Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Hakkında Merak Edilenler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
3
Favori
69.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @kuzetar
    İYTE adı enstitüdür, ama aslında DEU gibi EGE gibi üniversitedir. Bahsedilen teknoloji fakülteleri ile alakası yok. Yaz korkma, ama yeri biraz şehir dışında Urlada. Çevre yolundan İzmire 30-40 dk mesafede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    O zaman başarısı DGS'ye de yetebilir. Sene kaybı da olmuyor Farklı sınavdan aynı diploma mı olurmuş?




    Şuanda zaten aynı diploma olmayacak kanun olarak yazan imza yetkisi yok ve konunun ilk mesajında belirtildiği gibi azbuçuk farklı dersler.

    Peki bende sizden şunun cevabını istiyorum, yılda 5-10 milyar verip aynı diplomayı ve aynı imza yetkisini alan (bazılarının tabiriyle tornavida çevirmeye bile zekası olmayıpta parası olan) adamlara neden hiçbirşey demiyorsunuz da bu adamlara söyleyebiliyorsunuz? Tabi meslek ya vurun kahpeye...


    Merak etme Harvard'da parayla öğrenci alıyor. Konuyla alakasız bir şey.




  • teşekkür ederim...
    quote:

    Orijinalden alıntı: Ignorius

    @kuzetar
    İYTE adı enstitüdür, ama aslında DEU gibi EGE gibi üniversitedir. Bahsedilen teknoloji fakülteleri ile alakası yok. Yaz korkma, ama yeri biraz şehir dışında Urlada. Çevre yolundan İzmire 30-40 dk mesafede
  • anadolu lisesi mezunu olup da teknoloji fakültesinin m.t.o.k. olmayan bir mühendislik bölümünü kazanırsak, bizim de imza yetkimiz olmayacak mı? yoksa aynı bölümü okuduğumuz meslek liselilerle bir farkımızın olduğu, m.t.o.k. olmadığımız, diplomada vs. belirtilecek ve imza yetkimiz olabilecek mi?
  • Merhaba,

    Konuyu baştan sona okudum. O kadar cahilce yorumlar yapılmış ki, gülsem mi ağlasam mı karar veremedim. O kadar basit yaklaşıyorsunuz ki olaylara "sayısal mantığınız" burda devreye girmiyor maalesef ! "Kapasitesi olmayan insanlar meslek lisesine gidiyor, neden bile bile lades diyorlar" diyorsunuz. Meslek liselerinde kaliteyi düşüren faktörler ve unsurlar nelerdir, bunları sorguladınız mı ? 1998 ve öncesi meslek liselerindeki kalite standartlarından haberiniz var mı ? Hem burda neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ? Meslek Lisesi'nde okuyan insanlar da bu ülkenin evladı değil mi ? Verilmiş kontenjan sayısı zaten kısıtlı girebilen de zaten emek verip girebilecek. Meslek Lisesi çıkışlı bir insana sadece öğretmenlik hakkı verilmesi revamıdır, bu haksızlık değilmidir? Size soruyorum, sayın mühendisler ! Kapasitesiz kimseden öğretmen olur mu ? Bu ne yaman çelişkidir ! Onu sorgulamıyorsunuz ama ? 10 senedir gıkları çıkmayan mühendisler odası şimdi neden kuyruklarına basılınca "vıyaklar" oldu ? Meslek Liselilerin derdi kuru bir imza atmak değil, derdi diğer insanlarla eşit şartlarda eğitim görebilmek, okuyabilmek... Makina Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Tıp..vs okuyamasa da en azından Elektrik Mühendisliği okuyabilmek ! Aile zoruyla, baskısıyla ya da kendini okumaya vermeyen birey zaten ara eleman olarak yetişir ve çalışır bunda sorun yok. Peki ya, bir yerlere gelmek isteyen gençler ne yapsın ? Dışardan mühendisliğe tamamlayamıyor, üniversite de katsayı engeline takılıyor, öğretmen oluyor atama yapılmıyor... Ne yapacak ? Ara eleman olsun o zaman, boşa üniversite okumasın mı diyeceksiniz ?

    "Rabbena hep bana" ile düşünmekle bir arpa boyu yol alamaz bu memleket !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: conss

    anadolu lisesi mezunu olup da teknoloji fakültesinin m.t.o.k. olmayan bir mühendislik bölümünü kazanırsak, bizim de imza yetkimiz olmayacak mı? yoksa aynı bölümü okuduğumuz meslek liselilerle bir farkımızın olduğu, m.t.o.k. olmadığımız, diplomada vs. belirtilecek ve imza yetkimiz olabilecek mi?

    hiçbir fark olmayacak diyorlar.fark olacağını pek zannetmiyorum.öyle bir fark olursa zaten fakültede bölünme olur bu da kimsenin hayrına olmaz.
    imza yetkisi konusunda bilgim yok.
  • onlara da verilsin imza yetkisi, olabilsinler mühendis, bizimkilere de karışmasınlar.
  • Sorun şu ki zaten mevcut mühendislerin iş garantileri yok bir de üstüne bunlar eklenince tam oluyor. Birkaç yerde daha bu fakülteler açılırsa artık 2bin TL'ye çalışırız. Memleketin ilerlemesinden bahsetmişsiniz, memlekette sadece mühendise değil teknikere de ihtiyaç var (memleket edebiyatını hiç sevmesem de sizin dilinizden konuşmak için bunu söyledim).
  • Arkadaşlar ilk yazdığım mesajı tekrar okumanızı tavsiye ederim!!!

    Burada 21 adet fakülteden bahsediliyor. Ülkede bu kadar mühendis işsizken siz tutup mevcut olan mezunlara yenilerini eklemek için 21 adet yeni fakülte açıyorsunuz. 21! tekrar söylüyorum 21! Aklınız alıyor mu? 1 değil 2 değil 21! Ülkede zaten toplasan kaç tane Mühendislik fakültesi var sen tutup 21 tane daha açıyorsun!

    Buna ek olarak eski TEF mezunlarının da kıytırık iki ders alıp mühendislik ünvanı alabilmesini vs konusuyorlar. Eski TEF lerden mezun 170.000 kişi var. Bu benim sorunum mu? Hayır. Gitmeseydin TEF e kardeşim. Diğer öğretmenliklere gidenlerin ataması yapılıyor mu sanki ülkemde. Katsayı problemini de biliyordun, mühendis olamayacağını biliyordun, meslek lisesine de gitmeseydin.

    2000TL den bahseden arkadaşım şu zamanda 2000TL ye iş bulan mühendis çok şanslıdır. Ben 800-1000 e çalışan mühendis biliyorum. Bu iptal davası danıştaydan dönerse 10 yıl sonra asgari ücrete çalışır mühendisler. 20 yıl sonra da mühendislik diye bir şey kalmaz ülkede.

    Yukarıda birisi daha iyi eğitim almak için anadolu teknik lisesine gittim diyor. Ya bırak bu yalanı arkadaşım, iyi eğitim aldın da neyine yaradı. Bu kadar mı salaktın? Tabiki hayır, belli ki oradan çıkıp MYO direk gidip tekniker olmak istiyordun ama mühendislik ünvanını duyunca ağzının suyu aktı tabi herkes gibi.

    Bazılarınız meslek liselileri savunurken ülkemde her zaman olduğu gibi düz mantıkla düşünüyor "onlar da bu vatanın evaladı" "ailesinin zoruyla gitmiştir" "onlar da mühendis olsun niye olamıyor" vs. vs. Bu ülkede mühendis fazlası var, ara eleman sıkıntısı çekiyor işverenler. İşverenler bas bas bağırıyor. Televizyonda bile kampanyası yapılıyor işveren destekli. Mühendislerin sayısı zaten piyasaya çok fazla. Mühendislik fakültesi sayısı da fazla. Bu ülkenin daha fazla kalitesiz mühendise ihtiyacı yok, bizim de tahammülümüz yok.

    Şimdi sokağa çıksan 100 kişiye herhangi bir konu hakkında soru sorsan 100ü de fikir beyan eder. Bilen de bilmeyen de! Bizim ülkede herkes her işten anlar!

    Eski yanlışlıklar yüzünden (katsayı sorunu) yeni yapılan yanlışın haklı ve doğru olduğunu savunuyorsunuz. Sizlere gülüyorum.

    Onlar da mühendis olabiliyor. Tekrar söylüyorum, MÜHENDİS OLABİLİYORLAR! Bilmeden konuşuyorsunuz! Benim sınıfımda dikey geçiş ile gelen 6 arkadaşım vardı mevcudumuz 50. Bu da %10 dan daha fazla bir oran demektir ki bu oranın bile fazla olduğunu düşünüyorum. Meslek liselilerle diğer liseleri sayı olarak kıyaslar isek.

    Bu fakir edebiyatına soyunmayı bırakın artık. Hükumet yine her zaman yaptığını yapmayı başardı. Meslek liseliler hükumetin umrunda değil. Esas derdi TMMOB ye karşı yeni bir "mühendis" ünvanlı güruh oluşturmak. Buna ek olarak da imam hatip lisesinden çıkanlara üniversite yolu açmak.

    Hükumet samimi olsaydı katsayı problemini çözerdi. Böyle kılıfına uydurup kanunun etrafından dolaşmazdı.

    Elektrik Elektronik Mühendisi
    İzmir




  • danıştay bilerek sallıyor galiba davaları ülkeyi koasa sokacaklar ama eğer dönmezde yürütmeyi durdurma kararı alırsa yerleşen arkadaşlarında hakları elinden alınır.
  • konuşmamayı denedim ama herkesin bi yere kadar sabrı var meslekler size cevap vermeyi bile bu vakitten sonra çok gereksiz buluyorum ve iyiki başlattım tartışmayı söylediklerimin her zaman arkasındayım
    öncelikle okan ben seni tanımıyorum ama arkadasın tanıttı saolsun '' arkadaşın burak elmas; çözdüm lafını geçmeye gerek yok okan benim sınıf arkadaşım çok istiyorsan özelden tc kimliğini veriyim bakarsın sınav sonucuna çözmüşmü çözmemişmi. ben cevabımı buna verdim burak göstere arakadısnın puanını okdar efelik taslıyosan !!!!!! bide okan bu lafın var %50 sini çözmüsün ;;Ben anadolu teknik mezunuyum zaten gayet iyi biliyorum mat2, fen 2 nedir, bu yıl lys ye hiç hazırlanmadığım halde soruların %50 den fazlasını çözdüm;;;;; buna cevap verdim eğer %50 çözdüysen yayınla puanını görelim biras ne için afra tafra yaptığını . :::::::::::::::bakın simdi meslekler sizzin dilinizden konusuyorum bunuda anlayın artık ;;;siz simdi anadolu teknik lisedesinzi girdiniz okuyosunuz güzel 2 yıl geçti dediki MEB müdürlüğü artık yeni sınıf açıp anadolu teknik te bütün torna tasfiye ve mobilya okuyan 2.sınıfları alıyoruz andaolu teknik lisenin bilgisayar yada elektronik bölümüne ve vericemiz diplom uygulamalı anadolu teknik meslek diploması ,mezun olduğu sınıfların adı da sen A sınıfısın oda 9- teknoljiA artık siz düşünün böyle bişeyi yüksek süper zeka anadolu teknikler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akadirturk

    konuşmamayı denedim ama herkesin bi yere kadar sabrı var meslekler size cevap vermeyi bile bu vakitten sonra çok gereksiz buluyorum ve iyiki başlattım tartışmayı söylediklerimin her zaman arkasındayım
    öncelikle okan ben seni tanımıyorum ama arkadasın tanıttı saolsun '' arkadaşın burak elmas; çözdüm lafını geçmeye gerek yok okan benim sınıf arkadaşım çok istiyorsan özelden tc kimliğini veriyim bakarsın sınav sonucuna çözmüşmü çözmemişmi. ben cevabımı buna verdim burak göstere arakadısnın puanını okdar efelik taslıyosan !!!!!! bide okan bu lafın var %50 sini çözmüsün ;;Ben anadolu teknik mezunuyum zaten gayet iyi biliyorum mat2, fen 2 nedir, bu yıl lys ye hiç hazırlanmadığım halde soruların %50 den fazlasını çözdüm;;;;; buna cevap verdim eğer %50 çözdüysen yayınla puanını görelim biras ne için afra tafra yaptığını . :::::::::::::::bakın simdi meslekler sizzin dilinizden konusuyorum bunuda anlayın artık ;;;siz simdi anadolu teknik lisedesinzi girdiniz okuyosunuz güzel 2 yıl geçti dediki MEB müdürlüğü artık yeni sınıf açıp anadolu teknik te bütün torna tasfiye ve mobilya okuyan 2.sınıfları alıyoruz andaolu teknik lisenin bilgisayar yada elektronik bölümüne ve vericemiz diplom uygulamalı anadolu teknik meslek diploması ,mezun olduğu sınıfların adı da sen A sınıfısın oda 9- teknoljiA artık siz düşünün böyle bişeyi yüksek süper zeka anadolu teknikler


    ben gördüm arkadaşın sonucunu mf-4 puanı hesaplanmamış lys sorularının %50 sini de çözmemiş.




  • Ignorius tek kelimeyle mükemmelsin sağlam açıklıyosun kardes tebrik ederim . ama hala kazı koz anlayan üstün zekalılarla uğrasıoruz!!!!!!!
    :::::msozgirgin sana yorum bile gereksiz sank anadolular babs parasıyla sahtekarlıkla gelio düşüncesi aksettirmişin evt lgs yada sbs de ilk 10 000 lere grip anadolu okuma sahtekarlıksa seni artık tanımlayamıyorum artık arkadaşlar adam parayı basıyo mühendis oluya muhabbettine girmeyin , fakir edebiyatı yapmayın çünkü iyi bi müh giriyim diye 2 sene 3 sene bekleyen anadolu liseleride var hiç veryansınımız yok bizim özel üniye gidenlerle... ister 300 000 olsun ister 400 000 olsun umrumuzda değil hiç klasmanda görmüoruz he mühendis olcak lar nasrettin hocanın dediği parayı veren düdüğü çalar.. anadolularda akılıyla ilmiyle çalar bu düdüğü en iyiysinden en kalitelisinden he simdi de meslekler teknoloji için mf4 100 000 lerin üstünde adam ygs 1.bölümde ilklerde gidip marmarada mf4 25 000 deki adamın giremyeceği yere giriyo ve vuvuzela çalmya çalısıolar ama dikkat meslekler danıştay o vuvzelayı göstercek size::::: Temel mühendis :kardes iyi tespit sağlam örnek vermişin eywallah::: yahu orada verilen eğitim teknisyen eğitimi değil mi hala mühendislik bizim hakkımız derler..

    size göre:hemşireler doktor olsun,adalet meslekliler avukat olsun demi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanbozkurts


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ignorius

    Çocuğum o kadar yazılanı okumadın mı sen?
    Mühendislik fakültesine eşek de bağlasan eninde sonunda 8-9 senede bitirir.
    Kazanmak diye bir şey var hiç duymadın galiba?
    İşin özünde sayısal zekayı tartışıyoruz hala anlamadin mi?

    Git ilk bir kaç bine gir istediğin mühendisliğe git. A sen tabi gidip meslek lisesine kayıt olduysan o da senin cahilliğin. Kapasitem var benden mühendis olur diyorsan zekana güveniyorsan o zaman sınava girmeden myo ya gideceksin 2 yıl okuyacaksın. Sonra da kapasiten yeterliyse DGS sınavına girersin mühendislik fak geçiş yapar 3. sınıftan devam edersin. Tamam mı koçum. Daha fazla tartışmayı başka tarafa çekip saçma teorilerle ve örneklerle gelme artık.


    Burdan da şunu anlamak mı gerekiyor meslek liseliler salaktırr, kafaları bir şeye basmaz böyle bir bölüme gitseler de ders yoğunluğunun altından kalkamazlar...

    Bunu defalarca açıkladım, başka arkadşlarım da söyledi siz de onları okumadınız sanırım zaten kontenjanlar çok kısıtlı ve buralara da en iyi meslek liseli öğrenciler girecek zaten...

    Ben Anadolu Teknik Lisesi mezunuyum ve fen2 mat2 derslerinin tamamını gördüm ve bunun yanında meslek derslerini gördüm. Haftada 50 saat dersimiz vardı bu da günde 10 saat ders eder. Sabah 8,30 akşam 5,20 arası ders, sence böyle bir programın başarıyla üstesinden gelmiş bir öğrenci bir mühendislik programını 9 yılda anca mı bitirir?

    Anlamı nedir bu yorumlarınızın hala anlamıyorum 3 ay oturup günde 2 saat mat2 testi çözmedik diye mi bu tantana, yukarıda da açıkladığım gibi 4 yıl boyunca 50 saat ders işleyerek bu durumu dengelemiş sayılıyormuyuz. Lise hayatımız boyunca tüm günümüzü feda etmişiz bu yetmiyor mu? Birde tüm bu yoğunluğun üzerine YGS sınavına çalışıp bir çok düz ve anadolu liseliden yüksek puan alıp bu bölümlere girmemiz hakkımız değil mi?

    Artık yazmayacağım diyorum ama yine de yazmak zorunda kalıyorum, artık kesin olarak bu tarz yorumlara cevap vermeyeceğim, lütfen sizde anlayışlı olup bu tarz yorumlardan vazgeçin...



    okan buna tek bi cevabım var gel bizim anadolu lisesin sabah 8,30 demişin güzel gir ilk dört ders fizik +fizik uygulama ve bi esen yayınlarını ve sorularını aç bi damga gör haytında nasıl bu anadolular kazanıo die snora 12,00 öğle arası sonraki 2 matematik sonraki iki de kimya ::::::Evt sizin haftada 50 saat dediğiniz dersin 20 -25 saati yarısı zaten atölye .... ve 3 ay2 saat mat2 den bi cacık olmaz önce temeli atarsın sonra yıl boyunca yaparsın son 3 ay 2 saatle bi bok olmaz anlıcan hiç bilmeden yapanı görmedim mesleklerden ve arkadaşlarımdan çünkü 2 saatle türev integral yırtınsan bitmez sadece konuları yazarsın !!! Bide ssorun gidip 1 yıl intibah göörmeniz değil arkadas ben mezun oluyum anadoludan bana desinler ege ,marmara ,itü ygs ile alcaz 7 sene desinler okurum.. sorun beleşe okuma, yoksa okumusun intibakı okumamısın bizim için bi anlam ifade etmiyo anadolu liselerindeki ilk 50-60 ı bilemem onlar garanti zaten iyi üni , ama son 50 kesinlikle gidelim der kimse o stresi sıkıntıyı yaşamaz!!! ve bunu inan herkes ister o stresi yaşayıpta sonunda iyi puan yapan anlar bunu hem lgs de hem össde bunu bikere kafana sok intibah görcez içimiz rahat demeyin, hakkınızla mf4 le okuyun mühendislikleri TEF ler kesinlikle patlıcaksınız kimse sizi takmıo !!!! ancak F tipi ceza evlerinde takılırsanız iş verirler size




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vakkas.

    Merhaba,

    Konuyu baştan sona okudum. O kadar cahilce yorumlar yapılmış ki, gülsem mi ağlasam mı karar veremedim. O kadar basit yaklaşıyorsunuz ki olaylara "sayısal mantığınız" burda devreye girmiyor maalesef ! "Kapasitesi olmayan insanlar meslek lisesine gidiyor, neden bile bile lades diyorlar" diyorsunuz. Meslek liselerinde kaliteyi düşüren faktörler ve unsurlar nelerdir, bunları sorguladınız mı ? 1998 ve öncesi meslek liselerindeki kalite standartlarından haberiniz var mı ? Hem burda neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ? Meslek Lisesi'nde okuyan insanlar da bu ülkenin evladı değil mi ? Verilmiş kontenjan sayısı zaten kısıtlı girebilen de zaten emek verip girebilecek. Meslek Lisesi çıkışlı bir insana sadece öğretmenlik hakkı verilmesi revamıdır, bu haksızlık değilmidir? Size soruyorum, sayın mühendisler ! Kapasitesiz kimseden öğretmen olur mu ? Bu ne yaman çelişkidir ! Onu sorgulamıyorsunuz ama ? 10 senedir gıkları çıkmayan mühendisler odası şimdi neden kuyruklarına basılınca "vıyaklar" oldu ? Meslek Liselilerin derdi kuru bir imza atmak değil, derdi diğer insanlarla eşit şartlarda eğitim görebilmek, okuyabilmek... Makina Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Tıp..vs okuyamasa da en azından Elektrik Mühendisliği okuyabilmek ! Aile zoruyla, baskısıyla ya da kendini okumaya vermeyen birey zaten ara eleman olarak yetişir ve çalışır bunda sorun yok. Peki ya, bir yerlere gelmek isteyen gençler ne yapsın ? Dışardan mühendisliğe tamamlayamıyor, üniversite de katsayı engeline takılıyor, öğretmen oluyor atama yapılmıyor... Ne yapacak ? Ara eleman olsun o zaman, boşa üniversite okumasın mı diyeceksiniz ?

    "Rabbena hep bana" ile düşünmekle bir arpa boyu yol alamaz bu memleket !


    VE VAKKAS senin örneğine bakarsak tamam bizim sorunumuz yok meslekler mf4 tten istediği puanı yapsın girsin hakkıyla ama anlamıdığın hep bana rabbena diyipte aklının bir arpa boy yol almadığı bilmediğin puanlama sistemi var !! ilk önce onu araştır yaz sonra bol keseden atma öncelikle bilgin olsun bu senin dediğin meslekler 120 soru üstünden ygs ile gircek bu yerlere ve araştır bak mf4 puan ve sırlarına gircekleri yerlerin.. bi de bu kadar yaygara koparan meslek arkadaşlarının mf 4 sıralamaya bak !! ozaman konuş 150 000 deki adam nasıl oluyoda 18 000 30 000 lerdeki yerlere gidiyo bak asıl haksızlık kime yapmışlar!!!




  • ve şimdi gelelm arkadaşlar okadar yaygara koparanlar hala diyorum ygs nin kabğuna sığınarak rol yapmayın bizlere!! ve sözlerinizin arkasında durun açıklayın mf4 ve ygs puan sıralamarınız bakalım kim haklı !!!!!!
    evet bende sakıp sabancı mezunuyum ama sizin kadar havam yok , ve hiçbi zaman böle hakkım olmayanı görmemiş iştahıyla istemedim !!!!
    mf4 puan 407
    sırlamam 70 000
    (bana göre kötü bi sonuç ama bu beni ilgilendirir) en azından hakkımla gidicem yer garanti olanlar
    Trakya makina müh
    ya da Sakarya makina müh (iö)
    sizde bu sırayı yapın gelin hakkınızla okuyun sakaryayı ve trakyayı gerkekirse birlikte okuyalım ama hakkınızla mf4 puanınızla!!!!!!!!!!!
    benim ve benim önümdeki adamın yerini hurra diye kapmayın 3200 kontenjanla !!!!!!!!!!!!!!




  • kontenjanların sadece meslek liselerine ait olması pek iyi değil ve ygs ile alınması hiç iyi değil orasına katılıyorum fakat;
    şu an da hala bir meslek lisesi çıkışlı kişi mf4 alanından tercih yaptığında katsayı engeliyle karşılaşıyor ve 0,12 katsayı alıyor
    diyorsunuz ki meslek liseli de çalışsın kazansın o zaman peki kazanalım ama bu aradaki farkı da kapatmamız gerekecek yani bir bölüme girdiğimizde düz lise/anadolu lisesi mezunu birinden belki 30000 kişi önde olmamıza rağmen sistem bizi aynı üniversiteye gönderecek. eğer ki bu teknoloji fakültelerini engellemek istiyorlarsa bu katsayıyı en azından makine çıkışlılar makine mühendisliğinde elektrik elektronik çıkışlılar elektronik mühendisliğinde olmak üzere eşitlesinler. bakın istenilen ek puan vs. değil "KENDİ ALANIMIZDA" eşitlik...
    bu arada şu çarpım tablosu nedir bilmezsiniz, mat2 görsen karpuz dersin gibi şeyler yazan arkadaşları da heyecanlı anadolu lisesi ergenleri olarak görüyorum. bu yıl bir and. teknik liseli olarak haftada 45 saat ders gördüm pzt ve salı 12, çarşamba perşembe cuma 7 saat olmak üzere ve emin olun tornavida çevirmiyoruz 45 saat. mat2 fen2 de gördüm isteyen araştırıp öğrenebilir gösterildiğini ki ayrıca normal gördüğümüz dersler(matematik,geometri,fizik vs) dışındada kullanıyoruz. örnek olarak ben makine bölümü öğrencisiyim ve derslerde dişli hesabı vs hesabı yaparken trigonometri kullanılıyor. ve bu şekilde lys ye girip bir puan aldıysam ve benim bölümüm makine, gördüğüm öğrenim sayısal ise, ben gidip makine mühendisliğini önümde hiçbir engel olmadan tercih edebilmeliyim..
    bu teknik liseli öğrenciler arasında zamanında sınavlarda stres yapmış, hasta olmuş ve soru çözememiş kişiler de var emin olun. sonuçta lys/ygs gibi istenildiği kadar girilemiyor ve ayrıca o yaşta aklı başka tarafta olup da gitmiş ama ortamı görünce çalışmaya başlamış ve başarılı olmuş da birsürü öğrenci var. şu an bu öğrencilerin tek yapabilecekleri şey bu fakültelere gitmek
    bu arada birsürü anadolu/düz liseli kişi konuşmuş ama kendileri de biliyorlar ki orada gösterilen dersleri bilgisi olmayan, çalışmayan kişiler zaten geçemeyecek ve mezun olamayacak bu kadar korkmaya gerek yok.

    3200 kişilik bir ayrıcalık tanınmış teknik lise öğrencilerine bu yanlıştır fakat bilindiği üzere yıllardır düz/anadolu liselerine teknik liselerin karşısında katsayı gibi bir ayrıcalık tanınmıştır ve hiçbiri çıkıp da böyle birşey var dememiştir. önemli olan eşitlik, ayrıcalık istediğimiz yok zaten merak etmeyin...

    buradan da siz kimsiniz lan? size ders gösteriyorlarmı? gibi soruları soranlara da acıyorum. umarım bir an önce insan olduklarını hatırlarlar...

    dgs diyen arkadaşlara da soruyorum siz risk alır mıydınız 2 yıllık üniversiteye gidermiydiniz? tekrar sınava gireceksiniz ve çok düşük bi ihtimalle kazanacaksınız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi action4ever -- 6 Ağustos 2010; 20:26:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akadirturk
    VE VAKKAS senin örneğine bakarsak tamam bizim sorunumuz yok meslekler mf4 tten istediği puanı yapsın girsin hakkıyla ama anlamıdığın hep bana rabbena diyipte aklının bir arpa boy yol almadığı bilmediğin puanlama sistemi var !! ilk önce onu araştır yaz sonra bol keseden atma öncelikle bilgin olsun bu senin dediğin meslekler 120 soru üstünden ygs ile gircek bu yerlere ve araştır bak mf4 puan ve sırlarına gircekleri yerlerin.. bi de bu kadar yaygara koparan meslek arkadaşlarının mf 4 sıralamaya bak !! ozaman konuş 150 000 deki adam nasıl oluyoda 18 000 30 000 lerdeki yerlere gidiyo bak asıl haksızlık kime yapmışlar!!!


    Cevap vermek için fake üyelik açmanıza gerek yoktu. Ayrıca yazdıklarından pek birşey anlamam da mümkün değil. Belirtmek istediklerinizi ya "düzgün Türkçe" kullanarak ya da sadece "gülücük" kullanarak anlatın. İkisini bir arada anlatmaya çalışınca olmuyor, anlaşılmıyor. Hem neden bu kadar sıkıntı yaptınız, agresifleştiniz onu da anlamadım ya neyse ? Öncelikle haksızlık konusunda neyi, kiminle tartışıyorsunuz onu da anlamış değilim. Ben liseyi bitirdiğim dönemde siz eminim ilköğretime gidiyordunuz. Kime hangi ortamlarda haksızlık yapıldığını bilecek kadar tecrübe ve bilgiye haizim, o sebeple fazlasını sizden öğrenmek gibi bir derdim yok.

    Sakin ve edebince konuşmayı becerebilecekseniz konuşalım. Aksi takdirde cevap verilmeyecektir !

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ignorius

    Arkadaşlar ilk yazdığım mesajı tekrar okumanızı tavsiye ederim!!!

    Burada 21 adet fakülteden bahsediliyor. Ülkede bu kadar mühendis işsizken siz tutup mevcut olan mezunlara yenilerini eklemek için 21 adet yeni fakülte açıyorsunuz. 21! tekrar söylüyorum 21! Aklınız alıyor mu? 1 değil 2 değil 21! Ülkede zaten toplasan kaç tane Mühendislik fakültesi var sen tutup 21 tane daha açıyorsun!

    Buna ek olarak eski TEF mezunlarının da kıytırık iki ders alıp mühendislik ünvanı alabilmesini vs konusuyorlar. Eski TEF lerden mezun 170.000 kişi var. Bu benim sorunum mu? Hayır. Gitmeseydin TEF e kardeşim. Diğer öğretmenliklere gidenlerin ataması yapılıyor mu sanki ülkemde. Katsayı problemini de biliyordun, mühendis olamayacağını biliyordun, meslek lisesine de gitmeseydin.

    2000TL den bahseden arkadaşım şu zamanda 2000TL ye iş bulan mühendis çok şanslıdır. Ben 800-1000 e çalışan mühendis biliyorum. Bu iptal davası danıştaydan dönerse 10 yıl sonra asgari ücrete çalışır mühendisler. 20 yıl sonra da mühendislik diye bir şey kalmaz ülkede.

    Yukarıda birisi daha iyi eğitim almak için anadolu teknik lisesine gittim diyor. Ya bırak bu yalanı arkadaşım, iyi eğitim aldın da neyine yaradı. Bu kadar mı salaktın? Tabiki hayır, belli ki oradan çıkıp MYO direk gidip tekniker olmak istiyordun ama mühendislik ünvanını duyunca ağzının suyu aktı tabi herkes gibi.

    Bazılarınız meslek liselileri savunurken ülkemde her zaman olduğu gibi düz mantıkla düşünüyor "onlar da bu vatanın evaladı" "ailesinin zoruyla gitmiştir" "onlar da mühendis olsun niye olamıyor" vs. vs. Bu ülkede mühendis fazlası var, ara eleman sıkıntısı çekiyor işverenler. İşverenler bas bas bağırıyor. Televizyonda bile kampanyası yapılıyor işveren destekli. Mühendislerin sayısı zaten piyasaya çok fazla. Mühendislik fakültesi sayısı da fazla. Bu ülkenin daha fazla kalitesiz mühendise ihtiyacı yok, bizim de tahammülümüz yok.

    Şimdi sokağa çıksan 100 kişiye herhangi bir konu hakkında soru sorsan 100ü de fikir beyan eder. Bilen de bilmeyen de! Bizim ülkede herkes her işten anlar!

    Eski yanlışlıklar yüzünden (katsayı sorunu) yeni yapılan yanlışın haklı ve doğru olduğunu savunuyorsunuz. Sizlere gülüyorum.

    Onlar da mühendis olabiliyor. Tekrar söylüyorum, MÜHENDİS OLABİLİYORLAR! Bilmeden konuşuyorsunuz! Benim sınıfımda dikey geçiş ile gelen 6 arkadaşım vardı mevcudumuz 50. Bu da %10 dan daha fazla bir oran demektir ki bu oranın bile fazla olduğunu düşünüyorum. Meslek liselilerle diğer liseleri sayı olarak kıyaslar isek.

    Bu fakir edebiyatına soyunmayı bırakın artık. Hükumet yine her zaman yaptığını yapmayı başardı. Meslek liseliler hükumetin umrunda değil. Esas derdi TMMOB ye karşı yeni bir "mühendis" ünvanlı güruh oluşturmak. Buna ek olarak da imam hatip lisesinden çıkanlara üniversite yolu açmak.

    Hükumet samimi olsaydı katsayı problemini çözerdi. Böyle kılıfına uydurup kanunun etrafından dolaşmazdı.

    Elektrik Elektronik Mühendisi
    İzmir


    Mühendislerde genel bir üslup sorunu mu var ? Bu kadar agresifleşmenin pek faydası yok, sakin olun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: action4ever

    kontenjanların sadece meslek liselerine ait olması pek iyi değil ve ygs ile alınması hiç iyi değil orasına katılıyorum fakat;
    şu an da hala bir meslek lisesi çıkışlı kişi mf4 alanından tercih yaptığında katsayı engeliyle karşılaşıyor ve 0,12 katsayı alıyor
    diyorsunuz ki meslek liseli de çalışsın kazansın o zaman peki kazanalım ama bu aradaki farkı da kapatmamız gerekecek yani bir bölüme girdiğimizde düz lise mezunu birinden belki 30000 kişi önde olmamıza rağmen sistem bizi aynı üniversiteye gönderecek. eğer ki bu teknoloji fakültelerini engellemek istiyorlarsa bu katsayıyı en azından makine çıkışlılar makine mühendisliğinde elektrik elektronik çıkışlılar elektronik mühendisliğinde olmak üzere eşitlesinler. bakın istenilen ek puan vs. değil "KENDİ ALANIMIZDA" eşitlik...
    bu arada şu çarpım tablosu nedir bilmezsiniz, mat2 görsen karpuz dersin gibi şeyler yazan arkadaşları da heyecanlı anadolu lisesi ergenleri olarak görüyorum. bu yıl bir and. teknik liseli olarak haftada 45 saat ders gördüm pzt ve salı 12 diğer çarşamba perşembe cuma 7 saat olmak üzere ve emin olun tornavida çevirmiyoruz 45 saat. mat2 fen2 de gördüm isteyen araştırıp öğrenebilir gösterildiğini ki ayrıca normal gördüğümüz dersler(matematik,geometri,fizik vs) dışındada kullanıyoruz. örnek olarak ben makine bölümü öğrencisiyim ve derslerde dişli hesabı vs hesabı yaparken trigonometri kullanılıyor. ve bu şekilde lys ye girip bir puan aldıysam ve benim bölümüm makine, gördüğüm öğrenim sayısal ise, ben gidip makine mühendisliğini önümde hiçbir engel olmadan tercih edebilmeliyim..
    bu teknik liseli öğrenciler arasında zamanında sınavlarda stres yapmış, hasta olmuş ve soru çözememiş kişiler de var emin olun. sonuçta lys/ygs gibi istenildiği kadar girilemiyor ve ayrıca o yaşta aklı başka tarafta olup da gitmiş ama ortamı görünce çalışmaya başlamış ve başarılı olmuş da birsürü öğrenci var. şu an bu öğrencilerin tek yapabilecekleri şey bu fakültelere gitmek
    bu arada birsürü anadolu/düz liseli kişi konuşmuş ama kendileri de biliyorlar ki orada gösterilen dersleri bilgisi olmayan, çalışmayan kişiler zaten geçemeyecek ve mezun olamayacak bu kadar korkmaya gerek yok.

    3200 kişilik bir ayrıcalık tanınmış teknik lise öğrencilerine bu yanlıştır fakat bilindiği üzere yıllardır düz/anadolu liselerine teknik liselerin karşısında katsayı gibi bir ayrıcalık tanınmıştır ve hiçbiri çıkıp da böyle birşey var dememiştir. önemli olan eşitlik, ayrıcalık istediğimiz yok zaten merak etmeyin...

    buradan da siz kimsiniz lan? size ders gösteriyorlarmı? gibi soruları soranlara da acıyorum. umarım bir an önce insan olduklarını hatırlarlar...

    dgs diyen arkadaşlara da soruyorum siz risk alır mıydınız 2 yıllık üniversiteye gidermiydiniz? tekrar sınava gireceksiniz ve çok düşük bi ihtimalle kazanacaksınız..


    Bunca zamandır döktüğüm dilin özeti niteliğinde ve bize karşı olan arkadaşlara çok düzeyli bir cevap vermişsiniz teşekkür ederim...




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.