Şimdi Ara

Galaxy Note 2 ve S3 ile arama yapıldığında iki tarafın da sesinin iletilememesinin sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Samsung Galaxy Note 2 ve S3 kullananların genel bir sorunu var. Arama yapıldığında karşı tarafın telefonunun çaldığını duyamıyor ve karşı taraf açtığında, her ikinizin de sesi birbirinize ulaşmıyorsa; bunun sebebi bir süre önce Turkcell tarafından duyurulan ve Vodafone'nun da kullanmakta olduğu HD kalitesinde sesli görüşme teknolojisi. Avea'nın kullanıp kullanmadığını bilemiyorum.

    Ben Galaxy Note 2 kullanıyorum, çevremdeki 6-7 kişi de Note 2 kullanıyor ve pek çok S3 kullanan var. Ve hepsi de bu sorundan şikayet ediyor. Kimisi daha sık kimisi daha ender de olsa yaşıyor bu sorunu. Ben bir iş arkadaşımı her aradığımda istisnasız yaşıyorum sorunu. Ancak ikinci aramada konuşabiliyoruz. Bir başka arkadaşım hem kendisine hem eşine Note 2 almış; eşimle hiç ilk seferde konuştuğumuz olmadı diyor. Pek çoğumuz önce Turkcell'den şüphelendik, ancak bazı Vodafone kullananlar da aynı şeyin başlarına geldiğini söyleyince bu sefer cihazlarımızda sorun aramaya başladık. 4.1.2 için arka arkaya gelen 4 güncellemede sorunun çözüldüğünü ümit ettik. Ki en son Mart ayında DMB5 sürümü geldi ve şu anda onu deniyoruz.

    Çok sevdiğim bir abim Samsung Türkiye'de çalışıyordu. Ona dert yanmıştım bu sroundan. Öncesinde bana kısaca sorunun GSM firmalarından kaynaklandığını güncelleme ile giderileceğini söylemişti. Ama bir türlü çözülmedi. Bugün tekrar aradım, beni teknik ekipten bir yetkili ile görüştürdü. Öncelikle Samsung sorunun tam anlamıyla farkında. Sorun 5 ilde yoğun olarak yaşanmaktaymış. Gelelim sebebine.

    Hatırlarsanız ilk olarak Turkcell Sertap Erener ile HD kalitesinde görüşme ile ilgili reklam yapmıştı. Sonrasında bu teknoloji Vodafone'da da devreye girdi. Bu teknoloji ile kristal berraklığında görüşme yapabilecektik. Tabiki buna uyumlu olan yeni nesil telefonlarda ve şebekelerde. Bu teknoloji Samsung Galaxy S2, S3 ve Note 2 telefonlarında mevcut. Ancak Samsung bu özelliği firmware ile S2'de kapatmış. Şu anda S3 ve Note 2 için açık. Bu sistem sadece uyumlu olan 3G şebekesinde çalışmakta. 2G için bu özelliği kullanmanız mümkün değil. Tabi GSM ve telefon firmaları aralarında bu tip teknik detayları paylaşıyorlar. Turkcell HD ses iletimi için gerekli ayarları Samsung'a iletmiş ve Samsung da bunları yapmış. Gelelelim olayın patlak verdiği noktaya. Şebekenin, bu HD ses özelliğini sadece telefon 3G modundayken devreye alması gerekirken. Bunu tam anlamıyla ayırt edemiyor. Ve bazen telefonlarımız 2G modunda olmasına rağmen veya aramaya başlandığında 3G'den 2G'ye düştüğü durumlarda şebeke algılayamadığı için bağlantıyı HD ses ile kurmaya çalışıyor. Fakat telefon 2G modunda olduğu için HD ses kodeğini çalıştıramıyor ve iki tarafta birbirini duyamıyor. Siz de telefonu kapatıp tekrar çeviriyorsunuz. Bu ikinci aramada artık şebeke 2G modunu algıladığı için, görüşme sorunsuz gerçekleşiyor. Bu durumu test etmek için bir süre sadece 2G modunda kalıp deneyebilirsiniz.

    Çözüm için Turkcell'in gerekli parametreleri zamanında firmalara iletmesi gerekiyor. Cihaz firmalarının da firmware güncellemelerine bu parametrelerin eklenmesi gerekiyor. Ancak bu süreç sağlıklı işlememiş. Hatta en son Mart'ın ilk haftasında Turkcell tarafından şebekede yeni bir parametre güncellemesi yapılmış. Ve bu da sorunlara yol açmış. Vodafone için de sorun yaşayanlar varmış, ancak sayı Turkcell'e oranla çok az. Çözüm ise mümkün olduğunca en son güncellemeleri yapıp sorun yaşadığınızda Turkcell'e ve Samsung'a iletmek. Ki onlar da sorunu daha hızlı ve aktif çözsünler. Ben konuyu size en üst düzeydeki yetkiliden iletiyorum. Dolayısıyla hiçbir kaçamak cevap veya telefonu sıfırlayın gibi ilgisiz bir öneride bulunmadı. Telefonda donanımsal bir sorunumuz yok. Sadece şebeke ile telefonun haberleşmesindeki bir aksama. Ve bu aksamanın bizi telefondan ve hatta Samsung'dan soğuttuğunu söyledim. Son güncelleme sonrası düzelmiş olması gerektiğini ve geri bildirimleri takip ettiklerini iletti.

    Umarım bir nebze olsun gönlünüzü ferahlatmışımdır. En yoğun sorunlar Turkcell'den iletildiği için ismini çokca kullandım. Herhangi bir markaya fanatikliğim veya düşmanlığım yok. Ben de Turkcell kullanıcısıyım ve Turkcell'in müşteri memnuniyetinin de iyi olduğunu düşünüyorum. Samsung'dan önce uzun süre HTC, Asus ve Motorola kullandım. Sonuç olarak objektif yaklaşmaya çalışıyorum.

    Not ben bugünkü konuşmaya kadar 4.1.1'deydim. Ama hem exynos bug hem de bu ses problemi yüzünden DMB5'e geçtim. Şu anda her seferinde sorunu yaşadığım arkadımla bir sorun yaşamıyorum. Biraz test edip sonucu Samsung'taki yetkliye de ileteceğim.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartman -- 13 Mart 2013; 22:35:48 >







  • Bilgiler için teşekkürler.
    One X kullanıyorum ancak Note 2 & S3 kullanıcıları için gayet aydınlatıcı bir bilgi olmuş. Emeğine sağlık..
  • Mb5 modemi yenilemiş olabilirler
    Bilgi için tsk
    Bu arada avealiyim kafam rahat

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vodafone kullanıcısıyım kuzenimde vodafone ve note2 kullanıyor s3 ümle birçok kez konuşma yaptık böyle bir sıkınyı uok
  • Turkcell Platinum müşterisiyim ve NOte II başlığında da konuyu uzunca dile getirmiştim.
    Turkcell Platinum ve özel hizmet yetkilisi ile yaptığım birden çok görüşme de bu şikayetleri aldıklarını ama henüz çözemediklerini
    ifade ettiler, geçtiğimiz hafta ki görüşmemde.

    Benim de operatör ve rom'un modem uyumsuzluğu diye düşündüğüm şeyi onlara da izah ettim ve gelen cevabın birinde sadece Samsung değil, iPhone kullananlarda da bu tarz şikayetler var
    diye söylenmişti bana.

    DMB5 de de sorun mevcut bu arada ben de bilginize.

    Bilgilendirmeniz ve paylaşımınız için teşekkürler ayrıca.

    Saygılarımla...
  • selamlar arkadaşlar... note 2 ve 3 te hala kullanamıyorum. service menü de wb-amr settings sekmesi yok. telefonda root da yok. bir gelişme var mıdır acaba konu ile ilgili ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.