ali.krts
=> İngilizce telafuzu mu nasıl geliştiririm ?
(3.09.2012 18:38:22)
Arkadaşlar ingilizce kelimeleri söylemekte zorluk çekiyor nedendin bilmiyorum var mıdır telafuz geliştirmenin bir yolu ?
fenerium1983
(3.09.2012 19:17:32)
ingilizce altyazılı ingiizce film izlemeni öneririm
fenerium1983
(3.09.2012 19:29:16)
sesli sözlüklerden de faydalanabilirsin ama en güzeli orjinal dilde orjinal altyazılı film izlemen, kulağıın aşina olması gerekiyor. sana bir örnek vereyim; ingiliz bir bayanla evlendim, ilk buluşmamızda atatürk havalimanında konuşmaya başlayınca ben apıştım kaldım hiç bi bok anlamadım, telaffuzları çok farklıydı ingiliz aksanı da var tabi, aradan 1 hafta 10 gün geçtikten sonra kulağım alışmaya başladı, her dediğini anlamaya başladım, yani telaffuz öğrenmen için en iyisi film izlemen bence ama altyazıda söylenen sözün yazılı olması şartıyla
427
(3.09.2012 23:52:00)
pratik git topkapı sarayına her yıl 100lerce turist akın ediyor sohebet etmeye çalış ben 16 yaşındayım her yıl bir kaç soru hazırlarım gideyim e-mail adreslerini alırım ordan sohbet eder kendimi geliştiririm.
Rasengan497
(3.09.2012 23:57:20)
ingilizce dizi ve film izle altyazılı olarak. Dizi daha iyi bir tercih olur çünkü orada günlük dil kullanılıyor. Aynı zamanda yabancı şarkıları dinlerken bir yandan da şarkı sözlerine bak ve sen de eşlik etmeye çalış. Ben bu şekilde telaffuzumu oldukça geliştirdim tavsiye ederim.
The Camera
(3.09.2012 23:58:51)
bir yerde okumuştum bir araştırma yapmış adamlar 500 saat listening yapanların telaffuzu kusursuz oluyormuş diye. link i bulamadım kimbilir nerde okudum .
ama doğrudur herhalde bol bol listening yap yani nasıl konuştuklarını taklit et.
Elvis the Pelvis
(4.09.2012 00:00:04)
Aga sana çok güzel ve eğlenceli bir yöntem söyleyim şöyle ki;
Pink floyd,beatles,queen gibi güzel grupların şarkılarını açıyosun.. Çünkü bu adamların sözleri daha iyi oluyo genelde.. Yoksa başka şarkılarda olur..
Sen sözlerini googleden açıp bakıyosun..2.seferde falan ritmi tutturunca aç şarkı söylerken eşlik et..10-15 kere yapınca zaten baya bi ritmi yakalıyosun..
Sonra istediğin şarkıyı örneğin...İmagine karaoke yazıyosun youtubeye..Orda müzik eşliğinde kendince söylüyosun baya bir düzeltiyor..Kulağını da baya bir geliştirir hadi kolay gelsin.
kerlonmoura
(4.09.2012 04:52:58)
oushuehue
(4.09.2012 05:05:57)
Guest-E00F99CDD
(13.09.2012 13:34:34)
quote:
Orijinalden alıntı: ali.krts Arkadaşlar ingilizce kelimeleri söylemekte zorluk çekiyor nedendin bilmiyorum var mıdır telafuz geliştirmenin bir yolu ? |
dinleyerek.