Robin Hood
=> 'Arkadaş olalım mı?' ne demek?
(26.02.2011 06:35:32)
Bugün bir eski kız arkadaşımın iki kız arkadaşıyla tanıştım tesadüfen. Bu yeni tanıştığım iki kız birbiriyle laflıyorlardı ve benimle hiç ilgilenmediler. Şimdi baktım biri bana kendini tanıtarak e-mail atmış. "Arkadaş olalım mı?" diye sormuş sadece.
Ben de aynen şöyle yanıtladım:
"çokk daha eski dönemlerde 'konuşma' teklif edilirmiş.
'arkadaşlık' teklifi ondan sonra çıkmış.
tabii değişim sonrasında da olmuş. :D
sanırım şimdilerdeki arkadaşlık teklifi o eski arkadaşlık teklifinden daha farklı anlam taşıyor gibi. bildiğin kanka gibi yani. :)))"
ben aslında kanka gibi diye anlamadım ama kız milletidir belli olmaz diye böyle sordum. sizce ne demek istemiştir "arkadaş olalım mı?" derken?
FixX.
(26.02.2011 06:38:32)
Vercek
Guest-C1767EA2F
(26.02.2011 06:46:40)
Arkadaş, eski Türklerde askerler savaşırken arkadan gelecek herhangi bir saldırıyı kontrol edebilmek için sırtlarını bir ağaca, kaya veya taşa vererek ok atarlarmış. Genelde bozkır hayatı yaşadıkları için bu sırt dayanan nesne genelde bir taş veya kaya olurmuş. Yıllar sonra bu sırt dayanan taşın ismi "arka-taş" iken arkadaş şeklinde yerleşmiş ve bugün de samimiyetine güvenilen kişilere verilen isimdir.
samsunlusemih
(26.02.2011 06:46:57)
quote:
Orijinalden alıntı: HakikiVisco Bugün bir eski kız arkadaşımın iki kız arkadaşıyla tanıştım tesadüfen. Bu yeni tanıştığım iki kız birbiriyle laflıyorlardı ve benimle hiç ilgilenmediler. Şimdi baktım biri bana kendini tanıtarak e-mail atmış. "Arkadaş olalım mı?" diye sormuş sadece. Ben de aynen şöyle yanıtladım: "çokk daha eski dönemlerde 'konuşma' teklif edilirmiş. 'arkadaşlık' teklifi ondan sonra çıkmış. tabii değişim sonrasında da olmuş. :D sanırım şimdilerdeki arkadaşlık teklifi o eski arkadaşlık teklifinden daha farklı anlam taşıyor gibi. bildiğin kanka gibi yani. :)))" ben aslında kanka gibi diye anlamadım ama kız milletidir belli olmaz diye böyle sordum. sizce ne demek istemiştir "arkadaş olalım mı?" derken? |
Nasıl bir geri cevaptir o yahu :S
Öner
(26.02.2011 07:53:33)
quote:
Orijinalden alıntı: HakikiVisco Bugün bir eski kız arkadaşımın iki kız arkadaşıyla tanıştım tesadüfen. Bu yeni tanıştığım iki kız birbiriyle laflıyorlardı ve benimle hiç ilgilenmediler. Şimdi baktım biri bana kendini tanıtarak e-mail atmış. "Arkadaş olalım mı?" diye sormuş sadece. Ben de aynen şöyle yanıtladım: "çokk daha eski dönemlerde 'konuşma' teklif edilirmiş. 'arkadaşlık' teklifi ondan sonra çıkmış. tabii değişim sonrasında da olmuş. :D sanırım şimdilerdeki arkadaşlık teklifi o eski arkadaşlık teklifinden daha farklı anlam taşıyor gibi. bildiğin kanka gibi yani. :)))" ben aslında kanka gibi diye anlamadım ama kız milletidir belli olmaz diye böyle sordum. sizce ne demek istemiştir "arkadaş olalım mı?" derken? |
kızın konuşmaya gönlü olduysa bile bu cevaptan sonra artık olmayacaktır.
oksiyus
(26.02.2011 08:34:17)
quote:
Hayatımda duyduğum en saçma cevap
AhmedKaymakcı
(26.02.2011 08:47:52)
quote:
Orijinalden alıntı: Be Original Arkadaş, eski Türklerde askerler savaşırken arkadan gelecek herhangi bir saldırıyı kontrol edebilmek için sırtlarını bir ağaca, kaya veya taşa vererek ok atarlarmış. Genelde bozkır hayatı yaşadıkları için bu sırt dayanan nesne genelde bir taş veya kaya olurmuş. Yıllar sonra bu sırt dayanan taşın ismi "arka-taş" iken arkadaş şeklinde yerleşmiş ve bugün de samimiyetine güvenilen kişilere verilen isimdir. |
Teşekkürler,