Şimdi Ara

PİLOT NASIL OLUNUR TÜM AYRINTILAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
56.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar nasıl pilot olunur detaylar nelerdir ve bunla ilgili konuları pilot maası ne kadar topic'inden daha dogru biryere tasımak hemde forum yeni giren birisi daha rahatlıkla hangi bilgiye ulasacagına baslıktan hemen karar vermesi icin actım.

    Eger admin gereksiz görürse topici kapatabilir.



    Guest bu mesajı paylaştı
  • anadolu üniversitesinden yapılan yeni acıklama;

    T.C.
    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
    ÖN KAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

    Üniversitemiz Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü’ne ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile 15 öğrenci alınacaktır. Ön kayıt için, 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinden en az birinden (ağırlıklı orta öğretim başarı puanı eklenmeden) 225,000 veya daha fazla puan almış olan lise ve dengi okul çıkışlılar başvurabileceklerdir.
    Adayların şahsen başvurmaları gerekmektedir.
    2010 Öğrenci Seçme Sınavı sonucunda bir fakülte veya yüksekokula yerleştirilmiş olanlar da ön kayıt için başvurabileceklerdir.

    1. ADAYLARDA ARANACAK OLAN KOŞULLAR
    1.1. T.C. vatandaşı olmak.
    1.2. Başka bir yüksek öğretim kurumundan veya askeri ya da sivil başka bir eğitim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle ilişiği kesilmiş olmamak. Bu hususa aykırı beyanda bulunanların kesin kayıtları yapılmış olsa bile Sivil Havacılık Yüksekokulu ile ilişkileri kesilecektir.
    1.3. Hava Harp Okulu Öğrenci Seçme Uçuşlarından veya başka bir kurumun (kamu ya da özel diğer sivil havacılık eğitim kurumlarından) uçuş eğitiminden; başarısız olma, disiplinsizlik, hava hastalığı gibi nedenlerden dolayı ya da başarısız olacağını anlayarak kendi isteği ile uçuştan ayrılmış olmamak.
    1.4. 01.01.1989 doğumlu veya daha küçük yaşta olmak Yaş düzeltmesi kabul edilmeyecektir. Düzeltmeden önceki tarih esas alınacaktır.
    1.5. Vücut yapısı düzgün ve her bakımdan sağlam olmak, dilinde pelteklik ve gizli kekemelik, işitme kaybı, renk körlüğü vb. olmamak.
    1.6. 2009-ÖSYS’de, ÖSS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. Bu kural açık öğretimin kontenjanlı programları için de uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretimin (kontenjansız programları hariç) 2009-ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.
    1.7. Adayların orta öğretim başarı puanları Yüksekokulumuz tarafından ÖSYM'den temin edilecektir. (Orta öğretim başarı puanı diploma notu değildir.)


    2. ÖN KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER
    2.1. 2010 YGS Sonuç Belgesi (ÖSYM’den Yüksekokul tarafından alınacaktır.)
    2.2. Nüfus cüzdanı örneği (Noter veya Nüfus ve vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nden onaylı belge)
    2.3. Dört adet vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar 4.5x6 cm ebadında, son altı ay içinde önden başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
    2.4. Başvuru formu (Bu form ön kayıt sırasında Yüksekokul tarafından verilecektir)
    2.5. Yetenek sınavına katılmak isteyen adaylardan sınav evrak giderleri için KDV dahil 50 (elli) TL sınav ücreti alınacaktır. Ücretler T.C. Ziraat Bankası Anadolu Üniversitesi Bürosu TR 58 0001 0019 0040 0130 7150 13 Eskişehir hesabına yatırılacaktır. Banka dekontu ön kayıt esnasında görevli personele teslim edilecektir. Başvuru ücretleri iade edilmeyecektir.
    2.6. Öğrenci Seçme Programında belirtilen sınav aşamalarını başararak deneme uçuşlarına katılacak olan adaylardan uçuş yer derslerine katılmadan önce KDV dâhil 500 TL uçuş harcı alınacaktır.

    3. SAĞLIK SERTİFİKASINA İLİŞKİN BİLGİ
    3.1. Adayların Pilotaj Bölümüne kesin kayıt yaptırabilmeleri için “JAR FCL MEDICAL–3”e göre geçerli bir Class I sağlık sertifikası gerekmektedir. Adayların bu sağlık sertifikasını alabilmeleri için aşağıda açıklanan iki farklı yöntem önerilmektedir.
    3.2. Adaylar isterlerse Pilotaj Bölümü Seçme Sınavları başlamadan önce Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün pilotaj sağlık muayenesi için yetkili kıldığı ve Tablo-1’de listelenmiş olan hastanelerden birisine başvurarak sözü edilen sağlık raporunu alacaklar ve ön kayıt sırasında yetkililere teslim edeceklerdir.
    3.3. Adaylar isterlerse sağlık sertifikası alma sürecini Mülakat Sınavı sonucuna bırakabilirler. Mülakat Sınavını kazanacak 30 aday 16-17 Ağustos 2010 tarihlerinde, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün pilotaj sağlık muayenesi için yetkili kıldığı ve Tablo-1’de listelenmiş olan hastanelerden birisine başvurarak ücreti karşılığında JAR FCL MEDICAL–3’e göre Class I sağlık raporu muayenelerine katılacaklardır. Sağlık muayenelerinden geçen ve sağlam raporu alan adaylar uçuş testine tabi tutulacaklardır. Uçuş yetenek testi başlangıç tarihi 19 Ağustos 2010 olacaktır. (Tablo-1’in güncelliğinin SHGMhttp://web.shgm.gov.tr/sektorel.php?page=hastaneler internet sitesinden takip edilmesi adayların sorumluluğundadır.)


    4. SEÇME SINAVLARINA İLİŞKİN DİĞER BİLGİLER
    4.1. Ön kayıtlar 12-13 Ağustos 2010 tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü, Sivil Havacılık Yüksekokulu, ESKİŞEHİR adresinde (www.ecas.anadolu.edu.tr internet adresinden sırasıyla Bölümler / Pilotaj kısmından ulaşım bilgileri ayrıntılı olarak görülebilir) yapılacaktır.
    4.2. Belirtilen tarihlerde ön kayıtlarını yaptıran ve mülakatı kazanıp uygun sağlık raporunu belgeleyen adaylar deneme uçuşlarını da kapsayan seçmelere alınacaklardır. Seçimler ile ilgili program ve diğer ayrıntılı bilgiler ön kayıt sırasında her adaya ayrıca verilecektir.
    4.3. Pilotaj Öğrenci Seçme Programının iki hafta (ön kayıt süresi hariç) süreceği göz önünde tutularak, il dışından Eskişehir’e gelecek adayların hazırlıklı olmaları gerekmektedir. Şehir dışından gelen adaylar, istedikleri takdirde Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarından faydalanabileceklerdir.
    4.4. Sınava başvuran adayların, Kredi Yurtlar Kurumunda kalma talepleri olması durumunda, SHYO Kredi Yurtlar Kurumunda konaklama konusunda yardımcı olacak formu düzenleyecek ve öğrenciye teslim edilecektir.
    4.5. Kesin kayıt tarihleri sınav sonuçları ile birlikte ilan edilecektir.
    4.6. Pilotaj Bölümünün öğretim dili en az %30 İngilizce’dir. Eğitim süresi, 1 yılı İngilizce hazırlık sınıfı olmak üzere, toplam 5 yıldır, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’nda başarılı olamayan öğrenciler için İngilizce hazırlık sınıfı zorunludur. Hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrencinin kaydı silinir.
    4.7. Bu programda uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmi havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programı kazanan adaylara güvenlik soruşturması yaptırılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan veya bu kuruluşların düzen ve disiplinine uymayan adaylar bu programa devam edemezler.
    4.8. Pilotaj Bölümü ile ilgili her türlü bilgi 0-222-321 35 50 / 6823 no’lu Sivil Havacılık Yüksekokulu (Öğrenci İşleri Bürosu) telefonundan veyawww.anadolu.edu.tr ilewww.ecas.anadolu.edu.tr internet adreslerinden sağlanabilir.
    4.9. Posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
    4.10. Adaylar ön kayıt ve özel yetenek sınavları esnasında kılık-kıyafetle ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadır.




  • Efes pilotlarının da yaşam şekli belli zaten gece uçuyorsun sabah düşüyorsun düş kalk düş kalk 30 yıl sonra karaciğer yetmezliği ya da sirozdan son düşüsünü yaşıyorsun

    Hava harp akademisi koşulları

    Askeri Lise Başvuru ve Giriş Koşulları

    Sosyal Durum, Ahlak ve Karakterle İlgili Koşullar

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.
    Kendisi ve aile bireyleri, kusursuz ahlâk ve karakter sahibi olmak.
    Evli, dul, nişanlı olmamak, bir kadınla nikahsız olarak birlikte yaşamamak.
    Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak.
    Herhangi bir nedenle askerî okullardan çıkmamış veya çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak.
    Yapılacak özel güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.
    Öğrenim İle İlgili Koşullar

    Halen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarının 8 nci sınıfında okuyor olmak ve sınava giriş yılının Haziran döneminde doğrudan mezun olmak (Lise sınıflarında (hazırlık dahil) öğrenim görenlerin başvurusu geçersizdir).
    Okul bitirme derecesi (son beş yılın ortalaması) en az 3,50 (100'lük sistemde 75) olmak.
    Yurtdışındaki okul mezunları için (bu durumdaki adayların da sınavın yapıldığı yılın Haziran döneminde doğrudan mezun olmaları gerekmektedir.) bu okulların bir mesleğe yönelik olmadığını ve ilköğretim okullarıyla denkliğini belirten, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış belgeye sahip olmak (Bu belge yazılı sınav sonucunda Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen baraj puanı aşıldığı takdirde ikinci aşama sınavına gelirken adaylar tarafından yanlarında getirilecektir.)
    Sağlık, Boy-Kilo ve Yaş İle İlgili Koşullar

    Sınava giriş yılında en fazla 16 yaşında, en az 13 yaşında olmak(Her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptırmış olanların düzeltmeden önceki yaşları geçerlidir.)
    Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin ortaöğretim okullarına girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık niteliklerine uygun olmak (vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak, göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düz taban olmamak, duymasında en ufak bir kusur bulunmamak, her ne derece olursa olsun gözlük-lens kullanmamak, gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. hastalık bulunmamak, lazer ameliyatlısı olmamak, kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak.)
    Sevk edileceği askeri hastaneden "ASKERİ ÖĞRENCİ OLUR, UÇUCU YETİŞTİRİLMEYE ELVERİŞLİDİR." kaydını içeren sağlık kurul raporu almak.
    Türkçe’yi kusursuz konuşmak. (Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak.)
    Yapılacak ön sağlık muayenesinde, yaş, boy (ayakkabısız) ve kilo ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun sınırlar içinde bulunmak,

    Diğer Koşullar

    Askeri Liselere Giriş Sınavı Aday Bilgi Formunda Hava Kuvvetleri Komutanlığı tercihinde bulunmak,
    ÖSYM tarafından yapılan ve 1’nci seçim aşaması olan Askeri Liseler Sınavı (ALS)'ndan Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen olan baraj puanı almak,
    Baraj puanı aşan adaylar için, Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yetenek Sınavı, Mülakat, Psikoteknik Test ve Sağlık muayenesi aşamalarını içeren 2'nci Seçim Aşamasını başarıyla tamamlamak,
    Performans Puanına göre yapılacak sıralamada Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen kontenjan içerisinde olmak.
    “Askeri Okullara Alınan Öğrenciler İle Silahlı Kuvvetler Hesabına Fakülte ve Yüksek Okullarda Okuyan Öğrenciler İçin Yüklenme Senedi Düzenlenmesine ve Bu Okullardan Çeşitli Sebeplerle Ayrılacak Öğrencilere veya Kefillerine Ödettirilecek Tazminata Dair Yönetmelik” ’te belirtilen yüklenme ve kefalet senetlerini düzenlemek.




    Askeri Liseler Öğrenci Seçme Sınavı (ALS)’na başvurmak isteyen adaylar Başvuru Kılavuzunu ve Aday Bilgi Formunu ww.tsk.tr vewww.osym.gov.tr internet adreslerinden temin edebileceklerdir.

    Başvurular, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile bazı ortaöğretim kurumlarında oluşturulacak Başvuru Merkezleri tarafından, internet aracılığıyla alınacaktır. Başvuru merkezleriwww.ikdm.hho.edu.tr,www.tsk.tr,www.osym.gov.tr internet adreslerinden yayınlanacaktır.

    Adaylar, kılavuzda belirtilen kurallara göre Aday Bilgi Formunu doldurarak öğrenim gördüğü ilköğretim okulu müdürlüğüne onaylatacaklardır. Onayı olmayan formlar işleme alınmayacaktır. Adaylar, sınav ücretini sınava başvurma süresi içinde ilgili banka şubelerine T.C. Kimlik Numarası, ad, soyadı, bu sınavın açık adını belirterek yatıracaklardır. Sınav ücretini yatırdıktan sonra özel kimlik belgesi ve Aday Bilgi Formu ile birlikte Başvuru Merkezine giderek, başvurularını internet aracılığıyla Başvuru Merkezi görevlisine, son başvuru tarihi mesai bitimine kadar yaptıracaklardır. Başvuru Merkezine adayın kendisinin gitmesi zorunludur. Adayların fotoğrafları Başvuru Merkezi görevlisi tarafından çekilerek internetle ÖSYM kayıtlarına aktarılacaktır. Aday başvuru kayıt bilgileri dökümünden bilgilerini kontrol edip onaylayacaktır. Adayın ve görevlinin imzaladığı Aday Bilgi Formu adayda kalacaktır. Bu işlemleri yaptıktan sonra ALS başvurusu tamamlanmış olacaktır.

    Yurt dışında yaşayan adaylar, başvuru süresi içinde aşağıdaki belgeleri bir zarf içerisinde ÖSYM'ye göndererek veya elden teslim edilmesini sağlayarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

    Doldurulmuş ALS Aday Bilgi Formu,
    Yurt dışında bulunma nedenlerini ve sürelerini belirten resmi bir belge,
    Son üç ay içerisinde cepheden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bir fotoğraf (Gözlükle çekilmiş fotoğraf gönderilmemelidir.)
    Özel kimlik belgesinin onaylı örneği,
    Sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_morad -- 3 Ağustos 2010; 15:52:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prenskaan

    türk hava yolları zor ama dedigin dogru suan icin en mantıklı secim denebilir.Hersey de oldugu gibi bir iki tanıdıkla is cözülebilir ama onun haricinde herkese aynı sans verilmez diye düsünüyorum




    herkese aynı şans veriliyor, testler profesyonel olarak çalışan kuruluşlarda yapılıyor, en önemlisi almanya da lufthansa da yapılıyor, burada torpil denen şey olmaz, zaten bundan sonraki kısımda elenmek çok zor, yani gerçekten pilot olmak isteyen başvursun, thy zor da olsa şu anda bir pilot için en iyi kurum

    ayrıca en detaylı bilgiyi alabileceğiniz sayfawww.ucuyorum.com , burada konuyla ilgili herşey ve birçok pilot ve pilot adayı var




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.