Vücuttan çok güç gelişimi antremanı ? (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Spor >> Diğer Sporların Gündemi >> Vücut Geliştirme (Body Building)
procan => Vücuttan çok güç gelişimi antremanı ? (24.01.2013 10:39:26)
Ben vücut filan iyi bir görünümden çok güç kazanmak istiyorum bunun için ne yapmalıyım şınav ve barfiks 2 günde bir yapıyorum ama bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa nasıl bir yol izlemeliyim nasıl sağlam güce sahip olabilirim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

kuros => Vücuttan çok güç gelişimi antremanı ? (24.01.2013 11:32:09)
Merhaba;

Güç çalışması özel bir çalışmadır. Bu çalışmanın amacı kasların kasılmasının şiddetini arttırmaktır. VG’de amaç kasların hacminin attırılması böylece görünüm olarak büyüme sağlanmasıdır. Kas hacmiyle güç belli bir noktaya kadar paralel gider. Ancak o aşamadan sonra kopma yaşanır. Kas hacmi genetik maksimumuna ulaştıktan sonra büyümesi dururken (hormon almadığını farz ediyorum ki hormon alınırsa da bu bir müddet devam ettikten sonra tekrar edecektir) kasılma şiddeti artmaya devam eder. Ta ki eklemlerin dur diyene kadar.

Kendin hakkında pek bilgi vermemişsin. Hedefin hakkında da pek bilgin yok. Ancak 2 günde bir şnav, barfiks çektiğini söylemişsin. Zaman olarak doğrusunu yapıyorsun. Güç çalışması gün aşırı olmalıdır. Ancak Barfiks oldukça uzun bir süre faydalı olsa da (5 tekrar ve üstü) şnav çok kısa bir sürede (yine 5 tekrar ve üstü) sana güç konusunda fayda sağlamayı keser.
Güç çalışmasında tekrar aralığı 1-6’dır. Bir hareketi 6 tekrardan fazla yapmak güç çalışması yönünü sekteye uğratır. Bu aşamada ağırlığı arttırmak gerekir. Vücud ağırlığıyla yaptığın bu hareketlerde ağırlığı arttırmak için ya kilo alacaksın, ya üstüne ağırlık bağlayacaksın (barfikste ayakta dambıl ya da şnavda sırtta içi kitap dolu çanta) ya da ağırlık merkezini uzağa taşıyacaksın (şnav çekerken ayakları daha yukarı koymak, elleri daha önde tutmak vs.) son seçenek jimnastik tarzı bir yaklaşımdır ve erkek cimnastikçileri gördüysen üst vücutlarının inanılmaz gleişmiş olduğunu görürsün ki bu sporcular halter denediklerinde görünüşten ibaret olmadıklarını kanıtlarlar. Ancak bu son yaklaşım teknik de ister ve bu da bir antrenör ve zaman gerektirir. İnsan birkaç ayda cimnastikçi olamaz. Teknikleri öğrenmen yılları alacaktır.
Kilo alma opsiyonunu es geçiyorum. İlave ağırlık kullanmakta pek pratik değildir. Ayrıca önemli bir unsurda insan vücudunun alt kısmı üstüne göre güç bakımından oldukça orantısızdır. İki ayakla yürüdüğümüz için bacak kasların her biri devamlı olarak vücud ağırlığına tabi tutulmakta ve bu yüzden vücud ağırlığıyla bacakları güçlendirmek çok sınırlı seviyede kalmaktadır. Bacaklar için basit ve statik egzersiler yetmez. Hareketli polymetrik çalışmak lazımdır (zıplamalar vs.) ancak bu da bir süre sonra güç kapsamından çıkar ve dayanıklılık antremanına dönüşmeye başlar.

Kısaca hedefini belirtmemişsin ama klasik şnavla vücud ağırlığının 4/7si kadar güç kazanabilirsin. Barfikste vücud ağırlığının %100ü kadar güçlü olabilirsin. Dipste de vücud ağırlığının %100 kadar güç söz konusudur. Ancak merdiven çıkabilen her insanın bacakları zaten vücud ağırlığının %200ü kadar güçlüdür. Tek elle barfiks, şnav dips yapabilirsen %200’e çıkarsın.

Kısaca pratiklik ve sürdürebilirlik açısından, hedeflerinden uzun vadeli ise bir salona gitmen ve 5 temel hareketi(squat-deadlift-military pres-barbellrow-benchpress) gün aşırı 5 set 5 tekrar kaldırabildiğin maksimum sabit ağırlıkla mütemadiyen güçlendikçe azar azar arttırarak çalışırsan 2 sene gibi bir sürede güzel sonuçlar elde edersin.

İyi günler.

procan => Vücuttan çok güç gelişimi antremanı ? (24.01.2013 19:50:10)
Kardeşim ellerine sağlık aydınlatma ve bilgilerin için gerçekten emeğine sağlık.

kuros => Vücuttan çok güç gelişimi antremanı ? (25.01.2013 08:24:50)
Ne demek. Bence doğru yoldasın. Vücud yapmak yerine şu aşamada güçlenmeyi istemek çok daha rahattır. Zira performasını ölçebilir, ilerlemeni programlayabilir ve en önemlisi göründüğünün hakkını verebilirsin.
GÜç antremanlarında belli bir seviyeye gelmeden vücud yapmak genelde erken final ve hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor. Unutma Arnold'un kankası Franco Columbu da ömrü billah güç antremanı yaptı ve Arnold'un gazıyla girdiği
ilk yarışmasında MR. Olimpia oldu. Dediğim ismi youtube'da arat ne dediğimi ve hayvanlığın sınırlarını gör.

Sayfa: [1]