goplu34
=> Tarih ile Sorum olcak ...
(13.2.2011 13:31:12)
Tarih Bakımından bunları bulamadım DH güzel kullanıcıları yardımcı olursanız sevinirim ...
Hiyoroglif:
Anal:
Nom.
Milet:
Kast sistemi:
bulamadım ... 
goplu34
(13.2.2011 13:36:20)
Yok mu bilen biri up !
XaVeN_3
(13.2.2011 13:45:42)
quote:
Orijinalden alıntı: goplu34 Tarih Bakımından bunları bulamadım DH güzel kullanıcıları yardımcı olursanız sevinirim ... Hiyoroglif: Anal: Nom. Milet: Kast sistemi: bulamadım ...  |
Google amcadan aldıgım bilgileri paylaşayım
Hiyoroglif:nemli ortamda yaşamayı tercih eden, nemcil.
Anal: Kötü anlamlar buldum paylasmak istemiyorum
Nom: Mısır'da şehir devletlerine verilen isim
Milet:çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanların oluşturduğu topluluk
Kast sistemi:memleket dahilinde iktidara hakim olanlar, zamanında çıkmaz hint mürekkebiyle çizmişler o noktaları alınlarına
webbie
(13.2.2011 14:05:33)
Aradağınız kelimelerden bir tanesi hiyeroglif olacak sanırım. Hiyoroglif tarih ile ilgili bir terim değil. Sanırım anal kelimesi ile ilgili de yazım hatası olabilir.
XaVeN_3
(13.2.2011 14:07:02)
quote:
Orijinalden alıntı: webbie Aradağınız kelimelerden bir tanesi hiyeroglif olacak sanırım. Hiyoroglif tarih ile ilgili bir terim değil. Sanırım anal kelimesi ile ilgili de yazım hatası olabilir. |
Evet hiyerogfil şeklindeydi sanırım.Anal diye tarih bilimi ile ilgili bir kelime yok sanırırım yada düşman kuvvetleriyle savaşırken arkadan ek hucüm yapmak felan mı demeliyiz
webbie
(13.2.2011 14:08:56)
quote:
Orijinalden alıntı: XaVeN_3 quote:
Orijinalden alıntı: webbie Aradağınız kelimelerden bir tanesi hiyeroglif olacak sanırım. Hiyoroglif tarih ile ilgili bir terim değil. Sanırım anal kelimesi ile ilgili de yazım hatası olabilir. | Evet hiyerogfil şeklindeydi sanırım.Anal diye tarih bilimi ile ilgili bir kelime yok sanırırım yada düşman kuvvetleriyle savaşırken arkadan ek hucüm yapmak felan mı demeliyiz |
Yapacağımız her yorum belden aşağı olacağı için, en iyisi hiyeroglif kelimesine yoğunlaşmak.
XaVeN_3
(13.2.2011 14:15:38)
quote:
Orijinalden alıntı: webbie quote:
Orijinalden alıntı: webbie Aradağınız kelimelerden bir tanesi hiyeroglif olacak sanırım. Hiyoroglif tarih ile ilgili bir terim değil. Sanırım anal kelimesi ile ilgili de yazım hatası olabilir. | Evet hiyerogfil şeklindeydi sanırım.Anal diye tarih bilimi ile ilgili bir kelime yok sanırırım yada düşman kuvvetleriyle savaşırken arkadan ek hucüm yapmak felan mı demeliyiz | Yapacağımız her yorum belden aşağı olacağı için, en iyisi hiyeroglif kelimesine yoğunlaşmak. |
Her kaynakta farklı anlamları çıkıyor hiterogfil hakkında mesela eski yunancada kutsal kanıt anlamına geliyormuş.Tarihte kanıtlanmış dini olaylar olarak nitelendirilebilir.Diğeri içinde ben tarih kitapları arasında öyle bir sözcük görmedim
quote:
sadece hintliler değil bugün bütün batı avrupa devletleri parlamentolarında aldıkları kararları ve kanun tasarılarını topladıkları ciltli kara kitaplara anal derler fakat galiba bunun sonunda -e vardır. |
Guest
(13.2.2011 14:16:31)
Anallar Hitit krallarının tanrıya hesap vermek için oluşturdukları kroniklerdir. En güvenilir ilkçağ kaynaklarındandırlar.
webbie
(13.2.2011 14:18:14)
Hiyeroglif, antik Yunan, Mısır ya da diğer şekillerle yazı yazan medeniyetlerin yazı tipidir. Yani, harf yerine şekiller kullanılır.
Örnek olarak;
< Resime gitmek için tıklayın >
Mr. Aster
(13.2.2011 14:18:50)
Anallar Hitit'lerin tanrıya hesap vermek için yazdıkları yıllıklardır.
Düşünceleriniz çok güzelmiş güle güle kullanın.
edit: Üstte yazmışlar.
goplu34
(13.2.2011 14:51:33)
quote:
Orijinalden alıntı: webbie quote:
Orijinalden alıntı: webbie Aradağınız kelimelerden bir tanesi hiyeroglif olacak sanırım. Hiyoroglif tarih ile ilgili bir terim değil. Sanırım anal kelimesi ile ilgili de yazım hatası olabilir. | Evet hiyerogfil şeklindeydi sanırım.Anal diye tarih bilimi ile ilgili bir kelime yok sanırırım yada düşman kuvvetleriyle savaşırken arkadan ek hucüm yapmak felan mı demeliyiz | Yapacağımız her yorum belden aşağı olacağı için, en iyisi hiyeroglif kelimesine yoğunlaşmak. | Her kaynakta farklı anlamları çıkıyor hiterogfil hakkında mesela eski yunancada kutsal kanıt anlamına geliyormuş.Tarihte kanıtlanmış dini olaylar olarak nitelendirilebilir.Diğeri içinde ben tarih kitapları arasında öyle bir sözcük görmedim quote:
sadece hintliler değil bugün bütün batı avrupa devletleri parlamentolarında aldıkları kararları ve kanun tasarılarını topladıkları ciltli kara kitaplara anal derler fakat galiba bunun sonunda -e vardır. | |
Anal cümlesini bende araştırdım savaş esnasında arkadan öldürmek kalça tarafından vurmak anlamına geliyormuş ...
Guest
(13.2.2011 15:03:00)
historiyst_45
(18.2.2011 23:21:27)
Hiyeroglif: Eskiçağlarda Mısırlıların kullanmış olduğu resim yazısı
Anal:Her yıl sonunda Hititlilerin kral/tanrılarına o yıl içinde yaptıkları icraatleri rapor olarak sunmaları
Nom:Eski Mısır'da şehir devletlerine verilen isim
Millet:Ortak bir din,tarih,dil,bayrak,coğrafya,adet,gelenek ve göreneklere sahip insanların oluşturduğu topluluk
Kast Sistemi:Hindistanda eskiçağda halkın ayrıldığı bazı sınıflara verilen ad ...