aliemremen
=> ekran parlaklığı sürekli değişiyor :( yardım
(22.2.2013 23:45:46)
Merhaba arkadaşlar ekran parlaklığım sürekli olarak o an ekrandaki görüntünün beyaz yada siyaha yakın olmasına göre değişiyor ve buna çözüm bulamadım dell inspiron n5110 laptop kullanıyorum...nvidia ve intel ekran kartları sürücüleri güncel olarak yüklü.. yardımlarınız için teşekkürler..
Stainless..
(23.2.2013 00:50:51)
Ekran parlaklığı ayarı hangi seçenekte? Dengeli, güç tasarrufu, yüksek performans? Bunları değiştirip dener misiniz?
eminönübilişim
(23.2.2013 11:13:13)
quote:
Orijinalden alıntı: aliemremen Merhaba arkadaşlar ekran parlaklığım sürekli olarak o an ekrandaki görüntünün beyaz yada siyaha yakın olmasına göre değişiyor ve buna çözüm bulamadım dell inspiron n5110 laptop kullanıyorum...nvidia ve intel ekran kartları sürücüleri güncel olarak yüklü.. yardımlarınız için teşekkürler.. |
hocam merhaba
şimdi bir ihtimal lcd veya inverter hatası son ihtimal ise adaptör de olabilir neden dersen voltaj değişiminden parlaklık yada ışık kısma sıkıntısı yapabilir
denemek gerek
aliemremen
(23.2.2013 17:17:31)
quote:
Orijinalden alıntı: Stainless.. Ekran parlaklığı ayarı hangi seçenekte? Dengeli, güç tasarrufu, yüksek performans? Bunları değiştirip dener misiniz? |
hocam bunların hepsini denedim :( malesef olmadı sanki otomatik parlaklık ayarı gibi birsey ekran koyu renkleri gösterince kısıyor açık renklerde yükseltiyor
aliemremen
(23.2.2013 17:44:19)
çözdüm arkadaşlar galiba intelin arayüzünde performans ayarları falan var onlardan bir kaçını kurcaladım oldu artık hangisi işe yaradıysa
Daichi
(29.9.2013 20:01:17)
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler! Intel'in arayüzünde "Güç" seçeneğinin içinde "Pille çalışırken" bölümünde "Görüntü Enerji Tasarrufu Teknolojisi"ni disable edince düzeliyor :)
mustogardasim
(29.9.2013 20:49:42)
Ben monitörden kaynaklanıyo sanıyodum teşekkürler
Yigitay
(2.4.2014 22:57:15)
Toshiba dizüstünde aynı sorunum vardı. Çözümü burada buldum. teşekkürler.
Güç Seçenekleri>Plan ayarlarını değiştir>Gelişmiş güç ayarlarını değiştir>
ATI grafik güç ayarları>ATI powerplay ayarları>Pilde:Maksimum Performansı seçili yaptım. Düzeldi.
Windows 8.1 Single Language 64bit
hasandalgic
(2.4.2014 23:08:13)
Bu çift ekran kartlı modeller sürekli sorun çıkartıyor. Hiç ısınamadım bu tarz kartlara. Büyük ihtimaller kullandığınız programlar arasında ekrn kartını değiştiriyor. Ayarları tek kartta çalışacak şekilde düzenlemek gerekli.
cepAnkara
(3.4.2014 02:19:47)
ilginç mis
feelmywave
(3.4.2014 15:03:11)
ekranı hareket ettırıyormusun mesela asagı veya yukarı
quvardci
(21.7.2014 16:22:23)
quote:
Orijinalden alıntı: aliemremen çözdüm arkadaşlar galiba intelin arayüzünde performans ayarları falan var onlardan bir kaçını kurcaladım oldu artık hangisi işe yaradıysa |
Daichi nin dediği gibi
Intel'in arayüzünde "Güç" seçeneğinin içinde "Pille çalışırken" bölümünde "Görüntü Enerji Tasarrufu Teknolojisi"ni disable edince düzeliyor
fakat her restartta tekrar eski haline geliyor, sizde de böylemi bu durum?
Daichi
(18.1.2015 00:20:21)
Bende bir kere ayarlayınca restartta da hiç eski haline gelmedi, sizde bu sorun hala devam ediyor mu?
quvardci
(19.1.2015 02:23:28)
Yönetici olarak çalıştır deyip yapınca değişmedi hocam bir daha.
Strawberry Fields Forever
(26.3.2016 16:36:35)
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. İntel pilde çalışırken ayarını yaptım da ben fişteyken kullanıyorum. Güç planı ayarlarını da yaptım hala devam ediyor sorun
xxpisiko41xx
(30.3.2016 14:08:16)
quote:
Orijinalden alıntı: Custard Pie Ben de aynı sorunu yaşıyorum. İntel pilde çalışırken ayarını yaptım da ben fişteyken kullanıyorum. Güç planı ayarlarını da yaptım hala devam ediyor sorun |
aynı sorun bende de devam ediyor acaba çözümü nedir
älg
(27.6.2016 05:54:01)
Soruna herhangi bir çözüm bulabildiniz mi? Aynı sorun bende de var ve internetteki neredeyse her şeyi denedim. Bende sadece oyunlarda yapıyor bunu. Pil ile girdiğimde sorun yok ama şarja bağlıyken sorun devam ediyor.
mkm5838
(5.8.2016 18:56:11)
aynı sorun bendedede var :(
mayfive
(6.8.2016 10:51:48)
sorun bende de var. çözümü bulabilen varsa yazabilir mi?
syalvac44
(18.9.2016 02:20:50)