otomatik vites 'Kickdown' konusu (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Motorlu Araçlar Dünyası >> Otomobil Genel >> Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel
Greyblack => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 13:58:34)
Arkadaşlar. otomatik vitesli arabaya hala alışamadım yeni yeni şeyler öğreniyorum lütfen bilindik birşeyse cahilliğime verin. arabam 1.3 motor yokuşlarda hep tıkanırdı. geçen gün sinirlendim araba çekmeyince gaza köküne kadar basınca bi baktım arabanın motoru daha bi seslendi araba vites değiştirmeden bulunduğum viteste devir 5000 kadar çıktım ve boğulan araba çok rahat çıktı. bu şekil gaza basmak yanlışmı gaz pedalı filan titreşiyor ayağımda umarım anlatabilmişimdir.

Frank W. => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 14:02:05)
Otomatik viteslerde vites değiştirme sistemi pedala basma hassasiyetinize göre olur .Hafif dokunursanız mesela 2500 devirde vites atar tamamen basarsanızda redline'a kadar gelir.Siz sonuna kadar bastığınız için araba vites değiştirmez.Bu şekilde gaza basmak yanlış mı tam manasıyla bilmiyorum ancak bana kalırsa tek eksisi yakıt tüketimi olur.

Maniac_Turk => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 14:03:06)
Kickdown diye bir şey var . Gaza bir anda sonuna kadar basınca otomobilin performansı bir nevi uçuşa geçiyor bir süreliğine

Greyblack => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 14:10:56)
quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Kickdown diye bir şey var . Gaza bir anda sonuna kadar basınca otomobilin performansı bir nevi uçuşa geçiyor bir süreliğine

hocam valla artık ne bilmiyorum ama onsuz bu yokuşlar,rampalar boş yani

Maniac_Turk => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 14:17:20)
quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

quote:

keyfini çıkarın

Greyblack => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 14:29:23)
quote:

quote:

quote:

keyfini çıkarın

sağolun hocam. ben sorayım dedim sonra elimde motorla çıkmıyayımda

Ex-Diesel => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 14:36:45)
quote:

quote:

quote:

quote:

keyfini çıkarın

sağolun hocam. ben sorayım dedim sonra elimde motorla çıkmıyayımda

Çok fazlası zarar ama arasıra gerekdiği yerde kullanılır, fazla kullanırım şimdiye kadar 2 şanzıman gitti

Greyblack => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 14:39:39)
@ Ex-Diesel ,
hocam işte beni yokuşta rampada boğulmadan çıkarsın yeter düz yolda yapılmaz gerek yok bence zaten.

troy => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 14:42:16)
ara sira dip gaz iyidir motor takinmasin hos genelde oyle gidiyorum ama

Zouzuni => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 15:59:58)
yakıt tüketimini cok etkilemez umarim

ÇVK => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 16:05:00)
Kick-down da roket falan açılmıyor bilginize,sadece araç vites küçültüp devam ediyor.

Doğan. => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 16:29:41)
Kick down aracın tim gaz tepkilerini maximuma çıkarma çabasıdır bence. Gazı köklersiniz, araç bir an şaşırır, sonra vites küçültür ve devirki bir şekilde gider.

Yokuş çıkarken gazı bırakın vites küçülsün ve aynı oranda hiç bozmadan gaza basmaya devam edin.Kick Down'a falan gerek kalmaz.

`bELa => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 16:31:18)
Gazı koklersen araba o hızda dusebilcegi en düşük vitese düşer ve atılır birden. Devirin 5000e gelmesi demek o hizdaki en düşük vitese geçmesi demektir yani vites aynı kalmaz düşer kesinlikle

Sadece Sürücü => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 17:48:35)
1,3 otomatik bende de var. Yaptığın gayet normal. Araba neydi acaba ? Tahmin ettiğim araç ise devirli kullanırsan üst kapak contasını belli aralıklarla değiştirmeni tavsiye ederim

`bELa => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 17:52:15)
arabanın motoru daha bi seslendi araba vites değiştirmeden bulunduğum viteste devir 5000 kadar çıktım

bu imkansız 5000 devire geçmesi demek arabanın bi alt yada 2 alt vitese geçtiği demek .) sen vites geçişini anlamamıssındır

nrglife => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 17:57:01)
İmzamdaki araç kullanım şartlarına göre bazen 2000 devirde bazen 7000 devirde vites değiştiriyor.

Greyblack => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 18:00:29)
quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

arabanın motoru daha bi seslendi araba vites değiştirmeden bulunduğum viteste devir 5000 kadar çıktım

bu imkansız 5000 devire geçmesi demek arabanın bi alt yada 2 alt vitese geçtiği demek .) sen vites geçişini anlamamıssındır

hocam belki 2.vitesteydim yokuşta? hadi bilemedim 3 değişse anlarım diye tahmin ediyorum ama anlamamışsamda demekki şanzıman baya bi iyi, hiç hissetirmiyor

!sTaNbLuE => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 18:01:14)
bizde de 1.3 otomatik vites var.3-4 sene rampalarda ayni dediginiz gibi kullandim.gazi dipleyince 1veya 2 vites kucultup bagira bagira cikiyordu rampalari hatta yokusa cikmadan vites kucultup hizlanirsaniz o yokusu ayni motorun dizelinden cok daha iyi cikarsaniz.bi keresinde arkin c3 1.4 dizelini bu sekilde rampada aynada kaybettirmistim.

IslakFasulye => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 18:01:20)
Birden kökleyince benim söylemim ile "roketleme" oluyor ve bayılırım o anda motordan çıkan sese. Fakat gel gör ki her zaman yapamıyorum, malum benzin 4.50 lira ve fazla yakıt harcıyor roketlemede.

BoorMan => otomatik vites 'Kickdown' konusu (18.9.2011 18:05:06)
imzamdaki araçta kickdown u cok yaptım bilen birine sormak istiyorum 2 vitesi aynı düşürmeyim (4-2) tek tek düşürüyo (4-3-2) olması gereken bumudur ?

Sayfa: [1] 2   sonraki >     >>