nomox1
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 02:57:39)
< Resime gitmek için tıklayın >
Kırmızı çerçeve içinde olan (üzerinde asus yazan) parça ne parçasıdır ?
Ne işe yarar ?
Benim bilgisayarda onun fanı dönmüyor ve aşırı ısınıyor . Bilgisayarın formattan sonra 10 gün içerisinde kafayı yemesine bu mu sebep oluyor ?
yenisi veya ikinci eli satılıyor mu ?
Bu parça adı nedir ?
ve bilgisayarda bunun gibi çalışıp çalışmadığını anlayabileceğimiz veya aşırı ısındığında bizi uyaran bir yazılım var mı ?
Sistem :
Anakart:Asus K8N4-E
Ekran Kartı:Ati Radeon HD3650 128Bit
Ram :2,50 GB (1GB+1GB+512MB)
İşlemci:Amd Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 2.01GHz
İşletim Sistemi :Xp Professional Sp3
Kullanılan Programlar:
CCleaner
TuneUp Utilities 2011
PotPlayer
Splash PRO EX
ESET NOD32 Antivirus 5
Defraggler
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
Saiph
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 03:05:01)
Fan olduğu kesin bazı anakartlar da orada soğutucu oluyor altındada soğutucu vardır.
Chipset'e ait soğutucu ve fan.. 
DesTroYeR00x
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 03:07:21)
Kuzey köprüsü soğutucusu o . Kuzey köprüsünü soğutuyor. Kuzey köprüsü ram-ekrankartı-işlemci iletişimini sağlar. Yani hayati önemi var.
nomox1
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 03:19:55)
quote:
Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x Kuzey köprüsü soğutucusu o . Kuzey köprüsünü soğutuyor. Kuzey köprüsü ram-ekrankartı-işlemci iletişimini sağlar. Yani hayati önemi var. |
soğutmuyor ateşş gibi yanıyor ne yapmalıyım ?
Saiph
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 03:23:38)
quote:
Orijinalden alıntı: nomox1 quote:
Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x Kuzey köprüsü soğutucusu o . Kuzey köprüsünü soğutuyor. Kuzey köprüsü ram-ekrankartı-işlemci iletişimini sağlar. Yani hayati önemi var. | soğutmuyor ateşş gibi yanıyor ne yapmalıyım ? |
AIDA64 Extreme Edition programıyla sıcaklıklara bakın ve sonuçları buraya yazın.
DesTroYeR00x
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 03:24:07)
Bilgisayarcılarda bulabilirsin. Kuzey köprü soğutucusu diye geçiyor. Vatan bilgisayarda var misal. Ama çok farkettirceğini sanmıyorum. Formattan kısa süre sonra kafayı yemesinin başka bir çok sebebi olabilir.
nomox1
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 03:27:04)
quote:
Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x Bilgisayarcılarda bulabilirsin. Kuzey köprü soğutucusu diye geçiyor. Vatan bilgisayarda var misal. Ama çok farkettirceğini sanmıyorum. Formattan kısa süre sonra kafayı yemesinin başka bir çok sebebi olabilir. |
Teşekkürler ama hepsi bu anakarta uyumlu mu ve bu sistemde 1080p video oynatmıyor normal mi ?
Saiph
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 03:28:33)
quote:
Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x Bilgisayarcılarda bulabilirsin. Kuzey köprü soğutucusu diye geçiyor. Vatan bilgisayarda var misal. Ama çok farkettirceğini sanmıyorum. Formattan kısa süre sonra kafayı yemesinin başka bir çok sebebi olabilir. | Teşekkürler ama hepsi bu anakarta uyumlu mu ve bu sistemde 1080p video oynatmıyor normal mi ? |
Normal durum bende izleyemiyorum sıcaklık sonuçlarını istiyorum.
F-
nomox1
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 03:35:05)
quote:
Orijinalden alıntı: PcKolikq quote:
Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x Bilgisayarcılarda bulabilirsin. Kuzey köprü soğutucusu diye geçiyor. Vatan bilgisayarda var misal. Ama çok farkettirceğini sanmıyorum. Formattan kısa süre sonra kafayı yemesinin başka bir çok sebebi olabilir. | Teşekkürler ama hepsi bu anakarta uyumlu mu ve bu sistemde 1080p video oynatmıyor normal mi ? | Normal durum bende izleyemiyorum sıcaklık sonuçlarını istiyorum. F- |
http://www.aida64.com/downloads
hangisini indiriyim ?
Saiph
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 03:36:33)
quote:
Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x Bilgisayarcılarda bulabilirsin. Kuzey köprü soğutucusu diye geçiyor. Vatan bilgisayarda var misal. Ama çok farkettirceğini sanmıyorum. Formattan kısa süre sonra kafayı yemesinin başka bir çok sebebi olabilir. | Teşekkürler ama hepsi bu anakarta uyumlu mu ve bu sistemde 1080p video oynatmıyor normal mi ? | Normal durum bende izleyemiyorum sıcaklık sonuçlarını istiyorum. F- | http://www.aida64.com/downloads hangisini indiriyim ? |
AIDA64 Extreme Edition ilk sıradakini.
nomox1
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 04:58:40)
quote:
Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x Bilgisayarcılarda bulabilirsin. Kuzey köprü soğutucusu diye geçiyor. Vatan bilgisayarda var misal. Ama çok farkettirceğini sanmıyorum. Formattan kısa süre sonra kafayı yemesinin başka bir çok sebebi olabilir. | Teşekkürler ama hepsi bu anakarta uyumlu mu ve bu sistemde 1080p video oynatmıyor normal mi ? | Normal durum bende izleyemiyorum sıcaklık sonuçlarını istiyorum. F- | http://www.aida64.com/downloads hangisini indiriyim ? | AIDA64 Extreme Edition ilk sıradakini. |
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu mu Hocam ?
cengomatik
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 08:58:39)
Sicakliklar gayet normal gozukuyor.Ama elledigimde alev gibi yaniyor demissiniz.Sanirim sensorde sikinti var.
Saiph
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 10:48:59)
quote:
Orijinalden alıntı: cengomatik Sicakliklar gayet normal gozukuyor.Ama elledigimde alev gibi yaniyor demissiniz.Sanirim sensorde sikinti var. |
Sıcaklıklar normal anakart fazla ısınmıyor.
Hocam dediğinizde haklısınız servise götürsün en iyisi..
demir68
=> Bu nedir ?
(13.7.2012 10:51:09)
sök ve alüminyum bir soğutucu taktır bu pervaneliler pek bir işe yaramıyor genellikle