BeaLzeBuB
=> fiesta için 2 soru (alttan gelen ses ve triger)
(11.6.2012 21:31:16)
aracı 4 ay önce 134binde aldım. satıcı 95binde triger setini değiştirdiğini söyledi.
şuan 140bin olmak üzere. ne zaman değiştireyim? satıcıya güvenmek ne kadar mantıklı olur, yada trigerin ömrünü anlayabileek bir sistem var mıdır?
diğer soru aracı çukura yada bozuk yolsa soktuğumda hem ön hem arka tekerleklerden çat çat diye ses geliyor. sanki bir vida gevşemiş ve ucunda somun düşmesini engellemiş gibi.
sanayiide 4 farklı ustaya gösterdim 3'ü lifte kaldırdı. sesi dinlemek için hepsiyle ayrı ayrı 1 saatten fazla gezdik. sonuç : 0 hiç biri sorunu bulamadı, sesin kaynağı bilinmiyor. son liftin altına bende girdim ve amortisörlerin üstünde uzun boru şeklinde bir muhafa var, elimle yukarı aşağı oynattıkça yolda giderken duyduğum sese benzer ses duydum ama o mu emin değilim. (bkz :http://www.yedekparcabul.com/userfiles/products/ARKAAMR-115.jpg) daha önce başına gelen oldu mu?
not : lifte kaldıran 3 ustada alt takımın çok iyi durumda olduğunu, herhangi bir parçanın değişmesinin gerek olmadığını söyledi. sadece son ustaya amortisör muhafazasını gösterdiğimde, "büyük ihtimalle ondandır" istersen değiştirelim dedi.