özdebir (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Eğitim ve Sınavlar >> TYT / AYT / YDT
sonics093 => özdebir (23.01.2012 15:04:15)
quote:

Orijinalden alıntı: hantala

Sınavdan geldim ben de..
Açıkçası ortalığı kan gölüne çevirmişsiniz.Biraz bekleyememiş hemen spoiler vermişiniz..Daha bir sürü giremeyen vardı.Girmeyen insanlara ayıp oldu.. Yani burada en tartışılabilir sorular sorulmuş ve cevaplanmış millet hem bu soruları öğrenmiş oluyor hem de hız açısından bir adım öne geçiyor..Her neyse...
Türkçeden 3 tane matematikten 2tane fendende 2yanlış geldi.Sosyal ise 4 tane.Sorular güzeldi fende,matematikte.Basit falan değildi.Atlanılabilecek çok soru vardı.Özellikle biyoloji seçici ve bilgi isteyen sorulardı.(tiroit hormonu sorusu;maltepe kitabında görmüştüm bu soruyu )Fizikte 1 tane kimyada 1 tane güzel soru gördüm.Şu levis sorusunun metaller bileşik yapamaz bilgisini istemesi hoştu.

Herkese başarılar dilerim.

hocam cvp anahtarını nerden buldun?

jstfbl => özdebir (23.01.2012 15:04:34)
quote:

Sınavdan geldim ben de..
Açıkçası ortalığı kan gölüne çevirmişsiniz.Biraz bekleyememiş hemen spoiler vermişiniz..Daha bir sürü giremeyen vardı.Girmeyen insanlara ayıp oldu.. Yani burada en tartışılabilir sorular sorulmuş ve cevaplanmış millet hem bu soruları öğrenmiş oluyor hem de hız açısından bir adım öne geçiyor..Her neyse...
Türkçeden 3 tane matematikten 2tane fendende 2yanlış geldi.Sosyal ise 4 tane.Sorular güzeldi fende,matematikte.Basit falan değildi.Atlanılabilecek çok soru vardı.Özellikle biyoloji seçici ve bilgi isteyen sorulardı.(tiroit hormonu sorusu;maltepe kitabında görmüştüm bu soruyu )Fizikte 1 tane kimyada 1 tane güzel soru gördüm.Şu levis sorusunun metaller bileşik yapamaz bilgisini istemesi hoştu.

Herkese başarılar dilerim.

cevap anahtarını paylaşabilirmisin sana zahmet?

hantala => özdebir (23.01.2012 15:14:33)
Cevap anahtarı yok sadece çok iyi yapan biriyle kıyasladım.Zaten yanlışlarımı da hemen gördüm. :)

sonics093 => özdebir (23.01.2012 15:33:42)
quote:

Cevap anahtarı yok sadece çok iyi yapan biriyle kıyasladım.Zaten yanlışlarımı da hemen gördüm. :)

hocam peki şu kimyadaki sabun-deterjan-çamaşır sodası sorusunun cevabı ne olacak bi tek onu yanlış bekliorum kimyadan?

B747 => özdebir (23.01.2012 15:45:04)
Bugün 17.00'da yayınlanacak arkadaşlar cevap anahtarı.

HolaReis => özdebir (23.01.2012 15:50:03)
Türkçesi beklediğimden kolay geldi.Matematik ortalamaydı güzel sorular vardı,biyoloji ve sosyali kasmışlar bence.Türkçeden 1 matematikten 2 fenden 2 sosyalden 15 (sonlara doğru felsefe yapmak yerine matematikteki boşlarıma döndüm) boşum var.Bakalım sonuç ne gelicek.

ratsorizzo => özdebir (23.01.2012 15:57:58)
beyler bu özdebirin 1. siymiş,2. si ise 11 martta yapılacakmış.

BojanKrunic => özdebir (23.01.2012 16:00:18)
quote:

Orijinalden alıntı: Ozan CK

beyler bu özdebirin 1. siymiş,2. si ise 11 martta yapılacakmış.

evet asıl o snv belirleyici olacak gibi . bu sınavda türkçe iyiydi , özellikle dil bilgisi çok kolaydı . matematik iyiydi. normalde coğrafya yapamam sözelci olmama rağmen 7-8 lerde geziyordu bu sınavda daha yüksek gelecek. tarih ise diğer sınavlara göre kötü geçti

Manyetizma => özdebir (23.01.2012 16:02:33)
Sinava girmeden cevap anahtari etrafta dolaniyordu heralde, cogu kisi cevap anahtarinin satildigindan bassetti. Ben zaten nasil bir dersanede sinava girdiysem, gozetmen msjlasmak disinda hicbirsey yapmiyordu.
Sinav ise
Mat kolaydi 2tane belirleyici soru vardi
Turkce zor veya kolay anlayaladim ama bana normal geldi
Sosyal bilgi agirlikliydi zordu
Fen kolaydi bio hafif bi zorladi ama belirleyici hic soru yoktu baya kolaydi

hantala => özdebir (23.01.2012 16:03:11)
quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

quote:

hocam peki şu kimyadaki sabun-deterjan-çamaşır sodası sorusunun cevabı ne olacak bi tek onu yanlış bekliorum kimyadan?

1-2-3 dedim.Doğru olarak kabul ettim cevabı.Umarım yanlış gelmez. :)

maftas => özdebir (23.01.2012 16:05:27)
quote:

quote:

quote:

O sorunun cevabı 2-3.Çamaşır sodasında hidrofil hidrofob grup bulunmaz.Hem kimya hocasına sordum.Hem de aynı soru palme ygs kimya da var.

sonics093 => özdebir (23.01.2012 16:07:54)
quote:

quote:

quote:

aynen 1-2-3 dedim ama korkuyorum çamaşır sodasını suyla birleştirmiş orda kafama o takıldı geçen güvender kimyada soru çözüodum çamaşır sodasında hidrofob yoktur doğru demiş kafam karıştı heralde yanlış yaptım..

Biksann => özdebir (23.01.2012 16:29:38)
çamaşır sodasında hidrofil-hidrofob yok.Ama ben yalnız 2 dedim,çamaşır sodası sulu çözeltisi iletiyor mu?

Tabi ya iyonlaşıyor

arkadaslar sıvı-gaz basınclı sorunun ve biyoda nemli sorunun cevabını bilen var mı?

hantala => özdebir (23.01.2012 16:35:26)
.

maftas => özdebir (23.01.2012 17:00:50)
Cevap anahtarı açıklandı.Fizikte manyetik etki sorusu dışında hepsi bildiğim gibi geldi.Hadi kolay gelsin

sonics093 => özdebir (23.01.2012 17:01:03)
Bu sınava kolay diyenler hiç alakası yok hatta normal sınavlara göre çok daha kaliteli üst düzey sorular bence...mat.da zaman sıkıntısı yaşayan çok adam vardır öyle düşünüyorum fende de baya dikkatsizlikle kaçacak soru var öyle fen kolay falan deil yani bence; sosyal ise temelli karışık zaten coğrafya paso bilgi sormuşlar+tarihte de baya bilgi var..orta fırat yukarı fırat ben nerden hatırlayayım arkadaş daha hiçbir deneme sınavında görmedim böyle soru...bioda enzim sorularının ikisi de çok orjinaldi bence bi gidin piyasadaki enzim sorularına bakın bir de buna...Türkçe genel itibariyle 10-15 tane kek soru var ama 2-3 tane de sağlam koymuşlar araya dikkatli okuyunca anlaşılacak şeyler...herneyse yani ben baya beğendim soruları sonucu da pek iyi beklemiyorum gelince görücez artık...

Sirkadyen => özdebir (23.01.2012 17:13:47)
Tarih batırır beni diyordum Türkçe daha beter çıktı.

sonics093 => özdebir (23.01.2012 17:19:10)
quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

+1903 türkçem hayatımın en kötü türkçesi uzun zamandır 35in altına inmiyordum 9y 1b geldi tarih 2y

ratsorizzo => özdebir (23.01.2012 17:21:13)
quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

aynen hocam ya

Sirkadyen => özdebir (23.01.2012 17:26:05)
Türkçe: 32 Doğru 8 Yanlış

Sosyal Bilgiler: 34 Doğru 4 Yanlış 2 Boş
- Coğrafya: 13 Doğru 1 Boş
- Tarih: 13 Doğru 3 Yanlış 1 Boş
- Felsefe: 8 Doğru 1 Yanlış

Temel Matematik: 14 Doğru 2 Yanlış
- Matematik: 12 Doğru 2 Yanlış
- Geometri: 2 Doğru

Fen Bilimleri: 8 Doğru 1 Yanlış
- Fizik: 1 Doğru
- Kimya: 1 Doğru
- Biyoloji: 6 Doğru 1 Yanlış