Xienon
=> 'A' ve 'The' ile ilgili sınav sorusu
(30.11.2012 16:49:24)
Merhaba arkadaslar. Sınavda karşılaştığım sorunun cevabini merak ediyorum. Soru şuydu;
Neil Armstrong became ... first man, on .... moon in 1969. Soru tam olarak bu olmayabilir ama buna cok yakindi. Burada noktali yerlere a an veya the gelmesi gerekiyordu. İlk boslukta cok tereddut ettim ama "a" ikinci bosluga ise "the" yazdim. Dogrumudur arkadaslar?
Molookus
(30.11.2012 17:12:38)
quote:
Orijinalden alıntı: Xienon Merhaba arkadaslar. Sınavda karşılaştığım sorunun cevabini merak ediyorum. Soru şuydu; Neil Armstrong became ... first man, on .... moon in 1969. Soru tam olarak bu olmayabilir ama buna cok yakindi. Burada noktali yerlere a an veya the gelmesi gerekiyordu. İlk boslukta cok tereddut ettim ama "a" ikinci bosluga ise "the" yazdim. Dogrumudur arkadaslar? |
İkisi de the olacak.
Neil Armstrong became the first man on the moon in 1969.
İlk adam, belli birisi, herhangi bir ilk adam diye bir şey olmaz.
vampyrotheutis
(30.11.2012 17:33:28)
quote:
Orijinalden alıntı: Molookus quote:
Orijinalden alıntı: Xienon Merhaba arkadaslar. Sınavda karşılaştığım sorunun cevabini merak ediyorum. Soru şuydu; Neil Armstrong became ... first man, on .... moon in 1969. Soru tam olarak bu olmayabilir ama buna cok yakindi. Burada noktali yerlere a an veya the gelmesi gerekiyordu. İlk boslukta cok tereddut ettim ama "a" ikinci bosluga ise "the" yazdim. Dogrumudur arkadaslar? | İkisi de the olacak. Neil Armstrong became the first man on the moon in 1969. İlk adam, belli birisi, herhangi bir ilk adam diye bir şey olmaz. |
aynen dediğin gibi sonuçta burda bahsedilen şeyler genel olarak bilinen o yüzden the kullanman gerekir ikisindede...
Fenomenon
(30.11.2012 19:20:20)
süperlative'ler den önce mutlaka the gelir
moon derken bahsettiği moon belirli ve "unique" olduğu için the gelmesi lazım
Xienon
(30.11.2012 19:20:44)
Off
100 kaçtı desenize..
Mr.Lonely
(1.12.2012 00:44:23)
quote:
Orijinalden alıntı: Xienon Off 100 kaçtı desenize.. |
100? Sınav bundan mı ibaretti?
Xienon
(1.12.2012 10:27:49)
quote:
Orijinalden alıntı: Euphoria* quote:
Orijinalden alıntı: Xienon Off 100 kaçtı desenize.. | 100? Sınav bundan mı ibaretti? |
Tabii ki hayır. Çok farklı sorularda vardı. Daha zorlarıda vardı ancak ben hepsini yapıp, bunda takıldım ona yanıyorum yoksa başka bişey değil.