arkadaşlar merhaba bende foruma yeni katıldım bende megane 2 kullanıcısıyım 2005 otantik ateş kırmızısı bi arbabam var aracı aldığımda 30000 km deydi.şimdi araç 50000 e geldi ağır bakımlarını yaştan dolayı yaptrımam gerekiyor servise gittim uçuk bir rakam söyledi.yağ-hava-benzin-polen filtresi bujiler-egzantrik kayış kiti-altınatör kayışı ve gergisi ve birde kasnak acaba ne kadar tutar.birde bi sorum olacak fazla anlamadığımdan dolayı bu triger seti dedikleri bu yağ hava filtresi felan mı nedir bu triger seti.bu setin içinde neler var.yardımcı olursanız sevinirim.
triger motorun içinde bir kayış. Ustalık gerektiren bir yerde olduğu için ve emeği çok olduğu için fiyatı artırıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ulas2004
Arkadaslar Merhaba... 1 hafta önce 2008 megane 2 hb aracımı satıp 2007 sedan privilege aldım. sattıgım hb 20.000 de idi aldıgım sedanda 30.000 de.
her iki aracıda kullanan arkadaşlar varsa bilgilerini rica edicem.
1-) Hb olan aracın süspansiyonu daha sertti sedan daha yumusak ve sert virahlarda tamam sedanda arkasını bırakmıyor ama cok yatıyor. sizce bu normalmi yoksa sedan olan aracımın amortisörlerinde sorunmu var (amortisörlerde yağ kacırma yok).
2-) Sedan aracım daha yavaş hızlanıyor gıbı gelıyor ve gaz pedalı yarıdan bırazdaha fazla basında cok dikkat ederseniz pedalın biraz sertleştigini anlıyorsunuz hb de yoktu sorunmu var sizce ?
3-) ve son olarak dun yolda aracım stop etti benzin ışıgı yanmıyordu ama kırmızının ustundeydı daha sonra bıdonla benzın koyduk 5 lt ve hemen benzıncıdende fulledım oda 50 lt aldı demekkı stop ettıgınde 5 lt benzın varmıs 5 lt kalınca stop edermı ve 5 lt kalınca ışık yanma durumuna gelmıyormu ?
Yardımcı olabılırsenız cok sevınırım...
1) Benim aracım da sedan. Virajlarda genel olarak meganelerin çok yattığı söylenir zaten. Ama HB ile kıyas imkanım olmadı. 2) Gaz pedalinde problem olabilir ya da aracın motoru tembelleşmiştir. Bir müddet devirli kullanmak faydalı olabilir. 3) Kırmızı ışık yandıktan sonra dizel aracımla 90 km yol gittim, stop etmedi. Hemen stop etmemesi lazım, bir problemin başlangıcı olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: erfe
Bütçe zaten 15 idi hocam. İçime sindi açıkçası Masrafsız temiz bir araç Aile babası olarak ihtiyaçlarımı karşılar umarım. Yarın %99 alıyorum Artık bizde bu bölümün müptelası olacağız hayırlısıyla... İnşallah aracımızın iyiliğiyle gündeme geliriz.
Arkadaşlar aracı bugün aldım. Kronik direksiyon olayı bu araçtata var. Aldığım kişi serviste tanıdığı bir ustaya bunu gösterdiği ve ustanın ses dışında başka bir sakıncası olmadığını söyledi. Şu an park halinde manevra yaparken sert plastik sürtmesine benzer sesi bende duydum Moralim bozuldu mu? Evet biraz. Ama zaten bile bile lades oldu. Birde ön kapı kolları olayı var kronik. Araç ikinci el olunca bu o kadar canımı sıkmadı açıkcası.
Şimdi üstadlara soruyorum...
1) Direksiyon olayında son ve geçerli çözüm ne?Geçmiş sayfaya bir göz attım, bir arkadaş Ankara da bu işi 150 TL ye halletmiş gibi.(Maşallah) İstanbuldaki arkadaşlarla ortak hareket edip biraz daha uygun bir çözüm bulabilir miyiz? 2) Aracın şu ana kadar bütün bakımlarını serviste yapılmış. Benimde ön kapı kollarını değiştirme şansım olur mu?
(Çok fazla sayfa olduğu için hepsini okuyamadım. Eğer sorularım önceden cevaplanmışsa özür diler, cevabın bağlantısını rica ederim)
Herşeye rağmen araç hoşuma gitti sayılır...
selamlar, forumda dikkatimi cekti, aynı sekilde direksiyon kutusundan ses gelme problemi bendede var. tam sağ ya da tam sol yapınca tekerlerin ordan çatırdama geliyor. Servis 3500tl fiyat çıkardı iyi niyet kapsamında 1000 TL'sini reno karşılayacak dediler. Yaptırmadım 2500ytl abartı bir rakam. Forumda bahsettiğiniz bu şaşmazdaki yerin ismini bana da verirseniz çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.
erfe araciniz hayirli olsun.Cabucak bitirdiniz alim satim isini uzatmadan ilk probleminiz basıma gelmedigi icin yardimci olamaycagim ancak 2. sorununuzu bizzat yasadim ve serviste ücretsiz degistirdim kapi kollarini.
bu konuda baya bi tartismistik oradan yararlanabilirsin.Mais e bir mail atacaksiniz 2 hafta icinde dönüyorlar ,cogunda hatalarini kabul edip ücretsiz degisim yapiyorlar zaten.
Araciniz tekrardan hayirli olsun kazasiz belasiz güle güle kullanın...
iyi forumlar...
quote:
Orijinalden alıntı: Sco06
erfe araciniz hayirli olsun.Cabucak bitirdiniz alim satim isini uzatmadan ilk probleminiz basıma gelmedigi icin yardimci olamaycagim ancak 2. sorununuzu bizzat yasadim ve serviste ücretsiz degistirdim kapi kollarini.
bu konuda baya bi tartismistik oradan yararlanabilirsiı in.Mais e bir mail atacaksiniz 2 hafta icinde dönüyorlar ,cogunda hatalarini kabul edip ücretsiz degisim yapiyorlar zaten.
Araciniz tekrardan hayirli olsun kazasiz belasiz güle güle kullanın...
iyi forumlar...a
Çok teşekkür ederim ilgi,alaka ve iyi niyetiniz için Mesajımı atmış bulunuyorum.
Sizin birinci sorunu yaşamamanıza çok sevindim. Maşallah diyelim. Umarın direksiyon olayını yaşayan son üye ben olurum. Direksiyon olayı için bence birlik olup hakkımızı arıyalım. Gerekirse bunun için yeni bir konu açalım. Ya da Ankaraki arkadaşın çözümünü İstanbulda da bir usta bularak toptan uygun fiyata çözelim. İyi forumlar
ARKADAŞLAR BE N DAHA ÖNCE BAHSETTİGİM SUNROOF AYAKLARINI DEGİŞTİRDİGİMİ BAHSETMİŞTİM BU AYAKLARI RESİMLİ VE UYGULMALI OLARAK NASIL YAPACAGIMIZI ANLATACAGIM ÖNCELİKLE BİZE LAZIM OLAN MALZEMELER ………..
MEGANE II SUNROOF SESİNİ VE TIKIRTISINI ÇÖZMEK İÇİN
MEGANE II AÇILIR TAVAN ARIZASINI SESİNİ VE TIKIRTISINI, KAFA ÜTÜLEMELERİNİ ÇÖZMEK İÇİN
1. POLİPROPİLEN PLASTİK MALZEME RENGİ FAREKETMEZ BENİMKİ SİYAH DI BEYAZDA OLABİLİR. NEREDEN ALACAGIMIZA GELİNCE ORGANİZE SANAYİLERDE PLASTİK İŞLEYEN TORNACILARDA ATIK OLARAK BOLCA BULUNUR.
2. DEMİR TESTERESİ
3. 5,5 VEYA 6MM MATKAP UCU
4.ÇİN MALI VEYA BİR YAKINIMIZDAN EMANET ALABİLECEGİMİZ MATKAP
5.ÜÇGEN VEYA LAMA ŞEKLİNDE EGE, ZIMPARA (TAŞ MOTORU OLURSA LÜKS OLUR.)
6.PANÇ DEDİGİMİZ YUVARLAK DELİK AÇAN 2- 2.5-3 CM LİK MATKAP UCU (ÇOK LAZIM DEGİL İMKANINIZ VARSA )
8.WD- 40 SPREY BİRAZ GRES PLASTİK KANALI YAGLAMAK İÇİN.
2
1
3
3
İŞTE YAPACAGIMIZ PLASTİK POLİPROPİLEN MALZEME BU......... BEN BUNU ANKARADA OSTİMDEN PLASTİK İŞELEYN TORNACIDAN ÜCRETSİZ ALDIM ÇÜNKÜ ARTAN PLASTİKLERİ ATIYORLAR. ÇÜNKÜ SUNROOFUN AYAKLARI İÇİN SERVİSE GİTTİGİMDE BANA 250 TL DEDİLER YAPTIRDIM 1,5 YIL SONRA AYNI DERT BAŞIMA GELDİ DIŞARDAKİ SUNROOF CILARA GİTTİM BENDEN 100 TL İSTEDİLER BENDE KENDİM YAPMAYA KARAR VERDİM
4
RESİMLERDEN MENGENE FALAN VAR MENGENEYE GEREK YOK ALT TARAFI PLASTİK KESECEGİZ YOKSA KÜÇÜK SPRAL TAŞ MOTORUDA OLUR AMA DEMİR TESTERESİ İŞ GÖRÜR.
ÖNCELİKLE POLİPROPİLEN PLASTİK MALZEMEYİ SUNROOF AYAKLARINA GÖRE TAM ORTASINDAN YANİ ENİNDEN ESKİSİNİ YANINANA KOYUN 5,5MMLİK MATKAP UCU İLE 20MM DELİN. DELDİGİNİZ KISMI 20MMLİK VEYA 25MM ÇAPI OLAN(YALNIZ PANCIN MATKAP UCU KALIN OLMASIN ONUDA TORNAVİDA YARDIMI İLE SÖKEREK 5,5MM MATKAP UCUNU TAKIN) BİR ÇAPI OLAN PANC İLE DELİP İÇ KISMINI ELİMİZE ALIYORUZ.
PANC YOKSA ÜZÜLMEYİN EGE İL EBAŞLAYIN EGELEMEYE YADA TAŞ MOTORU VARSA ODA OLUR PLASTİGER İSTEDİGİNİZ ŞEKLİ VERMEK İÇİN SÜRTÜN DURUN. ENİ 10-12MM KALINLIGI 10-12MM UZUNLUGUDA 25 MM ANCAK 20MM OLUR DEMİR TESTERESİ İLE KESİYORUZ
RESİMLERİ SIRASIYLA DÜZGÜN YÜKLEYEMEDİM KUSURA BAKMAYIN...........
5
6
7
8
PANC YOKSA ÜZÜLMEYİN EGE İL EBAŞLAYIN EGELEMEYE YADA TAŞ MOTORU VARSA ODA OLUR PLASTİGER İSTEDİGİNİZ ŞEKLİ VERMEK İÇİN SÜRTÜN DURUN. ENİ 10-12MM KALINLIGI 10-12MM UZUNLUGUDA 25 MM ANCAK 20MM OLUR DEMİR TESTERESİ İLE KESİYORUZ
MENGENENNİZ YOKSA PARÇANIN BİR UCUNU ALTI ÜSTÜ DELİK DELDİKTEN SONRA TABİ EGEYLE HAZIRLAYIN DAHA SONRA ÖBÜR TARAFINI DEMİR TESTERESİ İLE KESİN ÇÜNKÜ AYAKLAR ÇOK KÜÇÜK ELDE TUTULMUYOR ZOR OLUYOR. BEN BİR DEMİRCİ ARKADAŞIM OLDUGU İÇİN ALETLERDEN FAYDALANDIM…………
HAAAAA BU ARADA BU MALZEME ÇOK SERT ONUN İÇİN GRES YAGI İLE ARABAMIZIN PLASTİK KANALINI BOLCA YAGLAYACAGIZ YAPTIGIMIZ PARÇALARI MAKASLARA TAKIP KKANALIN İÇİNDE DÜZGÜN ÇALIŞIYORMU DİYE KONTROL EDİP DAHA SONRA CAMA VİDALAYACAGIZ SUNROOFUN İÇ KISIMDAKİ ALİMİNYUM KANALADA GRES SÜRÜN GÜZEL ÇALIŞIR.