Conquistador
=> Gabe Newell: 'Dota 2 Free 2 Play Olacak'
(20.04.2012 20:14:41)
< Resime gitmek için tıklayın >
Dota 2 Free 2 Play Olacak
Valve, Dota 2 hayranlarının beklediği açıklamayı yaptı!
Uzun süredir hakkındaki söylentilerle ve oyuncuların dedikodularıyla çalkalanan Dota 2 kazanındaki haberleri, beklentileri karşılayacak şekilde düzenleyen Valve, oyunu ücretsiz olarak yayınlayacaklarını resmi bir ağızdan duyurdu.
Beklenen Açıklama Patrondan Geldi
Valve'nin patronu Gabe Newell oyunu f2p statüsünde yayınlayacaklarını duyurmasının yanı sıra, bu haberin peşi sıra oluşabilecek sorulara da ışık tuttu. Finansman modeli olarak strateji türü free 2 play finansman modeli kullanacaklarını açıklayan Newell, bununla birlikte ücretsiz olmasından kaynaklı olarak acemi diyebileceğimiz oyuncular içinde bir geliştirme mekanizmasından bahsetti. Bu mekanizmada oyunda bazı seviyesel gelişimlerini göstermiş oyuncuların, acemi oyunculara ışık tutarak rekabet ortamının her daim sıcak kalmasını ve gelişim göstermiş oyuncularında bu vesileyle mükafatlandırılmalarını ön gördüklerini sözlerine ekledi. Ayrıca tüm oyunlarda bu şekilde bir sistem kullanarak örnek teşkil edebilecekleri projelere sahip olduklarınında sinyallerini verdi.
Heroes of Newerth gibi en büyük benzeri olan bir oyunun ücretli olarak tam bir başarısızlığa uğradığını düşünürsek, Dota 2'nin ücretsiz olması gayet doğal; fakat bunu Gabe Newell'ın söylemesi kafalardaki tüm soru işaretlerinin silinmesi için yeterli diyebiliriz.
Kaynak:http://www.esl.eu/tr/news/191465/
Bence pek iyi olmadı, çok amele olacak.
Never More
(21.04.2012 01:07:48)
Amele dolacak işte burda forum devreye giriyor dota kanalını aktif kullanırsak birlikte oyun atarız.
Lady Sylvanas Windrunner
(21.04.2012 11:06:04)
En iyisi oldu.LoL ile yarışamaz belki ama bende denerim,sararsa devam ederim.
Ne zaman açılacak acaba,bilgi var mı ?
Guest-902357F9E
(21.04.2012 11:26:33)
lol ile tabi ki yarışamaz. lol nerede, dota nerede. lol süper bi oyun. dünyanın en iyi oyunu diyebilirim hatta.
Never More
(21.04.2012 12:14:23)
quote:
Orijinalden alıntı: Lorrid lol ile tabi ki yarışamaz. lol nerede, dota nerede. lol süper bi oyun. dünyanın en iyi oyunu diyebilirim hatta. |
O göreceli bi kavramdır dostum.Fazla LOL oyuncusunun olması demek onu en iyi yapmaz
Guest-902357F9E
(21.04.2012 12:36:18)
quote:
Orijinalden alıntı: Never More quote:
Orijinalden alıntı: Lorrid lol ile tabi ki yarışamaz. lol nerede, dota nerede. lol süper bi oyun. dünyanın en iyi oyunu diyebilirim hatta. | O göreceli bi kavramdır dostum.Fazla LOL oyuncusunun olması demek onu en iyi yapmaz |
ironiyi anlamayan nesle aşina değilim.
Lady Sylvanas Windrunner
(21.04.2012 12:38:35)
quote:
Orijinalden alıntı: Lorrid quote:
Orijinalden alıntı: Lorrid lol ile tabi ki yarışamaz. lol nerede, dota nerede. lol süper bi oyun. dünyanın en iyi oyunu diyebilirim hatta. | O göreceli bi kavramdır dostum.Fazla LOL oyuncusunun olması demek onu en iyi yapmaz | ironiyi anlamayan nesle aşina değilim. |
Bu ironiyi anlamak biraz zor olur yani.
Neyse uzatmayalım LoL-Dota tartışması çıkmasın konuda.
Never More
(21.04.2012 12:39:00)
quote:
Orijinalden alıntı: Lorrid quote:
Orijinalden alıntı: Lorrid lol ile tabi ki yarışamaz. lol nerede, dota nerede. lol süper bi oyun. dünyanın en iyi oyunu diyebilirim hatta. | O göreceli bi kavramdır dostum.Fazla LOL oyuncusunun olması demek onu en iyi yapmaz | ironiyi anlamayan nesle aşina değilim. |
Valla bu devirde fanboylar kol gezdiği için neyin ironi neyin gerçek olduğunu kestirmek zor.Bu arada bizim zamanımızda ironi pek yoktu ondan bizim nesle aşina olmayabilirsin
r0ket
(21.04.2012 13:22:21)
bi tane ! koysaydın Lorrid daha anlaşılır olurdu ironin
hyena1954
(21.04.2012 14:55:56)
Beyler bu dota 2 nereden bulup kurucam oyunu ? araştırdım o kadar bulamadım yardım eebilrimisniz. 2004 den beri dota oynarım bu dota 2 heyecanlandırdı beni
Conquistador
(21.04.2012 15:44:44)
quote:
Orijinalden alıntı: hyena1954 Beyler bu dota 2 nereden bulup kurucam oyunu ? araştırdım o kadar bulamadım yardım eebilrimisniz. 2004 den beri dota oynarım bu dota 2 heyecanlandırdı beni |
Oyun henüz kapalı betada.
Aron_Feller
(21.04.2012 18:14:44)
Harika bir haber bu çok sevindim şahsen , böyle olmasıda gerekiyordu zaten
KARTALIZMA
(23.04.2012 17:04:57)
quote:
Orijinalden alıntı: aykut1993 En iyisi oldu.LoL ile yarışamaz belki ama bende denerim,sararsa devam ederim. Ne zaman açılacak acaba,bilgi var mı ? |
neye göre lol'la yarışamaz diyorsun?
siberarmi
(24.04.2012 13:40:19)
5-10 lira bir ücret koysalardı bari, şimdi kapıyı açık gören girecek...
Lig/rating veya Ladder tarzı bir şey koyarlar umarım. Yoksa sinir krizinden çıkamayız arkadaş grubu dışında oynadığımızda.
quote:
Orijinalden alıntı: Lorrid lol ile tabi ki yarışamaz. lol nerede, dota nerede. lol süper bi oyun. dünyanın en iyi oyunu diyebilirim hatta. |
DoTA gerçekten yalan kalıyor LoL ün derinliğinin yanında. Öyle herkes LoL oynayamaz zaten.
_VeNGeFuL_
(26.04.2012 00:06:11)
en fazla 1 yıl veriyorum ben dota ile aynı seviyede dibe vurması için
5 lira da olsa aylık ödemeli olmalıydı bence
HyrttN
(26.04.2012 12:25:26)
Asıl Dotayı simdi Blizard yapıyo Blizard Dota diye
Dişi Dökülen Nijeryalı
(26.04.2012 15:21:47)
Daha başlamadan oyunu bırakma sebebi yemin ederim.F2P nedir arkadaş 15-20 lira bişey olaydı,güzel güzel oynayaydık.İlerde türkçe dil desteği falan da gelirse işte o zaman mükemmel(!) olur.
siberarmi
(26.04.2012 15:48:28)
quote:
Orijinalden alıntı: HyrttN Asıl Dotayı simdi Blizard yapıyo Blizard Dota diye |
2042 yılında çıkar anca, o zamana kadar Dota 2 gayet götürür bizi.
Guest-902357F9E
(26.04.2012 15:55:02)
iyi tasarlanmış bir matchmaking ile sorun olmaz bence.
nerostone
(26.04.2012 17:15:50)
lol ile dota kıyası gordum sankı :) Dota yı oynamadan lol oynamıs bırısı ıcın LOL demek basıt , unutmayın kı LOL dota nın kopyası :) dota varken lol un bahsı bıle gecemez!