Şimdi Ara

iPhone 4S hakkında tüm detaylar bu videoda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
2
Favori
118.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SGS2 ilk çıktığında ve İphone 4 ile karşılaştırıldığında "İphone 4 SGS2'den 1 yıl önce çıktı, bu iki telefonun karşılaştırılması uygun olamaz." yorumları yapıldı. O zaman SGS2'de kaç ay önce çıktı değilmi! Bu yüzden karşılaştırmak için Samsung Galaxy S 2 HD LTE(HTC Vigor Vb.) daha uygun olur. Yaklaşık olarak aynı zamanda piyasaya çıkacaklar. İkiside 4G-3G(GSM-LTE) destekliyecekler.(Ama SGS2HD 21Mbps destekliyor.) SGS2HD 720 x 1280 pixels, 4.65 inches (~316 ppi pixel density), İphone 4S 640 x 960 pixels, 3.5 inches (~330 ppi pixel density) ekrana sahip. Böyle büyük bir ekranda 316ppi oranı sığdırmak asıl başarıdır. Ayrıyetten pixel başına sub pixel oranı 12. Ve SAMOLED+ olduğu için ekranın daha iyi olduğu aşikardır.(Kimse büyük ekran demesin, çünkü en üst seviye telefonları karşılaştırıyorum. Sonuçta üstün bir özellik.) İkinci olarak İhpone4S'de 1GZ dual core olduğunu, SGS2HD'de ise 1.5GHZ dual core olduğunu ve de Samsung'un kendi işlemcilerini ve chipset'ini oluşturduğu için daha verimli olucağı anlaşılabilir. Ayrıyetten SGS2HD'de 1GB'lık RAM olduğunu eklemeliyim. Ve MicroSD desteği, Bluetooth V3.0 desteği, Flash Player olması, NFC desteği(optional), USB on-the-go(MHL) desteği ise İPhone4S'e karşı büyük avantaj.(Kimse çıkıpta İphone'da olmayan bir özellik olduğu için kullanmıyorum veya gereksiz demesin.) Appstore konusuna gelince hala Appstore önde. (Appstore hala önde olabilir ama Tegra destekli oyunlar, Android işletim sistemli telefonların güç farkını ortaya koyuyor.) Ve SGS2HD Li-Ion 1850 mAh, İphone 4 Li-Po 1420mAh pili var. Bu konuda kesinlikle İphone önde olucaktır. Sistemi hiç kasmayan, Android'in o büyük yapısından hiç bir şey taşımayan, kısıtlanmış işletim sistemi İOS ile birlikte, 3.5 inch ekran ve 1GHZ gibi bir işlemci ile zaten pilin diğer telefona göre çok fazla gitmesi mümkün değil. Sonuçta bu İphone için bir artıdır. Ve son olarak SGS2HD Android gibi açık tabanlı, (Homescreen, Livewallpaper, Widgets gibi birçok özellikle birlikte) özgür bir işletim sistemine sahip olması ise avantajlarından biri. Tabi İphone4S'in grafik işlemcisi, kamerası hakkında, ve İOS5'in yeni getirceği özellikler hakkında, İMessage'ı(Belki BBM'i bitirebilir.), İcloud'u hakkında telefon çıkmadan ve asıl güvenilir bir kaynaktan detaylı inceleme gelmeden yorum yapamam. O özelliklerinde öne geçebilir.

    Bu karşılaştırmayı yapıyorum çünkü İphone 4S bu piyasaya çıkarken rakipleri ondan çok önde.




  • Apple kendine dava açmalı bence 4S in tasarımını 4 den kopyalamış resmen :-)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnInvited_Guest -- 5 Ekim 2011; 0:43:50 >
  • düştü mü apple cılar nokiacılarla aynı duruma

    hahahhahahahahhahahhaa !!!!
  • flickr'daki popülarite :)))))


    Allahta seni güldürsün apple :)



    iphone 4 çatır çutur satmaya devam ediyordu, şimdi 4s aynen öyle devam eder. 4s çıkmasa da iphone 4 aynı hızda satmaya devam ederdi. Burada fail olan şey başka birşeydi.

    İphone ilk çıktığında birçok açıdan yenilikçi ve üstündü, rahatsız edici olan şey ise iphone'nun hep olduğundan çok daha fazla üstün gösterilmesiydi. Bu iğrenç düşünce an bugün itibariyle yıkılmıştır.

    Zaten insanların apple ile alıp veremedikleri hep buydu. Olduğundan daha üstün daha farklı göstermek, dayatmak... Yaklaşık 10 yıldır ağzında salyalarla "mac uzaydan gelmiştir" 4 yıldır "iphone uzaydan gelmiştir" nidalarıyla dolaşan müridler vardı. O zulümden şu son 2 senedir kurtulmaya çalışıyorduk, bugünde büyük bir adım oldu.


    Edit : Samsung bu sene yatar, huyu kurusun :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 5 Ekim 2011; 0:58:56 >




  • haberi okuduğumdan beri gülüyorum.galaxy s2 hd lte yada apple ın yeni çıkaracağı telefonlardan birini almayı düşünüyodum ama bide ne göreyim apple milletle dalga geçmiş resmen i-phone 4 ün düzgün çekeni o kadar başka bi cacık yokmuş.
    gs2hdlte almak farz oldu.ama apple dan düzgün bi telefon beklerdim en azından fiyatlar uçmasın diye ama nerde zam gelmezse iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

    quote:

    Orijinalden alıntı: 35fatih

    quote:

    Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

    Ben hala fiyata inanamiyorum. Nicin bu kadar ucuz Iphone 4 den cok daha kaliteli olmasina ragmen??


    o amerikada ki fiyatlar Türkiye'ye gelene kadar 10 katı olur fiyatı.

    Beni etkilemiyor Hocam
    16Gb lik modelinden alirim 199$ di sanirim ?

    şakacı seni, 2 sene sprint le kontrat mı yapacaksın

    neyse iyi oldu iyi, insanlar hipnozdan uyandılar biraz, apple için aa bu muymuş lan diyeceklerini pek tahmin etmezdim birçok kişinin o iyi oldu




  • apple bu sefer güldürmedi.
  • şu videoları youtube upload etseniz daha kolay izlenecek ha
  • Apple ın bu geceki etkinliğinden sonra tüm yeni nesil androidci arkadaşları saygıyla selamlıyorum. Size haksızlık etmişim. özür dilerim.
  • Ben dahil iPhone 4'ü olan birçok iPhone sahibinin düşüncesi : Elimdekini satıp 1.5 senedir piyasada olan kasanın aynısını neden alayım ? Hem de Siri denen özelliğin Türkçe desteği olmadığı düşünülürse (evet, Siri'yi sadece 4S modeli destekliyor). Sadece çift çekirdek (daha güçlü GPU), 1080p video kaydı, video sabitleyici, 8 MP sensör, bluetooth v4 ve Siri için kesinlikle bir daha 2000 + lira vermem.

    Düşünme notu : 3,5" ekranda şu anki iPhone 4 zaten yeterli donanıma sahipti. Hem oyun hem de videoda. E dersinki video çıkışından TV'ye görüntü aktarcaksın o zaman yeter mi gücü ? O zaman da derim ki; iPad 2 gibi ekrandaki her görüntüyü TV'ye yansıtma özelliği iPhone'da bulunmuyor ki (Screen Mirroring). Sadece desteklenen uygulamalar ve görseller yansıtılabiliniyor TV'ye (JB yoksa). Hem sürekli donanım kıtlığı ile dövdüğümüz Nokia'nın bile HDMI çıkışı varken, sen iPhone'dan yüksek çözünürlük alabilmek için HDMI çıkışına kaç on lira vermelisin biliyor musun (yaklaşık 120-130 lira)?

    Apple'ın gözümüzde büyüttüğü ilerici, önder/lider, rakipsizlik vasıfları bu sefer rakiplerinin gerisinde kaldı. Android'inde gücüyle artık özellikle Samsung ve HTC uzun bir süre daha donanımları ile övünebilirler.Üstüne üstlük düpedüz Android çakması IOS 5'i gelmiş geçmiş en büyük yazılım güncellemesi olarak lanse etmelerine karşılık Android 4.0 Ice Cream'in gümbür gümbür gelmesi de cabası.




  • bunun içinmiydi bütün tantana
  • SGS2 ilk çıktığında ve İphone 4 ile karşılaştırıldığında "İphone 4 SGS2'den 1 yıl önce çıktı, bu iki telefonun karşılaştırılması uygun olamaz." yorumları yapıldı. O zaman SGS2'de kaç ay önce çıktı değilmi! Bu yüzden karşılaştırmak için Samsung Galaxy S 2 HD LTE(HTC Vigor Vb.) daha uygun olur. Yaklaşık olarak aynı zamanda piyasaya çıkacaklar. İkiside 4G-3G(GSM-LTE) destekliyecekler.(Ama SGS2HD 21Mbps destekliyor.) SGS2HD 720 x 1280 pixels, 4.65 inches (~316 ppi pixel density), İphone 4S 640 x 960 pixels, 3.5 inches (~330 ppi pixel density) ekrana sahip. Böyle büyük bir ekranda 316ppi oranı sığdırmak asıl başarıdır. Ayrıyetten pixel başına sub pixel oranı 12. Ve SAMOLED+ olduğu için ekranın daha iyi olduğu aşikardır.(Kimse büyük ekran demesin, çünkü en üst seviye telefonları karşılaştırıyorum. Sonuçta üstün bir özellik.) İkinci olarak İphone4S'de 1GHZ dual core olduğunu, SGS2HD'de ise 1.5GHZ dual core olduğunu ve de Samsung'un kendi işlemcilerini ve chipset'ini oluşturduğu için daha verimli olucağı anlaşılabilir. Ayrıyetten SGS2HD'de 1GB'lık RAM olduğunu eklemeliyim. Ve MicroSD desteği, Bluetooth V3.0 desteği, Flash Player olması, NFC desteği(optional), USB on-the-go(MHL) desteği ise İPhone4S'e karşı büyük avantaj.(Kimse çıkıpta İphone'da olmayan bir özellik olduğu için kullanmıyorum veya gereksiz demesin.) Appstore konusuna gelince hala Appstore önde. (Appstore hala önde olabilir ama Tegra destekli oyunlar, Android işletim sistemli telefonların güç farkını ortaya koyuyor.) Ve SGS2HD Li-Ion 1850 mAh, İphone 4 Li-Po 1420mAh pili var. Bu konuda kesinlikle İphone önde olucaktır. Sistemi hiç kasmayan, Android'in o büyük yapısından hiç bir şey taşımayan, kısıtlanmış işletim sistemi İOS ile birlikte, 3.5 inch ekran ve 1GHZ gibi bir işlemci ile zaten pilin diğer telefona göre çok fazla gitmesi mümkün değil. Sonuçta bu İphone için bir artıdır. Ve son olarak SGS2HD Android gibi açık tabanlı, (Homescreen, Livewallpaper, Widgets gibi birçok özellikle birlikte) özgür bir işletim sistemine sahip olması ise avantajlarından biri. Tabi İphone4S'in grafik işlemcisi, kamerası hakkında, ve iOS5'in yeni getirceği özellikler hakkında, İMessage'ı(Belki BBM'i bitirebilir.), İcloud'u hakkında telefon çıkmadan ve asıl güvenilir bir kaynaktan detaylı inceleme gelmeden yorum yapamam. O özelliklerinde öne geçebilir.

    Bu karşılaştırmayı yapıyorum çünkü İphone 4S bu piyasaya çıkarken rakipleri ondan önde.

    Edit: Bir az önce DH Misafir'i olarak mesajı yollayamadım sanıp tekrar yolladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boltux -- 5 Ekim 2011; 0:45:47 >




  • Apple' ın iphone 4S' i tasarlarken piyasadaki mevcut üst seviye telefonlara donanım olarak cevap verme amacında olduğunu düşünmüyorum. (Ve önceki telefonlarını da)

    Firmanın bu telefon ile ulaşmayı amaçladığı hedef kitlesine dikkat ederseniz bunu daha iyi anlayabilirsiniz.

    iPhone' lar üretilmeye başlandığından beri tek bir işletim sistemi ve üzerine oluşturulan standartlar ile hedef kitlenin telefondan beklentisini karşılama amacı gütmektedir.

    Örnek vermek gerekirse;

    - Kamera özellikleri çok basit ve bas çekten ibaret.

    - Facebook uygulamasında anında uyarı özelliği başlangıçtan beri düzgün çalışmakta. (bazı üst seviye android cihazlarda bile halen daha uyarı özelliği düzgün çalışmamakta. bunun suçlusu tabiki Android değil uygulamayı geliştiren facebook tur fakat iphone' un öncü olmasının avantajı burda büyük)

    - Android ve diğer işletim sistemindeki gibi detaylı sistem ayarları yok. Ayarlar menüsü çok basit ve sade.

    Örnekler arttırılabilir, yukarıda yazdıklarım herkese mantıklı gelmeyebilir fakat gerçek olan şudur; iPhone kullanıcısı (özellikle fazla yaratıcı olmayan Amerika insanı) telefonu alıp bildiği şekilde günlük kullanmak ister. Bir nevi nokia' nın zamanında standartlaştığı ve her telefonunda aynı arayüzü kullanmasından dolayı, genelde orta yaş üstü insanların nokia' dan başka telefon kullanmak istememesi gibi.

    Apple bu yüzden ürettiği bir telefonun donanım olarak piyasadaki diğer markalarla yarışabilecek bir cihaz üretmekten çok, hedef kitlesine sunduğu yazılımı karışlayacak donanım kullanmakta.


    Yukarıda bazı gereksiz tartışmalar görünce şunu farkettimki, ilk dokunmatik ekranlı telefon olarak iphone satın alan biri, işi bir nevi inada bindirip burada bişeyleri kanıtlamak istercesine savunmaya geçmiş, aynı şekilde üst seviye telefonu android olanlarda telefonun donanımından dem vurarak aşağılamak istemiş.

    İki farklı işletim sistemi birbirinden farklı kullanıcılara hitap ediyor. Ortak paydada olan kullanıcılar ise telefonunu değiştirirken birbirleri arasında geçiş yapabiliyor.

    Bütün bu yazdıklarımı destekleyen asıl örnek ise Blackberry firması. Donanım olarak her ikisinden de geride telefonlar ile piyasada olmasına rağmen hedef kitlesinin ihtiyaçlarını her iki diğer sistemden de iyi karşılayabildiği için hala piyasada.




  • Yazıların hepsini alıntı yaparak değil, elimden geldiğince bir mesajda cevaplamaya çalışacağım.

    Öncelikle gerçekten ben Samsung Galaxy S 2 HD LTE SuperAMOLED Plus ekran kullanıyor diye biliyordum. Kusuruma bakmayın. Ama SuperAMOLED ise SAMOLED+'dan sonraki en iyi ekran olduğu biliniyordur. Ayrıyetten subpixel konusu hakkında şu sayfaya bakmanızı tavsiye ediyorum.

    http://phandroid.com/2011/02/21/super-amoled-plus-gets-crisper-with-doubled-subpixel-count-thanks-to-real-stripe/

    Ve ayrıca benim burada anlatmak istediğim şey illaki bu telefonla ilgili değil. Sadece Samsung Galaxy S 2 HD LTE ile ilgili değil. Benim burada anlatmak istediğim tek şey, bir telefon üzerinden örnek vererek, İPhone4S'in piyasaya çıkarken, rakiplerinin gerisinde kaldığını göstermek. Burada şunu söylemek gerekir. Apple'dan kimse İPhone'un donanım olarak beklentileri yüksek değil tabikide. Ama en azından eskiden (İp4, İp3Gs, İp3G) hep bir şeylerde öncülük yapıyorlardı. Apple'ın İphone'u bu kadar iyi yapma sebebi asıl budur. Ve eski telefonları, özellikle aynı donanımsal özellikli telefonlarla aynı zamanda çıkıyorlardı. Ama en iyi donanım ondaymış gibi çok kolay bir şekilde gösterilebiliyordu. Ve en önce Apple bulmuş ve öncüymüş imajını çok iyi verebiliyordu. Bu Apple'ın en iyi pazarlama taktiğiydi. Şimdi neredeyse 6ay olmuş telefon yada telefonların donanımını daha yeni karşılayabildi. Aynı zamanlarda çıkacak telefonlar ise ondan donanımsal olarak gerçekten de üstün olacaklar. Ve yakın bir süre içerisinde Tegra 3 gibi dört çekirdekli işlemcili telefonlar piyasaya çıkacak. Apple ise bu telefonla 1 yılı götürmeye çalışacak. Ayrıyetten gerçektende 4inch bir ekranda internette gezmek gerçekten de 3.5inch'li bir ekranda internette gezmekten çok daha rahat ve güzel. Kim ne derse desin Flash Player gerekli bir şey. İphone Flash'ı koymalı. Ve RAM'ide piyasadaki diğer telefonlara göre az. Örnek olarak SGS2'nin 720p video'yu browsing içerisinde açabilen ilk telefon olduğunu biliyorsunuzdur. 1 sene içerisinde bu web browsing çok daha fazla gelişicektir. Bu kadar kişinin Apple'ın hayal kırıklığına uğrama sebebi asıl budur. Apple'dan beklentiler çok farklı. Örnek olarak İpad'i çıkararak tablet devrimi yaptılar. Ama bu sefer beklentileri karşılayamadı.

    Bu beklentilerden en önemlisi aslında yazılım. Apple'ın İPhone ile aldığı hedef kitlesi çok farklı. Her şeyi basit, sade bir arayüz içerisinde kolayca yapabilmek isteyen ve Amerikalılar gibi yaratıcı olmayan, her şeyi kolayca basit bir şekilde yapmak isteyen kişilerin daha çok tercih ettiği söylenebilir. (Tabi ne yazık ki bizim ülkemizdeki bir bölüm insan (veya başka bir ülkede olabilir) İphone'un hiç bir telefonun, kamerasının megapixel'i dışında hiç bir özelliğini bilmeden, sadece İphone ismi olduğu için satın aldıklarından bu bizim ülkemizde tam olarak geçerli değil. Hele ki bu fiyatlar ile birlikte.) Bu sefer yazılım bakımındanda artık yaratıcılıklarını kaybettiler. Başta Android'in Notification Bar'ını çaldılar. Şimdi sesli komut olaylarına girdiler. BBM'in kopyasını yaptılar. Apple İphone4S ile ne donanımsal olarak ne de yazılımsal olarak beklentileri karşılamadı.

    Apple'ın hala elinde tuttuğu en büyük koz Appstore. Bu kozu kullanmaya çalışıyor. Bazıları büyük ekranda ve daha iyi bir işlemciyle daha iyi oyun oynanır diyor. Bazıları küçük ekranda İnfinity Blade'i öne sürüyor. Şu anda hala Appstore önde ama bundaki suç Google'da yada Android işletim sistemli telefon çıkartan firmalarda değil. Firmalar çok daha iyi donanımları sağlıyorlar. Ama oyun firmaları kaliteli oyun yapmıyorlar. Sadece Tegra işlemcisi için yapılmış oyunlar. Bu oyunları eğer root'lu bir cihazınız varsa başka çift çekirdekli cihazlarınızda da (Örneğin SGS2'de) denemenizi tavsiye ederim. Güzel oyunlar var. Ama ben bu üst seviye oyunlarda da artık yavaştan Android'in öne geçiceğini ön görüyorum. Çünkü bir oyun firması'da bilecek ki büyük ekranda ve daha iyi RAM'e yada İşlemciye sahip bir telefonda yapılan oyun, daha güzel olacaktır. Ben bu konuda Android'in Tegra 3 ile birlikte gerçektende üstünlüğünü eline alabileceğini düşünüyorum.

    Son olarak şunu ekleyeceğim. BlackBerry firmasının çıkardığı telefonların ne kadar alt seviye donanıma sahip olduklarını ama bir şekilde hedef kitlelerine ulaşabildiğini biliyoruz. En büyük kozları BBM. Apple'ında hedef kitlesi sadeliği seven, (Yalnız kısıtlı bir işletim sistemi. Hız gibi faktörlerde geri kalmamak adına Flash Player gibi özellikleri kısıtlıyorlar. Yada Bluetooth gibi şeyleri de kısıtlıyorlar. Aynı zamanda işletim sisteminin kapalı ve yapılabilcek şeylerin az olması da bu kısıtlamanın içine katılabilir.), basitliği seven insanlardan, yapmak istediği işi kolayca yapmak isteyen insanlardan oluşuyor. Ve Apple bu kitleyi aynı anda aynı donanımı çıkartarak ve de en iyi özellik İphone'daymış gibi gösterebiliyordu. Bu kitleyi bu şekilde yakalayabiliyordu. Ve yaratıcı olarak, yeni bir şeyler bularak. En büyük kozlarını bu sefer tam olarak kullanamadılar. Bugün herkez biliyorki artık donanımsal olarak çok daha iyisi var. Ve yazılımsal olarak ise çok güçlü rakipleri var. Windows Phone 7'nin arayüzü çok yaratıcı. Android'in 4.0 İce Cream Sandwich ile gerçekten de gümbür geldiğini herkez biliyor. Android'in sesli komut olaylarını, Notificition Bar'ını, BBM'i çalıyor. Bu şekilde yaratıcılıklarını tam olarak sunamıyorlar.(İCloud, Siri hakkında telefon çıkmadan tam olarak bilgi sahibi olamam.) Yinede hedef kitlesine bir şekilde ulaşacaktır. Ama artık hedef kitlesi de çok iyi biliyor ki İphone4S en iyi telefon değil.

    Not: İlk mesajımı bu kadar çok beğendiğiniz için de teşekkür ederim.

    İyi forumlar.




  • "Şaka bu şaka, joke joke"... Esas telefon bu değil, iphone5'i yarın tanıtacaklarmış :D
  • ilginç, ama heyecan yaratmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

    Ben hala fiyata inanamiyorum. Nicin bu kadar ucuz Iphone 4 den cok daha kaliteli olmasina ragmen??


    o amerikada ki fiyatlar Türkiye'ye gelene kadar 10 katı olur fiyatı.
  • Tam bir hayal kırıklığı. Apple ın büyük ayıbı. Başka da bişey demiyorum. Resmen insanları kandırıyorlar. 2 senedir iphone kullanıcısıydım geçen hafta 3gs imi sattım yeni iphone bekleyeyim diye ancak hüsrana uğradım. Başka markalara yönelmek durumundayım artık. Nedir ya 3.5" ekran hala ufacık ekrana aynı şeyleri sıkıştırmaya çalışıyorlar. Yahu biraz arayüz yapın iğrenç bir arayüz var halen geliştirmiyorlar, android kullanmadım hiç ama biraz androidi örnek alsınlar arayüzde. Umarım satışların düşer Apple. Tüüüü kalıbına.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D-GaaRa

    Telefonda son nokta. 1080p vıdeo kaydı yazılım guncellemesı cıft ıslemcı. Daha ne beklenebılırkı bı telefondan?


    suan mevcut ve tasarim asamasinda olan android modelleri bir incele istersen. hayal gucunun acilmasina yardimci olur.
  • 1 sene daha alırlar bunu 2000 tl ye.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.