CoMMaNDeRCX
=> Euro Ncap 2011 Testlerinde Hyundai iX20 Güçlü Rakiplerini BMW dahil Geride bıraktı
(23.2.2011 14:13:37)
quote:
Orijinalden alıntı: cottonmurat Bu yazını editleme diye alıntı yapayım da kaybolmasın. Daha ağır araç bir çarpışma anında diğer araca daha fazla enerji aktarır. İnternetten phys 101-111 collisions yazıp arat. Gördüğün makaleleri oku. Daha ağır olmasına rağmen kendisiyle çarpışarak yüzde 87 alan araç 1200 kilgoram bir araca çarptığında yüzde 87 üzeri bir koruma sağlayacaktır.(kazanın oluş şekli durumu değiştirebilse de.) 5 tonluk bir çin malı araç alın demiyorum. 1800 kg ile kendisiyle çarpışarak yüzde 87 koruma sağlayan bir araç diyorum. Dikkatli okuyalım. Dalga geçmeye çalışırken komik duruma düşmeyelim. quote:
Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX quote:
Orijinalden alıntı: cottonmurat Biri 1300 biri 1800 kg. 1800 kgla yüzde 87 koruma sağlayan araç daha güvenlidir. | Daha ağır olan araç daha mı güvenlidir E o zaman Golflerden 200 kilo ağır i30, Ceed vs. çokdaha güvenli o zaman | |
Buyrunuz Beyefendi Volvo 940 la Reno modusun çarpışması:( bu arada kütle önemli olsada yoğunluk ve sağlamlıkda önemlidir 1 kiloluk deve kuşu yumrtası ile 100 gram taşı çarpıştır bakalım)
Janjan
=> Euro Ncap 2011 Testlerinde Hyundai iX20 Güçlü Rakiplerini BMW dahil Geride bıraktı
(23.2.2011 14:15:04)
quote:
Orijinalden alıntı: Janjan quote:
Orijinalden alıntı: Darkimore quote:
Orijinalden alıntı: sapultra Hyundai'nin sahibi bu kadar sevinmemiştir yahu. | Olay sevinip sevinmemek değil, hyundai bu ülkede yatırımı olan bir marka ama burda TR ye tek kuruş yatırımı olmayan alman markalarının devamlı reklamı yapılması, diğerlerinin kötü gösterilmesine bir cevap olur kanısındayım. Bana kalsa bu ülkede yatırımı olan toyota fiat ford hyundai ve honda markalarına vergi avantajı bile getiririm | Bırakın şu polyanna sevdasını.. bıkmadınız mı.. Hyundai fabrikası burada da, üretilen araçlarda fiyat avantajı var mı? Yok. Parçası ucuz mu? Değil. Yarın bir gün bu fabrikanın Hindistan veya Çin'e taşınma ihtimali var mı? Var.. Ee o zaman? | Devlet olarak yurt içinde üretilen araçlara vergi istisnası sağlanmalıki fiyatlar düşsün. Yansanayi ile birlikte binlerce işci ekmek yiyorsa bu fabrikadan burdan oturduğumuz yerden kuru sıkı atmamak lazım. Birde bu fabrikada yada yan sanayide çalışan işciye sormak lazım burda üretilse ne üretilmesene sorusunun. Yada baban bu fabrikada çalışsa düşüncen ne olurdu |
Çarpıtma yapmayalım.. Öncelikli olarak babamın mesleği konuyla alakalı değil, kendisi öğretim üyesidir merak ediyorsanız söyleyeyim,i Ford Otosan ve Renault OYAK'la ilgili eskiden pek çok projede yer almışlığı var(endüstri mühendisi), fakat oradan ekmek yediği halde sizin gibi düşünemiyor.. Ben zaten bu fabrikalar kaldırılsın demiyorum, dikkat! Fabrikalar dursun, hatta artsın, ama bu tüketici zihniyetinde " nasılsa burada üretiliyor ben bunu almayalım diğerleri tuu kaka, alman arabası pahalı millet abartıyor peaah" gibi bir zihniyet yanlış.
Değerli arkadaşım, işçinin ekmeği önemli tabi.. otmotiv sanayisi günümüzde bir ülkeyi belki de en çok kalkındıran paketlerden biridir. Fakat, ben araba alırken düşündün mü? BENİM EKMEĞİMİ kim veriyor? En son iş yaptığımız bir alman firmasıydı mesela... Hayat boyu japon ve kore arabasına binmemem lazım o zaman?
muharrem.05
(23.2.2011 14:18:14)
Forever ceed çaaaat........
9997
(23.2.2011 15:01:43)
ARTIK COGU KİŞİYE KAPAK OLMUSTUR. baska bir yorum yapmıorum
fottili
(23.2.2011 15:05:29)
quote:
Orijinalden alıntı: fottili Hyundai iX- 20 ile BMW X1 aynı sınıf değil arada kilo farkı var dolayısıyla sadece yıldızlara bakarak değerlendirme yapmak çok saçma.Atıyorum bu testten 3 yıldız almış 1800 kg'lik bir SUV ile 1200 kg'lik iX-20'yi çarpıştırısanız 5 yıldızlı İX-20 tost olur.İlla karşılaştırma yapacaksanız Dacia Duster ile yapabilirsiniz.Yani bu testin sonuçlarına bakarak İX-20 Dacia Duster dan daha güvenli bir otomobil diyebiliriz. | Adult testinde bildiğim kadarıyla sınıf ayrımı yapılmıyor, ix 20 de 1350 kilo civarı bir araç.Bu arada Konuyu açan arkadaşın tokatlıyor kelimesini kullanması pekte hoş olmamış. |
Adult testinde sınıf ayrımı yapılıp yapılmadığını bilmiyorum.Sonuçta 1800 kg ile 5 yıldız alan bir araç , 1200 kg ile 5 yıldız alan bir araçtan daha güvenlidir.Testlere bakarsanız İX-20'nin 1220 kg X1'in ise 1490 kg olduğunu görürsünüz.270 kg sınıf farkını ortaya koymaya yeter sanırım.
electrostatic
(23.2.2011 15:22:26)
beyler 5 serisinden vazgeçin ix20 alın.daha güvenli ne de olsa.hatta bmw almayalım,hyundai alalım bundan sonra
9997
(23.2.2011 15:34:16)
neden olmasın. komik olan bir durum yok ortada
quote:
Orijinalden alıntı: electrostatic beyler 5 serisinden vazgeçin ix20 alın.daha güvenli ne de olsa.hatta bmw almayalım,hyundai alalım bundan sonra |
SIRADANUS
(23.2.2011 15:41:51)
Araçları kıyaslarken cüsseye göre karşılaştırmak lazım.
Şahsen kafa kafaya çarpışma durumunda 5 yıldızlı Hyundai ix20 de değil, 4 yıldız almış Audi Q7`de olmayı tercih ederim.
MAT1988
(23.2.2011 15:46:11)
ben şunu merak ettim, ix20 ncap da bmw yi tokatlamışsa ne olmuş?
yada başka türlü sorayım, hyundai bmw yi 100bin kere tokatlasa kaç yazar, ne değişir?
Janissary.
(23.2.2011 15:46:55)
quote:
Orijinalden alıntı: MAT1988 ben şunu merak ettim, ix20 ncap da bmw yi tokatlamışsa ne olmuş? yada başka türlü sorayım, hyundai bmw yi 100bin kere tokatlasa kaç yazar, ne değişir? |
+1
bey_as
(23.2.2011 15:56:37)
quote:
Orijinalden alıntı: Janissary. quote:
Orijinalden alıntı: MAT1988 ben şunu merak ettim, ix20 ncap da bmw yi tokatlamışsa ne olmuş? yada başka türlü sorayım, hyundai bmw yi 100bin kere tokatlasa kaç yazar, ne değişir? | +1 |
bmw nin yoldaki intikamı acı olur yanlız
cottonmurat
(23.2.2011 16:39:21)
edit
denizkubi
(23.2.2011 16:50:56)
quote:
Orijinalden alıntı: AiQUiDiE Araçları kıyaslarken cüsseye göre karşılaştırmak lazım. Şahsen kafa kafaya çarpışma durumunda 5 yıldızlı Hyundai ix20 de değil, 4 yıldız almış Audi Q7`de olmayı tercih ederim. |
Peki sana bir soru böyle bir kazada 5 yıldızlı ix20 de mi olmak istersin yoksa eski çelik kasalı 40 takla atan ama bişey olmayan bir volvo s40 da mı olmak istersin ?
bafbaf
(23.2.2011 17:03:24)
Ne kilosu ne cüssesi arkadaşlar,kırmızıyı göre göre son sürat geçen,kavşağa dahada gaza basıp giren hayvanlar olduğu sürece hiç bir araç bizi koruyamaz.
çapultra
(23.2.2011 17:09:55)
quote:
Orijinalden alıntı: rotational intertia quote:
Orijinalden alıntı: Darkimore quote:
Orijinalden alıntı: TechZone hakikaten x1 i nasil tokatlamis %2 farkla masallah.. | Arkadaş tamam eski hyundailara laf edilebilir ama son çıkan i serisinde adamlar aştılar, çok kalite çelik kullanıyorlar ve çarpışma testlerinde direk 5 yıldızı kapıyorlar. | çok kalite çelik nedir? nası bi çeliktir? "çok kalite" bundan önce şunun cevabını yazsana, çelik nedir? şarkıcı mı? |
Bu forumu seviyorum.
electrostatic
(23.2.2011 17:10:15)
quote:
Orijinalden alıntı: 9997 neden olmasın. komik olan bir durum yok ortada quote:
Orijinalden alıntı: electrostatic beyler 5 serisinden vazgeçin ix20 alın.daha güvenli ne de olsa.hatta bmw almayalım,hyundai alalım bundan sonra | |
ne içtiysen iyi kafa yapmış be arkadaşım
bey_as
(23.2.2011 17:41:13)
9997
(23.2.2011 18:27:41)
asıl ne içtin cok merak ediorum. daha neyi tartışıyosunuz onuda merak ediorum hersey ortada hala neden hyundai ı cekemiosunuz o zaman anten takın
quote:
Orijinalden alıntı: electrostatic quote:
Orijinalden alıntı: 9997 neden olmasın. komik olan bir durum yok ortada quote:
Orijinalden alıntı: electrostatic beyler 5 serisinden vazgeçin ix20 alın.daha güvenli ne de olsa.hatta bmw almayalım,hyundai alalım bundan sonra | | ne içtiysen iyi kafa yapmış be arkadaşım |
Memory Remains
(23.2.2011 20:01:50)
quote:
Orijinalden alıntı: ca3sar Hyundai BMW yi tokatladı diye başlıkta açıldı ya forumda (hangi konuda olduğu önemli değil) ölsemde gam yemem artık |
+1