quote:
Orijinalden alıntı: andy1 quote:
Orijinalden alıntı: Naqoyqatsi Malesef yurtdışındaki vergilerle buradaki vergiler çok farklı , gümrükler farklı işliyor. Bu cihazın fabrika çıkışı aynı üzerine kargo mesafesi, gümrük vergileri, şirket masrafları ve kar oranı konuyor. Ciddi bir kar olmadığını çok iyi bildiğim için söylüyorum. Bilginize. Alırsanız çok iyi bir cihaz almış olursunuz. İyi Günlerde Kullanın | Avrupada gumruk ile Turkiyede gumruk farkini yazmanizi isterim, bu herkesin faydasina olur ozellikle hem urun alacaklarin hemde firmalar acisindan iyi olan kazanir ! 1 sene once Arkadasim Ithalat yapti, 30.000 Dolarlik malzeme icin, ben size net detaylari yaziyorum, hersey dahil Turkiyeye teslim sadece urunu gumrukten alip depoya goturcek, lutfen iyi okuyun ! Toplami vergiler dahil hersey, 30.000 Dolar+6.000 dolar yani, Toplamda 36.000 dolara urunu deposuna goturdu ! Burdaki gumruk sizce abartilimi? Yada %50 farkilimi? hayir gordugunuz gibi yaklasik %15 fark var, Dunyada yaklasik boyledir durum, yani Ingilterede gumrukle, Italyada Gumrukle, Turkiyede gumruk arasinda olsa olsa %10 fark olur ! Birde soyle durum var, artik FOB denen mekanizma gecerli siz urunu aliyorsunuz birseye karismiyorsunuz, urun kapiniza kadar aldiginiz firmanin garantisinde geliyor ! Iste ornek burda, Turkiyede 1200 Dolara satiliyor, Avrupada 649 Dolar ! |