Ne istediğimin adı bilmiyorum (Çözüldü) (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım
BulutBey86 => Ne istediğimin adı bilmiyorum (Çözüldü) (5.06.2012 22:56:53)
Merhaba arkadaşlar

Ben bir program ariyorum ama adın yada nasıl anlatacaği bilemediğim için googleda yada arama çubuklarında çıkmıyor burada uzunca anlatayım siz benim ne demek istediğimi anlayacaksiniz.

Benim çalıştığım bir firma var ve bu firma ayni laptopları kullanıyor ve ayni programları

benim istediğim bir laptopu alıp

İçindeki herşeyi silip windows xpsi kurup butun driverlarını kurup firmada kullanılan bütün programlarida yükleyip kullanıma hazir hale getirsem ve bu bilgisayardaki herşeyi hazir haldeki windowsu boot edip (tabi yapılan işlem buyunsa) ben tekrar cd yada dvd çeksem sonra ikinci laptopu alsam elime bu hazirladiğim cd takıp tek tıkla windows driver ve programları yuklese güzel olur dimi
böyle birşey var ama ben adı bilmediğim için aratip bulamıyorum bir yardimci olursaniz sevinirim

Bay_KG => Ne istediğimin adı bilmiyorum (Çözüldü) (5.06.2012 23:15:51)
Selam
Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım ama sanırım şöyle yapmak istiyorsunuz.

Firmadaki laptopun aynısından bir tane alarak, firmadaki laptopun sürücü ve programları alacağınız laptopa aktarmak istiyorsunuz.

XP kuracağınızı yazmışsınız, eğer firmadaki de XP ise sorun olmaz ama yine de ufak tefek değişiklikler olma ihtimali vardır.

Firmadaki laptopta XP kurulu ise, sizin alacağınız laptopta aynı donanıma sahip ise, Acronis programı ile Hard Diskleri bire bir aynalama(clone) yaparak bilgisayarınızda aynı program ve donanımları kullanabilirsiniz.
Veya firmadaki laptopun, Acronis programı ile bir yedeğini alır ve kendi bilgisayarınıza UNIVERSAL olarak aktarabilirsiniz. Ama bu uygulamada sürücüleri yüklemeniz gerekebilir. Çünkü bu yüklemede uygun olmayan sürücüler devre dışı kalır.
Bilmem anlatabildim mi?
Kolay gelsin..

BulutBey86 => Ne istediğimin adı bilmiyorum (Çözüldü) (5.06.2012 23:31:40)
TEşşekkurler dostum sağolasın aradiğim tam da buydu

X Files => Ne istediğimin adı bilmiyorum (Çözüldü) (5.06.2012 23:33:27)
quote:

Orijinalden alıntı: BulutBey86

Merhaba arkadaşlar

Ben bir program ariyorum ama adın yada nasıl anlatacaği bilemediğim için googleda yada arama çubuklarında çıkmıyor burada uzunca anlatayım siz benim ne demek istediğimi anlayacaksiniz.

Benim çalıştığım bir firma var ve bu firma ayni laptopları kullanıyor ve ayni programları

benim istediğim bir laptopu alıp

İçindeki herşeyi silip windows xpsi kurup butun driverlarını kurup firmada kullanılan bütün programlarida yükleyip kullanıma hazir hale getirsem ve bu bilgisayardaki herşeyi hazir haldeki windowsu boot edip (tabi yapılan işlem buyunsa) ben tekrar cd yada dvd çeksem sonra ikinci laptopu alsam elime bu hazirladiğim cd takıp tek tıkla windows driver ve programları yuklese güzel olur dimi
böyle birşey var ama ben adı bilmediğim için aratip bulamıyorum bir yardimci olursaniz sevinirim

Katılımsız Kurulum ve N-Lite ile ilgili daha fazla bilgi edinin.

Imaj almak ve imajı kullanmak için tüm Notebookların aynı donanımsal özelliklere sahip olması gerekiyor. Aksi halde zaten donanımsal sorunlar yüzünden ya işletim sistemi açılmayacaktır ( direkt mavi ekran hatalarına sebep olur ) veya stabil bir şekilde çalışan cihaz elde etmeniz pek mümkün olmaz.

Sayfa: [1]