Tarih ile Sorum olcak ... (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Kültür ve Bilim >> Kültür, Güncel ve Tarih >> Güncel
goplu34 => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 13:31:12)
Tarih Bakımından bunları bulamadım DH güzel kullanıcıları yardımcı olursanız sevinirim ...

Hiyoroglif:
Anal:
Nom.
Milet:
Kast sistemi:

bulamadım ...

goplu34 => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 13:36:20)
Yok mu bilen biri up !

XaVeN_3 => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 13:45:42)
quote:

Orijinalden alıntı: goplu34

Tarih Bakımından bunları bulamadım DH güzel kullanıcıları yardımcı olursanız sevinirim ...

Hiyoroglif:
Anal:
Nom.
Milet:
Kast sistemi:

bulamadım ...

Google amcadan aldıgım bilgileri paylaşayım

Hiyoroglif:nemli ortamda yaşamayı tercih eden, nemcil.
Anal: Kötü anlamlar buldum paylasmak istemiyorum
Nom: Mısır'da şehir devletlerine verilen isim
Milet:çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanların oluşturduğu topluluk
Kast sistemi:memleket dahilinde iktidara hakim olanlar, zamanında çıkmaz hint mürekkebiyle çizmişler o noktaları alınlarına

goplu34 => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 13:59:32)
quote:

Orijinalden alıntı: XaVeN_3

quote:

Hiyoroglif:
Anal:
Nom.
Milet:
Kast sistemi:

bulamadım ...

Google amcadan aldıgım bilgileri paylaşayım

Hiyoroglif:nemli ortamda yaşamayı tercih eden, nemcil.
Anal: Kötü anlamlar buldum paylasmak istemiyorum
Nom: Mısır'da şehir devletlerine verilen isim
Milet:çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanların oluşturduğu topluluk
Kast sistemi:memleket dahilinde iktidara hakim olanlar, zamanında çıkmaz hint mürekkebiyle çizmişler o noktaları alınlarına

Cok sağol da anal anlamıda lazım ..

webbie => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 14:05:33)
Aradağınız kelimelerden bir tanesi hiyeroglif olacak sanırım. Hiyoroglif tarih ile ilgili bir terim değil. Sanırım anal kelimesi ile ilgili de yazım hatası olabilir.

XaVeN_3 => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 14:07:02)
quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Aradağınız kelimelerden bir tanesi hiyeroglif olacak sanırım. Hiyoroglif tarih ile ilgili bir terim değil. Sanırım anal kelimesi ile ilgili de yazım hatası olabilir.

Evet hiyerogfil şeklindeydi sanırım.Anal diye tarih bilimi ile ilgili bir kelime yok sanırırım yada düşman kuvvetleriyle savaşırken arkadan ek hucüm yapmak felan mı demeliyiz

webbie => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 14:08:56)
quote:

quote:

Evet hiyerogfil şeklindeydi sanırım.Anal diye tarih bilimi ile ilgili bir kelime yok sanırırım yada düşman kuvvetleriyle savaşırken arkadan ek hucüm yapmak felan mı demeliyiz

Yapacağımız her yorum belden aşağı olacağı için, en iyisi hiyeroglif kelimesine yoğunlaşmak.

XaVeN_3 => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 14:15:38)
quote:

quote:

quote:

Yapacağımız her yorum belden aşağı olacağı için, en iyisi hiyeroglif kelimesine yoğunlaşmak.

Her kaynakta farklı anlamları çıkıyor hiterogfil hakkında mesela eski yunancada kutsal kanıt anlamına geliyormuş.Tarihte kanıtlanmış dini olaylar olarak nitelendirilebilir.Diğeri içinde ben tarih kitapları arasında öyle bir sözcük görmedim

quote:

sadece hintliler değil bugün bütün batı avrupa devletleri parlamentolarında aldıkları kararları ve kanun tasarılarını topladıkları ciltli kara kitaplara anal derler fakat galiba bunun sonunda -e vardır.

Guest => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 14:16:31)
Anallar Hitit krallarının tanrıya hesap vermek için oluşturdukları kroniklerdir. En güvenilir ilkçağ kaynaklarındandırlar.

webbie => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 14:18:14)
Hiyeroglif, antik Yunan, Mısır ya da diğer şekillerle yazı yazan medeniyetlerin yazı tipidir. Yani, harf yerine şekiller kullanılır.

Örnek olarak;

< Resime gitmek için tıklayın >

Mr. Aster => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 14:18:50)
Anallar Hitit'lerin tanrıya hesap vermek için yazdıkları yıllıklardır.

Düşünceleriniz çok güzelmiş güle güle kullanın.

edit: Üstte yazmışlar.

goplu34 => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 14:51:33)
quote:

quote:

quote:

quote:

Her kaynakta farklı anlamları çıkıyor hiterogfil hakkında mesela eski yunancada kutsal kanıt anlamına geliyormuş.Tarihte kanıtlanmış dini olaylar olarak nitelendirilebilir.Diğeri içinde ben tarih kitapları arasında öyle bir sözcük görmedim

quote:

sadece hintliler değil bugün bütün batı avrupa devletleri parlamentolarında aldıkları kararları ve kanun tasarılarını topladıkları ciltli kara kitaplara anal derler fakat galiba bunun sonunda -e vardır.

Anal cümlesini bende araştırdım savaş esnasında arkadan öldürmek kalça tarafından vurmak anlamına geliyormuş ...

Guest => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 15:03:00)
quote:

Anal cümlesini bende araştırdım savaş esnasında arkadan öldürmek kalça tarafından vurmak anlamına geliyormuş ...

Erotik kaynaklar yerine akademik kaynaklara baksanız belki daha yararlı olabilir.

http://www.baskent.edu.tr/~gstmf/duyuru/hitituygarligi.doc

XaVeN_3 => Tarih ile Sorum olcak ... (13.2.2011 15:39:19)
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok anlam çıkarılır bu konu üzerinden

@lehrer35 haklısın fakat ister istemez kafa o tarafa gidiyor

historiyst_45 => Tarih ile Sorum olcak ... (18.2.2011 23:21:27)
Hiyeroglif: Eskiçağlarda Mısırlıların kullanmış olduğu resim yazısı
Anal:Her yıl sonunda Hititlilerin kral/tanrılarına o yıl içinde yaptıkları icraatleri rapor olarak sunmaları
Nom:Eski Mısır'da şehir devletlerine verilen isim
Millet:Ortak bir din,tarih,dil,bayrak,coğrafya,adet,gelenek ve göreneklere sahip insanların oluşturduğu topluluk
Kast Sistemi:Hindistanda eskiçağda halkın ayrıldığı bazı sınıflara verilen ad ...

Sayfa: [1]