cleanton
=> iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize)
(26.10.2019 15:25:50)
İleri tarihli de olsa vize çıkıyor.
Nouvelle
(26.10.2019 15:51:10)
cleanton
(26.10.2019 18:57:22)
Bu tip yerler gün ifade ettiği zaman işi günü olarak anlamak lazım. Zaten linkini verdiğiniz sayfada işlem süresinin uzayabileceği belirtilmiş.
Nouvelle
(26.10.2019 21:58:20)
Hocam siz bu konuda tecrübelisiniz sanırım. Sizce başvurumun yetişme olasılığı hala var mı? Başvurum konsolosluğa 17 Ekim'de ulaştı. Uçuş ise 31 Ekim. Yetişmezse eğer tahminen ne kadar sürer sonuçlanması. Uçuşu erteletmem gerekecek galiba.
hazanardo
(26.10.2019 21:59:16)
Geçen arkadaşlar aradığında konsolosluğun 10 ekim randevularına baktığı söyleniyordu. Siz 14 Ekimde başvurmuşsunuz ve sonucunuz açıklanmış. Bu nasıl oluyor?
cleanton
(26.10.2019 22:06:30)
Olasılıklar her zaman vardır. :)
rodriver
(27.10.2019 00:54:16)
İzmir'den başvurmuş galiba.
Go'el
(27.10.2019 16:43:47)
Arkadaşlar öncelikle bence bariz şekilde hatalı belge sunmadikca, bu vizeyi 4-5 günde veriyordu Almanya. Ama burada hem siyasi tutum var hem de ırkçılık yapıyorlar. Zaten telefonda 3. Seçeneğin Suriye ve Irak vatandaşı olması bile bir şeyler anlatıyor. Bize böyle davranan Almanya'yı da, bize böyle davranilmasina müsaade eden Türk dışişlerini de kınıyorum. Elimden gelen de bu.
Bileti yanan arkadaslara da geçmiş olsun. Bu vize sürecinde ağzım yanarsa, daha da başvurup Almanya'ya gitmem, bir euro bile kazanmasinlar benden. Baskonsolosa da mektup yazacagim kinama icin.
syrah
(27.10.2019 17:57:09)
Kardeşim ben İzmir'den başvurdum...
cleanton
(27.10.2019 19:33:37)
Sizin vizeniz elbette çıkacaktır ama sizin istediğiniz tarihe çıkmaz herhalde. Görüşmeyi 7-10 gün erteleseniz herhalde dünyanın sonu olmaz. Zaten bir iş görüşmesi bir defada olan bir şey değil bir kaç defa farklı kişilerle görüşmeniz gerekir.
hazanardo
(27.10.2019 21:24:34)
yarın yarım gün vize başvurularına bakarlar mı acaba?
rodriver
(27.10.2019 21:43:34)
Aradığımda yarım gün çalışcaklarını söylediler. Senin müracaat tarihin ve uçuş tarihin ne zaman hocam?
hazanardo
(27.10.2019 21:57:10)
daha var sıkıntıya düşmeyeceğim gibi ama merak ettim o yüzden :)
dinamit06
(28.10.2019 08:51:25)
Arkadaşlar merhaba , bizde 23 Ekim'de Ankara şubesinden başvurduk.Seyahatimiz 14 Kasımda. Öncelikle şunu demem lazım ki bir daha asla ve asla Almanyadan vize başvurusunda bulunmam. Süreç gerçekten yıpratıcı. Daha önceden İtalyadan almıştık vizeyi. Tamam Vfs Global de çok iyi değil ama İdata tam bir kaos.
İleride birileri bu konuyu incelerse diye birkaç önerim olacak.
1.Erkenden başvuruyu yapın. Ben İtalyadan başvuru yaptığımda hemen ertesi güne randevu vermişti Vfs Global. Ama İdata tam 10 gün sonrasına randevu verdi.
2.Evraklarınızı ciddi ciddi eksiksiz toplayın. Biliyorum özen gösteriyorsunuz ama İdata ofisinde öyle tipler vardı ki konudan tamamen habersizlerdi. Başvuruya pasaportu olmadan gelen tipler vardı. Fotokopisini versek olmaz mı filan diyorlar. Buna benzer boş beleş tipler yüzünden bizim süreç fazlası ile uzuyor.
3. Başvuru formu meselesi : Almanya büyükelçiliğinin kendi sistemi var. Adı da Videx. Bu sistem üzerinden başvuru formunu online olarak dolduruyorsunuz. Aslına bakarsanız gayet de güzel. Fakat başvuru esnasında baktım ki görevli kadın çat çat benim başvuru formunu çizmeye başladı. Ya dedim kendi sistemleri neden kabul etmiyorsunuz. Biz değil büyükelçilik kabul etmiyor dedi. Ya dedim olur mu öyle şey, gerçekten de öyle dedi. Mesela biz iki ülkeye gideceğiz.Yunanistan ve Almanya. Bu durumu sorduğu bir kısım vardı. Oraya yunanistan yazmayacakmışız. Ama sistem soruyor dedim. Yok kabul etmiyor dedi.Sonuçta ofiste manuel olarak doldurduk. O da çok hızlıya geldi.Bilseydim böyle olduğunu evde sakin kafa ile formu doldururdum.
4. Randevu saati alırken mümkünse sabah ilk randevuyu alın.Ki bu da ankara ofisi için saat 8.00 oluyor. Neden böyle yapıyoruz,çünkü en az 1 saat ekstradan bekliyorsunuz. E bi de siz garanti olsun diye yarım saat erken gelince boşu boşuna bir buçuk saat beklemiş oluyorsunuz.
Bakalım bizim seyahatimize yetişecek mi vize ? Eğer yetişmezse durumumuz vahim. İdata kendi sitesinde 15 gün diyor. Ama 15 iş günü demiyor. Bence bu insanları çok yanıltıyor. 15 gün diyince nerdeyse iki hafta gibi algılanıyor. 15 iş günü ise 3 hafta ediyor.
Başvuru takibin neden boş çıktığı için aradım idatayı. Sistemimizde güncelleme var dediler.
rodriver
(28.10.2019 09:56:59)
Herhangi bir gelişme var mı hocam? Başkonsolosluğa ulaşabildiniz mi siz?
rodriver
(28.10.2019 10:25:50)
Biraz önce Almanya Ankara Büyükelçiliği ile görüştüm. 14 Ekim başvurularına baktıklarını söylediler. Sizlerin de haberi olsun .
dinamit06
(28.10.2019 10:47:53)
Acaba her gün ,bir günün başvurularını tamamen bitirebiliyorlar mı ki ? Eğer öyleyse yaptığım hesaba göre seyahatime tam 2 gün kala sonuçlanacak gibi gözüküyor. İnşallah daha erken sonuçlanır , bu süreç cidden çok yıpratıcı geçiyor.
hazanardo
(28.10.2019 10:59:00)
İstanbul Konsolosluğu hangi tarihe bakıyor bilem var mı?
Barkleys
(28.10.2019 11:25:13)
9.15 de aradım hangi tarihi inceliyorsunuz diye daha bilgi gelmedi dedi :) bende 17 sinde başvurdum 18 inde konsolosluğa gitmiş evrağım önümüzdeki hafta sonuçlanır muhtemelen
Go'el
(28.10.2019 20:37:44)
Hocam bugün teslim aldım pasaportumu. 16sinda başvurmuştum, 17sinde konsolosluğa girmişti. Darlamalarim ise yaramış ama gün hesabi biraz enteresan, persembe günü 11inde gelen demişlerdi.