Guest-D37FC5D75
=> Menfez Sorum
(5.01.2013 21:12:07)
Arkadaşlar mutfakta yuvarlak cama takılan menfezlerden var menfezi hiç bir şekilde kapatmadım sadece önünde perde var onlada arasında 20-30 cm var ayrıca menfezin panjurlarının aşağı yada yukarı doğru bakması farkedir mi yani hava tahliyesinde bi sorun olur mu yardımcı olursanız sevinirim
aliuygun
=> Menfez Sorum
(5.01.2013 21:18:44)
quote:
Orijinalden alıntı: History_1453 Arkadaşlar mutfakta yuvarlak cama takılan menfezlerden var menfezi hiç bir şekilde kapatmadım sadece önünde perde var onlada arasında 20-30 cm var ayrıca menfezin panjurlarının aşağı yada yukarı doğru bakması farkedir mi yani hava tahliyesinde bi sorun olur mu yardımcı olursanız sevinirim |
bildiğim kadarıyla perde engel teşkil etmiyor..benim yukarı bakıyor,sanırım yağmur falan girmesin diye.
Guest-D37FC5D75
=> Menfez Sorum
(5.01.2013 21:30:51)
son günlerde olan zehirlenmeler yüzünden menfeze bakayım dedim biraz çevirdim menfezi acaba yönü önemli mi die korktum sorim dedim
güncel
sserin
=> Menfez Sorum
(5.01.2013 21:57:25)
quote:
Orijinalden alıntı: History_1453 son günlerde olan zehirlenmeler yüzünden menfeze bakayım dedim biraz çevirdim menfezi acaba yönü önemli mi die korktum sorim dedim güncel |
Kapalı olmasın yeter, korkmanıza gerek yok. Önemli olan havanın bir şekilde girmesi. Kombi hermetik ise risk yok denecek kadar azdır zaten. Çünkü havayı dışardan alır ve dışarı verir. İçerdeki havayı kullanmaz. Bu nedenle CO zehirlenmesi riski hermetikte azdır.
Menfez yönünün (en azından içerdeki bölümün) sağa-yukarı dönük olması, soğuk havanın bacaklara vurmaması bakımından avantaj olacaktır.
Guest-D37FC5D75
=> Menfez Sorum
(5.01.2013 22:11:00)
quote:
Orijinalden alıntı: sserin quote:
Orijinalden alıntı: History_1453 son günlerde olan zehirlenmeler yüzünden menfeze bakayım dedim biraz çevirdim menfezi acaba yönü önemli mi die korktum sorim dedim güncel | Kapalı olmasın yeter, korkmanıza gerek yok. Önemli olan havanın bir şekilde girmesi. Kombi hermetik ise risk yok denecek kadar azdır zaten. Çünkü havayı dışardan alır ve dışarı verir. İçerdeki havayı kullanmaz. Bu nedenle CO zehirlenmesi riski hermetikte azdır. Menfez yönünün (en azından içerdeki bölümün) sağa-yukarı dönük olması, soğuk havanın bacaklara vurmaması bakımından avantaj olacaktır. |
Hermetik kombi derken camdan dışarı doğru çıkan bacası olan kombilerden mi bahsediyorsunuz?
sserin
=> Menfez Sorum
(5.01.2013 22:15:35)
quote:
Orijinalden alıntı: History_1453 quote:
Orijinalden alıntı: History_1453 son günlerde olan zehirlenmeler yüzünden menfeze bakayım dedim biraz çevirdim menfezi acaba yönü önemli mi die korktum sorim dedim güncel | Kapalı olmasın yeter, korkmanıza gerek yok. Önemli olan havanın bir şekilde girmesi. Kombi hermetik ise risk yok denecek kadar azdır zaten. Çünkü havayı dışardan alır ve dışarı verir. İçerdeki havayı kullanmaz. Bu nedenle CO zehirlenmesi riski hermetikte azdır. Menfez yönünün (en azından içerdeki bölümün) sağa-yukarı dönük olması, soğuk havanın bacaklara vurmaması bakımından avantaj olacaktır. | Hermetik kombi derken camdan dışarı doğru çıkan bacası olan kombilerden mi bahsediyorsunuz? |
Tabi ki. Yoğuşmalı yada yoğuşmasız fark etmez. Yeter ki iç içe geçmiş bacaya sahip olsun.
Guest-D37FC5D75
=> Menfez Sorum
(5.01.2013 22:24:29)
quote:
Orijinalden alıntı: History_1453 quote:
Orijinalden alıntı: History_1453 son günlerde olan zehirlenmeler yüzünden menfeze bakayım dedim biraz çevirdim menfezi acaba yönü önemli mi die korktum sorim dedim güncel | Kapalı olmasın yeter, korkmanıza gerek yok. Önemli olan havanın bir şekilde girmesi. Kombi hermetik ise risk yok denecek kadar azdır zaten. Çünkü havayı dışardan alır ve dışarı verir. İçerdeki havayı kullanmaz. Bu nedenle CO zehirlenmesi riski hermetikte azdır. Menfez yönünün (en azından içerdeki bölümün) sağa-yukarı dönük olması, soğuk havanın bacaklara vurmaması bakımından avantaj olacaktır. | Hermetik kombi derken camdan dışarı doğru çıkan bacası olan kombilerden mi bahsediyorsunuz? | Tabi ki. Yoğuşmalı yada yoğuşmasız fark etmez. Yeter ki iç içe geçmiş bacaya sahip olsun. |
kombinin camdan dışarı doğru çıkan bacası var o halde sorun olmaz diyorsunuz
hcelebi
=> Menfez Sorum
(31.01.2013 14:29:16)
Benim kombi balkonda dolap içerisinde, baca ile kombi tamamen dışarıda.
Ev de amerikan mutfak şeklinde. Acaba menfez olmasına gerek var mı?
intererdem
=> Menfez Sorum
(31.01.2013 15:35:23)
quote:
Orijinalden alıntı: hcelebi Benim kombi balkonda dolap içerisinde, baca ile kombi tamamen dışarıda. Ev de amerikan mutfak şeklinde. Acaba menfez olmasına gerek var mı? |
Menfez kombi için değil, mutfakta ocak gazında bir havasızlık olmasın diye yapılıyor, fakat sakıncalı olmasına rağmen genellikle şeffaf materyaller le geçici kapatmalar yapılıyor. Doğrusu kışın çok soğuklarda kendimde kapatıyorum aşırı soğuk geliyor bu menfezden.
hcelebi
=> Menfez Sorum
(31.01.2013 16:21:05)
quote:
Orijinalden alıntı: intererdem quote:
Orijinalden alıntı: hcelebi Benim kombi balkonda dolap içerisinde, baca ile kombi tamamen dışarıda. Ev de amerikan mutfak şeklinde. Acaba menfez olmasına gerek var mı? | Menfez kombi için değil, mutfakta ocak gazında bir havasızlık olmasın diye yapılıyor, fakat sakıncalı olmasına rağmen genellikle şeffaf materyaller le geçici kapatmalar yapılıyor. Doğrusu kışın çok soğuklarda kendimde kapatıyorum aşırı soğuk geliyor bu menfezden. |
Hadi gelen soğuğu geçtim , dışarıdan gelen araba sesinden televizyon duyulmuyor neredeyse.