Demeo Nade
=> Notebook tavsiyesi
(6.2.2012 16:33:05)
Arkadaşlar ben bir notebook alacağım.Ben sistem özelliklerinden çok iyi anlamıyorum.Onun için sizlere danışayım dedim.
Oyun oynamaya uygun bir notebook olmasını isterim."Oyun amaçlı notebook değil masaüstü al." diyebilirsiniz ama ben sabit bir yerde değilim hep farklı yerlerde oluyorum ve boş dururken de oyun oynamayınca sıkıntı basıyor
.İşte bu yüzden notebook arıyorum.
Fiyat olarak maksimum 1600-1700 TL ödeyebilirim ama önereceğiniz model bu fiyatı geçse de önerin, düşünürüm.Çünkü sağlam olmalı.Ayrıca zamanla daha iyi dolayısıyla daha güçlü bir sisteme gereksinim duyan oyunlar çıkıyor bunu da unutmamak gerek.İyi bir şey alayım ki uzun süre dayansın.Eğer beni birkaç yıl idare edebilecekse alırım.Yoksa 2 yılda bir yeni bir notebook alamam.
Ben Casper CN TKI-2410B ve Casper CN TKI-620A arasında kalmıştım.Özellikleri aynı bir tek birinin RAM'i, birinin de işlemcisi diğerinden daha iyi.Fiyatları da uygun.
Casper CN TKI-2410B
http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/notebook/63/119989012/casper_cn_tki2410b_notebook_casper_nirvana_15_4_notebook_cantasi
Casper CN TKI-620A
http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/notebook/63/119987972/casper_cn_tki620a_notebook_casper_15_4_nb_cantasi
Ama bugün arkadaşlarıma sordum "Casper iyi değil." dediler.Ben bu "Casper iyi değil." lafını çok duydum ama "Casper sanılanın aksine çok iyi." lafını da çok duydum.Hangisine inanıyım bilmiyorum.Çareyi bir de burda aramayı düşündüm.
İlgilenirseniz sevinirim.
Demeo Nade
=> Notebook tavsiyesi
(12.2.2012 02:56:25)
Yaklaşık bir haftadır hiç cevap gelmemesini Donanımhaber'e yakıştıramadım.
Volksdeutsche
=> Notebook tavsiyesi
(12.2.2012 05:55:41)
Puzzles
=> Notebook tavsiyesi
(12.2.2012 06:05:12)
haykmayk
=> Notebook tavsiyesi
(12.2.2012 20:23:06)
herkese merhaba, 600-700 tl civarında bir notebook arıyorum. iş yerinde babam kullanıcak bilgisayardan cok anlamaz internette banka gazete gibi basit gezintiler yapıcak.. notebook sabahtan aksama kadar acık kalıcak fanın ıyı olması gerek sanırım.. bana önerebileceğiniz bir notebok var mıdır. teşekkürler..
note: ekran boyutu en az 15.6 kadar olucak :)
Demeo Nade
=> Notebook tavsiyesi
(12.2.2012 20:34:03)
İlgilenenlere teşekkür ederim. Monster Q72W255HP01'e ne diyorsunuz ?
xetfoo
=> Notebook tavsiyesi
(12.2.2012 23:47:29)
gösterdiğiniz notebook gpu'su okadar'da iyi değil size oyun için minumum 540m öneririm
Volksdeutsche
=> Notebook tavsiyesi
(13.2.2012 00:42:51)
quote:
Orijinalden alıntı: TRBear İlgilenenlere teşekkür ederim. Monster Q72W255HP01'e ne diyorsunuz ? |
Arkadaşın dediği gibi, Monster'in ekran kartı iyi değil. Yukarıda önerilen bilgisayarların tamamının ekran kartı Monster'inkinden daha iyi.
Demeo Nade
=> Notebook tavsiyesi
(13.2.2012 02:06:45)
Ekran kartlarından pek anlamam.Benim şu an kullandığım 1GB ATI Radeon HD 4600.O Monster olan bundan daha mı kötü ?
Edit:Ayrıca RAM'in de biraz daha yüksek olmasını istiyorum ama önerdiklerinizden baktığım kadarıyla RAM'İ 4GB'tan daha yukarı olanların fiyatları bütçemi zorlar.
Volksdeutsche
=> Notebook tavsiyesi
(13.2.2012 02:14:30)
quote:
Orijinalden alıntı: TRBear Ekran kartlarından pek anlamam.Benim şu an kullandığım 1GB ATI Radeon HD 4600.O Monster olan bundan daha mı kötü ? Edit:Ayrıca RAM'in de biraz daha yüksek olmasını istiyorum ama önerdiklerinizden baktığım kadarıyla RAM'İ 4GB'tan daha yukarı olanların fiyatları bütçemi zorlar. |
Monster ondan daha kötü değil. Ama diğerleri Monster'den iyi. Ram da sorun değil, ileride kendin artırabilirsin. Sen işlemci ve ekran kartına bak. Daha iyi ekran kartı, daha iyi oyun performansı.
Demeo Nade
=> Notebook tavsiyesi
(13.2.2012 17:36:00)
Ya ne bileyim.Bilgisayarım Casper'dır (modelini bilmiyorum
), 4GB DDR3 RAM ve intel Core 2 Quad işlemcisi vardır.Oynayan bilir GTA IV'de grafik ayarlarında bi performans göstergesi var grafikleri arttırdıkça sayı artıyor ve bir sınırı geçince kırmızı yanıyor.Ben o sınırı bayağı bir zorlayıp denemiştim ve herhangi bir soruna rastlamamıştım.Öyleyse Monster'da kesin bir sorun çıkmaz.
Bunun yanında Monster olduğu için de bu konuda Monster'a meyilliyim.Sonuçta adamlar sırf oyun ve grafik tasarım için üretim yapıyorlar.
Ama siz de haklısınız ki daha iyisini kim istemez.Ama onlarda pahalı işte.Bütçem iyi olsaydı Dell alırdım en iyisinden.Hatta Alienware ama yapacak bir şey yok :S .
Volksdeutsche
=> Notebook tavsiyesi
(13.2.2012 17:44:09)
quote:
Orijinalden alıntı: TRBear Ya ne bileyim.Bilgisayarım Casper'dır (modelini bilmiyorum ), 4GB DDR3 RAM ve intel Core 2 Quad işlemcisi vardır.Oynayan bilir GTA IV'de grafik ayarlarında bi performans göstergesi var grafikleri arttırdıkça sayı artıyor ve bir sınırı geçince kırmızı yanıyor.Ben o sınırı bayağı bir zorlayıp denemiştim ve herhangi bir soruna rastlamamıştım.Öyleyse Monster'da kesin bir sorun çıkmaz. Bunun yanında Monster olduğu için de bu konuda Monster'a meyilliyim.Sonuçta adamlar sırf oyun ve grafik tasarım için üretim yapıyorlar. Ama siz de haklısınız ki daha iyisini kim istemez.Ama onlarda pahalı işte.Bütçem iyi olsaydı Dell alırdım en iyisinden.Hatta Alienware ama yapacak bir şey yok :S . |
Hepsi iyi bilgisayarlar. Bütçenize hangisi uygunsa onu alın. Hatta bekleyin Vatan'da yüzde 25 olmasını, daha uyguna alırsınız, hem de taksitle.
Demeo Nade
=> Notebook tavsiyesi
(13.2.2012 18:56:31)
Yani sonuçta kullanıcak olan benim.Herkes kendine ait olacak şeyin kendine en uygun olanı olmasını ister.Ama çeşit sayısı kafamı karıştırıyor.Arkadaşlara sorduğumda herkes farkı bir şey söylüyor.Toshiba,Dell,Lenovo,Asus,Acer,HP.Bu markaların hepsi önerildi.E geriye hangi marka kaldı ki
xetfoo
=> Notebook tavsiyesi
(13.2.2012 22:13:13)
size çok iyibir önerim var aslında piyasda ati mobility radeon 5870 modelini bulursanız alın demek isterdim ama samanlıkta iğne aramak gibi bişey onu bulmak onun yerine aralarında %3 fark olan 6770m cihazları öneririm
HP DV6 6010ET veya ST modelinde mevcut gayet iyi fiyatlı bir notebook ısınıyor dediklerine bakmayın 3 arkadaşım hepsiburadadan aldı indirimdeyken gayet memnunlar.bende almayı düşünüyorum
haykmayk
=> Notebook tavsiyesi
(15.2.2012 20:02:44)
quote:
Orijinalden alıntı: mhkner herkese merhaba, 600-700 tl civarında bir notebook arıyorum. iş yerinde babam kullanıcak bilgisayardan cok anlamaz internette banka gazete gibi basit gezintiler yapıcak.. notebook sabahtan aksama kadar acık kalıcak fanın ıyı olması gerek sanırım.. bana önerebileceğiniz bir notebok var mıdır. teşekkürler.. note: ekran boyutu en az 15.6 kadar olucak :) |
cevap bekliyorum arkadaşlar var mıdır böyle bir notebook?
Cengaver53
=> Notebook tavsiyesi
(15.2.2012 21:29:38)
haykmayk
=> Notebook tavsiyesi
(15.2.2012 21:42:27)
free dos işletim sistemi var bunlarda ne oldugunu bilmiyodum şimdi biraz baktım da işletim sistemi yüklü olmadan geliomus makina yani ordan burda windows cd si bulup yuklucem olay bu mudur acaba? ben de oyle bilgisayar kurdu değilim yani aç kapa kullan yapıyoruz.. bize gider mi bunlar ?
Cengaver53
=> Notebook tavsiyesi
(15.2.2012 21:51:50)
gider.normal ofis,net,film gibi işler için yapılmışlar işletim sistemi yükledinizmi sadece yapmanız gereken eğer sürücü cd'si verilmezse yanında net'ten sitesinden indirebilirsin.eğer tv de film seyretmek gibi bir durumun olacaksa samsungun bu modelinde hdmi yok asus alınabilir.
haykmayk
=> Notebook tavsiyesi
(15.2.2012 22:02:32)
ilk fırsatta incelicem ikisini de. teşekkür ederim :)