Kuwobe
=> Oyun beklentilerimi karşılamadı malesef
(12.9.2012 18:27:17)
quote:
Orijinalden alıntı: Yazuach WoW oynayıp her gelen yeni patch ve ek paketle progress peşinde koşmaya çalışan kişiler bu oyuna başlamayı akıllarının ucundan bile geçirmesin.Çünkü hiçbir zaman istedikleri gibi bir oyun olmayacak bu.Siz başta bu hatayı yapmışsınız.Farklı olmak adına casuala kaçan filan yok.Daha rank sistemi , WvWvW ödülleri ve guilde katkıları , çeşitli pvp türleri ve turnuvalar gelmedi oyuna.Bu oyun PVE oyunu olmayacak zaten.Gidip content eksikliğiyle eleştirmeyi bırakın.Hiç mi Guild Wars 1 hakkında bilginiz yok sizin ya...Araştırıp alın bir oyunu almadan önce.%30 pve olacaksa %70 pvp olacak bu oyun.Yukarda söylediğim şeylerde yakında eklenecek oyuna. Viik'de heralde Swtor patladı ya hıncını bu oyundan çıkarıyor.%100 eminimki alıp oynamamıştır bile.O kadar troll biri kendisi.Egosunu tatmin ediyor burda aldırmayın... Oyun nasılmı..; http://www.metacritic.com/game/pc/guild-wars-2 Oyuna her yıl yeni ek paket gelir.Bu paketle 43214321432 yeni skill , yeni dungeonlar , yeni itemler , yeni pvp türlieri getirilir.O kadar.Level cap bile artırıcaklarını zannetmiyorum.Kısacası theme park babası bir mmorpg aramayın. Bu thief oynamak şöyle kolay böyle kolay diyenlerde thiefin combolarının daha %10unu bilmiyorlardır.Oyun açılmış 1 hafta olmuş yeni oyuncuların spvpde karambole yaptıkları pvpyi pvp sanıyorlar.İnsanlar classlarını öğrenip combolar nasıl yapılır ne nedir ne çeşit bir build yaratabilirim diye kafa yormaya başlayınca siz o pvpye bu thief bilginizle girip kill alın bakayım göreyim sizi... İlk oyunda bu oyundan daha az skille oynuyordunuz.Üstelik sadece skill kombinasyonları işiniz.Böyle ciddi combolar filanda yok.Ve nasıl stratejik bir pvp olduğunu göstereyim size buyrun..; |
helal düşüncelerime tercüman olmuşsun
:.Batsu.:
(12.9.2012 18:53:51)
quote:
Yazuach Swtor content yokluğundan bitmedi.Swtor single yapısı yüzünden bitti.Kullandıkları tırt motor yüzünden bokum bokum fps hesapladıkları için bitti.Open world pvpyi oturtamayıp farma bağladıkları için bitti.Pvp , pve ayrımı yapmayı başaramadıkları için bitti.Kısacası "mmorpg"nin en önemli vasfı olan massively ögesini hiçe sayıp multiplayer özelliği olan bir rpg oyunu olduğu için bitti. |
o grafik motorunu 1.3 te stabilize ettiler ama baya geç oldu dediğin gibi. swtorun single yapısı benim hoşuma giden yanıydı oyun questleri zevkli tek başıma yaptığım questler o kadar kaliteliydiki çıkarken save butonu arattı bana bir anlığına ama dediğin gibi open worldu oturtamadılar aşırı fazla server açıldı ve hepsi boştu.
iCb4uC
(12.9.2012 19:47:25)
quote:
Orijinalden alıntı: Yazuach quote:
Orijinalden alıntı: iCb4uC quote:
Orijinalden alıntı: janjanahmet quote:
Orijinalden alıntı: Yazuach WoW oynayıp her gelen yeni patch ve ek paketle progress peşinde koşmaya çalışan kişiler bu oyuna başlamayı akıllarının ucundan bile geçirmesin.Çünkü hiçbir zaman istedikleri gibi bir oyun olmayacak bu.Siz başta bu hatayı yapmışsınız.Farklı olmak adına casuala kaçan filan yok.Daha rank sistemi , WvWvW ödülleri ve guilde katkıları , çeşitli pvp türleri ve turnuvalar gelmedi oyuna.Bu oyun PVE oyunu olmayacak zaten.Gidip content eksikliğiyle eleştirmeyi bırakın.Hiç mi Guild Wars 1 hakkında bilginiz yok sizin ya...Araştırıp alın bir oyunu almadan önce.%30 pve olacaksa %70 pvp olacak bu oyun.Yukarda söylediğim şeylerde yakında eklenecek oyuna. Viik'de heralde Swtor patladı ya hıncını bu oyundan çıkarıyor.%100 eminimki alıp oynamamıştır bile.O kadar troll biri kendisi.Egosunu tatmin ediyor burda aldırmayın... Oyun nasılmı..; http://www.metacritic.com/game/pc/guild-wars-2 | Sonuna kadar katılıyorum. | Tamamda nie bunlar sonradan yapılıyor. Belli bi sistem oturtulur bu geliştirilir benim bildiğim. Arena net nie oyuncu kaybetmeyi göze alıyor. Aksine ben bu oyuna pve beklentisiyle değil pvp sinin zengn olacağından ötürü başladım oynadığım her oyunu pvp ağrlıklı oynarım zaten. Hala yok kombinasyonları bilmiorsun combo yapmayı bilmiosn gibi şeyler sölüosnz. Afedersinizde gene wowdan örnek vericem wowda rogue a hakim bir insan bu oyunda 3 tane thiefi yan yana kullanır. Thief örneğini basite indirgeyerek verdim. Yani iyi oynamasada her kesim oynar demek istedim. Kungen kripparian gibi profesyonel oyuncularıda izliorz. Hala neyin combinasyonu neyin taktiği anlamış değilim. Olan biten şey belli. 2 farklı class 2 farklı skilli kullanıp combo yapabilior evet mantık güzel ancak bunun abartılcak bir detayı yok. Ortada extrem bir playerlık isteyen durum yok. Daha disiplinli hareket eden takım kazanır mantığı var. Oyunun kötü olduğunu söylemedim hala fanboyluk yapanlar var. Kişisel olarak beklediğimi vermediğini belirttim. Bunu kalkp sen oyundan anlamıorsna çekenlere gülüyorum. Aynı muhabbet swtora da oldu aoc a da ve daha pek çoğuna. Bu oyunun belirli kitlesi olur ilk oyunda olduğu gibi ancak hiç bi zaman vazgeçilmez adındna cokca söz ettiren bir oyun olarak kalmaz bu kısır içerikle. Oyunu oynamaya devam ediceğim en azından 80 olup belli gear elde edip arada bir spvp yapıp sizi sözünüze güvenip paketleri bekleyeceğim. Sonucta b2p bir oyun. Umarım siz haklı çıkarsınız. Kimsenin oyun kötü olsunda oynamayalım gibi bir beklentisi yok. Umarım çok iyi olurda bizi bağlar. | Thief ile yaptığın 2 comboyu yaz buraya bana bir daha bu konuya hiçbirşey yazmıyıcam.Ben burda dual class kombinasyonlarından bahsetmiyorum.Thief'de yaptığın combolardan bahsediyorum.Şuan spvpye girenlerin %90ı bunları bilmeden bodoslama bir oyun sergiliyorlar.Kendi dediklerinle çelişiyorsun.Şuan oyunun pvpsi gayet yeterli durumda.Sadece ki benim umrumda değil rank sistemi ve ödülleri biraz artırmaları gerekli egolarını tatmin edemeyen oyuncular için.Bunun ddışında sen ne sanıyorun ilk oyunda bu bütün pvp içeriği oyun çıktığı ay eklendi filan mı?O pvp içeriğinin eklenmesi ve oturması toplam 5 yıl ve 3 eklenti paketi sürdü.Oyunun asıl pvp olayı factions paketiyle oyun çıktıktan 1 yıl sonra eklendi.Sen şuan oynadığın WoW'un pvpsinin Vanilla zamanında böyle olduğunu filanmı zannediyordun ? Battleground yoktu , arena yoktu, doğru düzgün ödül yoktu.1 title için kıçımızı yırtarcasına gang yapardık.WoW'un pvpsinin şuanki duruma gelmeside nerdeyse 2 yıl sürdü.Ha bana göre iyi bir dğeişim geçirmedi eski hali daha iyiydi.Hani bu kadar rahat sanki oyun yapımcısıymışsınız gibi konuşmak nedir ya anlamıyorum. Swtor content yokluğundan bitmedi.Swtor single yapısı yüzünden bitti.Kullandıkları tırt motor yüzünden bokum bokum fps hesapladıkları için bitti.Open world pvpyi oturtamayıp farma bağladıkları için bitti.Pvp , pve ayrımı yapmayı başaramadıkları için bitti.Kısacası "mmorpg"nin en önemli vasfı olan massively ögesini hiçe sayıp multiplayer özelliği olan bir rpg oyunu olduğu için bitti. Şuana kadar hiçbir oyunda fanboyluk yapmadım.Tam tersi o oyunu beğenmezsem eğer yerin dibine sokarım ki Swtor zamanından beni bilirler.Oyun duyurulduğu andan çıkana kadar oyunu sürekli savunup bekledim.Oyun çıktı 2 hafta sonra accountumu satıp yüzüne bakmadım bi daha.Çünkü oyunun sorunu endgame değil kendisiydi.Hiçbir mmorpg release olduğunda tonla endgame içerikle vs çıkamaz.Mümkün değil bu. WoW'da kısıtlı endgamele çıktı zamanında ama kimse eleştiremedi.Niye?Başka oyun yoktu doğru üzgün ondan. Age Of Conan demişsin.Oda endgame yoksunluğundan filan bitmiş değil.Tamamen bugfest bir oyun olmasının yanında kutu gibi instanced maplerle çıkmış bir oyundan bahsediyorsunuz.Class dengesinin 0 olduğu , pvpside değil combat sistemi haricinde doğru düzgün brşeyi olmayan bir oyundan.Burda oyunun release olduğu zamanki durumundan bahsediyorum.Sonrasını bilemem. Warhammer mı?Yıllarca oynadım hiçte pişman değilim.Çünkü pvpsi muazzamdı ama aynı şekilde bugfest çıkmış bir oyun ve zerre kadar pvenin olamdığı bir oyun.Ki hala fail olmuş bir oyun değil.Hala p2p ve çatır çatır oynayanı var... |
Yav arkadaş sen kimsin karşındakini tanımadan benm oyunculugumu yargılıosun.
smoke field + leap = stealth
Black powder + heartseeker = stealth
Al sana 2 self combo. Bu bok tan 2 skil combinasyonunu yapamayan oyun oynamasın zaten. 5 yasında cocuga gösterirsen oda yapar. 10 senedir rpg mmorpg oynuorm vanilladan beri wow oynuorm bana oyun öğretme bi zahmet. Mmo nun amacı zaten oyuncuları belli kuluvarlarda yarıştırmaktır. Bi amaç içerir insanların emek harcayarak diyer oyunculardan üstün olma çabası üzerine kuruludur. Bunu içermiosa zaten git sims tarzı oyunlar oyna maksat eğlence deilmi sırf. Bu oyun pvpde iddialı cıkmadı mı. Bi oyun iddialı cıkıosa dediğini gerçekleştiricek. Yok wowun oturması 2 sene sürmüş bilmemne. Wow otururken alternatifi varmıydı hayr. Madem geliştiriceklerdi erken cıkarsalardı bu kadar süre insanları neden beklettiler.Guild wars 2 yerine 1in düzeltselerdi. blizzard wow 2 mi çıkardı ? hayır. Wow endgamele cıkmadı ama cıktıgında oyuncuları yeterince tatmin etmeyi başardı ilkleri verdi demekki işini doğru yaptı ki senin çok beğendiğin warhammer online gibi freetoplay yapıp (ki çatır çatır oynadığın oyunun f2p oldugundan haberinde yok nasıl oluosa) aldığı zararı karşılamaya çalışmıyor. Bu oyunların neden nasıl battıkları beni ilgilendirmiyor hepsi eksikti kötüydü bugluyd wow kesicez biçicez silicez diye çıktılar ve piyasada 2 3 ay durup yok olup gittiler.
Oyunun eksiklerinin senin umrunda olup olmaması birşey ifade etmior. Bir pvp oyununda rank sistemi ödül sistemi vs gibi şeyler yoksa o oyunun pvp ömrü uzun olmaz. Ana sayfadaki gibi herkez acc sini satmaya çalışır. Aaa bi dk bi tek sen anlıyorsun oyundan kusura bakma. Bütün forum gerizekalı oyundan anlamıyorlar. Eminim warhammer swtor aoc gibi oyunlarada zamannda fanboylk yapp şöle olcak böle olcak demişsindir. Bu firmalarda bişi bilmior demekki paketlerle düzeltemediler sistemi. Oyunun genel yapısı diye bi durum vardır bunu paketlerle düzeltemezsin. Sadece zenginleştirirsin.
Senin yüzünden olay gene wow karşılaştırmasına döndü. Karşındakinin fikirlerine saygılı ol bilgisini bilip ölçmeden yargılama. Ben oyun oynamak için 2 3 sene paket bekleyemem malesef. Daha yeni çıkmış bir oyun insanları 2 haftada account satmaya zorluoyrsa oturup biraz düşünceksin. Ki bu olay sadece bu forumda deil heryerde böyle.
Ghostsith
(12.9.2012 20:26:45)
Siz wow oyuncuları hep böylesiniz.. bırakın oyunu da bari biz rahat rahat oynayalım..
:.Batsu.:
(12.9.2012 20:27:00)
güzel bir ingilizcesi olan arkadaş yol gösterse spam yapsak şu adamlara bazı isteklerimiz konusunda mesela türkçe patch dağdan aşağıya kayma veya ormanların içine girince yaprakların ve dalların transparan olması gibi . karşımda mob var yapraktan göremiyordum bende diyorum kim bana vuruyor.
Nepheth
(12.9.2012 21:03:11)
quote:
Orijinalden alıntı: janjanahmet quote:
Orijinalden alıntı: Yazuach WoW oynayıp her gelen yeni patch ve ek paketle progress peşinde koşmaya çalışan kişiler bu oyuna başlamayı akıllarının ucundan bile geçirmesin.Çünkü hiçbir zaman istedikleri gibi bir oyun olmayacak bu.Siz başta bu hatayı yapmışsınız.Farklı olmak adına casuala kaçan filan yok.Daha rank sistemi , WvWvW ödülleri ve guilde katkıları , çeşitli pvp türleri ve turnuvalar gelmedi oyuna.Bu oyun PVE oyunu olmayacak zaten.Gidip content eksikliğiyle eleştirmeyi bırakın.Hiç mi Guild Wars 1 hakkında bilginiz yok sizin ya...Araştırıp alın bir oyunu almadan önce.%30 pve olacaksa %70 pvp olacak bu oyun.Yukarda söylediğim şeylerde yakında eklenecek oyuna. Viik'de heralde Swtor patladı ya hıncını bu oyundan çıkarıyor.%100 eminimki alıp oynamamıştır bile.O kadar troll biri kendisi.Egosunu tatmin ediyor burda aldırmayın... Oyun nasılmı..; http://www.metacritic.com/game/pc/guild-wars-2 | Sonuna kadar katılıyorum. | Tamamda nie bunlar sonradan yapılıyor. Belli bi sistem oturtulur bu geliştirilir benim bildiğim. Arena net nie oyuncu kaybetmeyi göze alıyor. Aksine ben bu oyuna pve beklentisiyle değil pvp sinin zengn olacağından ötürü başladım oynadığım her oyunu pvp ağrlıklı oynarım zaten. Hala yok kombinasyonları bilmiorsun combo yapmayı bilmiosn gibi şeyler sölüosnz. Afedersinizde gene wowdan örnek vericem wowda rogue a hakim bir insan bu oyunda 3 tane thiefi yan yana kullanır. Thief örneğini basite indirgeyerek verdim. Yani iyi oynamasada her kesim oynar demek istedim. Kungen kripparian gibi profesyonel oyuncularıda izliorz. Hala neyin combinasyonu neyin taktiği anlamış değilim. Olan biten şey belli. 2 farklı class 2 farklı skilli kullanıp combo yapabilior evet mantık güzel ancak bunun abartılcak bir detayı yok. Ortada extrem bir playerlık isteyen durum yok. Daha disiplinli hareket eden takım kazanır mantığı var. Oyunun kötü olduğunu söylemedim hala fanboyluk yapanlar var. Kişisel olarak beklediğimi vermediğini belirttim. Bunu kalkp sen oyundan anlamıorsna çekenlere gülüyorum. Aynı muhabbet swtora da oldu aoc a da ve daha pek çoğuna. Bu oyunun belirli kitlesi olur ilk oyunda olduğu gibi ancak hiç bi zaman vazgeçilmez adındna cokca söz ettiren bir oyun olarak kalmaz bu kısır içerikle. Oyunu oynamaya devam ediceğim en azından 80 olup belli gear elde edip arada bir spvp yapıp sizi sözünüze güvenip paketleri bekleyeceğim. Sonucta b2p bir oyun. Umarım siz haklı çıkarsınız. Kimsenin oyun kötü olsunda oynamayalım gibi bir beklentisi yok. Umarım çok iyi olurda bizi bağlar. | Thief ile yaptığın 2 comboyu yaz buraya bana bir daha bu konuya hiçbirşey yazmıyıcam.Ben burda dual class kombinasyonlarından bahsetmiyorum.Thief'de yaptığın combolardan bahsediyorum.Şuan spvpye girenlerin %90ı bunları bilmeden bodoslama bir oyun sergiliyorlar.Kendi dediklerinle çelişiyorsun.Şuan oyunun pvpsi gayet yeterli durumda.Sadece ki benim umrumda değil rank sistemi ve ödülleri biraz artırmaları gerekli egolarını tatmin edemeyen oyuncular için.Bunun ddışında sen ne sanıyorun ilk oyunda bu bütün pvp içeriği oyun çıktığı ay eklendi filan mı?O pvp içeriğinin eklenmesi ve oturması toplam 5 yıl ve 3 eklenti paketi sürdü.Oyunun asıl pvp olayı factions paketiyle oyun çıktıktan 1 yıl sonra eklendi.Sen şuan oynadığın WoW'un pvpsinin Vanilla zamanında böyle olduğunu filanmı zannediyordun ? Battleground yoktu , arena yoktu, doğru düzgün ödül yoktu.1 title için kıçımızı yırtarcasına gang yapardık.WoW'un pvpsinin şuanki duruma gelmeside nerdeyse 2 yıl sürdü.Ha bana göre iyi bir dğeişim geçirmedi eski hali daha iyiydi.Hani bu kadar rahat sanki oyun yapımcısıymışsınız gibi konuşmak nedir ya anlamıyorum. Swtor content yokluğundan bitmedi.Swtor single yapısı yüzünden bitti.Kullandıkları tırt motor yüzünden bokum bokum fps hesapladıkları için bitti.Open world pvpyi oturtamayıp farma bağladıkları için bitti.Pvp , pve ayrımı yapmayı başaramadıkları için bitti.Kısacası "mmorpg"nin en önemli vasfı olan massively ögesini hiçe sayıp multiplayer özelliği olan bir rpg oyunu olduğu için bitti. Şuana kadar hiçbir oyunda fanboyluk yapmadım.Tam tersi o oyunu beğenmezsem eğer yerin dibine sokarım ki Swtor zamanından beni bilirler.Oyun duyurulduğu andan çıkana kadar oyunu sürekli savunup bekledim.Oyun çıktı 2 hafta sonra accountumu satıp yüzüne bakmadım bi daha.Çünkü oyunun sorunu endgame değil kendisiydi.Hiçbir mmorpg release olduğunda tonla endgame içerikle vs çıkamaz.Mümkün değil bu. WoW'da kısıtlı endgamele çıktı zamanında ama kimse eleştiremedi.Niye?Başka oyun yoktu doğru üzgün ondan. Age Of Conan demişsin.Oda endgame yoksunluğundan filan bitmiş değil.Tamamen bugfest bir oyun olmasının yanında kutu gibi instanced maplerle çıkmış bir oyundan bahsediyorsunuz.Class dengesinin 0 olduğu , pvpside değil combat sistemi haricinde doğru düzgün brşeyi olmayan bir oyundan.Burda oyunun release olduğu zamanki durumundan bahsediyorum.Sonrasını bilemem. Warhammer mı?Yıllarca oynadım hiçte pişman değilim.Çünkü pvpsi muazzamdı ama aynı şekilde bugfest çıkmış bir oyun ve zerre kadar pvenin olamdığı bir oyun.Ki hala fail olmuş bir oyun değil.Hala p2p ve çatır çatır oynayanı var... | Yav arkadaş sen kimsin karşındakini tanımadan benm oyunculugumu yargılıosun. smoke field + leap = stealth Black powder + heartseeker = stealth Al sana 2 self combo. Bu bok tan 2 skil combinasyonunu yapamayan oyun oynamasın zaten. 5 yasında cocuga gösterirsen oda yapar. 10 senedir rpg mmorpg oynuorm vanilladan beri wow oynuorm bana oyun öğretme bi zahmet. Mmo nun amacı zaten oyuncuları belli kuluvarlarda yarıştırmaktır. Bi amaç içerir insanların emek harcayarak diyer oyunculardan üstün olma çabası üzerine kuruludur. Bunu içermiosa zaten git sims tarzı oyunlar oyna maksat eğlence deilmi sırf. Bu oyun pvpde iddialı cıkmadı mı. Bi oyun iddialı cıkıosa dediğini gerçekleştiricek. Yok wowun oturması 2 sene sürmüş bilmemne. Wow otururken alternatifi varmıydı hayr. Madem geliştiriceklerdi erken cıkarsalardı bu kadar süre insanları neden beklettiler.Guild wars 2 yerine 1in düzeltselerdi. blizzard wow 2 mi çıkardı ? hayır. Wow endgamele cıkmadı ama cıktıgında oyuncuları yeterince tatmin etmeyi başardı ilkleri verdi demekki işini doğru yaptı ki senin çok beğendiğin warhammer online gibi freetoplay yapıp (ki çatır çatır oynadığın oyunun f2p oldugundan haberinde yok nasıl oluosa) aldığı zararı karşılamaya çalışmıyor. Bu oyunların neden nasıl battıkları beni ilgilendirmiyor hepsi eksikti kötüydü bugluyd wow kesicez biçicez silicez diye çıktılar ve piyasada 2 3 ay durup yok olup gittiler. Oyunun eksiklerinin senin umrunda olup olmaması birşey ifade etmior. Bir pvp oyununda rank sistemi ödül sistemi vs gibi şeyler yoksa o oyunun pvp ömrü uzun olmaz. Ana sayfadaki gibi herkez acc sini satmaya çalışır. Aaa bi dk bi tek sen anlıyorsun oyundan kusura bakma. Bütün forum gerizekalı oyundan anlamıyorlar. Eminim warhammer swtor aoc gibi oyunlarada zamannda fanboylk yapp şöle olcak böle olcak demişsindir. Bu firmalarda bişi bilmior demekki paketlerle düzeltemediler sistemi. Oyunun genel yapısı diye bi durum vardır bunu paketlerle düzeltemezsin. Sadece zenginleştirirsin. Senin yüzünden olay gene wow karşılaştırmasına döndü. Karşındakinin fikirlerine saygılı ol bilgisini bilip ölçmeden yargılama. Ben oyun oynamak için 2 3 sene paket bekleyemem malesef. Daha yeni çıkmış bir oyun insanları 2 haftada account satmaya zorluoyrsa oturup biraz düşünceksin. Ki bu olay sadece bu forumda deil heryerde böyle. |
Git önce thief combolarını öğren öyle gel karşıma.Thiefin skillerinin aşamalarını öğren sonra bunların hangi skillerden sonra veya önce kullanıldığında işe yaradığını öğren sonra bunları toplu combo nasıl yapacağını öğren sonra gel karşıma bana ahkam kes.Bu forumda ben hiçkimse birşey bilmiyor birtek ben biliyorum demiyorum.Karşımda boş boş konuşup yanlış bilgiler verenlere laf yapıyorum.
Daha Warhammer konusunda zerre bilgin olmadan konuşmayıda iyi biliyorsun.Warhammer hala p2p bir oyundur.Bahsettiğin f2p başka bir oyun ve Warhammer Online değil onun ufak çaplı moba oyunudur =http://warhammeronline.com/
Kesinlikle ve kesinlike Vanlilla'da oynadığına inanmıyorum.Söylediklerin bunu destekler biçimde değil.
Hala bu oyunlar WoW'a rakip olarak çıkmadımı bitiricez diye filan aksiyonları yapıyorsunda bu oyun çıkmadan önce WoW oyuncularına göre değil dendi havdan bahaneler uydarma.
Şu ranklerin gelmesi sizi ne kadar değiştirecek, oyuna bakış açınızı yani. Eğleniyor musun, eğleniyorsun tamam. Ben böyle bakıyorum olaya. Baydıysa kapatırsın gider. Zorla oynamıyorsun, üstüne para vermiyorsun. Rank geldiği zaman da otomatiğe bağlayıp rank için mi oynayacaksın, eğlenmek için mi. Sonra ona fazla rank geldi bana az rank geldi diye kızmayacak mısın? Daha iyi server'lara geçip zergfest'te kazanan tarafta olmayacak mısın? İnsanlar WoW'da güçsüz olan taraf yerine bu yüzden güçlü olan tarafa geçmiyor muydu daha fazla honor gelsin diye, ben mi yanlış hatırlıyorum. İşte o yüzden bence oyunda bragging rights yok demek anlamsız. Futbol maçında halı sahada rakibini yenince de fazla bir bragging rights'ın yok, örnek mantıksız mı oldu, engelse engel. Önemli olan o süreçte geçirdiğin vakit. Oyunu başka amaçla oynuyorsanız, zaten her oyundan çabuk sıkılmanız kuvvetle muhtemel.. Getirirler 1-2 patch'e ranking sistemi. Bu mudur yani oyunu sizin için oynanabilir kılacak olay?
Daoc ilk çıktığında rr'ler var mıydı?Yoktu!Deli gibi eğleniyorduk. Hayatta herşey kazanmakla ilgili değil ki ben onu anlamıyorum. Eğlence işi bu...Eğlenmeden 30 sene sonra falan ölüp gitceksiniz hala item rank title diye sayıklarken.
Kaldı ki world pvp illa gelişecektir. Hatta ben Darkness Falls tarzı birşey de beklerim, olursa süper olur bakalım.Oyun çıkalı daha sadece 2 hafta oldu.Ve siz resmen gözü dönmüş varlıklar gibi hep fazlasını istiyorsunuz.Alooo oyuna para ödemiyorsun aylık de insaf!WoW'da getirdikleri yeni contenti 1 haftada sömürünce öyle sahibini bekleyen köpekler gibi yeni content bekliyorsunuz ama aylarca...
Benim burda WoW'u sürekli örnek göstermemin nedeni senin postlarına sürekli yıllardır WoW oynarım diye başlayıp örnek göstermen.
Bu arada birşeye daha cidden çok güdüm.WoW çıktığında doğru düzgün bir tek yenilik getirmedi.WoW Daoc + Everquest karışımı bir Everquest klonu olarak çıktı.Ekstra getirdiği tek şey muazzam bir dünya , grafikler ve hikayeydi o kadar.Tutmasındaki en büyük nedende Warcraft olması.Bilmedne konuşmak bizim insanımızın geninde var ya...
Ayrıca enteresan başka bir nokta da çıkalı bir hafta olmuş oyunun content'ini çıkalı 8 yıl olmuş oyun ile karşılaştırmak.Sanki WoW'da çok farklıydı 15 günde hiç hardcore oynamadan 45 olabiliyorduk.Sen 8 yıllık contentle 2 haftalık contenti karşılaştırıyorsun pvp ve pve bakımından bravo!
darkest earth
(12.9.2012 21:39:30)
Yazuach hepsini okumadım ama 2005in mmo oyuncularının ile günümüzün mmo oyun oyuncularının istekleri bir değil. 2005te pek fazla içerik yoktu ama bir ilk olduğu için bize yetiyordu. Günümüzde her taraf oyun dolu. Çoğu şeye doyduk ve kolay sıkılıyoruz. Bu yüzden oyunların içeriklerinin fazla olması gerekir. Yani karşılaştırılabilir.
Bana da sorarsanız içerik çok eksik derim. Koskoca Guild Wars'ta toplam 4 tane pvp haritası var bir tane oyun modu var. İnsan biraz çeşitlik katar. Deathmatch, capture the flag vs..
janjanahmet
(12.9.2012 21:46:09)
quote:
Orijinalden alıntı: Ghostsith Siz wow oyuncuları hep böylesiniz.. bırakın oyunu da bari biz rahat rahat oynayalım.. |
Aynen herkes kendi yuvasına dönsünde kurtulalım vallaha.
Nepheth
(12.9.2012 22:06:39)
quote:
Orijinalden alıntı: darkest earth Yazuach hepsini okumadım ama 2005in mmo oyuncularının ile günümüzün mmo oyun oyuncularının istekleri bir değil. 2005te pek fazla içerik yoktu ama bir ilk olduğu için bize yetiyordu. Günümüzde her taraf oyun dolu. Çoğu şeye doyduk ve kolay sıkılıyoruz. Bu yüzden oyunların içeriklerinin fazla olması gerekir. Yani karşılaştırılabilir. Bana da sorarsanız içerik çok eksik derim. Koskoca Guild Wars'ta toplam 4 tane pvp haritası var bir tane oyun modu var. İnsan biraz çeşitlik katar. Deathmatch, capture the flag vs.. |
Demek istediğim o zaten.WoW çıktığındabirden bu kadar sükse yapmasının tek nedeni rakibi yoktu.8 yıllık bir content var.Blizzard'ın bu oyundan her ay kazandığı bir gelir var.ArenaNet oyunu sattı bitti.elecek ay doğru düzgün şuanki oyunculardan bir gelir elde edemeyecek.O yüzden sabredin azcık oyun sadece 2 haftalık.Adamların tek gelirlerini yeni contentler oluşturacak.Bekleyin biraz.En yakın zamanda yeni content satışa sunulacak görürsünüz.Ondan öncede bu dediklerinize yönelik güncelleştirmeler gelir.Bu eksiklikleri gören kişiler sadece Donanımhaber'den çıkmıyor.Hergün adamlar binlerce ticket alıyor bu yönde.Offical forum bu sorunlarla kaynıyor.Gözlerini kapatacak değiller.Ki ArenaNet Bioware gibi tepeden bakan , biz yaptık en iyisi bu damarlarında burnunun dikine giden bir şirket değil.İlk oyunda sürekli dinlerlerdi oyuncuları ve onların isteklerine göre şekillenidirirlerdi oyunu.Şimdide aynısı olacak...
iCb4uC
(12.9.2012 22:31:42)
quote:
Git önce thief combolarını öğren öyle gel karşıma.Thiefin skillerinin aşamalarını öğren sonra bunların hangi skillerden sonra veya önce kullanıldığında işe yaradığını öğren sonra bunları toplu combo nasıl yapacağını öğren sonra gel karşıma bana ahkam kes.Bu forumda ben hiçkimse birşey bilmiyor birtek ben biliyorum demiyorum.Karşımda boş boş konuşup yanlış bilgiler verenlere laf yapıyorum. Daha Warhammer konusunda zerre bilgin olmadan konuşmayıda iyi biliyorsun.Warhammer hala p2p bir oyundur.Bahsettiğin f2p başka bir oyun ve Warhammer Online değil onun ufak çaplı moba oyunudur =http://warhammeronline.com/ Kesinlikle ve kesinlike Vanlilla'da oynadığına inanmıyorum.Söylediklerin bunu destekler biçimde değil. Hala bu oyunlar WoW'a rakip olarak çıkmadımı bitiricez diye filan aksiyonları yapıyorsunda bu oyun çıkmadan önce WoW oyuncularına göre değil dendi havdan bahaneler uydarma. Şu ranklerin gelmesi sizi ne kadar değiştirecek, oyuna bakış açınızı yani. Eğleniyor musun, eğleniyorsun tamam. Ben böyle bakıyorum olaya. Baydıysa kapatırsın gider. Zorla oynamıyorsun, üstüne para vermiyorsun. Rank geldiği zaman da otomatiğe bağlayıp rank için mi oynayacaksın, eğlenmek için mi. Sonra ona fazla rank geldi bana az rank geldi diye kızmayacak mısın? Daha iyi server'lara geçip zergfest'te kazanan tarafta olmayacak mısın? İnsanlar WoW'da güçsüz olan taraf yerine bu yüzden güçlü olan tarafa geçmiyor muydu daha fazla honor gelsin diye, ben mi yanlış hatırlıyorum. İşte o yüzden bence oyunda bragging rights yok demek anlamsız. Futbol maçında halı sahada rakibini yenince de fazla bir bragging rights'ın yok, örnek mantıksız mı oldu, engelse engel. Önemli olan o süreçte geçirdiğin vakit. Oyunu başka amaçla oynuyorsanız, zaten her oyundan çabuk sıkılmanız kuvvetle muhtemel.. Getirirler 1-2 patch'e ranking sistemi. Bu mudur yani oyunu sizin için oynanabilir kılacak olay? Daoc ilk çıktığında rr'ler var mıydı?Yoktu!Deli gibi eğleniyorduk. Hayatta herşey kazanmakla ilgili değil ki ben onu anlamıyorum. Eğlence işi bu...Eğlenmeden 30 sene sonra falan ölüp gitceksiniz hala item rank title diye sayıklarken. Kaldı ki world pvp illa gelişecektir. Hatta ben Darkness Falls tarzı birşey de beklerim, olursa süper olur bakalım.Oyun çıkalı daha sadece 2 hafta oldu.Ve siz resmen gözü dönmüş varlıklar gibi hep fazlasını istiyorsunuz.Alooo oyuna para ödemiyorsun aylık de insaf!WoW'da getirdikleri yeni contenti 1 haftada sömürünce öyle sahibini bekleyen köpekler gibi yeni content bekliyorsunuz ama aylarca... Benim burda WoW'u sürekli örnek göstermemin nedeni senin postlarına sürekli yıllardır WoW oynarım diye başlayıp örnek göstermen. Bu arada birşeye daha cidden çok güdüm.WoW çıktığında doğru düzgün bir tek yenilik getirmedi.WoW Daoc + Everquest karışımı bir Everquest klonu olarak çıktı.Ekstra getirdiği tek şey muazzam bir dünya , grafikler ve hikayeydi o kadar.Tutmasındaki en büyük nedende Warcraft olması.Bilmedne konuşmak bizim insanımızın geninde var ya... Ayrıca enteresan başka bir nokta da çıkalı bir hafta olmuş oyunun content'ini çıkalı 8 yıl olmuş oyun ile karşılaştırmak.Sanki WoW'da çok farklıydı 15 günde hiç hardcore oynamadan 45 olabiliyorduk.Sen 8 yıllık contentle 2 haftalık contenti karşılaştırıyorsun pvp ve pve bakımından bravo! |
Ya arkadaş sen hala ne sayıklıosun. Bana 2 combo say dedin saydım kapagı aldın güle güle kullan. Sen benim thiefin nesini bilip bilmediğimi nerden anlıosun ermiş falan mısın. Neyin aşamasından bahsediosun sen hala. Çocuk mu var senin karşında hala bişeyler öğretcem diye uğraşıosun. Senin gibi pc basında kendini tatmin etmek isteyen ergenlere çok cevap verdim ben. Konuştukca batıosun dier arkadaşların yazdığı mesajlarda bunu desteklior zaten. Hala amaçsız bi fanboy savunması yazık. Burda insan gibi oyunun eksiklerinden bekleneni vermediğinden bahsettim kendi kişisel görüşüm olarak. Ancak senin gibi ergenler her konuda oldugu gibi burdada google dan okudugu 3 tane yzyla fanboyluk taslıor. Özeleştiri nedir öğrende gel önce. Tartışma nasıl yapılır bi araştır.
Rank sistemi olunca eğlenilmiormu. Madem bu oyun böyle cıkcaktı gunz online gibi bi sistemle cıkarıp aksiyon oyunun cevirselerdi. Adını mmorpg koyp kısır eksik bi sistemle piyasaya sürmeselerdi reklamlarla pohpohlayıp.
Adamlar sen ve senin gibi 3 5 oyuncu oynasında diyemi oyun çıkarıor ufak bi kesime hitap etsin diye. Hala wowun contentinden bahsediorsun. Wow çıktığında kim dedi bu oyun eksik yetersiz bu oyundan kötü diye. Adamlar tekel oldu başkasının başaramadığını başardı.
2 haftalık diyip duruyorsun. Oyunun içeriği 2 haftada tüketilcek cinsten. Bunun içinmi bekledi herkez. 80 olup 2 günde itemlerini dizdiler amacsız oturup muhabbet ediolar.Yapabilcekleri tek şey wvw. Zaten oyunu şu anda ayakta tutan tek sistemde wvw. Yeni çıkmış bi oyuna şimdiden paket gelcek bilmemne diyip kurtarmak çok komik. Ben bu oyunla tatmin olucamki paketi bekleyim heyecanla. Bişeyler düzeltilsin diye paket mi beklicez.
Oyun baydı kapattım zaten. Burda eksiklerini paylastım oynayp oynamamak bana kalır. Kimse benim fikirlerimi desteklicek diye bişi yok. Genel sonuç ortada senin gibi taraflı bakmıyoruz.
wow birşey getirmedi? "Ekstra getirdiği tek şey muazzam bir dünya , grafikler ve hikayeydi o kadar." demişsin Daha ne getiricek afedersin. Senin pohpohladıgın gw2 ne getirdi ne kattı oyun dünyasına. Wowla kıyaslayan sensin ilk mesajından beri ben değilim. Kaldıki tamamen farklı amaçlara hitap eden oyunlar olmasına rağmen.
Rank sistemi deyindiğim basit bir örnek. Tabiki sadece rank sistemiyle düzelmez. Ancak nerden üste cıksam diye cımbızla ayıklamaya devam et.
Warhammer online f2p bir oyun şu an. Anlama özelliğin olmadığı gibi okuma özelliğinde yok sanırım tekrar bakmanı tavsiye ederim. Olmazsa bi kaç defa f5 e bas yenile sayfayı tekrar oku. Free kullanıcılar için kısır bi sistem var ancak oyun f2p.
http://ageofreckoning.warhammeronline.com/
Hayır anlamadığım madem çok beğendin. Sanane arkadaş benim fikirlerimden oyun bilgimden vs. Git oyunun oyna. Burda ben oyun rehberimi yazmışımda şu yanlış bu doğru diosun. Oyun eleştirisi yaparken sana mı danışcaz
Hakimichi-kun
(12.9.2012 22:34:18)
quote:
Orijinalden alıntı: darkest earth Yazuach hepsini okumadım ama 2005in mmo oyuncularının ile günümüzün mmo oyun oyuncularının istekleri bir değil. 2005te pek fazla içerik yoktu ama bir ilk olduğu için bize yetiyordu. Günümüzde her taraf oyun dolu. Çoğu şeye doyduk ve kolay sıkılıyoruz. Bu yüzden oyunların içeriklerinin fazla olması gerekir. Yani karşılaştırılabilir. Bana da sorarsanız içerik çok eksik derim. Koskoca Guild Wars'ta toplam 4 tane pvp haritası var bir tane oyun modu var. İnsan biraz çeşitlik katar. Deathmatch, capture the flag vs.. | Demek istediğim o zaten.WoW çıktığındabirden bu kadar sükse yapmasının tek nedeni rakibi yoktu.8 yıllık bir content var.Blizzard'ın bu oyundan her ay kazandığı bir gelir var.ArenaNet oyunu sattı bitti.elecek ay doğru düzgün şuanki oyunculardan bir gelir elde edemeyecek.O yüzden sabredin azcık oyun sadece 2 haftalık.Adamların tek gelirlerini yeni contentler oluşturacak.Bekleyin biraz.En yakın zamanda yeni content satışa sunulacak görürsünüz.Ondan öncede bu dediklerinize yönelik güncelleştirmeler gelir.Bu eksiklikleri gören kişiler sadece Donanımhaber'den çıkmıyor.Hergün adamlar binlerce ticket alıyor bu yönde.Offical forum bu sorunlarla kaynıyor.Gözlerini kapatacak değiller.Ki ArenaNet Bioware gibi tepeden bakan , biz yaptık en iyisi bu damarlarında burnunun dikine giden bir şirket değil.İlk oyunda sürekli dinlerlerdi oyuncuları ve onların isteklerine göre şekillenidirirlerdi oyunu.Şimdide aynısı olacak... |
Gw Prophecies(ilk Gw1) çıktığında içerik namına neredeyse hiç birşey yoktu. Gw 1 şuan 8 milyon accounta sahip (ve geniş bir içeriğe). Bunların yarısından fazlasında birden fazla paket var. İçerik zamanla geliyor arkadaşın dediği gibi.
iCb4uC
(12.9.2012 22:45:34)
quote:
Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun quote:
Orijinalden alıntı: darkest earth Yazuach hepsini okumadım ama 2005in mmo oyuncularının ile günümüzün mmo oyun oyuncularının istekleri bir değil. 2005te pek fazla içerik yoktu ama bir ilk olduğu için bize yetiyordu. Günümüzde her taraf oyun dolu. Çoğu şeye doyduk ve kolay sıkılıyoruz. Bu yüzden oyunların içeriklerinin fazla olması gerekir. Yani karşılaştırılabilir. Bana da sorarsanız içerik çok eksik derim. Koskoca Guild Wars'ta toplam 4 tane pvp haritası var bir tane oyun modu var. İnsan biraz çeşitlik katar. Deathmatch, capture the flag vs.. | Demek istediğim o zaten.WoW çıktığındabirden bu kadar sükse yapmasının tek nedeni rakibi yoktu.8 yıllık bir content var.Blizzard'ın bu oyundan her ay kazandığı bir gelir var.ArenaNet oyunu sattı bitti.elecek ay doğru düzgün şuanki oyunculardan bir gelir elde edemeyecek.O yüzden sabredin azcık oyun sadece 2 haftalık.Adamların tek gelirlerini yeni contentler oluşturacak.Bekleyin biraz.En yakın zamanda yeni content satışa sunulacak görürsünüz.Ondan öncede bu dediklerinize yönelik güncelleştirmeler gelir.Bu eksiklikleri gören kişiler sadece Donanımhaber'den çıkmıyor.Hergün adamlar binlerce ticket alıyor bu yönde.Offical forum bu sorunlarla kaynıyor.Gözlerini kapatacak değiller.Ki ArenaNet Bioware gibi tepeden bakan , biz yaptık en iyisi bu damarlarında burnunun dikine giden bir şirket değil.İlk oyunda sürekli dinlerlerdi oyuncuları ve onların isteklerine göre şekillenidirirlerdi oyunu.Şimdide aynısı olacak... | Gw Prophecies(ilk Gw1) çıktığında içerik namına neredeyse hiç birşey yoktu. Gw 1 şuan 8 milyon accounta sahip (ve geniş bir içeriğe). Bunların yarısından fazlasında birden fazla paket var. İçerik zamanla geliyor arkadaşın dediği gibi. |
Ya biz anlatamıoz ya siz anlamak istemiosunuz. Ben ilerde paket çıkıcak diye nie oyuna para verip beklemek zorunda kalıorum. Madem böle bişi yapıcaklar oyuna b2p yapmak yerine p2p yapıp adam gibi içerikle çıkarsınlar insanlar oynamıcakmı. 1 ay zarzor oynucağm oyuna nie 100 lira bayılayım. Pvp adı altında çıkan oyunda 4 tane map var ve hepsinde aynı sistem. Ne deathmatch ne capture flag ne benzeri birşey. 16 tane skili olan class tan kaç tane build çıkarabilirsiniz. Arkadaş biraz gerçekçi olup tarafsız bakın. Oyuna para verdik diye ne bu savunma yapma isteği.
Ghostsith
(13.9.2012 00:16:53)
Arenanet paranı zorla almış gibi konuşuyorsun.. Kendin istedin ve aldın biraz araştırsaydın bu hataya düşmezdin.. Kendi hatanı Arenanet e fatura edemezsin.
Reahax
(13.9.2012 20:18:42)
Bende WoWu en başından oynarım, swtor,aion da oynamışlığım var.
Wow yeni başlayanlar için güzel ama benim gibi eskilerin çoğu bıktı oyundan.
Swtor wowa gerçekten rakip olabilirdi daha güzel bir motor kullansaydı(dünyası tam open world şeklinde olmaması) ve CC çeşitleri daha fazla olsa idi. Ha starwars hayranı olarak en azından 1-2 ay severek sıkılmadan oynadım.
Aion güzel oyundu ama grind bana göre değil yarıda bıraktım. Sonuçta işi gücü olan birisi için zor bir oyundu.
GW2 daha yeniyim acemiyim geçen gün seyrettğim bir streamde gerçekten acemi olduğumu gördüm :p Gw1 oynamadık tabi olacak o kadar.
Elementalist ile başlayıp thief ile devam etmiştim taa geçen gün seyrettiğim streama kadar. Adam öyle bir Elementalist oynadıki ilk 5 dakka azım açık seyrettim zaten
Ondan sonra ilk karakterime döndüm. Ama bu kadar eğlenceli bir combat olamaz ya oyun oynamıyorumda avatar olmuş anime içine girmişim gibi.
Oyunda o kadar fazla combinasyon/build potansiyeli varki bunlar zamanla ortaya çıkacaktır.
Valla ne diyeyim çalışan birisi olarak beni düşünüp oyunu bana özel çıkarmışlar gibi. Ana kadarterimle lvl kasmaktan sıkıldığım zaman diğer classları spvpye girerek deneyebiliyorum vs.
Oyun hakkında söylenecek o kadar şey varki burda anlatmakla bitmez bence.
http://www.metacritic.com/game/pc
Metascore değil User Score dikkatinizi çekeyim. User scoru diğer mmo lar ile karşılaştırın.
Kuwobe
(14.9.2012 00:48:07)
quote:
Orijinalden alıntı: Rmutsuru Bende WoWu en başından oynarım, swtor,aion da oynamışlığım var. Wow yeni başlayanlar için güzel ama benim gibi eskilerin çoğu bıktı oyundan. Swtor wowa gerçekten rakip olabilirdi daha güzel bir motor kullansaydı(dünyası tam open world şeklinde olmaması) ve CC çeşitleri daha fazla olsa idi. Ha starwars hayranı olarak en azından 1-2 ay severek sıkılmadan oynadım. Aion güzel oyundu ama grind bana göre değil yarıda bıraktım. Sonuçta işi gücü olan birisi için zor bir oyundu. GW2 daha yeniyim acemiyim geçen gün seyrettğim bir streamde gerçekten acemi olduğumu gördüm :p Gw1 oynamadık tabi olacak o kadar. Elementalist ile başlayıp thief ile devam etmiştim taa geçen gün seyrettiğim streama kadar. Adam öyle bir Elementalist oynadıki ilk 5 dakka azım açık seyrettim zaten Ondan sonra ilk karakterime döndüm. Ama bu kadar eğlenceli bir combat olamaz ya oyun oynamıyorumda avatar olmuş anime içine girmişim gibi. Oyunda o kadar fazla combinasyon/build potansiyeli varki bunlar zamanla ortaya çıkacaktır. Valla ne diyeyim çalışan birisi olarak beni düşünüp oyunu bana özel çıkarmışlar gibi. Ana kadarterimle lvl kasmaktan sıkıldığım zaman diğer classları spvpye girerek deneyebiliyorum vs. Oyun hakkında söylenecek o kadar şey varki burda anlatmakla bitmez bence. http://www.metacritic.com/game/pc Metascore değil User Score dikkatinizi çekeyim. User scoru diğer mmo lar ile karşılaştırın. |
şu Elementalist videosunu paylaşta bizde görelim :D
Reahax
(14.9.2012 00:49:45)
Silverlight
(14.9.2012 01:35:16)
Sağ bardaki skiller buff amaçlı kullanıldığı için genel olarak toplamda 5 tane skillin var.Ve her classın bu 5 skillinin işlevleri aynı.
1-standart auto attack
2-zarar veren saldırı
3-armor düşüren saldırı
4-slow veren saldırı
5-alan
Genel olarak classı da değiştirsen,silahı da değiştirsen aynı.Bilmiyorum wowun laneti mi ama wow oynadıktan sonra hiçbir mmo bana zevkli gelmedi.Wowu da oynamıyorum sıktığı için mmosuz kaldım.
Reahax
(14.9.2012 02:06:25)
Belkide insanlar farklı proflara geçince karıştırmasınlar diye yapmışlardır.
Hakimichi-kun
(14.9.2012 02:45:31)
Söylemeden edemeyeceğim, Gw1'e güncelleme gelmiş. Elementalistlerin Pvp skillerini düzene sokuyormuş tekrar :D