masteyen
=> Koşarken Karnımın Sol alt tarafına doğru ağrı oluşuyor ve koşamıyorum sizce neden olabilir ?
(15.12.2011 15:04:48)
Arkadaşlar başlıktaki gibi genelde yemek yedikten veya birşey içtikten sonra tempolu bir koşma veya tempolu bir yürüyüş sırasında karnımın sol alt tarafına doğru bi ağrı giriyor bunun nedeni nedir bilen var mı ?
zalimkurt
=> Koşarken Karnımın Sol alt tarafına doğru ağrı oluşuyor ve koşamıyorum sizce neden olabilir ?
(15.12.2011 15:22:34)
sebebi dalaktır cevabı da sorduğun sorunun içinde :)
masteyen
(15.12.2011 15:52:03)
ya söylesen :) ney yemek yiyip içince dalak mı şişiyor aklıma bi bu gelıyor :D
zalimkurt
(15.12.2011 17:13:00)
dalak vücutta kan tutan bir organımızdır. basit olarak anlatıcak olursam tıpkı bir süngere benzetebilirsin. vucuttaki kanın bir kısımı bu sünger tarafından emilmiştir. sen vücudunu zorladığında dolaşımdaki kan yetersiz kalıyor oksijen taşımak icin ve dalak kasılarak kanı dolaşıma veriyor (vücut süngeri sıkıyor). işte agrının olma sebebi bu dalagın kan verdiği sıradaki kasılmalar basitce
heleki birde spordan bi 15-20 dakika önce yemek yemişsen veya sıvı tükettiysen ağrısı kat kat artar
masteyen
(15.12.2011 17:16:42)
hmm bunun için doktora gitmeme gerek yok sanırım teşekkür ederim bilgilendirdigin için.