harunbaba
=> Bu Soruna Çözüm Bulana Ödül Vaaar
(23.9.2005 07:51:55)
Arkadaşlar bir kurumda çalışıyorum. XP nin yetkilendirmesini kullanıyorlar. Sınırlı kullanıcı hesabıyla çalışıyoruz yani. Adsl bağlantıyla nete çıkıyorlar. Sınırlı kullanıcı olduğumuz için ağ bağlantılarına erişip IP alamıyorum dolayısıyla interneti kullunamıyorum. Admin şifresini bilmiyorum ve kırmakta istemiyorum tehlikeli çünkü. Sınırlı kullanıcıda çalışırken ağ bağlantılarına erişip nasıl IP çakabilirim. Bunu yapabilecek bir program yada metod bilen varmı?
Bu konu işletim Sistemleri başlığındada açık?
Ama birde burda şansımı denemek istedim. Bu sorunu çözmek benim için çık önemli bilenler yardımcı olursa çok sevinirim
Ödül işi de baştacı
*Lazrail*
(23.9.2005 09:34:07)
champion24
(23.9.2005 09:41:19)
Dostum administrator şifresini bilmeden bunu yapmanın imkanı yok..
CürekliBatur
(23.9.2005 11:20:39)
bence admin şifresiyle falan uğraşma oturumu administratorle aç sonra kullanıcı hesaplarından normal kullandığın hesaba superuser yap sonra istediğin değişikliği yap
HiperX
(23.9.2005 11:26:44)
Ben de okulda aynı şeyi denemiştim olmadı neyse sonra yetkin bi kullanıcı kullanıcı adı ve şifresini bırakmıştı sağolsun idare ettik bir kaç zaman
harunbaba
(23.9.2005 15:03:04)
cürekli batur kardeşim dediğin güzel ama admin şifresini bilmiyorum
haa istersem kırarım yaparım dediğini ancak ben illegal olsun istemiyorum
yani bilgi işlemden biri geldiğinde bakacak admin şifresi aynı değişmemiş
benim user ima bakacak sınırlı kullanıcı
ama ip çakmış nete çıkıyor
dolayısıyla bir şey iddia edemeyecek anladın mı
yaaa arkadaşlar kafayı yicem
nasıl böyle bir şey düşünülmemiş yaa
o kadar hacker var nice firewall leri delmek için programlar var
çok birşyemi istiyorum yaa
dandik xp yetkilendirmesini aşmak bu kadar mı zor
komutla falan ip çakma teknikleri var denedim onlarda da erişim engellendi diyor
çıldıracam yaaf
CürekliBatur
(23.9.2005 15:08:35)
abi anlamadım admin şifresi derken administrator kullanıcısının şifresindenmi bahsediyon, eğer bahsettiğin administrator değilde admin şifresi ise ben administrator kullanıcısıyla aç diyorum, bahsettiğin administratorse o zaman başka, açarsın administratorle yapıcanı yaptıktan sonra normal kullanıcını gene kısıtlarsın demek istediğim o,
quote:
Orjinalden alıntı: harunbaba cürekli batur kardeşim dediğin güzel ama admin şifresini bilmiyorum haa istersem kırarım yaparım dediğini ancak ben illegal olsun istemiyorum yani bilgi işlemden biri geldiğinde bakacak admin şifresi aynı değişmemiş benim user ima bakacak sınırlı kullanıcı ama ip çakmış nete çıkıyor dolayısıyla bir şey iddia edemeyecek anladın mı yaaa arkadaşlar kafayı yicem nasıl böyle bir şey düşünülmemiş yaa o kadar hacker var nice firewall leri delmek için programlar var çok birşyemi istiyorum yaa dandik xp yetkilendirmesini aşmak bu kadar mı zor komutla falan ip çakma teknikleri var denedim onlarda da erişim engellendi diyor çıldıracam yaaf |
harunbaba
(23.9.2005 15:12:56)
kardeş administrator şifresi yerel admin yani
şifresini bilmiyorum
kırabilecek programlar var istesem kırarım onunla ama illegal olur Anladın mı şimdi
harunbaba
(23.9.2005 15:45:46)
kardeş noldu senin yazdığın kayboldu yaa
protokol falan sormuşsun yok protokol falan XP nin sınırlı kullanıcıyla çalışıyorum regeditten oluyormu yani bu olay canını yerim senin yaa
hadi halledelim şu işi senin mesaja noldu onu anlamadım yaa göremiyorum son yazdığını okuyordum cevap yazmak istedim kayboldu allah allah yaa
CürekliBatur
(23.9.2005 15:47:06)
a_elyesa@hotmail.com msn in varsa oradan halledelim regeditten biraz çetrefilli burdan anlat anlat bitmez
harunbaba
(23.9.2005 16:16:28)
tamam kardeş çok saolasın yaa
akşama eklicem seni burdan msn açılmıyor işte bu sorun yüzünden
umarım olur regeditten
CürekliBatur
(23.9.2005 16:25:07)
sen aslında ne yapmak istediğini yazsan çözüm daha kolay bulunur, istersen yapmak istediklerini yaz ona göre başka çözümler bakalım, bu arada ben akşamları internete girmiyorum iş yerinden giriyorum sende msn e giremediğine göre,
harunbaba
(23.9.2005 17:56:00)
yaa şimdi makinam networke bağlı
adsl bağlantıyla nete çıkıyorlar
oda bildiğiniz üzere 10.0.0.1 ana ip
ben buraya ping atabiliyorum kendi makinamdan
internet explorer ın yerel ağ ayarlarına 10.0.0.1 xxxx de bir port numarası yazıp çıktım internet explorer var yani
ancak tcp ip ayarlarında varsayılan ağ geçidine ve dns e 10.0.0.1 yazmazsan
msn yahoo vs programları kullanamıyorsun çünkü anladığım her ne kadar ping atabilsende
adsl modemden internet için ip alamadığından msn internete bağlı değilmiş gibi görüyor
bunun için network ayarlarına ulaşıp varsayılan ağ geçidine ve dns e erişmem lazım bunun için uğraşıyorum
SERIM
(23.9.2005 19:06:17)
harunbaba
(23.9.2005 21:47:58)
ha gayret arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum
harunbaba
(24.9.2005 11:31:40)
Seni ekledim cürekli batur
harunbaba
(26.9.2005 08:32:36)
Konu yine sonlara düşmüş
Buradada çözüm yok aciz kaldık
dengesiz_boy
(26.9.2005 08:51:42)
ya kardeş vallla anlamadım çalıştır >>>> cmd ipconfig yazıp bir resim çekip göndersene
dökümcübaba
(26.9.2005 09:23:24)
1-) sınırlı kull. oldugun için ip değiştiremessin .
2-)adamlar bunu yapmıssa regedit ayarlarına erişimide buyuk ihtimalle engellemişlerdir.
şansın pek yok.
zaten sen 10,0,0,x ip si alıyorsan o zaman active directory varsa ordan kısıtlama yapmıslardır.
ip alamasaydın zati networke baglanamazdıın,demekki server dan net baglantını engellemişler.
olayı yanlış anlamadım inşallah
harunbaba
(26.9.2005 09:25:30)
TCP ip ayarlarında varsayılan ağ geçidi kısmına erişip ip yazmak istiyorum olayın özeti bu kardeş. Sınırlı kullanıcı olduğumdan bunu yapamıyorum. Erişim yetkisi yüzünden. Bu konuda yardım istiyorum