçekten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt


    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    fiyatlar çok pahalı, bu fiyatlara tavsiyem gidin ev alın:) varolan aracınıza binmeye devam edin.



    Ev varsa ;)

    o zaman gidin araba alın :) varolan evinize binmeye devam edin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    quote:

    Orijinalden alıntı: éray

    quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt


    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    fiyatlar çok pahalı, bu fiyatlara tavsiyem gidin ev alın:) varolan aracınıza binmeye devam edin.



    Ev varsa ;)

    o zaman gidin araba alın :) varolan evinize binmeye devam edin

    Fazladan bir evin ne zararı var? 3 serisi BMW fiyatına alınacak bir evin kira getirisi ayda 600TL olur. Değer artışı da cabası...

    O paraya alınan BMW 'nin ise fazladan gideri 600TL . Değer kaybı da cabası...

    Bence araçlar olması gerekenden yüzde 25 daha pahalı... İndirim olmalı..

    Bu planla 70 yaşında 5 evimiz olabilir..sonrada en mutlu insan oluruz :) .. 3 günlük dünya şartlarımız çerçevesinde neyi istiyorsak peşinden gitmeliyiz..




  • bmw.de de kendime bir arac hazırlarken sonra bir de dedim bizim bmw.com.tr ye bakayım ne goreyim:)
  • bence yakında 5 serilerinede koyarlar.mercedes 1.6 benzinli çıkartacak diye biliyorum 200 serilerinde.fenada olmaz hani.şöyle 125-130 civarına 520 ied.
  • Hayır jant konusunda bilgim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeliefe -- 9 Nisan 2013; 13:55:22 >
  • Arkadaşlar hatırlayan yok mu geçen sene ilk 3 kasası (F30) çıktığında

    316 - 39bin euro
    320 - 45bin euro (2000cc olan)
    320d - 50bin euro

    olarak piyasaya çıkmıştı. şimdi ise 320 nin fiyatını yukarı çekerek daha az vergili olan 320ed (318 demek daha doğru) 44bin euro dan satışa sunmuşlar. tamamiyle borusanın kurnazlığıyla alakalı bir durum daha az ötv li olan bir aracı 2000cc olan bi aracın fiyatına satıyorlar. aradaki fiyat farkıda tabi ceplerine gidiyor... yanlış mı düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthtpr -- 16 Nisan 2013; 14:47:57 >
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize kazasız belasız sürüş diliyorum Allah'tan. Araçlarınızın motorunu ve şanzumanını daha uzun ve sorunsuz kullanmak istiyorsanız:

    Borusan yetkili serviste çalışan arkadaşımdan bilgi aldım 30k bakım peryodunu tavsiye etmiyor. Zaten böyle bir yağ daha icad olmadı. Bu bize servisten geçirmek için yapılmış bir kazıktır. Yani motorlar arızalansın gelsin paralar. Bu bakım peryodu ile 100k dan sonra araçların motoru sorunlar çıkarmaya başlıyormuş. Benim nacizhane tavsiyem; Siz arada 15k da bir yağ değişimi daha yapın bence özelden. Sadece yağ ama filtreler felan kalsın. Onları siz arada yetkili servisten değişirsiniz. Ha birde hava filtresinide 5k da bir değişin aracınız daha atak olacak ve az yakacaktır. Servise göre 30k da bir hava filtresini değişsen araç havasızlıktan ölür :)

    Bende imzamdaki araç var. 15K bir her şeyi değişiyorum. şu an 82k da, 100 K olunca oto. şanzuman yağı (normal değişimi 150k mış. fazla bi rakam) felanda değişcem sonra üzülmeyelim bu milli servettir bize artık kazık atmasınlar ya yeter artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 10 Ağustos 2014; 2:39:02 >




  • fiyatlar çok pahalı, bu fiyatlara tavsiyem gidin ev alın:) varolan aracınıza binmeye devam edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    quote:

    Orijinalden alıntı: éray

    quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt


    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    fiyatlar çok pahalı, bu fiyatlara tavsiyem gidin ev alın:) varolan aracınıza binmeye devam edin.



    Ev varsa ;)

    o zaman gidin araba alın :) varolan evinize binmeye devam edin

    Fazladan bir evin ne zararı var? 3 serisi BMW fiyatına alınacak bir evin kira getirisi ayda 600TL olur. Değer artışı da cabası...

    O paraya alınan BMW 'nin ise fazladan gideri 600TL . Değer kaybı da cabası...

    Bence araçlar olması gerekenden yüzde 25 daha pahalı... İndirim olmalı..

    Oturdugum ev + 2.5 ev daha varsa sizce ne yapmak lazim ?

    Dunyaya bir kez gelecegiz. 5-7 senelik boyle yasariz sonra bakariz duruma...

    Ayrica araci pahali yapan alinan otv hatta otv nin kadv si sacma sapan yapisi. Millet otv vermekten iflagi kesiliyor. İthal edilen kompresor yagindan bile otv aliniyor . Duzen sacma

    Millet versin oylari zaten bu kafayla arac alanlar hep karli olacaklar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 7 Eylül 2014; 21:48:21 >




  • Selamlar
    Alakası yok konu ile ancak bugun başımdan geçen bir dolandırıcılık hikayesini anlatayım.Sitede ki bir çok yazımı konumu okuyan ve tanıyan vardır arkadaşlar.nisan ayında aldıgım vw cc aracımı satış için sahibinden e koydum ve birisi aradı.Aynı gün aracı görmek istedi fiyatta anlaştık ve bu sabah satış işlermleri için buluştuk.Ofislerinde bana parayı teklif ettiler ,ben parayı ancak banka yolu ile kabul edeceğimi söyledim.Sonra ofislerinden çıkarken aralarından bi tanesi ''ben aracın anahtarlarını alayım abicim oto kuaföre verelim zaman kaybetmeyelim'' dedi.Ben bunuda kabul etmeyerek satış bitene kadar aracımın anahtarını vermeyeceğimi söyledim.Sonra iki kişi bankaya parayı hesaba geçip böylelikle bana havale edebilecek duruma getirmek için başka araçla ayrıldılar bende iki, kişi ile notere gittik.Noterde nedense işlemler sarkmaya başladı.İşlemler btti iş imzaya kaldı.Bana imzayı at abi para hemen geçecek dediler ve iş tam ögle vaktine denk getirildiği için katakulliye getirmeye çalıştılar.Ben İşsep uygulamasını kullandıgımı belirttim.Parayı görmeden imzalamam dedim.O sırada yemek molası için noterden ayrıldık ne olsa;.....Polis 6-7 kişilik ekiple baskın yaptı:)Meğer elemanların yeni kurbanı ben olacakmışım az kalsın.....
    Lütfen dikkat edin.Yeni yöntemlerse;parayı sizin hesaba geçip siz hesabı görer görmez bankayı arayıp yanlışlık yaptık deyip parayı da çekebiliyorlarmış......




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jasoncan_1

    merhaba,

    320i ed almayı düşünüyorum. Yılda 30K km şehirlerarası yol yapacagım. Asagıdaki kullanım degerlerini test etmis olanlarınız varsa paylaşabilmeniz mümkün mü acaba?

    Sehirlerarasında, tek kişi ve klima açık varsayımıyla;

    120 km/h -> kaç lt yaktı tuketimi?
    140 km/h-> kaç lt yakıt tüketimi?
    160 km/h-> kaç lt yakıt tüketimi?
    180 km/h-> kaç lt yakıt tüketimi?

    Şimdiden teşekkürler

    Merhaba, aracı yeni aldım, henüz 1500kmde. Dün İstanbul-Bolu, Bolu-İstanbul arası yol yaptım. Otobana girdikten sonra opette depoyu fulleyip, yol bilgisayarını sıfırladım. 623km yol yaptım. Döndüğümde 9km range gösteriyordu. Boluya giderken 160km/saat altına inmedim, dönerken sapanca gölüne kadar 200-220 kmnin altına inmedim. 1 saat 30 dakikada çekmeköy merkezdeydim. Performansı etkileyici. Yakıt tüketimi 623 km sonunda 8.9du




  • treach kullanıcısına yanıt
    Borusan Avcılar - 3.20 ied Estoril Mavi std paketli M Joy'a 135.000 TL , Beyaz renk M Plus paketli olana da 143.000 TL fiyat vermişti...Bununla birlikte ellerinde estoril renk şu anda yok sanırım. Bu teklifi 10 gün kadar önce almıştım. 4 serisi Grand Coupe' nin mart ayı gibi TR'ye 1.6 motorla geleceğine dair ciddi duyumlar var. Bu sebeple ben de niyetlenmiştim 3 kasaya ama şimdi beklemeye karar verdim malum Borusan önceden duyurmuyor aniden satışa çıkarıyor bu tarz yenilikleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tampa1 -- 30 Aralık 2014; 16:17:38 >
  • arkadaşlar karışmasın diye yeni konu açmak istedim

    http://forum.donanimhaber.com/m_101060401/tm.htm

    incelemenizde fayda olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UndeaD

    arkadaşlar karışmasın diye yeni konu açmak istedim

    http://forum.donanimhaber.com/m_101060401/tm.htm

    incelemenizde fayda olduğunu düşünüyorum.

    Bu çok ciddi bir sorunmuş. Hemen hemen bütün kullanıcılarda var sanırım, servisler de sonunda kabullenmiş artık.

    Hay anasını ya, bir araç alacaktık her yeri sorun. Yok arkadaş ben vazgeçiyorum,yok direksiyon titrer,yok yağmurda ses gelir. Ultimate driving machine değil, ultimate pain in the ass mübarek
  • ben aracı kullandım beğendim aldım mart sonu geliyo sportline plus metalik beyaz bence çok keyifli ve sportif bir makina 5 yıl rahat binerim diye düşünüyorum inş. cla a4 s60tı diğer seçenekler tercih 3.20i oldu :)
  • aracım 5000 kmde, benim 14 litre civarı yakıt tüketimim var. bir sorun mu var acaba?
  • Evet beyler dedik dedik ve oldu sonunda.....F3o BMW 320i ED satışa sunuldu.....7 bin lira fark ile......bence süper......Burada arkadaşların bazıları beğenmese bile bence iyi bir fiyatlandırma.....Almanyada da zaten 3500€ gibi bir fark vardı....En güzelide otomatik:)
    BMW 116i - 5 Kapı Hatchback Manuel 1598 4 / 4 136 28.745 29.307 68.168
    BMW 116i - 5 Kapı Hatchback Otomatik 1598 4 / 4 136 30.397 30.959 72.010
    BMW 116i - 3 Kapı Hatchback Otomatik 1598 4 / 4 136 30.149 30.711 71.434
    BMW 118i - 5 Kapı Hatchback Otomatik 1598 4 / 4 170 39.400 39.962 92.952
    BMW 116d ED - 5 Kapı Hatchback Manuel 1598 4 / 4 116 30.397 30.959 72.010
    BMW 316i Sedan Otomatik 1598 4 / 4 136 40.309 40.871 95.066
    BMW 320i ED Sedan Otomatik 1598 4 / 4 170 43.613 44.175 102.751
    BMW 320i Sedan Otomatik 1997 4 / 4 184 52.357 53.234 123.822
    BMW 328i Sedan Otomatik 1997 4 / 4 245 59.472 60.349 140.373
    BMW 320d Sedan Otomatik 1995 4 / 4 184 52.357 53.234 123.822
    BMW 320d xDrive Sedan Otomatik 1995 4 / 4 184 56.074 56.951 132.468
    B

    CO2 emisyonu 124,0
    CO2 verimliliği B
    100 km de ort. sarfiyat: 5.3 lt.
    4 silindir 16 subap
    Motor Hacmi 1598
    Strok / mm 85,8 / 77,0
    Maks. Güç: (170hp) / 4800 devirde
    Maks. tork : 250Nm/1500devirde

    Görüyorsunuz ki karşınızda 1598cc 170hp,250Nm tork a sahip bir araç var ustelik artık ortalama 5,3lt.......Daha ne olsun:)

    Pardon bunu da şimdi yakaladım:
    0-100 bilin bakalım kaçmış gerçek olabilirmi yawwwwwwww
    0-100 -----------7.6 sn
    Son Hız-----------230km/s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 1 Nisan 2013; 22:51:58 >







  • bomba haber bu
  • Haber oldukca guzel
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.