quote:
Orijinalden alıntı: behram40
Valla burda hiçbir katkıyı övecek falan değilim.Yalnız bi anımı anlatayım,yaklaşık iki sene önce tanıdık birini gördüm,ikimizinde zamanı müsaitti, görev aracı aracı olarak connectt kullanıyordu,benim aracımda 110 luk connect olduğu için,aracım daha iyi nasıl çeker diye sohbet açtım(Aslında çekişi fena sayılmaz,ancak ağır bir araç olduğu için motor yeterli değil belkide)Bana kendi şahsi araçlarında bor power kullandığını,araçlarının çekişlerinin arttığını hatta satarken bile computestte çok az bir kayıp ile çok şaşırttığını,ancak üzerinde aslan pençesi olan markayı almam gerektiğini ,başkası için bişey diyemeceğini söyledi.Bu şekilde aracında güç artışı da olur dedi.Ben de dediği gibi bu markayı aldım ,yağ değişiminde,(bakım zamanı )ustamın da onayıyla usulüne uygun kendi ellerimle motora ekledim.yalnız aracın kitapçığında bu tür katkı maddeleri kullanmayın yazıyor.Kesinlikle bir güç artışı oldu ,ancak bakımdan mı kaynaklandı,bor mu etkili bilmiyorum.Geçen seneden beri motorum yağ damlatıyor,turbo iptal,ustam sorunu bulamadı,galiba turbodan akıtıyor,bugün yarın bi turbocuya götüreceğim.Acaba bordan mı oldu diye ustama sordum zannetmiyorum dedi.Kendisi de değişik bir marka satıyor.Test etmişler (metal birparça üzerinde)aşındıramamışlar,Hatta bi müşterisinin aracı yağsız kaç km.gittiği halde bişey olmamış,şu da var ki motorda zamanla çamurlaşma yaptığını iddia eden,araç üreticileri de var.Kalitesiz veya sahte katkılardan olabilir,bilmiyorum.Bu ara da Ankarada iyibir turbocu bilen var sa yardımcı olursa sevinirim.
|